![]() |
Wygrywamy 2:0, gdyby Łobodziński dokładniej podawał prowadzilibyśmy wyżej. Nie rozumiem skąd te ataki na Pawełka, poza ta jedną akcją gdzie był faulowany robi co do niego należy.
|
Komentarze z trubun słyszalne niczym na piątej lidze :D
"Sędzia, ręka była" |
Oglądam ten mecz i komentatorzy zgodnie twierdzą że Kirm jest dzisaj bardzo słaby na boisku... ale ważne że wygrywamy 2-0 ;)
|
Lysy akurat Łobo zagrał fajny mecz, lepszy niż Diaz, Kirm.
Prowadzimy 2:0 to niech Maciek da w końcu zagrać młodym z ławki :/ |
Cytat:
|
W tym sezonei młodzi sobie nie pograją, nie ma Pucharu Ekstraklasy, Puchar Polski raczej też.
Według Skorży musi być 3-0, 4-0, a w tym sezonei nie zanosi się na takie rezultaty. A drugim ważnym powodem jest to, że my nie mamy zdolnej młodzieży :P, w Pucharze Ekstraklasy rok, dwa lata temu nie pokazali nic, przegrywając 5-0 ze Slaskiem |
Mimo wyniku gra moim zdaniem bardzo słaba. Bezradny Ruch, dobrze że graliśmy dziś z tak przeciętnym rywalem.
|
Ja bym uznał tą bramkę Ruchu. Niech się uczy Pawełek
|
Cytat:
Pierwsza połowa bardzo dobra, druga słaba. Dobry mecz Łobo, Kirm dziś troche niewidoczny. |
Nie ma co narzekać. Są 3 punkty, bardzo ważne na przełamanie.
Nie wiem czemu wszyscy tak się przyczepili tego Kirma, będzie z niego pożytek, zgra się z drużyna, poczuje taktyke i będzie ok. Policzcie ile w sezonie meczy bezbarwnych miał zawsze Zieńczuk. Może lepiej policzcie te lepsze będzie łatwiej. |
Cytat:
Aha, Brożek faktycznie gra słabo. Coś od czasu tej kontuzji jakiś niewyraźny. Wcześniej grał z większym zebem i miał lepsze opanowanie piłki przede wszystkim. |
Według mnie Skorża to taki Strachan. Trzyma się kurczowo żelaznej 11, zmiany przeprowadza późno i gra zespołu dość mierna i przewidywalna.
|
Co do samego meczu to najważniejsze trzy punkty i nie ma co płakać ,ale nie wiem na co naprawde liczono w tym roku ,jeśli chodzi o awans do LM . Kirm słaby mecz, on mi bardziej pasuje do środka pola ,podwieszony pod Brożka bo widać ze lubi grać z klepy. Głowacki,Marcelo i Łobodziński najlepsi ,reszta bez rewelacji
|
Pierwsza połowa niezła w Naszym wykonaniu. Dobry mecz Łobo, może wreszcie będzie grał na miare możliwośći. Najważniejsze są 3 punkty :-D Pierwszy krok w obronie mistrzostwa wykonany :-)
|
2-0, 3 pkt ,ale sam mecz, tak naprawdę nic nie pokazał, dalej nie można stwierdzić czy zespół jest gotowy do sezonu i walki o mistrzostwo, pisałem że Ruch w pierwszej połowie zagrał jak na sparingu, tylko że Wisła w drugiej zagrała tak samo.
Nic nie mam do Pawełka, ale nie stety pokazał po raz kolejny w tym meczu, że jest bramkarzem bardzo chimerycznym, potrafi popisać się niezłą paradą, czy wybronić akacje 1 na 1, ale potrafi tak jak dzisiaj zrobić bramkę z niczego( jak dla mnie Siejewicz na początku podjął dobrą decyzje i bramka powinna zostać zaliczona.) |
Bardzo fajnie, że się w końcu przełamali i wygrali. Na polskim podwórku Wisła jest najsilniejszym lub jednym z dwóch, trzech najsilniejszych zespołów i taka satysfakcja musi kibicom póki co wystarczyć. :-)
|
haha wygrywamy a tu i tak krytyka
Was tez wku*wiaja Ci dziennikarze,te aluzje po meczu w rozmowie z naszymi zawodnikami odnosnie Estoni |
mecz nie był jakiś wspaniały liczą sie 3 pkt.
Ja czekam na powrót Garguły i Boguskiego. Łobodziński dobrze zagral. I dobrze zagrali Marcelo i Głowa. teraz kolejny mecz nas czeka. |
Brożek totalnie bez formy. Niby mu zależy i chce ale nie idzie w ogóle. Kirm też słabiutko, dopiero pod koniec zaczął "coś grać". Za to Łobodziński dzisiaj bardzo fajnie zagrał i parę razy wypracował przewagę na skrzydle.
|
Dobra pierwsza połowa, ważne 3 punkty. Mam nadzieję, że Paweł sie obudzi w końcu.
PS: Mam nadzieję, że ten skur*ysyn z c+ dzis pio raz ostatni stanął przed kamerą. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja się nie znam na piłce widocznie bo mam podobne zdanie jak ty. Gdbym był właścielem Wisły odał bym sprzedał go jak najtaniej jak to możliwe i kupił porządnego goal keepera . Ogólnie mecz taki sobie ładna akcja przy 2 bramce ... oby tak dalej . |
klasowe zespoły poznaje sie po tym jak nie są w najwyższej formie to wygrywają i tak było dziś.
|
Przyzwoity mecz Wisły strzeliliśmy szybko 2 gole i pozamiatane,Ruch stracił motywacje do gry i mamy pierwsze 3 pkt :).Trzeba zwrócić uwagę na bardzo dobrą gre Łobo,mam nadzieje że to będzie stały obrazek.A swoja droga to w typerze trafiłem idealnie pierwsze 3 mecze sezonu z wynikami i zwycięscami.
|
Wynik pozytywny, ale jak na mecz po kompromitacji z Levadią i przegrany Superpuchar z Amicą to liczyłem na większe zaangażowanie. Na stojąco to się nie da grać panie Junior Diaz. Martwi też, że chwalony za waleczność w sparingach Kirm i na prawdę walczący w poprzednich meczach dziś już przespał prawie całe spotkanie. Mam nadzieję, że to tylko ten jeden raz :) Alvareza trudno ocenić. Ruch nie grał jego stroną, do ataku się raczej nie zapędzał.
Nie chcę tu wyjść na jednego z tych wiecznych narzekaczy ale na prawdę jestem zawiedzony taki przejściem koło meczu, w sytuacji gdzie drużyna musi odbudowywać zaufanie i morale. Trzeba było pobiegać te drugie 45 minut, wygrać 4-0 czy 5-0, bo Ruch był już chyba przemęczony sezonem i nawet za bardzo nie biegał, i by było inaczej. Ale nasi piłkarze woleli się nie przemęczać, albo nie mieli sił. |
Cytat:
|
Awe nie narzekaj lepsze to niż nic ważne że wreszcie po 3 meczach zainkasowal wreszcie pełną pulę w jakiś rozgrywkach . Dla mnie w tym momencie liczy się punkty a nie jakość o nią łątwo nie będzie .... ale ta akcja przy 2 bramce była extra i z tego meczu to zapamiętam oby to w tym kierunku szło.
Ogólnie odczucia mam tylko takie że brakuje nam snajpera drugiego ... o ile w lidze da się rozłożyć strzelanie goli na wielu zawodników to już w pucharach bez porządnych napastników nasze szanę maleją ... szczególnie jak ten jedyny jest jeszcze w słabej formie jak Brożek obecnie !!! |
Cytat:
|
Wolę taką Wisłę która gra średnio i wygrywa niż tą z Estonii która ciśnie 90min, ma 6setek, 2 słupki a mimo to przegrywa.
W ogóle ta murawa w Sosnowcu jest beznadziejna i nie rozumiem kto ustalił taką godzinę na grę :/ |
Wynik cieszy, ale trzeba uczciwie stwierdzic, ze gra z obu stron bardzo slaba.
Natomiast najbardziej martwi postawa Pawla Brozka. Wszyscy liczyli, ze z kazdym kolejnym meczem bedzie gral coraz lepiej, tymczasem predzej zaryzykowalbym stwierdzenie, ze jest coraz gorzej. Brozek tak katastrofalnie nie gral chyba nawet w okresie gdy zwalniano Petrescu. Wspolczuje mu, bo zdaje sobie sprawe z ogromu jego frustracji. To z pewnoscia nic przyjemnego, gdy pilka w momencie przyjecia odskakuje na kilka metrow, a sedzia raz po raz odgwizduje spalonego, zagranie reka czy tez faul. Niejeden na jego miejscu blagalby o zmiane juz po 30 minut gry. Oby jak najszybciej zaczal cos grac, bo inaczej grajac bez napastnikow z lepszymi przeciwnikami, o zwyciestow bedzie ciezko. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl