Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Bobic 19.08.2008 18:14

Wylosowałem olimpic marsylia Na wyjezdzie dostałem 3-2 a u siebie wygrałem 3-1 aha i gram na uaktualnieniu wiec mogłem grać odrazu w Lidze mistrzów

kądzikowski 19.08.2008 18:18

No..pierwszy sezon zakończony mistrzostwem z przewagą....1 pkt nad Lechem. A swoją drogą..wiecie jak to jest mozliwe, jak grałem z Legią, do przerwy prowadzilem 3:0, powiedzialem, ze nie wolno spocząć na laurach a i tak przegralem 5:4??

St@chu 19.08.2008 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588019)
No..pierwszy sezon zakończony mistrzostwem z przewagą....1 pkt nad Lechem. A swoją drogą..wiecie jak to jest mozliwe, jak grałem z Legią, do przerwy prowadzilem 3:0, powiedzialem, ze nie wolno spocząć na laurach a i tak przegralem 5:4??

Różne rzeczy chodzą po ludziach...

Ja bym ustawił się wtedy w przerwie defensywnie, nastawił na długie piłki, kontrę, gre na czas i nie ma raczej szans żeby przegrać..

A jak im powiedziałeś żeby nie spoczęli na laurach to dalej atakowali i dostali 5 bramek... Z tym że bardzo dziwny przebieg miał ten mecz z tego co piszesz... Wychodzi że drugą połowe przegrałeś 1-5 chyba mi się to nie zdarzyło jeszcze... Ani w jedną ani w drugą stronę.

WILU TS 19.08.2008 18:40

Witam załatwiłem sobie właśnie FM 08 po Ang,podstawowa wersja,i tu pytanie do Was,gdzie mogę znaleźć niezbędne patche poprawki no i spolszczenie,za pomoc wielkie dzięki ;)

St@chu 19.08.2008 18:45

Nie sprawdzałem czy działa ale podobno tak --> Spolszczenie

~Izzy 19.08.2008 19:33

1 sezon zakończony mistrzostwem, i awans do Ligi Mistrzów po przegranym meczu w Porto 0 : 1 i wygranym w Krakowie 4 : 2
a w fazie grupowej naarzie dostałemw dupe od celticu i interu ;p ale kasa jest, no i sporo telentów nakupiłem które za kilka sezonów będą stanowić o sile zespołu

kądzikowski 19.08.2008 19:48

A ile się dostaje za awans do LM? Mam nadzieję, że awansuję choć jeszcze nie mialem losowania. Pochwalę się Wam co wylosowalem w II jak i III 9 o ile przejde II:D) rundzie eliminacyjnej.

pirat.z.karaibow 19.08.2008 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588080)
A ile się dostaje za awans do LM? Mam nadzieję, że awansuję choć jeszcze nie mialem losowania. Pochwalę się Wam co wylosowalem w II jak i III 9 o ile przejde II:D) rundzie eliminacyjnej.

4 mln euro.

~Izzy 19.08.2008 20:26

dokładnie 4,4 mln

btw: w II rundzie wylosowałem KF Tirana

Kamson 19.08.2008 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 588031)
Witam załatwiłem sobie właśnie FM 08 po Ang,podstawowa wersja,i tu pytanie do Was,gdzie mogę znaleźć niezbędne patche poprawki no i spolszczenie,za pomoc wielkie dzięki ;)

Łatki: http://www.cmrev.com/fileplanet/latki.html
Nie wiem czy wystarczy ściągnać 8.0.2 czy 8.0.1 też trzeba. Radze ściągnąć obydwie i instalować pokolei (8.0.1 > 8.0.2) żeby nie było problemów. I oczywiście gre odpalić na 8.0.2.

edit: aleeż regenik :D 16 lat a umiejętności nieprzeciętne.
http://img168.imageshack.us/img168/5...ofilgx2.th.jpg

Awe 19.08.2008 20:34

Działa komuś z Was FM08 na Win2000?

EDIT:

Jak jest a kasą na transfery? Jestem w połowie sezonu i zaraz zaczyna się okienko transferowe. Mam do wydania 3.6 mln E, ale nie chcę nikogo kupować. Czy po sezonie jak będzie ogłaszanie budżetu transferowego to ja zachowam to 3.6 mln i najwyżej coś jeszcze dostanę? Czy jest możliwe, że będe miał mniej? Na przykład 1 mln, a ta kasa co sobie nie wydałem to mi przepadnie?

gianbuffon 19.08.2008 20:37

Cytat:

fmforum.pl, GOOGLE !! wystarczy wpisac football manager patch, spolszczenie, taktyki, treningi, itd, ciezko?

~Izzy 19.08.2008 20:47

osz jakie atrybuty 16 latka ! ma chyba PA powyzej 190

WiselkaMLP 19.08.2008 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 588111)
Działa komuś z Was FM08 na Win2000?

EDIT:

Jak jest a kasą na transfery? Jestem w połowie sezonu i zaraz zaczyna się okienko transferowe. Mam do wydania 3.6 mln E, ale nie chcę nikogo kupować. Czy po sezonie jak będzie ogłaszanie budżetu transferowego to ja zachowam to 3.6 mln i najwyżej coś jeszcze dostanę? Czy jest możliwe, że będe miał mniej? Na przykład 1 mln, a ta kasa co sobie nie wydałem to mi przepadnie?

przepadnie ...

Gervas 19.08.2008 21:23

Witam, mam taki problem.

Grałem w 2008 juz spory czas, jednak przyszedl czas na patcha, doslownie dzien wczesniej uaktualnilem sklady "Fudi___Messinho_Revolution_Update_2008", zainstalowalem patcha, wszystko smiga.

Zaczynam nowa gre, patrze na atrybuty piłkarzy i zamiast numerkow sa jakies dziwne paski

http://wislakrakow.com/forum/img=htt...35/atryin3.jpgwczytuje starszy save, z moim paromiesiecznym teamem i tam atrybuty sa wyswietlane normalnie, jak mozna to zmienic?

http://img58.imageshack.us/my.php?image=atryuh4.jpg

ps. orginal

@Down

Popatrz na jego date urodzenia, dolicz 16 lat, wiec został prawdopodobnie wygenerowany w 2010 ;P

kądzikowski 19.08.2008 21:27

A ja trafilem w II rundzie LM na Beitar:D Śmieję się, ze jak ich puknę to pewnie będzie Barcelona.

Przeciez ten 16 latek ma lepsze atrybuty niż Brozek..skad go wytrzasnales? ja wpisuje w wyszukiwarce i nic..

Bobic 19.08.2008 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gervas (Post 588156)
Witam, mam taki problem.

Grałem w 2008 juz spory czas, jednak przyszedl czas na patcha, doslownie dzien wczesniej uaktualnilem sklady "Fudi___Messinho_Revolution_Update_2008", zainstalowalem patcha, wszystko smiga.

Zaczynam nowa gre, patrze na atrybuty piłkarzy i zamiast numerkow sa jakies dziwne paski

http://wislakrakow.com/forum/img=htt...35/atryin3.jpgwczytuje starszy save, z moim paromiesiecznym teamem i tam atrybuty sa wyswietlane normalnie, jak mozna to zmienic?

http://img58.imageshack.us/my.php?image=atryuh4.jpg

ps. orginal

@Down

Popatrz na jego date urodzenia, dolicz 16 lat, wiec został prawdopodobnie wygenerowany w 2010 ;P

Spróbuj tak. Wejdz w OPCJE potem USTAWIENIA, DZWIEK i OBRAZ i tam pisze pokazuj graficzne atrybuty w profilu i odznacz to

~Izzy 19.08.2008 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588164)
Przeciez ten 16 latek ma lepsze atrybuty niż Brozek..skad go wytrzasnales? ja wpisuje w wyszukiwarce i nic..

nie masz go, bo to newgen czyli zawodnik wygenerowany przez gre

pan Dudi 19.08.2008 22:10

Cytat:

Poszukaj też jakiegoś uaktualnienia, żebyś nie musiał zaczynać gry ze stanem z sezonu 07/08.

kądzikowski 19.08.2008 22:58

Mialem losowanie do III rundy. Wylosowalem FC Porto. Jestem w miarę zadowolony,ale moglo byc lepiej. Jak myslice...najlepiej zabarykadowac się tam pod bramką i wyprowadzać kontry czy grac otwartą pilke?

Gucio25 19.08.2008 23:42

i tak kądzilek przewalisz. :)

a tak serio, na wyjeździe graj z kontry i nastawienie zespołu nie więcej niż ofensywne. inne głupoty sam poustawiaj, zalezy jaka masz taktyke. u siebie musisz ich mocno pocisnąć.

WHITE*STAR 20.08.2008 00:00

Ma ktoś może jakąś fajną paczkę z logosami do 2008? Ja kiedyś miałem wszystkich tych drużyn co widnieją wśród naj Europie, a teraz mam straszną nędzę.

pirat.z.karaibow 20.08.2008 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 588284)
Ma ktoś może jakąś fajną paczkę z logosami do 2008? Ja kiedyś miałem wszystkich tych drużyn co widnieją wśród naj Europie, a teraz mam straszną nędzę.

Ja mam paczkę, ponad 2 GB do wielu wielu wielu wielu, jak nie wszystkich klubów z gry.

Ale nie dam Wam :foch:

A tak na serio to jutro rzucę linkiem.

WHITE*STAR 20.08.2008 00:22

2 gb?:shock: Będziesz to wrzucać? :-D fajnie by było, ale nie wiem czy z moim wolnym netem będzie chciało mi się ściągać. Ale w sumie najlepiej jakbyś dał gotowy folder.

regan 20.08.2008 01:31

Powiem tak... chciałbym zeby te 3D z CM wrzucili do Fm bo naprawde mecze w Fm to wielki minus...
Teraz mam pytanie: Czy w tej grze (FM) liczy sie wzrost? bo bramkarz mając dobre atrybuty jest takze rekomendowany przez scuta a gosc ma 173 cm... Dziwne troche. Bramkarz niby dobry a 173 cm

~Izzy 20.08.2008 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588250)
Mialem losowanie do III rundy. Wylosowalem FC Porto. Jestem w miarę zadowolony,ale moglo byc lepiej. Jak myslice...najlepiej zabarykadowac się tam pod bramką i wyprowadzać kontry czy grac otwartą pilke?

w Porto graj defensyfnie a w Krakowie atakuj ;] zalezy gdzie masz rewanż :D
a tak wogole to w III tez trafilem na Porto

kądzikowski 20.08.2008 07:14

tam przegralem 1:0...mam jakies szanse u mnie??:D

Bobic 20.08.2008 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 588320)
tam przegralem 1:0...mam jakies szanse u mnie??:D

Szanse masz ale szkoda ze bramki nie szczeliłes na wyjezdzie lepiej jakbys przegrał 3-2:-)

kądzikowski 20.08.2008 09:05

Wiem, ze moze to trochę nie fair, ale gram juz po raz ktorys z nimi i juz prowadzę 2:0, ustawiam zespol defensywnie, gram na czas..i dupa..zawsze w 90 minucie mi wladują...jak mnie ten Lopez wnerwia..

Awe 20.08.2008 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 588300)
Powiem tak... chciałbym zeby te 3D z CM wrzucili do Fm bo naprawde mecze w Fm to wielki minus...
Teraz mam pytanie: Czy w tej grze (FM) liczy sie wzrost? bo bramkarz mając dobre atrybuty jest takze rekomendowany przez scuta a gosc ma 173 cm... Dziwne troche. Bramkarz niby dobry a 173 cm

Scoutami się nie sugeruj. Oni czasem dziwnie sugerują. Z resztą z tego co pamiętam oni rekomendują tak jak by patrząc na Twój klub. Jak masz bardzo słabego bramkarza i nie masz zmiennika, to jak przescoutujesz bramkarza słabego to on dostanie 5 gwiazdek, choć cienias, bo akurat masz zapotrzebowania na tę pozycję.

Wzrost jest ważny, ale o wiele ważniejsza skoczność. Ostatnio się na tym przejechałem. Kupiłem kolesia do ataku ponad 190 cm wzrostu (gra głową 15) ale skoczność 10. Przegrywa większość pojedynków nawet z obrońcami po 170 parę cm ale ze skocznością powyżej 15.
Choć aż tak małemu bramkarzowi to ja bym nie ufał, chyba, że ma fizyczne statystyki bardzo dobre.

A w ogóle to z tymi główkami jest coś powalone w tej grze. Kiedyś w jednej grze miałem takiego kolesia N'Jock (czy coś w tym stylu) i miał ponad 200 cm wzrostu ponad 100 kg wagi i 20 w statystykach gra głową, skoczność, siła i coś tam jeszcze z mentalnych i psychicznych, a technicznie był cienias. Ale średnie na sezon, bramki i asysty (po zgraniu głową) robił jak nikt. Często było tak, że cały mój zepsół dostaje baty i mają oceny po 5-6, a N'Jock ma 10 i gracz meczu bo wygrał 20/20 główek (choć nic z nich nie wynikało). Często miał staty 195/200 w główkach po klikunastu meczach. No i miał bonus: często kontuzjował przeciwników i był komenatrz "N'Jock naskoczył mu na plecy" :) Dlatego polecam takich bydlaków do ataku :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl