Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wojsko czeka :) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3178)

DrewniaQ 18.09.2008 13:34

Ja dzisiaj dostałem i się wkurzyłem:einstein: Na Zgody mam się stawić, w urzędzie ewidencyjnym.

Ciekawe co to będzie, bo nie mam zamiaru potem świecić jajami przed komisją lekarską, jak juz nie ma poboru!

skowron 18.09.2008 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrewniaQ (Post 604592)
Ja dzisiaj dostałem i się wkurzyłem:einstein: Na Zgody mam się stawić, w urzędzie ewidencyjnym.

Ciekawe co to będzie, bo nie mam zamiaru potem świecić jajami przed komisją lekarską, jak juz nie ma poboru!

Na razie to jest spisanie listy przedpoborowych. Podpiszesz taki papierek, dostaniesz karteczke i jesteś wolny. Dopiero na wiosne będziesz miał komisje.

Andrzej_TSW 18.09.2008 13:41

mi tez przysłali na pazdziernik ze mam sie zgłosic w celu dokonania rejestracji poborowych.. czyli ze co?;]

aha już wiem ;)

WiselkaMLP 18.09.2008 13:42

skowron i czy to nie glupota na komisje isc na wiosne jak od stycznia koniec tej bidy wreszcie

skowron 18.09.2008 13:45

Sama zasadnicza służba to głupota, ale cóż poradzić. Takie zamieszanie, że już nie wiadomo kiedy wejdzie armia zawodowa o ile wogóle wejdzie... :-/ Wczoraj byłem donieść papier na Rydla i babka mówiła, że jeszcze wcale nie wiadomo czy w przyszłym roku nie będzie poboru...

Wojtas 18.09.2008 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skowron (Post 604598)
Sama zasadnicza służba to głupota, ale cóż poradzić. Takie zamieszanie, że już nie wiadomo kiedy wejdzie armia zawodowa o ile wogóle wejdzie... :-/ Wczoraj byłem donieść papier na Rydla i babka mówiła, że jeszcze wcale nie wiadomo czy w przyszłym roku nie będzie poboru...

Pobor powszechny byl jest i bedzie.
Rzad chce zniesc powolania do wojska z przymusu.\

Ile o tym samym trzeba pisac??

P.S A jaks ktos juz pisal w Cosinusie brak miejsc,to łapac sie do CTI na Wrocławskiej -cos 60 zl za miesiac.

medyk 18.09.2008 19:28

komisje lekarskie i ewidencja będą bo muszą wyobrazacie sobie na wypadek wojny wojsko by nie mialo pojecia kto zdolny a kto nie ile ludzi w kazdym wku itd.

Nie bedzie tylko WCIELANIA do woja z PRZYMUSU

DrewniaQ 18.09.2008 19:33

Już to wiem :P
Obym trafił za pół roku na lekarską taką co tylko pytają, a nie przechodzą do czynów!

PS. Tylko ciekaw jestem po co mówią by zakaszleć?

Marcinklon 18.09.2008 22:20

sprawdzają czy nie masz przeciągu

DYRU 19.09.2008 07:52

I sie nei zdziwcie jak przez kolejne 2 lata beda wezwania po bilet. bo nie wiem skad macie info o tym, że od przyszlego roku nie biorą do wojska.
a komisja jak juz ktos wyżej napsiał była jest i będzie. w dupsko Wam zaglądac będą i tak jak MArcin napisał :D sprawdzać przeciąg :D (umarłem)
prawdopodobnie nie bedzie rejestracji czyli tego co teraz jest na jesień (stawianie sie w Urzedzie Gminy)
tyle w temacie zreszta juz duzo napsiane zostało więc poczytajcie.
a kasy Armia na zawodowe nie ma i ciężko będzie ją zorganizować.

YaSiOTSW 20.09.2008 07:53

Mam pytanko. Ktoś wie jak jest z zaswiadczeniami do WKU w cosinusie..??

Sebo_TS 20.09.2008 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez YaSiOTSW (Post 605572)
Mam pytanko. Ktoś wie jak jest z zaswiadczeniami do WKU w cosinusie..??

Normalnie :D Wydają w Cosinusie bez niczego, zawozisz na WKU i odroczony jesteś. Ot cała filozofia :)

WiselkaMLP 20.09.2008 10:19

zorganizuje hajs rzad zapewne jakos i czytalem niedawno na onecie chetnych jest bardzo duzo na ochotnika przychodza m.in ludzie po wyrokach ludzie ktorzy wczesniej mieli kategorie D itp ... wiec chyba to przejdzie w tym terminie jak mialo przejsc

DYRU 20.09.2008 12:30

tylko, że ludzi po wyrokach i z kategoria D nie wezma :)

Maciejo 20.09.2008 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 605631)
czytalem niedawno na onecie chetnych jest bardzo duzo na ochotnika przychodza m.in ludzie po wyrokach ludzie ktorzy wczesniej mieli kategorie D itp

hmm

Ci co mieli kiedyś kategorię D jeśli już to muszą jeszcze raz przejść przez komisję lekarską, kategoria D - niezdolny do służby w czasie pokoju, czyli nie mógłby być zatrudniony.

Ci z wyrokami to też nie taka prosta sprawa bo do zostania zawodowym żołnierzem, potrzeba zaświadczenie o niekaralności.

a i chętnych też wcale nie jest dużo, bynajmniej w moim mieście, tak więc nie sugerowałbym się onetem :)

pozdrawiam

fcz1985 20.09.2008 18:35

W przyszłym tygodniu mam przesłuchanie na psiarni za niby unikanie woja (czyli nie odbieranie poleconych i nie zgłaszanie się co pół roku na WKU)

Wojtas 20.09.2008 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DYRU (Post 605050)
I sie nei zdziwcie jak przez kolejne 2 lata beda wezwania po bilet. bo nie wiem skad macie info o tym, że od przyszlego roku nie biorą do wojska.
a komisja jak juz ktos wyżej napsiał była jest i będzie. w dupsko Wam zaglądac będą i tak jak MArcin napisał :D sprawdzać przeciąg :D (umarłem)
prawdopodobnie nie bedzie rejestracji czyli tego co teraz jest na jesień (stawianie sie w Urzedzie Gminy)
tyle w temacie zreszta juz duzo napsiane zostało więc poczytajcie.
a kasy Armia na zawodowe nie ma i ciężko będzie ją zorganizować.

Niewiem skad u ciebie takie newsy.

Bylo juz pare konferencjii Klicha i JASNO I STANOWCZO powiedzial,ze od stycznia bedzie tylko ustalenie kategorii,bez poboru.Watpie zeby facet na takim stanowisku sciemnial w tej sprawie, to praktycznie wykluczone.

WiślakNH 23.09.2008 10:38

Dostałem takie o to coś :D

Na podstawie .............. wzywam pana do osobistego zgłoszenia się w dniu ........ w celu dokonania obowiązku rejestracji przedpoborowych.
Czyli,że co?:D

Sensej 23.09.2008 10:43

Czyli że przyjedź mamo na przysięgę :)

A tak serio jedziesz do huty dajesz dokument pani wpisze i nara

WiślakNH 23.09.2008 11:07

Po przeczytaniu pierwszej linijki zacząłem sie smiać :P
Czyli tak czy siak muszę mieć papierek,że uczęszczam do szkoły?:)
Prawda jest taka,że chwilkę zastanawiałem sie o pójściu na zawodowca:P I dodam jeszcze,że ostatnio miałem sen,że Rosja najechała na Polskę,wszyscy moi bliscy sie pożegnali ze mną i wyjechali za granicę a ja zostałem jako żołnierz :)

michu-k 24.09.2008 13:29

No i stało się, do mnie też przyszedł papierek na "Rejestr przedpoborowych" :-) Ale ja im za wiele nie pokażę, niech się nie łudzą.

Post poniżej- wraz z kumplami mamy w planach szturm na sekretarkę z prośbą o papierki. Nie ma wyjścia, musi dać. Lepiej mieć od razu. Niech się pałują i dadzą spokój obywatelowi :lol:

15 październik, ma ktoś na ten dzień? :-)

A tak swoją drogą, pytanie nieco wybiegające w przyszłość: jak wygląda ta cała obsrana komisja lekarska?

Aro1234 24.09.2008 13:31

Papierek o tym, że się uczę posiadać muszę czy dopiero na komisji?

medyk 24.09.2008 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 607398)

A tak swoją drogą, pytanie nieco wybiegające w przyszłość: jak wygląda ta cała obsrana komisja lekarska?

ważą Ci klejnoty:rotfl:

Etiop 24.09.2008 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Etiop (Post 600238)
W piątek dostałem wezwanie do WKU. Myślałem, że znowu po bilet bo już 3 razy byłem wzywany po niego, ale za każdym razem odraczałem się ze względu na szkołę. Teraz dostałem wezwanie w celu "uzupełnienia ewidencji wojskowej". Czyli, że co? To jest to "wpisanie do komputera"?
Kiedyś był taki przepis, że policealne studium chroni do ukończenia 23-go roku życia. Dalej ten przepis obowiązuje?

Byłem dzisiaj i dałem papier, że w dalszym ciągu się uczę. Tylko jakoś dziwnie mnie odroczyli. Nie na cały czas trwania mojej nauki w tej szkole, czyli do stycznia 2010 - tylko do przyszłego roku ( do następnego wezwania po bilet ). Duży ruch jest na tym WKU. Tylko jakoś nikt się nie garnie do "odbycia zasadniczej służby wojskowej" :>. Każdy się uczy :rotfl: .

michu-k 24.09.2008 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 607473)
ważą Ci klejnoty:rotfl:

Jeśli myślą że pokażę to są w błędzie. Nawet gdyby piękna pielęgniareczka się dobierała, no way! :lol:

A tak całkiem na poważnie. Czytałem trochę w internecie, okazuje się że opinie na temat ważenia klejnotów są sprzeczne. Jedni piszą o legendach, inni o własnych doświadczeniach. Doprawdy przeraża wizja ingerencji obcych ludzi w intymne strefy ciała. Im się chyba w głowach .......i. No przepraszam ale ja tego inaczej nazwać nie potrafię :-) Toż to nawet matce się nie pokazuje, ojcu, a co dopiero jakiemuś farfoclowi w fartuchu. Fe!

Post z dozą uśmiechu :-) Ale i tak uja u mnie zobaczą :rotfl:

JoeyLG 24.09.2008 21:44

Dzis >>078<< DDC :D Pozdrowienia z JW 1128 Malbork

medyk 24.09.2008 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 607626)
Jeśli myślą że pokażę to są w błędzie. Nawet gdyby piękna pielęgniareczka się dobierała, no way! :lol:

A tak całkiem na poważnie. Czytałem trochę w internecie, okazuje się że opinie na temat ważenia klejnotów są sprzeczne. Jedni piszą o legendach, inni o własnych doświadczeniach. Doprawdy przeraża wizja ingerencji obcych ludzi w intymne strefy ciała. Im się chyba w głowach .......i. No przepraszam ale ja tego inaczej nazwać nie potrafię :-) Toż to nawet matce się nie pokazuje, ojcu, a co dopiero jakiemuś farfoclowi w fartuchu. Fe!

Post z dozą uśmiechu :-) Ale i tak uja u mnie zobaczą :rotfl:

ale tak serio to nie bylo tak zle, nie wiem jak dawniej ale teraz (2 lata temu) to tylko jakis dziadzia za parawanikiem siedział jadł ciastko popijał kawe i kazdemu zagladal do majtek czy wszystko na miejscu nic pozatym.

michu-k 24.09.2008 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 607638)
jadł ciastko popijał kawe i

i czekał na śmietankę? :lol:

Nie, ogólnie nie jest źle. Śmieję się z tego bo to jest dla mnie śmieszne. Coś nowego, zupełnie nowego. Na razie piętnastego rejestr.

Już nie śmiecę, w razie konkretnych pytań będę pisał. Dzięki za info :-)

dj_ibutti 24.09.2008 23:06

Oj kompleksiki czuję :D

_ukoL 25.09.2008 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 607662)
Oj kompleksiki czuję :D

Może okazać się czarnoskórą mambą i zaszokować majora lekarza. :rotfl:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl