![]() |
Noriaki to inna sprawa.
Ja gościa pamiętam kurcze jak w liceum jeszcze byłem i on już skakał - jeszcze tym starym stylem w ogóle :) Właśnie sprawdziłem - ma 41. Szacun bo formę ma medalową w tym sezonie. |
Cytat:
Pytanie czy to nagły spadek formy w naszej ekipie, czy też po prostu turniejowy wzrost formy w innych (przede wszystkim Austriaków) ekipach?? Wydaje mi się jednak, że w porównaniu z zeszłym sezonem jest progres jeśli chodzi o drużynę (za wyjątkiem Stocha, który w zeszłym sezonie był 4 w TCS, w tym dopiero[?] 7). Przede wszystkim czterech naszych w pierwszej 30-tce ogólnej klasyfikacji turnieju na lepszych miejscach niż rok temu. W zeszłym roku nasi w ogólnej klasyfikacji zajmowali miejsca 4, 20, 23, 30 w tegorocznym konkursie 7, 12, 21, 22. Progres Kota, który poprawił zeszłoroczne 20 miejsce na 12 w tym. Słabsze miejsce Żyły, aczkolwiek trzeba pamiętać, że w tym roku nie brał udziału w jednym konkursie (a praktycznie punktował jedynie w dwóch -> rzecz jasna z własnej winy). Mimo wszystko wydaje się, że jednak progres w porównaniu z zeszłym rokiem delikatny jest także u niego (61 TCS -> 31, 30, 22, 30; 62 TCS -> 24, 52, brak, 21). Po prostu w tej chwili więcej od Żyły (jako od tego trzeciego) oczekujemy -> przede wszystkim stałej, ustabilizowanej formy, bez takich fajfocli jak w Ga-Pa. Najbardziej cieszy jednak, że w miejsce chimerycznego Huli, pojawili się młodzi Ziobro i Murańka (i mimo, że poza 30-tką dodałbym tutaj także juniora Bieguna). |
Cytat:
Ale gość ma pecha, dwa razy w sezonie przypieprzyć o ziemię. Teraz już niestety konkretnie. |
On w ogóle jest jakiś pechowy gość. Chyba żaden skoczek nie zaliczył tyle niefortunnych gleb co on.
|
Cytat:
Cytat:
|
I "Yokozuna" pozamiatał dzisiaj :D
|
Ciekawe jak będzie jutro :) Możliwe, że też na pudle stanie i to na najwyższym stopniu.
|
I mamy Kubackiego który ma jechać z taką formą na Igrzyska .. Nie wszedł nawet do 2 serii w Willingen.
|
Cytat:
|
A Kamil zwycięstwo!
|
Ogromne brawa za najlepszy sezon w karierze jaki może sobie wyobrazić każdy sportowiec !!! :hura:
Złote medale, Kryształowa Kula - brawo Kamil ! |
Hokej z wczoraj...
Ładna przyśpiewka z lodowiska Podhala "Zawsze i wszędzie Cracovia je***a będzie" :) http://youtu.be/gXe-j0N92Dg?t=1h19m43s PS. Widziałem kilku kibiców z szalikami Wisły. |
Cytat:
No i kończy się pewna epoka. |
Nie można nie odświeżyć tematu bo nasi rozpieprzyli konkurencję jak gnój po polu a Kamil klasa sama w sobie
:dzieki: Turniej Czterech Skoczni - klasyfikacja generalna 1. Kamil Stoch (Polska) 997,8 pkt 2. Piotr Żyła (Polska) strata -35,3 3. Daniel Andre Tande (Norwegia) -56,0 |
No i Maciek czwarty, też szacun - niebywałe ale gdyby Norweg tego skoku nie ustał, to spadłby całkowicie z podium ;)
|
Historyczne zawody i fantastyczne wyniki wszystkich naszych skoczków. W koncu chyba mam trenera, ktory nie jedzie na plecach samoskoczka. Widac pracę u kazdego naszego zawodnika.
|
|
Wielkie Gratulacje dla naszych skoczków !! 3 Polaków na czterech pierwszych miejscach w TCS - coś niesamowitego. Historia tworzy się na naszych oczach. I to jeszcze po tak fatalnym poprzednim sezonie. Nic tylko się cieszyć.
Nie wiem czy kiedykolwiek w historii TCS było tak, aby na czterech pierwszych miejscach było trzech zawodników z jednego kraju? Szkoda że Kotowi zabrakło 7 punktów do trzeciego miejsca, bo całe biało-czerwone podium to by była jeszcze większa sprawa. Na ale i tak jest genialnie !! Z niecierpliwością czekam na konkursy z Polsce :) ps. i do tego jesteśmy liderami w klasyfikacji narodów ( pierwszy raz w historii ) mając 100 punktów przewagi! TEJ SIŁY NIE ZATRZYMASZ !!! |
To był fantastyczny wieczor a 65 turniej 4 skoczni zostanie przez Nas do konca zapamietany. To co Horngacher zrobił z naszymi zawodnikami a zwłaszcza z Zyla zasluguje na ogromne uznanie i pomyslec, ze w poprzednim sezonie był tylko pomiagierem Wernera Schustera. Teraz to moze przynajmniej skoczkowie beda mieli tyły gdyby Hoffer chciał cos kombinowac przed skokami naszych zawodnikow bo mamy trenera Austriackiego trenera, ktory w razie czego da mu do wiwatu. Teraz dwa konkursy w Polsce gdzie Kamil moze zostac liderem Pucharu Swiata i to by była kolejna fajna sprawa.
|
Cytat:
Martwi tylko że pewnie w którejś chwili przyjdzie kryzys, oby nie na MŚ ... |
Na razie kryzysu nie widać ... Pozamiatał w Zakopcu aż się kurzyło :)
|
Oby chłopaki utrzymali formę na MŚ w Lahti już nie mogę się doczekać,ale to jeszcze miesiąc
|
Takie odświeżenie tematu po roku bo Kamil na 4 Skoczniach rozpieprza konkurencję jak gnój po polu. :alleluja:
ps. zawsze mam dziką satysfakcję jak Niemiec zalicza glebę :-p |
A mi szkoda Freitaga. Fajny koleś, jak Stoch spieprzył drugą próbę na Mś w Predazzo i stał zalany łzami, to jako jedyny poszedł go pocieszać. No i byłaby walka do samego konca, a tak to jest tylko pytanie czy Kamil wygra w 6 stycznia. Bo to, ze wygrał cały turnioej jest niemal pewne
|
Jak na szkopa to faktycznie typ znośny. No ale szkop.
Oby udało mu się wygrać w sobotę i gitara. |
Cytat:
|
A podsumowując - Kamil rozpieprzył system. Jest w takiej formie że aż kark boli od pokłonów :)
Jeszcze za rok pieprznie 4 sztuki pod rząd i nawet Hannawaldowi będzie głupio ;) |
Cytat:
Fxiękuję za wyjaśnienie słowa "sszkoda". Jest mi go po ludzku żal i tyle.Nie wiem co w tym dziwnego A propos temaru: można już powoli myśleć o rankingu Małysz - Stoch |
Cytat:
Mistrz przerósł mistrza :) |
No i tu mamy pole do dyskusji :)
Małysz 39 wygranych, 4 kk tcs, loty, 4 złoto Mś i 4 medale igrzysk i Stoch 25 wygranych, 1 kk, 2złota olimpijskie, 1 mś, 2tcs (w tym to pamiętne z tego sezonu) No i moim zdaniem Małysz miał groźniejszych rywali niż Stoch. Hannawald za swoich najlepszych skoków wciągał naszego nosem, niestety |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl