Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Walka o utrzymanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10483)

aNouc 23.02.2022 16:29

I na 100% potrzeba 37 punktów do utrzymania? A gdyby Wisła miała np. 35 i się utrzymała? Jest to możliwe? Pamiętając, że trzeba też spoglądać na wyniki meczów drużyn od 11 w dół (chyba, że zakładamy, że te drużyny będą wygrywać wszystko do końca sezonu)

Elendil 23.02.2022 17:13

Na 100% to jest pewna tylko śmierć i podatki ;)

Najgorsze będzie, jak historia zatoczy koło i to my będziemy spadać na Kałuży... tak jak parchy kilka lat temu u nas, przy słynnym "Time to say goodbye". Cholera, nie zdziwiłbym się, jakby nam ten sam kawałek zaserwowali.

No nic, trzeba liczyć się z tym, że przez kolejne 2-3 miesiące każdy mecz to mecz o życie.

pomeran 23.02.2022 18:21

Okazuje się, że opowieść ze mamy zawodnika do środka pola dogadanego przed Stałą, powtórzona na konferencji prezentującej Brzęczka się nie sprawdziła. A teraz są płoty ze chcemy ściągnąć kolejnego szrotanovicia. Rozkład polacy vs marni obcokrajowcy już przebił cracovie probierza. Zero wyciągania wniosków z sytuacji.

Griszka30KR 23.02.2022 19:04

Nie wiem,ale coraz częściej w wypowiedziach/wywiadach Królewskiego wyczuwam licznie się ze spadkiem.
Z ewentualnym transferem czekamy co się stanie w meczu z Legią? Jak przegramy to go nie będzie,bo na I lige ten skład wystarczy?

kopaczoholik 23.02.2022 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1578993)
Nie wiem,ale coraz częściej w wypowiedziach/wywiadach Królewskiego wyczuwam licznie się ze spadkiem.
Z ewentualnym transferem czekamy co się stanie w meczu z Legią? Jak przegramy to go nie będzie,bo na I lige ten skład wystarczy?

Tyle, że ten skład nie wystarczy na pierwszą lige...

DeadOrAlive 23.02.2022 19:32

Jakikolwiek transfer w chwili obecnej nie zagra ani z Legią w piątek, ani w przyszłym tygodniu w PP.

Jarek ma swoje minusy, ale widać, że mu zależy. Ciężko na niego złe słowo powiedzieć. Owszem mógłby się czasami powstrzymać ze swoimi przepychankami na TT, natomiast - jak sam powiedział, jego celem jest Synerise na koszulkach i za to trzymam kciuki!

MaLk 23.02.2022 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1578994)
Tyle, że ten skład nie wystarczy na pierwszą lige...

Co za problem. Zwolni się 90% zawodników, zatrudni nowych. Przerabiamy to w każdym sezonie, mamy już doświadczenie :P

guardian_angel 23.02.2022 20:34

Tak się teraz zastanawiam, czy te +2 pkt po Łęcznej sprawiłyby, że wszyscy byśmy byli spokojni i pewni utrzymania? :-D Sam po tym meczu czuję się jak w czarnej dupie i utrzymanie się rozpatruję juz w kategorii niespodzianki, ale to tylko 2 głupie punkty i to z drużyną, która jest w fomie (jakimi łajzami by nie byli).

zibi7 23.02.2022 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1578997)
Tak się teraz zastanawiam, czy te +2 pkt po Łęcznej sprawiłyby, że wszyscy byśmy byli spokojni i pewni utrzymania? :-D Sam po tym meczu czuję się jak w czarnej dupie i utrzymanie się rozpatruję juz w kategorii niespodzianki, ale to tylko 2 głupie punkty i to z drużyną, która jest w fomie (jakimi łajzami by nie byli).

Nie tylko 2 punkty, ale też -1 punkt dla bezpośredniego rywala w "walce o spadek" - Łęcznej.

markowywislak 23.02.2022 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1578987)
Na 100% to jest pewna tylko śmierć i podatki ;)

Najgorsze będzie, jak historia zatoczy koło i to my będziemy spadać na Kałuży... tak jak parchy kilka lat temu u nas, przy słynnym "Time to say goodbye". Cholera, nie zdziwiłbym się, jakby nam ten sam kawałek zaserwowali.

No nic, trzeba liczyć się z tym, że przez kolejne 2-3 miesiące każdy mecz to mecz o życie.

Za każdym razem ja to puszczaliśmy kiedyś się zastanawiałem czy jest to możliwe. I wiesz co ? Za ch###

czaro 25.02.2022 22:49

Z ważnych powodów patrzyłem jednym okiem i tylko na 2. połowę. Nie mam wątpliwości, że Wisła spadnie.

Mam nadzieję, że nie będzie to znaczyło upadku klubu.

Pogodziłem się ze spadkiem i w obliczu wydarzeń na świecie nie przejmuję się tym. To tylko piłka. Postaramy się, to wygrzebiemy się z 1. ligi. To tylko piłka.

AS82 25.02.2022 22:54

My potraciliśmy tyle frajerskich punktów w tym sezonie w meczach , które trzeba było chociaż zremisować , dlatego uważam ,że przy takim frajerstwie nie ma szans żebysmy sie utrzymali..

Fugiel 25.02.2022 23:28

Ta liga jest tak frajerska ze wszystko tu mozliwe.

Adenalix 25.02.2022 23:38

Starałem się logicznie i na chłodno podchodzić do tego, co nas spotyka od kilku lat w kwestii walki o utrzymanie. Ale biorąc pod uwagę dzisiejszy mecz, nasz poziom sportowy ( w szczególności ofensywny - musimy wygrywać), morale (również po dzisiejszym meczu), możliwości wyjścia z impasu (kto poważny przyjdzie do drużyny, która jedną nogą jest w I lidze?), terminarz, to stwierdzam, że jesteśmy w du.pie tak głębokiej, że widać jelito cienkie.

aNouc 25.02.2022 23:40

15 miejsce w lidze, choć z budżetu Wisły na pensje piłkarzy jest przeznaczona 5. najwyższa kwota spośród wszystkich polskich klubów.

Także przepłacamy o 10 miejsc.

Elendil 26.02.2022 00:11

niby "wszystko się może zdarzyć", ale skoro jesteśmy w tym sezonie najsłabszą drużyną, to dlaczego mielibyśmy nie spaść? Tu nie chodzi o jakieś matematyczne szanse. Tu chodzi o fakty, a one są takie, że w ostatnich 4 meczach zdobyliśmy 1 gola i 1 punkt. Utrzymanie Wisły w tym sezonie będzie trzeba rozpatrywać w kategorii cudów.

Jaroo1 26.02.2022 00:21

Myślę, że Legia się utrzyma bo ma więcej kasy, ma piłkarzy na poziomie i jest to pierwszy sezon gdzie mają taki kryzys. U nas to kolejny sezon kopania się po czołach więc w końcu musi nadejść kara za to. Jak sie patrzy na nasz terminarz i naszą formę od x miesięcy już właściwie to utrzymanie możemy traktować jako cud.

Jesteśmy obecnie niemal na dnie tabeli. Jeszcze o 1 i 2 mecze mniej od nas mają Łęczna i Termalica, gdyby im doliczyć max punktów za te mecze to już jesteśmy dosłownie na samym dnie, przed nami próżno szukać jakichś większych frajerów do spadku, którzy swoją nieudolnoscią mogliby nas przewyższyć i po koleżeńsku spaść zamiast nas.

sandomingo 26.02.2022 00:45

Podajcie argumenty za tym, że Wisła utrzyma się w lidze. Jestem naprawdę ciekawy.

LucjuszWielki 26.02.2022 01:18

Dla mnie kuriozalną sytuacją jest to, że jest jeszcze ponad połowa rundy, mamy w zasadzie jeden mecz do wyjścia ze strefy, a piłkarze grają i kibice piszą bez wiary, jakbyśmy co najmniej mili zdobyć 10 punktów w 3 meczach... no kurła.....

Wiem, że nie ma składu, ale bez jaj to jest ekstraklasa...

wolfy 26.02.2022 01:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1579209)
Podajcie argumenty za tym, że Wisła utrzyma się w lidze. Jestem naprawdę ciekawy.

Nie ma żadnych argumentów sportowych. Nasz skład to najgorsza zbieranina obcokrajowców i niezdolnych juniorów w lidze.

Karherop 26.02.2022 06:54

W 1 lidze czy w ekstraklasie, kibice będą z Wisłą. Na szczęście nie musiałem oglądać wczorajszego meczu na trzeźwo.

Wierzę, że nie spadniemy, choć z każdym takim meczem, szansa jest co raz mniejsza

gizmowisla 26.02.2022 07:20

Cytat:

Nie ma argumentow , po prostu spadniemy z ligi bo jestesmy pilkarsko NAJSLABSI , i tyle......po drodze jeszcze nas upokoza parchate ku.....y i tyle , nie ma co zaklamywac faktw i zyc nadziejami , po prostu Wisla ma najslabszych zawodnikow w jednej z najslabszych li europy

gizmowisla 26.02.2022 07:59

Cytat:

Nie ma argumentow , po prostu spadniemy z ligi bo jestesmy pilkarsko NAJSLABSI , i tyle......po drodze jeszcze nas upokoza parchate ku.....y i tyle , nie ma co zaklamywac faktw i zyc nadziejami , po prostu Wisla ma najslabszych zawodnikow w jednej z najslabszych li europy

Ajax 26.02.2022 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1579210)
Dla mnie kuriozalną sytuacją jest to, że jest jeszcze ponad połowa rundy, mamy w zasadzie jeden mecz do wyjścia ze strefy, a piłkarze grają i kibice piszą bez wiary, jakbyśmy co najmniej mili zdobyć 10 punktów w 3 meczach... no kurła.....

Wiem, że nie ma składu, ale bez jaj to jest ekstraklasa...

To jest ekstraklasa a my mamy za słabych piłkarzy, żeby zremisować z Legią która uparcie od 60 minuty oddawała nam piłkę na 30/40 metrze przed własną bramką. W całej drugiej połowie nie zrobiliśmy akcji gdzie wymienilibyśmy 5 podań na połowie przeciwnika.

Łatwiejszych przeciwników już nie będzie pozostałe drużyn będą czasem punktować, Wisła może strzelać bramki tylko po błędach sędziego lub samobójach - wymieniać dalej? :D

Elendil 26.02.2022 10:20

ale swoją drogą, to, że odpalili FBF i zostaliśmy tylko z Klimentem i Ondraskiem, to trzeba rozpatrywac w kategorii sabotażu. Czy tam ktoś sądzi, że punkty zdobywa się za większy % posiadania piłki? My nie mamy żadnej możliwości obecnie do strzelania bramek, o ile nie wydarzy się jakiś kiks rywala.

Kolejnym sabotażem było brak sprawdzenia zamiennika dla Yeboaha, chociaz mieli pół roku, aby się na to przygotować. Nie 18-letniego Cisse, tylko gościa, który pociągnie to skrzydło z marszu.

Sprzedaż Archafa? Spoko, to było jeszcze na początku Stycznia, przed zgrupowaniem w Turcji, wciąż dobry miesiąc na zakontrakowanie zamiennika... a tu cisza do tej pory. Ja nie wiem, dział odpowiedzialny za transfery to chyba zrobił "Ok, niech przyjdzie Ondrasek i fajrant, można się udać na wczasy"

Robcio 26.02.2022 10:35

Z taką grą i z takimi piłkarzami to ciężko się będzie utrzymać w 1 lidze...
Albo twarda i wyrównana walka o środek tabeli hehe

Drozd 26.02.2022 11:08

Od dwóch meczów wygrzebujemy się z mentalnego dołu z gównem w którym od ponad pół roku tkwiliśmy po szyję. Tylko niewidomi nie dostrzegają pozytywnej zmiany w postawie drużyny. No może jeszcze Ci którzy stworzyli sobie teorię, nic nie potrafiącego szrotu i uparcie się jej trzymają pomimo jej absurdalności.

"Skład mamy za słaby na pierwszą ligę" :rotfl:

Prawdziwi kibice nie ma co...

Argument za utrzymaniem? Proszę bardzo.

Żeby się utrzymać wystarczy żeby kopacze zaczęli lepiej grać. Właśnie zaczynają lepiej grać, a do końca ligi zostało 11 kolejek. Jest ich wiec wystarczająco żeby nazbierać punktów. W najgorszym wypadku trzeba będzie w ostatnim meczu wygrać z Wartą. Gramy u siebie czy na wyjeździe?

Ajax 26.02.2022 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579240)
Od dwóch meczów wygrzebujemy się z mentalnego dołu z gównem w którym od ponad pół roku tkwiliśmy po szyję. Tylko niewidomi nie dostrzegają pozytywnej zmiany w postawie drużyny. No może jeszcze Ci którzy stworzyli sobie teorię, nic nie potrafiącego szrotu i uparcie się jej trzymają pomimo jej absurdalności.

"Skład mamy za słaby na pierwszą ligę" :rotfl:

Prawdziwi kibice nie ma co...

Argument za utrzymaniem? Proszę bardzo.

Żeby się utrzymać wystarczy żeby kopacze zaczęli lepiej grać. Właśnie zaczynają lepiej grać, a do końca ligi zostało 11 kolejek. Jest ich wiec wystarczająco żeby nazbierać punktów. W najgorszym wypadku trzeba będzie w ostatnim meczu wygrać z Wartą. Gramy u siebie czy na wyjeździe?

A nie jak wystarczy lepiej grać i punktować to jesteśmy uratowani, leć do Brzęczka i mu to powiedz :D Tylko uważaj, żeby się reszta drużyn nie dowiedziała.

W zeszłym sezonie utrzymaliśmy się fartem moim zdaniem już od prawie 2 sezonów jesteśmy piłkarską czerwoną latarnią ekstraklasy.

AS82 26.02.2022 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1579240)

Przed ostatnim meczem z Wartą ,może być już pozamiatane,a czy gramu u siebie? Jakie to ma znaczenie w tym sezonie ?

Drozd 26.02.2022 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1579244)
Przed ostatnim meczem z Wartą ,może być już pozamiatane,a czy gramu u siebie? Jakie to ma znaczenie w tym sezonie ?

Dotąd żadne, bo jak zbieranina kopaczy ma w dupie wynik to nie ma znaczenia czy ma w dupie u siebie czy na wyjeździe. Ale jak drużynie zależy na wyniku to łatwiej się walczy u siebie przy wsparciu kibiców.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl