Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [8. Kolejka] Wisła Kraków - Śląsk Wrocław 1 października piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7635)

Grisza1 30.09.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 988932)
Kiedy Ty Gargule ostatnio widziales jak smiga?? bo jak jakies 2 lata temu.

Kiedyś musi zacząc :)

kozuba92 30.09.2010 17:02

Jak dla mnie jutro zagra nasz najlepszy (Bunoza) i najgorszy (Kowalski) stoper. Nie oszukujmy się , Cleber w ostatnich meczach prezentował się dużo słabiej, niż chociażby Bunoza z Koroną. A Chaveza po jednym meczu nie chcę oceniać, ale nie jest źle. Co do Kowalskiego jaki jest, każdy widzi.
Liczę na skład:
Pawełek(to niestety pewne)
Branco - Kowalski(cóż zrobić) - Bunoza -Brożek
Sobol - Wilk
Boukhari
Małecki Paljić
Brożek

Na zmiany :
Boguski, Żurawski, Kirm lub Garguła

Markus 30.09.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 988935)
Trójka obrońców z wiecznie zagubionym Bunoza, pseudo-obrońcą Pajliciem i Branco? Nie ma mowy, Maaskant aż tak nie zaryzykuje. Sobol to jakieś rozwiązania, pytanie tylko, które słabe ogniwo lepiej nim zastąpić?
Tak czy siak - monolit to to na pewno nie będzie...

Liczę na Pawełka - bez ironii. Bo jeśli on zawiedzie, to będzie słabo.

Z drugiej strony - jeżeli już mamy tracić punkty, to lepiej ze Śląskiem niż z Koroną.

Szczerze mówiąc, w ogóle nie wyobrażam sobie naszej obrony w tym meczu. Tzn, boję się jej grę sobie wyobrazić :evil:, obojętnie w jakim "dostępnym" zestawieniu. Kowalski powyższą troskę jedynie potęguje - myślę, że każdy wariant będzie lepszy niż ten z jego udziałem. Pytanie tylko, na ile Maaskaant się odważy.

Mimo wielkiej niewiadomej, wolałbym też zobaczyć jako ofensywnego pomocnika Gargułę, niż cofniętego "emeryta" Żurawskiego. "Władca Muraw" pokazał, że dziś w tej roli jest słabiutki, ryzyka jeszcze gorszej jakości więc nie ma. Garguła może wyłącznie coś poprawić w stosunku do poprzednich spotkań.

"Moja propozycja" wyglądałaby następująco:
Pawełek - Branco,Sobol,Bunoza,Pi. Brożek - Wilk - Małecki, Burkhari,Palić - Garguła - Pa. Brożek

Ewentualnie Kirm zamiast Garguły, na pozycji nie ofensywnego, a def. pomocnika.

wolfy 30.09.2010 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 988958)
Szczerze mówiąc, w ogóle nie wyobrażam sobie naszej obrony w tym meczu. Tzn, boję się jej grę sobie wyobrazić :evil:, obojętnie w jakim "dostępnym" zestawieniu. Kowalski powyższą troskę jedynie potęguje - myślę, że każdy wariant będzie lepszy niż ten z jego udziałem. Pytanie tylko, na ile Maaskaant się odważy.

Mimo wielkiej niewiadomej, wolałbym też zobaczyć jako ofensywnego pomocnika Gargułę, niż cofniętego "emeryta" Żurawskiego. "Władca Muraw" pokazał, że dziś w tej roli jest słabiutki, ryzyka jeszcze gorszej jakości więc nie ma. Garguła może wyłącznie coś poprawić w stosunku do poprzednich spotkań.

Nie wiem, podobno w PP i ME Garguła cieniował ( nie widziałem, takie opinie się pojawiają ). Dlatego zmiana byłaby chyba raczej czysto kosmetyczna.

Obawiam się, że w obecnej sytuacji dobrych rozwiązań brak.

BRTS39 30.09.2010 17:20

Trzeba wygrywać mecze bo legia z Lechem nas dogonią. jaga sie nie przejmują oni nie potrafia grac na wyjazdach . Był przecież taki czas co chyba 30 meczów pod rząd nie wygrali.

Markus 30.09.2010 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 988960)
Nie wiem, podobno w PP i ME Garguła cieniował ( nie widziałem, takie opinie się pojawiają ). Dlatego zmiana byłaby chyba raczej czysto kosmetyczna.

Obawiam się, że w obecnej sytuacji dobrych rozwiązań brak.

Zgadzam się. Zresztą "materiał" sprawia, że taki stan trwa od dawna.

FooFighter 30.09.2010 17:41

A ja mam wręcz nadzieję na dalsze kartki w obronie albo kontuzje. I niech się prezes Bogdan tłumaczy przed Cupiałem z wyników!

Markus 30.09.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FooFighter (Post 988976)
A ja mam wręcz nadzieję na dalsze kartki w obronie albo kontuzje. I niech się prezes Bogdan tłumaczy przed Cupiałem z wyników!

Basalaj nie będzie się przed Cupiałem z niczego tłumaczył, najwyżej zasugeruje zwolnienie kolejnego "niespełniającego oczekiwań" trenera i zrzuci winę na Maaskaanta oraz swój "zbyt krótki pobyt" po powrocie w klubie.

Titto 30.09.2010 18:07

Też nie podobało mi się zachowanie prezesa ze sprzedaniem całej obrony pan Bogdan chyba stosuje regułkę " Ch*j z wynikami, ważne że kasa przyjdzie". O ile mogłem zrozumieć odejście Marcelo, bo chłopak chciał zrobić krok w przód i przejść do silniejszego klubu o tyle nie rozumiem sprzedania Głowackiego, kapitana zespołu do Trabsonsporu. Mecz z Kowalskim w składzie jest zazwyczaj meczem przegranym dlatego moge tylko zacytować Markusa:
Cytat:

każdy wariant będzie lepszy niż ten z jego udziałem. .

tofik 30.09.2010 18:12

W obronie wakat. No to Basałaj z Maaskantem ubierać getry. Dwóch wysokich chłopów, na stoperów jak znalazł.

wolfy 30.09.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 988996)
W obronie wakat. No to Basałaj z Maaskantem ubierać getry. Dwóch wysokich chłopów, na stoperów jak znalazł.

Kowalski przecież też wysoki...

AS82 30.09.2010 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 989018)
Kowalski przecież też wysoki...

Moze stac w Jamie na bramce ,takie ma umiejetnosci gry w pilke i jego wzrost niewiele zmienia jak sadze

Baala 30.09.2010 21:00

Może tak:

Cikos-Branco-Bunoza-Paljic

Jesteśmy w czarnej d***e, od Kowalskiego każdy lepszy.

spinna 30.09.2010 22:31

http://kiks.tv/2010/09/maaskant-mam-...broni-pawelek/

Hrluc 30.09.2010 23:01

Ach nasi obrońcy :(.Bilans bramek mówi sam za siebie 8:8.

Wojtas 30.09.2010 23:03

No z obrona to sa jaja ,szkoda mi Chaveza moglby wreszcie zagrac a zostal zawieszony.

Pewnie zagra Kowal z Biunozą ale taki srodek to Slask nam bedzie wchodzil jak w masło.
No coz trzeba te pukty ciulac bo jestemy w srodku tabeli a rywale nie spia i beda chcieli wygrac.

Licze ze jednak wygramy w koncu kiedys trzeba ,ale bracia z Wroclawia beda niezadowleni a tez punktow potrzebuja ehhh. :)

Arturo Qr2nów 30.09.2010 23:42

Cytat:

Szczerze mówiąc, w ogóle nie wyobrażam sobie naszej obrony w tym meczu.

To po pierwsze :-p

Cytat:

Garguła ponoć nie błyszczy nawet w młodej... Poza tym, kiedy zagrał on ostatnio dobry mecz? W barwach Bełchatowa...? Już chyba lepiej wrzucić w to miejsce Boukhariego lub nawet Jirsaka. Z drugiej strony widziałbym Gargułę za Boukharim, jako takiego niby defensywnego pomocnika.

Cytat:

Moja propozycja" wyglądałaby następująco:
Pawełek - Branco,Sobol,Bunoza,Pi. Brożek - Wilk - Małecki, Burkhari,Palić - Garguła - Pa. Brożek

Hmm... Też myślałem o Sobolu, jako stoperze. Oczywiście nie jest, to jego pozycja, tym samym może być problem z trzymaniem linii spalonego, odpowiednim ustawianiem się, Sobolowi zdarza się głupio faulować, nie jest też specjalnie szybki żeby ewentualnie gonić napastnika. Jednak te same punkty programu oferuje Kowalski więc Sobol może być mniejszym złem. Proponujesz właściwie ustawienie 4-5-1, ja jednak skłoniłbym się do 4-2-3-1 (które też jest wariacją 4-5-1) lub 4-3-3. Na dzień dzisiejszy nie wygląda to najlepiej, ale do zimy może jakoś przebidujemy, a i w chłopakach pojawi się jakiś zalążek predyspozycji gry w tym systemie, który zimą Maaskant będzie rozwijał. Na teraz widzę, to tak: Jovanic - Cikos, Sobol, Bunoza, Branco - Wilk, Garguła - Kirm, Boukhari, Paljic - Brożek. W sumie w bramce, to mało istotne, i tak poziom bramkarzy prawie ten sam, uważam jednak, że Mariusz zawalił trochę przy bramce w Bełchatowie. Na stoperze niech będą Sobol i Bunoza. Dałbym szansę Kirmowi od początku, bo zagrać nie może Rios, poza tym ciekaw jestem jego współpracy z Boukharim.

Cytat:

Ewentualnie Kirm zamiast Garguły, na pozycji nie ofensywnego, a def. pomocnika.

Kirm jako defensywny pomocnik? W sumie ja wrzuciłem Gargułę :-p

MCX 30.09.2010 23:52

To nie będzie łatwy mecz. Wyniki Śląska są nieadekwatne do jego gry.
Ta drużyna potrafi grać w piłkę, ale do tej pory czegoś im brakowało do dobrego wyniku.
Atmosfera również musi być niezła, skoro zawodnicy przed poprzednim (przegranym) spotkaniem głośno zastanawiali się, czy w razie wygrania dwóch kolejnych meczów istnieje szansa, aby trenował ich dotychczasowy asystent Tarasiewicza, a nie ktoś inny. Kiedyś Śląsk musi się przełamać i obawiam się, aby nie było to właśnie w meczu z nami.
Sytuację dodatkowo komplikuje dyskwalifikacja Chaveza. Wielka szkoda, bo był to ten moment, kiedy mógł on wskoczyć do pierwszego składu, sprawdzić się i już nie oddać miejsca. Jak wiadomo żaden trening nie zastąpi zawodnikowi gry w meczu.
Nie mamy szans nawet na uratowanie punktu, jeśli zagramy tak jak w pierwszej połowie w Bełchatowie, czyli na stojąco. Tu musi być widać zaangażowanie i walkę od pierwszej do ostatniej minuty, bo Śląsk potrzebuje punktów i na pewno nie przegra tego meczu już "w szatni".
Mimo to optymistycznie zakładam 2:0 dla nas.

dj_ibutti 01.10.2010 00:10

Nie no, sorry chłopaki ale Kowalskiego ogrywały chłopaczki z MESY Bełchatowa...

1q2 01.10.2010 02:29

Nie widzę tego meczu niestety.Za mało jakości w przodzie , zero jakości w tyle.To jest do wygrania ale Maaskant musi zastosować wybitnie anty holenderską taktykę.
Proponował bym by zamknąć ten temat na czas meczu.Jeśli będzie dobrze, można go otworzyć zaraz po, jeśli jakiś mod będzie dostępny, jeśli będzie kicha to najlepiej na drugi dzień, szczeólnie że mamy piątek i niektórzy mogą nie być sobą a być może będą sobą bardziej niż zwykle:>

Uran235 01.10.2010 05:03

Widzę, że pomysł z cofnięciem Sobola zyskał aprobatę forumowiczów, ciekawe, czy zyska aprobatę trenera.

Ja bym zestawił to tak:
-------------Pawełek--------------
Branco, Sobol, Bunoza, Brożek
-----------Wilk, Chrapek---------
------Mały, Boukhari, Paljić-----
--------------Brożek---------------

Ale możliwe jest wszystko. Branco jest ponoć wszechstronny, więc możemy go zobaczyć na def. pomocniku albo nawet na stoperze. Kto wie, czy Pietia w ogóle zagra, ja osobiście obawiam się czegoś takiego:
-------------Pawełek--------------
Czikosz, Kowalski, Bunoza, Paljić
------------Sobol, Branco---------
------Mały, Żuraw, Boukhari-----
---------------Brożek---------------

AS82 01.10.2010 07:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 989200)
No z obrona to sa jaja ,szkoda mi Chaveza moglby wreszcie zagrac a zostal zawieszony.

Pewnie zagra Kowal z Biunozą ale taki srodek to Slask nam bedzie wchodzil jak w masło.
No coz trzeba te pukty ciulac bo jestemy w srodku tabeli a rywale nie spia i beda chcieli wygrac.

Licze ze jednak wygramy w koncu kiedys trzeba ,ale bracia z Wroclawia beda niezadowleni a tez punktow potrzebuja ehhh. :)

Slask gra na ogol 1 wysunietym Soirovicem i w zaleznosci od wyniku zmieniaja na 4-4-2 z tym nowym O.Diazem ,ale przy stanie 0-0 i jeszcze na Reymonta, nie sadze ze Slask zagra wiecej niz 1 napastnikiem ,pozatym Wilk z Sobolem beda musieli zapier*alac jesli Maaskant bez Riosa znów Nas ustawi 1-4-2-3-1

arti 01.10.2010 07:16

Może Branco z Bunozą na stoperze, Pajlic na lewej, a na prawej nie wiem... może Pietia, może ten nieszczęsny Cikos?

AS82 01.10.2010 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 989248)
Może Branco z Bunozą na stoperze, Pajlic na lewej, a na prawej nie wiem... może Pietia, może ten nieszczęsny Cikos?

Piotr Brozek trenował na bocznym w tym tygodniu ,wiec moze byc do dyspozycji trenera.Pamietam Jak Lobodzinski ,za Kulawika chyba w tym drugim meczu, wstawil na prawa obrone Łobodzińskiego w 2 giej polowie ,ale wszystko bedzie zalezec od wyniku :)

Uran235 01.10.2010 09:51

Tak swoją drogą to ciekawe. Padła propozycja cofnąć Sobola na stopera i powstał dylemat kogo w jego miejsce. Padły różne propozycje i to dość egzotyczne. Był Garguła, był Kirm, ja proponuję Chrapka, trener może dać Branco... Jakoś nikomu nie przyszło do głowy, że jest Jirsak. To chyba o czymś świadczy.

Feniks1983 01.10.2010 10:13

Hmm a moze by tak cos zmienic i zagrac.....:

Pawełek,

Branco,Bunoza,Pietia

Wilk, Sobolewski

Malecki, Boukhari, Kirm

Brozek, Boguski

W takim ustawieniu moglby podczas obrony Sobol lub Wilk wspomagac srodek obrony a wtedy Branco z Pietia zabezpieczali by boki, oczywiscie Maly i Kirm tez musieliby w razie problemow aekurowac boki obrony. No ale pewnie za bardzo poszalalem i nie ma to wiekszego sensu, chcociaz jak pomysle ze Kowalski ma byc w obrone to kazdy pomysl wydaje sie byc bardzo dobry wobec tej opcji.

Pozdrawiam

virus_nh 01.10.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 989222)

Nie dziwię się, pewnie dla 90 % z nas nie stanowiłoby problemu ogranie go...

Semper Fidelis 1985 01.10.2010 11:02

"Kupiliśmy worek cementu, mamy cegły i zamurujemy bramkę - mówił w wywiadzie dla "Dziennika Polskiego" trener wrocławian"

wolfy 01.10.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 989322)
"Kupiliśmy worek cementu, mamy cegły i zamurujemy bramkę - mówił w wywiadzie dla "Dziennika Polskiego" trener wrocławian"

Ta, a trener Karabachu mówił, że chcą nisko przegrać. Podpuszczają nas:-P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 989222)

Nie no, sorry stary, ale ładnie to tak szydzić z naszego piłkarza przed meczem? A jeśli czyta to forum? Takie opinie nie pomagają, wiesz...
Bardzo jestem rozczarowany Twoją postawą, dotąd byłeś wzorem dla innych forumowiczów:foch:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 989234)
Nie widzę tego meczu niestety.Za mało jakości w przodzie , zero jakości w tyle.To jest do wygrania ale Maaskant musi zastosować wybitnie anty holenderską taktykę.
Proponował bym by zamknąć ten temat na czas meczu.Jeśli będzie dobrze, można go otworzyć zaraz po, jeśli jakiś mod będzie dostępny, jeśli będzie kicha to najlepiej na drugi dzień, szczeólnie że mamy piątek i niektórzy mogą nie być sobą a być może będą sobą bardziej niż zwykle:>

Tez myślałem, że fajnie byłoby zamurować bramkę i grać z kontry. Pytanie tylko - kim? Bo wtedy walczyć w obronie musieliby tez pomocnicy, a z tym jest różnie...
Zamknięcie tematu da tylko tyle, że frustraci będą się produkować w transferowym.

tofik 01.10.2010 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez virus_nh (Post 989319)
Nie dziwię się, pewnie dla 90 % z nas nie stanowiłoby problemu ogranie go...

Haha jak to mawiał trener Andrzej Wiśniewski " Szeremet nie jest obrońcą i jakby to powiedzieć, mogę Panu wymienić przynajmniej 50 tysięcy ludzi w Polsce, którzy są w stanie Szeremeta jako obrońcę zakręcić"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl