![]() |
W ostatnim secie tak mi serce drżało że się bałem czy mi się coś czasem złego nie dzieje :D ale teraz wszystko ok jakoś przeżyłem ten mecz.
Ten turniej pokazał że: POLAK POTRAFI jak tylko ma serce, ambicje i wiarę! Brawo dla Was panowie! |
Cytat:
rzeczywiscie chwilowa faza na siatke trwa juz dobre kilka lat i nie zanosi sie aby sie skonczyla. i Bardzo dobrze, swietna sprawa, ze jest sport zespolowy w ktorym jestesmy mocni. |
W końcu jestesmy MISTRZAMI anie jakimis viceMISTRZAMI. Gratulacje z awalke , ambicje i wysoki poziom umiejetnosci.
|
specyficzne flagi mieli w tej Turcji ;]
|
Siatkówka powinna zostać sportem narodowym;p
|
piękny mecz, wspaniałe zwycięstwo...coś niesamowitego. I pomyśleć że z takimi brakami kadrowymi osiągamy największy sukces na ME w historii.
przed Polską siatkówką wspaniale perspektywy :) Swietna liga, mocna kadra, wielu kibiców...możemy stać się siatkarską potęgo na długie lata. mamy świetny zespół już teraz...a przyszłość nalezy do Jarosza, Kurka, Drzyzgi, Króla, Zatorskiego czy Wójtowicza. :) Mamy wielu młodych zawodników, o których wkrótce usłyszy cały siatkarski świat. :) |
Jestem w szoku po tych mistrzostwach. Dwa lata temu jechaliśmy na ME w glorii głównych faworytów do medalu, jako vice mistrzowie świata a była porażka totalna. Teraz jechaliśmy bez kilku czołowych zawodników, z nowym trenerem który dopiero zaczyna składać do kupy ten zespół, mając za sobą totalną porażkę w LŚ, z zupełnie nowymi nazwiskami jak Woicki, Ruciak, Bartman czy Jarosz i wygrywamy w takim stylu...sport jest piękny.
Fajnie że Grucha został MVP, zasłużył jak nikt inny. |
oby polska Ekstraklasa poszła tą drogą (repra też)
|
Ogromny sukces, wielka radość i gratulacje dla zawodników jak i trenerów bo nie wiem czy ktokolwiek spodziewał się złota.
A co do naszej siatkówki to nie jest tak że tu nagle coś powstało po wicemistrzostwie świata. Ja pamiętam choćby niezłą grę w europie siatkarzy z Kędzierzyna którzy to w składzie mieli takich zawodników jak Papke, Murek i o ile się nie mylę Świderski. Ale brakowało sukcesów reprezentacji. Po mistrzostwach w Japonii zrobiło się napewno głośniej o siatkówce. Większe zainteresowanie ze strony mediów, sponsorów jak również kibiców. Wysoki poziom rozgrywek ligowych (najlepsi polscy zawodnicy jak i solidni zagraniczni) dzięki czemu młodzi mają się od kogo uczyć i co ważne zdrowa atmosfera wokół tego sportu. |
Spokojnie. Przyjdzie czas na mecz z Brazylią i znowu nas rozjadą jak będą chcieli :lol:
|
Właśnie wróciłem z rynku, spod telebimu. Atmosfera całkiem fajna, chociaż mało ludzi śpiewało cały czas - właściwie tylko ja z kumplami po lewej stronie od telebimu i druga grupka po prawej stronie - naprawdę szacunek za bezustanny doping. Nie obyło się bez przyśpiewek Wiślackich - szczególnie popularne było "Proszę cię, proszę cię.." dla debilnego wodzireja(skąd oni go wzięli, z kątowni chyba?) oraz "Mistrz, mistrz (nie nasz TS) tylko Polacy!". Ogólnie bardzo fajny klimat i szkoda tylko że tak mało ludzi śpiewało przez cały czas - ale i tak JESTEŚMY NAJLEPSI !!!
|
Cytat:
|
Life is wonderful :)
Tak sobie pomyslałem czym tak naprawde zdobylismy to zloto?? taktyka??,,dobrym trenerem??psychika?? napewno wszytkiego po troche,ale wg nie wygrał ten "głod" radosc Kurka,Bakiewicza ,Piotrka Gruszki...to jak male dzieci ktore ciesza sie z wszytkiego. Dzis triumf odniosla nowosc,odmiana ,chec sukcesu.Rosjanie przerobili dzis to co my 2 lata temu ,ot wielcy faworyci dostaja po tylku i nie ma nic. Wielkie to chwile ,po ostatiej akcjii konczacej mecz az sie lezka w oku zakrecila. Robi sie nam wspanialy zespol ,nie wolno tego zmarnowac. |
Wielkie brawa dla całego zespołu!
Choć w finale nie było ani najlepszej zagrywki (ale to już norma) ani nawet blok nie funkcjonował na normalnym poziomie to udało się wygrać, i to jest najcenniejsze!!! Oby tylko teraz nie osiedli na laurach i nadal pracowali tak jak do tej pory a być może doczekamy się medalu olimpijskiego w Londynie. |
Wroci Wlazly i swoimi fochami wszystko popsuje:)
|
To pokazuje wielkosc...ze przy slabej grze w finale mozna wygrac i zdobyc tytul. To co robil Gacek na przyjeciu wolalo o pomste do nieba i nie wiem, czy ja jako trener wytrzymalbym nerwowo ;). Mamy olbrzymie rezerwy i mam nadzieje, ze w przyszlym roku odegramy sie skutecznie na Brazylii.
Wielki sukces, wielkie brawa :). Oby tak dalej panowie. MVP wybieralbym miedzy Gruszka, Bakiewiczem a Zagumnym, bo wszyscy 3 zasluzyli na ta nagrode. |
Wydaje sie, że mamy idealny moment na stałą wymianę pokoleniową.
Celem powinien być medal olimpijski za 3 lata. Z tego względu pora pożegnać sie z kilkoma zawodnikami - Kadziewicz, Pliński, Gruszka, Świderski czy Ignaczak nie są ludźmi nie do zastapienia, a pamiętajmy, że w Londynie wszyscy będą juz solidnie po 30 (większość z nich już jest). Pewnego poziomu zatem juz nie przeskoczą... Wyjątkiem dla mnie jest póki co Zagumny, siatkarz wybitny w skali światowej -w przeciwieństwie do wczesniej wspomnianych graczy, których można zastąpić bez wielkiej straty jakościowej. Dało się parę lat temu "odstawic" na boczny tor Nowaka, Papkego czy Murka (świetnego w lidze), da się i Gruszkę. Turecki turniej pokazał bowiem, że w naszej młodzieży drzemią ogromne możliwości. Jesli Kurka, Możdżonka czy Jarosza wesprzemy Wlazłym i Winiarskim w formie to uzyskamy świetny, wciąż bardzo młody zespół. I ta drogą moim zdaniem powinniśmy teraz zmierzać. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl