![]() |
**** ze Stawowym, prezesie **** ze Stawowym!
Maciej! Skorża! |
Skorża z pewnością nie jest trenerem idealnym ale takich nie ma. Błędy popełnia każdy, niemniej w jego przypadku plusów jest znacznie więcej niż minusów.
Dlatego gdyby takie plotki znalazły potwierdzenie w rzeczywistości to jakiekolwiek dyskusje na temat polityki sportowej i organizacyjnej w Wiśle możne zakończyć jako bezcelowe. |
Spokojnie.. Stawowy wg mnie czeka na posade u naszej kolezanki. Ostatnio w jakims wywiadzie mowil, ze chetnie by wrocili.
|
W sumie przydałoby się zmienić kołcza. Od roku już jest. Nuda.
|
Cytat:
Panie Cupiał ,jak Pan ma wywalac kolejnego trenera,to lepiej niech Pan odejdzie z Wisly ,bo te zamieszania co pol roku , co rok to jest bezsens |
Cytat:
|
O czym Wy w ogóle piszecie? Znów wierzycie pismakom? Nie będzie zmiany trenera, nie piszcie nic na ten temat! Nie jesteście chyba idiotami.
|
Informacje ze strony SKWK a nie gazety...
|
S.K.W.K nie traktuje jak "pismaki".Klub Wisła Kraków, jest dosyć hermetyczny , ale pracują tam ludzie w jakiś związani ze stowarzyszeniem, którzy dużo słyszą..Oni bez powodu napewno nie siali by fermentu wśród kibicowskiej braci.
|
Niewiele to Mackowi da, ale ma moje pelne poparcie. Jestem do dzis rozgoryczony porazka z TT, ale od strony trenerskiej Skorza wykonal swoje zadanie. Mecz byl bardzo trudny, ale to brak umiejetnosci zawodnikow nie pozwolil (vide kilka setek) doprowadzic do dogrywki. Brak transferow na 2 kluczowych pozycjach ograniczyl mu pole manewru w najwazniejszych meczach, a na wynik sklada sie kilka czynnikow i nie wszystkie leza w gestii trenera. Ale prawda jest tak, ze Cupial inaczej ocenia wyniki. Z jego perspektywy oba ostatnie remisy to sa prestizowe porazki...
|
W moim mniemaniu Stawowy nie jest złym trenerem ,ale to nie powód by mógł pracować w Wiśle.
Po pierwsze Skorża ,choć nie idealny ,ale powiniem kontynuować pracę z drużyną. A po drugie ,ani kibice ,ani drużyna raczej nie zaakceptowała by Elvisa. |
Cytat:
|
Skorża jak poleci a wg mnie polec- bo jak pokazuje historia w każdej plotce jest ziarenko prawdy- i to pociągnie za sobą Bednarza. Bo nie może być ****a tak,że klub nie kupuje żadnych grajków, nie ważne czy grajek potrafi prosto kopnąć piłkę czy nie, ważne, aby klub kupił cokolwiek, kasę wyłożył i prowizje manago odpalił. A takie dwa jak Skorża i Bednarz psują rynek,ewidentnie. I tak cud, że tyle się utrzymali.
Poza tym nie wiem czy wiecie, ale podobno mecz z Górnikiem był próba dla Skorzy. Jakby przegrał to leci. Nie wiem czy klamka nie zapadła, a piłkarze już wybierają nowego trenera. Byli bliscy wywalenia Skorzy. Tak więc mamy dwie informacje o zwolnieniu Skorży. Przypadek? Gazety może się mylą odnośnie nazwiska trenera, wszytko inne pewnie się zgadza. Tak zapytam, Radolsky i Liczka mają prace? |
Drodzy państwo zalecam spokój i razwagę. Dwa mecze nie wyszły - no to jest wreszcie jakiś ciekawy temat o Wiśle bo ile możan pisać że grają dobrze że wygrywaja że trener wciąż ten sam - jedni że Stawowy będzie inni że Smuda itd itd a informacje od SKWK też się bardzo często nie sprawdzały.
Większość gazet i portali jest nam ,,bardzo przychylnych” i tylko czekają jak ugryźć Odpuście sobie i nie podgrzewajcie atmosfery. Ile razy pisaliście żeby nie wierzyć gazetom - zastosujcie to wreszcie |
Juz jestem wkurzona od czwartku ,wiec mnie nie dobijajcie takimi durnymi spekulacjami . Mamy nareszcie madrego,inteligentnego no i przystojnego trenera ,ktory duzo dobrego zrobil dla Wiselki ,ale potrzebuje spokoju ,naszego pelnego poparcia i na maczach wsparcia -glosnego ! , no i w zimowym okienku 3 dobrych transferow, a teraz Panie Trenerze nie usprawiedliwiac naszych pilkarzy ,bo choc Ich uwielbiam za niedziele nalezy im sie niezla zjebka.
|
Cytat:
|
Stawowy nie poradził sobie w Arce a miał można powiedzieć że jak na 2 lige 1 ligowy skład i przegrywał mecz za meczem.Mam nadzieje że Skorża zostanie bo nikogo lepszego sie nie znajdzie a wariant z trenerem z zagranicy był już przerabiany tzn. na tych co maja już jakieś sukcesy po prostu Wisły nie stać
|
Cytat:
|
Nie wierzę w te doniesienia o Stawowym.
Mówcie co chcecie. Ja w to nie wierzę. :foch: |
Jaki Stawowy, jakie zwalnianie Skorży? :rotfl:
SKWK chyba się zagalopowało NIECO. Już nawołują do popierania akcji protestacyjnych :shock: :lol: Luuuudzie, poluzujcie portki |
Brzmi to tak absurdalnie, że aż śmiesznie. Stawowy? Może Surma? Pomysł zwolnienia Skorży wydaje mi się być tak samo lotny jak pomysł na nasze przedsezonowe wzmocnienia. Czyli niestety jest możliwy. W końcu decyduje o tym ta sama Rada Nadzorcza. Dramat...
|
Cytat:
|
Zwolnienie Skorży, to jest strzał sobie nawet nie tyle w nogę, co w jaja. To tak jakby podpisywać jeszcze raz Dawidowskiego, wiedząc, co się będzie dalej działo.
Jeśli jednak pojawiają się plotki o Stawowym, to boję się, że to Skorża nie wytrzymuje po TT i postawie przeciw Górnikowi, i coraz głośniej domaga się transferów. A że ich najprawdopodobniej nie dostanie, to może dojść do spięcia - i zamiast inwestycji, pozbędziemy się najlepszego obecnie polskiego trenera, który mógłby trenować Wisłę. |
Skorża to dobry trener,a potwierdzeniem jest to co zrobił z tą sama druzyna w jeden sezon.Z kiepko grajacej Wisły(8 miejsce),zrobił MP z wielka przewaga nad innymi.Zespół sie osłabił,bo wypadli tacy jak Dudka i Paulista,Zienczuk starcił forme ,a Niedzielan po kontuzji najbardziej sie boi ....styknac z innym zawodnikiem.Przyszedł Singlar i Marcelo ,ale pierwszy to raczej uzupełnienie,a drugi dopiero teraz i jeszcze nie wkomponował siie w skład.Takze dzieki Bogu i Skorzy mamy jeszcze to miejsce jakie mamy.Zawodników jakich mamy to nie sa klasowi gracze pokoju kiedys Zurwaski,Frankowski,Szymkowiak ,Uche,Kosowski,ale tworza w miare zgrany team,a tak naprawde to ofensywnych mamy dwóch graczy BrozeK i Boguski.Łobo jest bez formy,a Jirsak to jeszcze nie to.Za to regres formy ma Pawełek,który broni na poziomie 2 ligi,takze wszystkie te sprawy odbijaja sie na wynikach.Napewno brak wzmocnień ma duzy wpływ na kadre ,bo wiekszosc zawodników sie wypaliła ,co widac w meczach z przecietnymi rywalami,a konkurencja to bezwątpienia to co działa motywujaco na zawodników.Teraz motywujaco działa tylko silny rywal i to nie zawsze.Panowie siadli troche na lurach ,a i obecnie inne zespoły wzmocnione w zimie odrobiły straty pod wzgledem jakosci zawodników w stosunku do naszej Wisełki>takze módlmy sie o transfery w zimie i nie starcenie kontaktu z czołówka w rundzie jesiennej ,bo obrone MP raczej bedzie misją niemozliwą.
|
Zwolnienie Skorży nic nie da a wręcz pogorszy sytuacje. Ile już to było przerabiane? Z setki razy i nigdy nie było potem dobrze. Niech zamiast zwalniać trenera zaczną systematycznie robić transfery i to dobre nie jakieś na last minute.
|
Należy uświadomić Radę Nadzorczą, że problem nie leży w kompetencjach trenera tylko w ich :-)
|
Jeśli komu kol wiek w zarządzie klubu przeszedł przez głowę pomysł zwolnienia Skorży jest po prostu wielkim idiotą. Najpierw osłabiają zespól nie robiąc nic aby podnieś jego poziom, a następie oczekują wyników ?! Na jakiem podstawie się pytam ?! Z jednym napastnikiem, Łobodzińskim i Zieńczukiem na skrzydłach !? Mając na uwadze kadrę jaką mamy to Skorża i tak zrobił dobry wynik. Jeśli Cupiał ma takie pomysły to niech się puknie w czoło... i rozliczanie za wyniki niech zacznie od siebie. Jesteśmy teraz na etapie w którym aby marzyć od dobrym wyniku w pucharach musimy wzmocnić pierwszą jedenastkę w 50%.
|
Moze lepiej pokazac RN i Cupialowi na najblizszych meczach, ze kibice stoja murem za Skorżą.
DOBRY POMYSŁ! |
Z jednej strony to dobry pomysł.
Z drugiej, Cupiał jest upartym człowiekiem i lubi pokazywać, że rządzi tym interesem, więc boje się, że by mógł pokazać pazury. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl