![]() |
Ja dzisiaj dostałem i się wkurzyłem:einstein: Na Zgody mam się stawić, w urzędzie ewidencyjnym.
Ciekawe co to będzie, bo nie mam zamiaru potem świecić jajami przed komisją lekarską, jak juz nie ma poboru! |
Cytat:
|
mi tez przysłali na pazdziernik ze mam sie zgłosic w celu dokonania rejestracji poborowych.. czyli ze co?;]
aha już wiem ;) |
skowron i czy to nie glupota na komisje isc na wiosne jak od stycznia koniec tej bidy wreszcie
|
Sama zasadnicza służba to głupota, ale cóż poradzić. Takie zamieszanie, że już nie wiadomo kiedy wejdzie armia zawodowa o ile wogóle wejdzie... :-/ Wczoraj byłem donieść papier na Rydla i babka mówiła, że jeszcze wcale nie wiadomo czy w przyszłym roku nie będzie poboru...
|
Cytat:
Pobor powszechny byl jest i bedzie. Rzad chce zniesc powolania do wojska z przymusu.\ Ile o tym samym trzeba pisac?? P.S A jaks ktos juz pisal w Cosinusie brak miejsc,to łapac sie do CTI na Wrocławskiej -cos 60 zl za miesiac. |
komisje lekarskie i ewidencja będą bo muszą wyobrazacie sobie na wypadek wojny wojsko by nie mialo pojecia kto zdolny a kto nie ile ludzi w kazdym wku itd.
Nie bedzie tylko WCIELANIA do woja z PRZYMUSU |
Już to wiem :P
Obym trafił za pół roku na lekarską taką co tylko pytają, a nie przechodzą do czynów! PS. Tylko ciekaw jestem po co mówią by zakaszleć? |
sprawdzają czy nie masz przeciągu
|
I sie nei zdziwcie jak przez kolejne 2 lata beda wezwania po bilet. bo nie wiem skad macie info o tym, że od przyszlego roku nie biorą do wojska.
a komisja jak juz ktos wyżej napsiał była jest i będzie. w dupsko Wam zaglądac będą i tak jak MArcin napisał :D sprawdzać przeciąg :D (umarłem) prawdopodobnie nie bedzie rejestracji czyli tego co teraz jest na jesień (stawianie sie w Urzedzie Gminy) tyle w temacie zreszta juz duzo napsiane zostało więc poczytajcie. a kasy Armia na zawodowe nie ma i ciężko będzie ją zorganizować. |
Mam pytanko. Ktoś wie jak jest z zaswiadczeniami do WKU w cosinusie..??
|
Cytat:
|
zorganizuje hajs rzad zapewne jakos i czytalem niedawno na onecie chetnych jest bardzo duzo na ochotnika przychodza m.in ludzie po wyrokach ludzie ktorzy wczesniej mieli kategorie D itp ... wiec chyba to przejdzie w tym terminie jak mialo przejsc
|
tylko, że ludzi po wyrokach i z kategoria D nie wezma :)
|
Cytat:
Ci co mieli kiedyś kategorię D jeśli już to muszą jeszcze raz przejść przez komisję lekarską, kategoria D - niezdolny do służby w czasie pokoju, czyli nie mógłby być zatrudniony. Ci z wyrokami to też nie taka prosta sprawa bo do zostania zawodowym żołnierzem, potrzeba zaświadczenie o niekaralności. a i chętnych też wcale nie jest dużo, bynajmniej w moim mieście, tak więc nie sugerowałbym się onetem :) pozdrawiam |
W przyszłym tygodniu mam przesłuchanie na psiarni za niby unikanie woja (czyli nie odbieranie poleconych i nie zgłaszanie się co pół roku na WKU)
|
Cytat:
Niewiem skad u ciebie takie newsy. Bylo juz pare konferencjii Klicha i JASNO I STANOWCZO powiedzial,ze od stycznia bedzie tylko ustalenie kategorii,bez poboru.Watpie zeby facet na takim stanowisku sciemnial w tej sprawie, to praktycznie wykluczone. |
Dostałem takie o to coś :D
Na podstawie .............. wzywam pana do osobistego zgłoszenia się w dniu ........ w celu dokonania obowiązku rejestracji przedpoborowych. Czyli,że co?:D |
Czyli że przyjedź mamo na przysięgę :)
A tak serio jedziesz do huty dajesz dokument pani wpisze i nara |
Po przeczytaniu pierwszej linijki zacząłem sie smiać :P
Czyli tak czy siak muszę mieć papierek,że uczęszczam do szkoły?:) Prawda jest taka,że chwilkę zastanawiałem sie o pójściu na zawodowca:P I dodam jeszcze,że ostatnio miałem sen,że Rosja najechała na Polskę,wszyscy moi bliscy sie pożegnali ze mną i wyjechali za granicę a ja zostałem jako żołnierz :) |
No i stało się, do mnie też przyszedł papierek na "Rejestr przedpoborowych" :-) Ale ja im za wiele nie pokażę, niech się nie łudzą.
Post poniżej- wraz z kumplami mamy w planach szturm na sekretarkę z prośbą o papierki. Nie ma wyjścia, musi dać. Lepiej mieć od razu. Niech się pałują i dadzą spokój obywatelowi :lol: 15 październik, ma ktoś na ten dzień? :-) A tak swoją drogą, pytanie nieco wybiegające w przyszłość: jak wygląda ta cała obsrana komisja lekarska? |
Papierek o tym, że się uczę posiadać muszę czy dopiero na komisji?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak całkiem na poważnie. Czytałem trochę w internecie, okazuje się że opinie na temat ważenia klejnotów są sprzeczne. Jedni piszą o legendach, inni o własnych doświadczeniach. Doprawdy przeraża wizja ingerencji obcych ludzi w intymne strefy ciała. Im się chyba w głowach .......i. No przepraszam ale ja tego inaczej nazwać nie potrafię :-) Toż to nawet matce się nie pokazuje, ojcu, a co dopiero jakiemuś farfoclowi w fartuchu. Fe! Post z dozą uśmiechu :-) Ale i tak uja u mnie zobaczą :rotfl: |
Dzis >>078<< DDC :D Pozdrowienia z JW 1128 Malbork
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie, ogólnie nie jest źle. Śmieję się z tego bo to jest dla mnie śmieszne. Coś nowego, zupełnie nowego. Na razie piętnastego rejestr. Już nie śmiecę, w razie konkretnych pytań będę pisał. Dzięki za info :-) |
Oj kompleksiki czuję :D
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl