![]() |
witam, poniżej zdubluję swoje pytanie z topicu "matura/po maturze" (czy jakos tak), ale to dlatego, ze tam nikt nie odpowiedzial dotąd. może więc tu znajdzie się ktoś studiujący prawo na UJ. znajdzie się?:> pozdrawiam
|
1.Robił ktoś podyplomówkę na AGH-specjalista do spraw BHP?
2.Gdzie w Krakowie są organizowane szkolenia, kursy studia na ppoż(takie żeby zdobyć uprawnienia)? |
Ma ktos pomysl na ciekawy temat pracy licencjackiej z Europeistyki? (najlepiej zwiazany z projektami i funduszami europejskimi)
|
Potrzebuję esej na dowolny temat o rozważaniach filozofów nowożytnych np. Bacon, Kartezjusz, Locke, Pascal, Leibniz.. Ma ktoś pomysł na temat?
|
Mógłby ktoś coś napisać na temat kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji?
Studiował to ktoś, a może miał kontakt? Proszę o opinie, może być pw. pozdro |
matura w tym roku... czas leci.. a ja dalej nie wiem co robić w sensie nauki po liceum... kto mi poleci jakiś ciekawy kierunek i jakąś dobrą uczelnie.... ( lubie geografie ) a z uczelni to myślałem o AGH ... prosze o odzew.. ;]
|
Słyszałem że na AWF można dostać się za\na tzw klasę mistrzowską... może ktoś to szerzej wyjaśnić? Wystarczy być młodzieżowym reprezentantem Polski czy musi być zdobyte mistrzostwo krajowe?
|
Może ktoś polecić jakieś książki do przedmiotu "Metody systemowe i decyzyjne w informatyce"
zawiera min. Transformata Laplace'a , Transmitancje Najlepiej w wersji elektronicznej Potrzebuje, bo chyba trudny przedmiot i nie mam pojecia z czego mam sie go nauczyć. Z góry dzieki pozdrawiam |
przepraszam panowie studiuje ktoś z was może turystykę i rekreację w jakiejś z krakowskich uczelni http://wislakrakow.com/forum/images/...n_question.gif
|
podbijam pytanie szczepanwislaka
|
Cytat:
ktos sie znalazl;) prawo na UJ koncze w tym roku, wiec na pytania wszelakie moge odpowiadac. |
Nie wiem, czy to dobry temat, wszak już trochę dziadzieję.
Ale powiem Wam, w czym rzecz: Mam chrześniaka, który w tym roku będzie zdawał maturę. Będąc u mnie zauroczyło go nasze miasto. Obiecałem, że się rozejrzę, ale nigdzie nie mogę niczego takiego znaleźć. Szuka studiów związanych z zarządzaniem sportem(w przyszłości chciałby zostać menedżerem piłkarskim/dyrektorem sportowym/kimś w tym rodzaju) - powiem szczerze, nie mam pojęcia, czy i ewentualnie gdzie mogą być u nas takie kierunki. Ja kończyłem UW, jednak tam na pewno nie ma. Może ktoś z Was, bracia studenci, ma na ten temat jakąś wiedzę, może ma znajomych na podobnych kierunkach? Byłbym bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź - siostra by trochę wyluzowała, bo "miałbym na niego oko". ;) |
ja studiowalem turystyke na Awfie:) teraz jeszcze tylko magisterka mi zostala do napisania. Co chcecie wiedzieć? Ogolnie polecam tam studiować:)
|
Cytat:
|
Wiek ktoś z was może, kiedy dokładnie są juwenalia w tym roku?
|
4-9 maja :)
|
Cytat:
Jestem bardzo wdzięczny za odpowiedź, mogłabyś mnie jeszcze naprowadzić - jak te kierunki fachowo się nazywają lub coś takiego? Z góry dzięki. |
Na AWFie to chyba w ramach turystyki można robić i tak samo kierunku o nazwie "sport".
Na UJ jest na pewno podyplomówka taka (http://www.uj.edu.pl/dydaktyka/podyp...rta.php?id=91), nie wiem w sumie jak z I st. Ale tam w Katedrze najlepiej spytać. |
Na UJ są studia drugiego stopnia, magisterskie o specjalizacji zarządzanie w sporcie:
https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/836 czyli sposobem jest pójście na np. zarządzanie, ekonomię na 3 letnie studia licencjackie, a potem dwa lata tej specjalizacji na magisterce |
Uprzejmie Wam dziękuję. ;)
|
Studiuje na AWFie Turystyke i Rekreacje, na drugim roku trzeba wybrać jedną z wymienionych specjalizacji: rekreacja ruchowa, odnowa psychosomatyczna, hotelarstwo, obsługa ruchu turystycznego.Do tego dochodzą specjalizacje instruktorskie. Moim zdaniem ten kierunek przyajmniej jest wybitnie nie "piłkarski". Może na wychowaniu fizycznym coś by podeszło...
|
Ja studiuję Finanse i Rachunkowość dziennie na UEk'u, więc służę pomocą :)
|
Cytat:
Unijne instrumenty wsparcia rozwoju turystyki w Polsce |
Gdzie w Krakowie oprocz AWF jest kierunek Wychowanie Fizyczne ?? interesuje mnie ten kiernek ale zawsze trzeba miec jakas alternatywe :)
|
Ja także studiuje Turystykę i Rekreację na 1 roku tylko , że na WSiZie w Rzeszowie. Ten kierunek u mnie ma coś wspólnego z sportem bowiem w pierwszym semestrze miałem Wf ,na którym cały czas graliśmy w piłkę.Teraz także go mam lecz na jego zajęciach mamy zajęcia z tańca. Za to cały czas mam zajęcia na basenie z pływania i elementów ratownictwa. w Lecie mam obozy na których kładzie się nacisk właśnie na pływanie a w zimie na jazdę na nartach. Także ze sportem owszem ten kierunek ma coś wspólnego ale z piłką jak już to była mowa nie. I u nas specjalizację wybiera się na 3 roku i obok hotelarstwa są to rożne typy turystyki zdrowotnej , np konna
|
prosze kogoś kto studiuje turystyke i rekreacje lub ochrone środowiska na AGH , żeby opisał co sie robi jakie są jego odczucia itp bardzo prosze o odp... w tym roku pisze mature ( dod. przedmiot geografia rozszerzona ) i nie wiem co roić po liceum...
|
Cytat:
|
dzięki wielkie za odzew.... jeśli ktoś coś wie na swoim lub kolegów, znajomych przykładach to prosze piszcie tu... pozdro
|
w dniu dzisiejszym zostalem szczesliwym studentem...japonistyki:D znajdzie sie tu moze jakas dobra dusza majaca jakiekolwiek pojecie o tych studiach/jezyku?:)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl