Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Hokej na lodzie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5293)

zawszewiernyts 16.03.2010 23:27

Wybacz, ale teraz jako kibic Wisły nie wyobrażam sobie iść oglądnąć mecz Cracovii w hokeja i jeszcze im kibicować. Mam nadzieję że jutro wszystko pójdzie jak należy i Mistrzostwo wróci do Nowego Targu. Hej Hej Podhale!

KOMINEK 16.03.2010 23:39

Też kibicuję Podhalu i też bym nie poszedł na pasy ale to nie znaczy że trzeba odrazu kogoś niszczyć i zaprzeczać że nie jest on kibicem Wisły.

TSNH 17.03.2010 00:17

W sumie nie ma ciśnienia na hokej ale jak był finały Cracovia-Tychy byłem za Cracovią, teraz Cracovia -Podhale kibicuje Szarlotkom z uwagi na to że pokazali charakter i mimo katastrofalnej sytuacji finansowej leją murowanego faworyta. Śmierdziało już nudą w tej lidze....

zim zum 17.03.2010 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 871282)
Szarlotkom

ja wolę Serniki :)

Coubertin 17.03.2010 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 871282)
W sumie nie ma ciśnienia na hokej ale jak był finały Cracovia-Tychy byłem za Cracovią, teraz Cracovia -Podhale kibicuje Szarlotkom z uwagi na to że pokazali charakter i mimo katastrofalnej sytuacji finansowej leją murowanego faworyta. Śmierdziało już nudą w tej lidze....

Witam.
Szarotkom, nie szarlotkom.
Szarotka to taki kwiat alpejski, a szarlotka to ciasto:)
Pozdrawiam

orzeu 17.03.2010 11:34

Co ten Fedorowicz tam robi? :shock:

wisl@k_TS 17.03.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 871402)
Co ten Fedorowicz tam robi? :shock:

Jako zacny obywatel Krakowa i poseł na Sejm RP, godnie reprezentujący społeczność Stołecznego Królewskiego Miasta Krakowa, a w szczególności interesy Wisły Kraków....dopingował parchów :-/

Ale ten człowiek skompromitował się już nie pierwszy raz (w kontekście jego wielkiej miłości do Wisły) więc chyba szkoda słów na jakiś komentarz.
Oby w wyborach elektorat wiślacki zapamiętał jak bardzo razem z synem radnym starali się pomóc Wiśle...

Coubertin 17.03.2010 11:46

Jeśli jesteśmy przy temacie wizyt vip-ów na lodowiskach...
Mecz Podhale-Cracovia

(...)W vipowskiej loży pojawił się były piłkarz krakowskiej Wisły Marek Motyka.(...)

http://sportowepodhale.pl/index.php?s=tekst&id=1937

Kocur 17.03.2010 11:50

Krótko i zwięźle - kibicuje każdemu kto gra przeciwko pejsom - tak, cham ze mnie i prostak :D

Rozumiem ludzi którzy idą na Podhale - Craxa ale nie rozumiem jak im się mogły loże pomylić ... zwłaszcza Fedorowiczowi ...:-/

flamengista 17.03.2010 19:10

My tu gadu-gadu a Podhale jest o 1 wygraną od Mistrzostwa. Niezłe jaja.

Zupełnie się tego nie spodziewałem. Myślałem, że po 2 sensacyjnych, ale wyrwanych z gardła zwycięstwach w Krakowie w NT wszystko wróci do normy.

Tymczasem w NT wygrali zdecydowanie. Teraz Pasy są pod wielką presją. Nikt z pasiastych kibiców nie zakładał nawet porażki z Podhalem - miało być lekko, łatwo i przyjemnie. Dlatego kibicowali Podhalu w półfinale z Tychami, bo GKS im nie "leżał".

Coś Rohaczek zawalił. Albo w kwestii mentalnej, albo kondycyjnej. Bo zawodników mają lepszych, tyle że jakiś przygaszonych. Jak widzę Laszkiewiczów, to łapię się za głowę. Oni przecież w sezonie zasadniczym robili z Szarotkami co chcieli. Leszek sam wygrywał mecze z Podhalem. A teraz są bezbarwni, nie ciągną drużyny.

Wielka szkoda, że mecze pokazywane są tylko na TVP Sport...

igortsw 17.03.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 871795)

Wielka szkoda, że mecze pokazywane są tylko na TVP Sport...

Niestety TVP prędzej pokaże powtórkę pierwszego sezonu Mody na sukces niż finał Polskiej Ligi Hokeja, taka prawda, że mimo iż TVP, ma swoją "misję", to i tak w dzisiejszych czasach patrzą tylko na to co przynosi zysk.

No nic przygotowuje sie do meczu:-D

P.S. Już chyba pół NT zebrało się przed halą =P

HEJ,HEJ PODHALE!!

TSNH 17.03.2010 20:15

Jest mecz na żywo na TVP KRAKÓW !!!!

MatMario 17.03.2010 20:29

I jest 1:0 dla Podhala :)

flamengista 17.03.2010 20:46

Bramka dla Pasów dziwna. Wydawało mi się, że bramkarz jest chroniony w polu bramkowym? Niech się jakiś ekspert od przepisów hokejowych wypowie...

Po wyrównaniu Pasy złapały drugi oddech. Wcześniej do Podhale dominowało. Niezły mecz jak na razie.

PS. Zapała 2:1:-D

Pan Jotka 17.03.2010 21:18

Fedorowicz miał zawsze misje pojednania. A to godził punków ze skinami, a to znowu chciał pogodzic Wisłę z pasami. Pamietam jak do dzis w studio tv pojawili sie tylko nasi i Fedorowicz zaczął tłumaczyć koszernych z powodu absencji.Podobno nie ufali Wiśle, że nie bedzie jatki. I to słynne zdanie z ust kibica Wisły w odpowiedzi na pytanie czemu gonia niewinnych ludzi po ulicach: Przecież jak uciekają to nie moga byc niewinni :P

Proud 17.03.2010 21:38

Super, oby dowieźli do końca :D

Kocur 17.03.2010 22:06

3:1 !! piękna akcja - na kolanach pasiaki :)

!!IRIVER!! 17.03.2010 22:32

wiecie ze na TVP Krakow leci? :P

Żmijka 17.03.2010 22:32

Zajebiście! :D

kucharz_77 17.03.2010 22:35

Hej Hej Podhale!!!!!!:D

gigant 17.03.2010 22:38

Życie jest piękne, wreszcie mistrz wrócił tam gdzie jego miejsce. Parchy niech płaczą, długo i boleśnie. Cieszy mnie ich ból i życzę im go jeszcze więcej. Mistrz mistrz Podhale !!!

Proud 17.03.2010 22:44

Gratulację! Super sprawa! :D

bartek89TS 17.03.2010 22:48

Hej heja, heja pasiaki bez mistrza w hokeja :):)

flamengista 17.03.2010 23:01

Wspaniale! Wielkie brawa dla Szarotek za walkę i ambicję. To najbardziej niesamowity finał ostatnich 10 lat.

Widziałem Pasy i Nowotarżan w sezonie, w tym dwukrotnie na żywo. Za każdym razem widać było różnicę klas, Cracovia była zdecydowanie lepsza. Co gorsza, w tych meczach zawodził Zborowski - wtedy zapowiadał się na hokejowego Mariusza Pawełka.

Drużyna osłabiona odejściem kapitana Jarosława Różańskiego, kontuzjami i dyskwalifikacją Kolusza - wrócił dopiero na koniec sezonu zasadniczego, walczyła niesamowicie. Głównie dzięki młodym: Gruszce, Kapicy, Zientarze.

W finale nie dawałem im praktycznie żadnych szans. Tymczasem Zborowski bronił jak Haszek, Małasiński wyeliminował Laszkiewicza, a Kolusz niczym Owieczkin szalał w ataku.

Dla mnie mimo efektownych akcji i bramek Kolusza jednak to Zborowski jest MVP finałów. Wybronił im 2 pierwsze mecze w Krakowie, które okazały się decydujące.

flamengista 17.03.2010 23:10

PS. Na wiadomym forum kolejna teoria spiskowa. Udręczoną C. mieli pognębić "wstrętni" hokeiści Pasów, przestraszeni przez Filipiaka. Nie chcą grać w lidze austriackiej, więc specjalnie się podłożyli.

Dziwne, że nas nie oskarżają o współudział/inspirację - ale to pewnie kwestia czasu:-D

7 kotów 17.03.2010 23:22

Spokojnie, zaraz doczytaja ze Motyka byl na meczu.

flamengista 17.03.2010 23:32

Najlepsze jest to, że piszą to o zawodnikach, którzy przysporzyli im tyle radości w Pucharze Kontynentalnym. Przecież Pasy jako pierwsza polska drużyna przeszła pierwszą rundę i powalczyła w drugiej.

To tak, jakbyśmy po awansie do Ligi Mistrzów oskarżali naszych o spisek, bo przegrali MP.

Po prostu żenada.

Wojtas 18.03.2010 00:15

Brawa dla Podhala !! :)

1q2 18.03.2010 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 872037)
Najlepsze jest to, że piszą to o zawodnikach, którzy przysporzyli im tyle radości w Pucharze Kontynentalnym. Przecież Pasy jako pierwsza polska drużyna przeszła pierwszą rundę i powalczyła w drugiej.

To tak, jakbyśmy po awansie do Ligi Mistrzów oskarżali naszych o spisek, bo przegrali MP.

Po prostu żenada.

Pewnie że żenada ale nie tak dawno czołowe nasze forumowe postacie wprost czy nie, zarzuciły naszym grajkom że połasili się na współczynnik 9, w meczu z Arką:>

A w temacie - gratulacje dla Podhala - ze mnie też chamidło jak z Kocura - kibicuje każdemu kto gra z parchami, a że w miarę przyjazne miasto wygrało, tym lepiej;)

wiertar 18.03.2010 12:32

takie mecze, takie wyniki a ja ani razu nie byłem na finale.... ****a kto wymyślił takie terminy meczów przecież napewno dało by się zagrać choć jeden mecz w NT w weekand...a tak to musiałem siedzieć w pracy zamiast świętować z kumplami w NT do białego rana... ale coż Mistrz jest nasz!!!:D

szczerze powiedziawszy chociaż kibicuje Szarotką i od czasu do czasu bywam na hali lodowej, to jednak przed finałami nie za bardzo wierzyłem w zwycięstwo Podhala... jednak Cracovia wydawała mi się dużo silniejsza...

Jednak młode wilczki pokazały ambicje, nie ustępliwość i walkę..

Jest to kolejna drużyna, po naszych koszykarkach od której powinni brać przykład nasze gwiazdki ztj. piłkarze Wisły Kraków.. Uczcie się panowie, uczcie..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl