Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIX kolejka] Wisła Kraków - Bruk Bet Termalica Nieciecza, 17-12-2021, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10466)

!!IRIVER!! 17.12.2021 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maine_Coon (Post 1575159)
Trzeba ich rozszarpać jak w meczu z Piastem za Hybusia

ale w pierwszej czy drugiej połowie? :haha::help:

KOALIK 17.12.2021 13:11

Dawidek też wiecznie uśmiechnięty i zadowolony z siebie.

Karherop 17.12.2021 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1575161)
Nie ma to jakie merytoryczne uwagi znawców, od razu człowiek wie, że ma do czynienia z ekspertami.

Ktoś tu się śmiał że Smudy że oceniał piłkarzy po tym jak wchodzą po schodach, tymczasem kibice oceniają trenera po tym jaki ma wyraz twarzy

TSWojtas 17.12.2021 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1575164)
Ktoś tu się śmiał że Smudy że oceniał piłkarzy po tym jak wchodzą po schodach, tymczasem kibice oceniają trenera po tym jaki ma wyraz twarzy

Oceniają po wynikach i grze drużyny. Uśmiech Guli jest tu tylko wisienką na torcie

LucjuszWielki 17.12.2021 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575154)
Ja już nie mogę patrzeć na jego uśmiechniętá gębę.

Dobrze, że na obłęd w oczach Hyballi mogłeś patrzeć :D

wolfy 17.12.2021 19:58

No to oddalamy się od strefy spadkowej i spychamy tam Słoniki. Kamień spadł z serca.
Ale napastników to my nie mamy... Jeden uchyla się przed piłką, drugi wręcz przeciwnie - blokuje strzały.

Arek95 17.12.2021 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575171)
No to oddalamy się od strefy spadkowej i spychamy tam Słoniki. Kamień spadł z serca.
Ale napastników to my nie mamy... Jeden uchyla się przed piłką, drugi wręcz przeciwnie - blokuje strzały.

Przecież Loska podbił tą piłkę za plecy Klimentowi... Co miał kvrwa salto zrobić i to złapać?

s1mone 17.12.2021 20:07

Jak Kliment przychodził to pisałem, że to kolejny defensywny napastnik w stylu Felicio i miałem rację.

W ogóle Nieciecza była tragiczna, tyle co mieliśmy sytuacji to powinno się skończyć conajmniej piątką.

O naszym tragicznym wykończeniu akcji powinno świadczyć to, że aby prowadzić 2:0 Ashraf musiał się wkurzyć i przyłoić z dystansu, a drugą Loska wrzucić sobie sam. Sam siebie przechodził Yeboah, który powinien kończyć z trzema golami, a strzelał tak, że jakby nie kuriozalny babol bramkarza kończyłby z okrągłym zerem.

Na plus wg mnie :
Ashraf (POTM), Szota, Savić i Skvarka (jak dla mnie to on strzelił dwa gole w tym meczu - nie uznaje tej rozpaczliwej interwencji Forbsa :D).

Na poziomie Sadlok, Plewka, Biegański, Hanousek.

Na minus : Gruszkowski (pierwsza połowa tragiczna, bezmyślne faule, raz poszedł na grzyby zamiast zasłaniać światło bramki - kryminał), Felicio i Yeboah.

wolfy 17.12.2021 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1575173)
Jak Kliment przychodził to pisałem, że to kolejny defensywny napastnik w stylu Felicio i miałem rację.

W ogóle Nieciecza była tragiczna, tyle co mieliśmy sytuacji to powinno się skończyć conajmniej piątką.

O naszym tragicznym wykończeniu akcji powinno świadczyć to, że aby prowadzić 2:0 Ashraf musiał się wkurzyć i przyłoić z dystansu, a drugą Loska wrzucić sobie sam. Sam siebie przechodził Yeboah, który powinien kończyć z trzema golami, a strzelał tak, że jakby nie kuriozalny babol bramkarza kończyłby z okrągłym zerem.

Na plus wg mnie :
Ashraf (POTM), Szota, Savić i Skvarka (jak dla mnie to on strzelił dwa gole w tym meczu - nie uznaje tej rozpaczliwej interwencji Forbsa :D).

Na minus : Gruszkowski (pierwsza połowa tragiczna, bezmyślne faule, raz poszedł na grzyby zamiast zasłaniać światło bramki - kryminał), Felicio i Yeboah.

Szota wrzucił na minę Sadloka na początku meczu, o dziwo Maciek się wybronił, ale słabo to wyglądało. Za słabo podał wzdłuż pola karnego.

Wojtas 17.12.2021 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575171)

Kliment sam sie wywracający na golu przy 3;0 ,to taki obrazek idealnie pokazujacy stan naszego napadu na dzis,czyli totalna kompromitacja.

Od dzis nic nie robic tylko szukac,szukac ,szukac,moze byc nawet taki Mesanovic , ,jeden chlop zrobil wiecej niz te nasze 2 klauny z ataku.Śpiączka z Łecznej to przy nich wirtuoz futbolu.
Niedowiary kim my gramy z przodu i jakim cudem tyle goli strzelilismy.

Arkadiusz.Czerepach 17.12.2021 20:43

z kim zagralismy najlepsze mecze w tej rundzie i co łączy te kluby ?

gks tychy , widzew , termalica

Harcownik 17.12.2021 20:55

Nie ma Frydrycha i od razu czyste konto i zwycięstwo.

sandomingo 17.12.2021 20:55

Brawa za zwycięstwo ale tutaj jest pół drużyny do wymiany...
Nasi "napastnicy" to taka padaka, że ten Bosniak z Niecieczy to przy nich kawał grajka.
Mam nadzieję ze Pasieczny podoła zadaniu, bo drugiej takiej tragicznej rundy możemy nie przetrwać
Wesołych Świąt!

Drozd 17.12.2021 21:53

Forbes pokazał, że ma wszystko w dupie, to człapanie powinno być ostatnim w barwach Wisły...

inspektor erektor 17.12.2021 22:02

Trochę kuriozalny mecz, pewnie w Pucharze Polski z Olimpią Grudziądz będziemy mieli cięższą przeprawę niż dzisiaj.
Dziwne bramki, dziwne komunikaty spikera który nie nadążał kto wchodzi i schodzi. Dziwne przyśpiewki z C, gdzie urządzono sobie chyba konkurs na śmieszne rymowanki.

Gol z Zagłębiem był chyba pierwszym i ostatnim ofensywnym wkładem Gruszkowskiego w grę Wisły.

Patryko 17.12.2021 22:03

Wygraliśmy z tragicznie prezentującym się, pierwszoligowym zespołem statystów. Wystarczyło spojrzeć na pomeczowe statystyki, żeby zobaczyć kto w tym meczu grał, a kto się patrzył.
Poziom naszych napastników na tle tego pierwszoligowego rywala był po prostu tragiczny, obaj są do odstrzału na już. Pytanie tylko czy znajdzie się jakiś frajer na zakontraktowanie FBF w oknie zimowym, obawiam się, że będziemy się z nim męczyć do lata.
Bardzo samolubnie grał Yaw, jemu naprawdę odłącza czasem prąd i zamiast myśleć, poszukać partnera, próbuje tych swoich czarów, które wychodzą mu raz na 10 prób.

Generalnie daleki byłbym od hurraoptymizmu po tym meczu, jedyny jego pozytyw jest taki, że na przerwę idziemy w nieco poprawionych nastrojach i oddaliliśmy się od strefy spadkowej.

inspektor erektor 17.12.2021 22:05

Ashrafie Ty mój kochany, jesteś wszystkim tym czym liczyliśmy że będzie Kuveljić, ze szczyptą Pola Lloncha

Cymes 17.12.2021 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1575172)
Przecież Loska podbił tą piłkę za plecy Klimentowi... Co miał kvrwa salto zrobić i to złapać?

nie no powinien jebnąć ze skorpiona, już go nie broń tak na siłę

bridgeburner 17.12.2021 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1575173)

Na plus wg mnie :

Błagam, wszystkie groźne akcje BBT z początku meczu brały się że złego ustawienia Szoty do długich piłek albo z tego że dawał się przepchnąć w walce o nie
Gość się nie nadaje do ekstraklasy, w 1 lidze też w nie każdym klubie by gral

Arek95 17.12.2021 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cymes (Post 1575194)
nie no powinien jebnąć ze skorpiona, już go nie broń tak na siłę

Absolutnie nie bronię, ale na wysokości około 1,8m to ani Ronaldo, ani Giroud, ani Rene Higuita by skorpiona nie zrobili ^^ No ale ESA to jednak stan umysłu... To w sumie czemu nie?

sandomingo 17.12.2021 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1575195)
Błagam, wszystkie groźne akcje BBT z początku meczu brały się że złego ustawienia Szoty do długich piłek albo z tego że dawał się przepchnąć w walce o nie
Gość się nie nadaje do ekstraklasy, w 1 lidze też w nie każdym klubie by gral

Zgadzam się z przedmówcą. Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy przedłużanie kontraktu z Szota. Choć Bałaziński na spotkaniu twierdził co innego, niestety...

wolfy 18.12.2021 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1575197)
Zgadzam się z przedmówcą. Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy przedłużanie kontraktu z Szota. Choć Bałaziński na spotkaniu twierdził co innego, niestety...

No i musi raz na mecz solidnie się obciąć. Dzisiaj bez konsekwencji, ale tylko dlatego że Sadlok zaczarował (!). W 9/10 przypadków z czegoś takiego byłaby setka.

Wehrmacht 18.12.2021 10:26

Jedynym plusem tego obrzydliwego meczu jest to, ze byl ostatnim meczem Wisły na nastepne 2 miesiace. W koncu nie bedzie trzeba ogladac tego gowna. Ktos tu napisal, ze na tle 1 ligowej Termalici. To straszny pokaz chamstwa w kierunku druzyn z 1 ligi. Bruk-Bet wczoraj nie zagral nawet na 4 ligowym poziomie. Wiele druzyn z okregowki by im naklepalo z taka pseudo-gra. Kazda dluzsza pilka w 1 polowie i wychodzilismy sam na sam, dochodzilo do sytuacji, gdzie podawalismy sobie wzdluz bramki Bruk-Betu na 8 metrze, a tamci stali i sie patrzyli. A my spokojnie moglismy ten mecz przegrac :lol: po prostu w tych akcjach sam na sam z poczatku meczu im nie wpadlo, a Aschrafowi cudem wpadlo. Ot cala tajemnica tych 3 punktow. Jak co tydzien u nas - raz wpadnie nam, ale czesciej wpada przeciwnikowi. Pierwszy raz w zyciu jestem calosciowo i ogolnie tak zniesmaczony tym co musimy przez te lamagi ogladac, ze wczoraj w 50min przy 3-0 zastanawialem sie czy nie wyjsc juz ze stadionu :lol: i normalnie bym wyszedl, bo juz szkoda na to czasu po prostu ale nie bylem sam na meczu. Utrzymanie jest, teraz tylko wygrac jakims boskim cudem polfinal PP i moze final i konczyc ten sezon.

Wehrmacht 18.12.2021 10:44

A i jeszcze mozna dodac - ze ci co jednak wyszli po 3 bramce ze stadionu, bo pewnie ktos taki sie znajdzie, to oczywiscie nic nie stracili :D Bo tym naszym nierobom od razu przestalo sie chciec grac i zaczeli sie bronic :lol: Jak to u nas zawsze - jak my sie kładziemy przed przeciwnikiem, to nam Legia jebnie 7 bramek, Slask 5 czy Amica 5. Nasi wirtuozi jak widzą, że mają przed sobą zespol na poziomie okręgowym, to jesli jakimś szczesliwym zbiegiem okolicznosci jak wczoraj na poczatku meczu nie przegraja, to nie chce im sie w ogole grac :lol: Wczoraj średniak ekstraklasy, mający średni dzien i średni poziom zaangazowania do przerwy prowadziłby spokojnie z 5-0. A wynik kolo 8 by sie zakrecil gdyby z tego sredniego zaangazowania na drugie 45 min utrzymali chociaz połowe. A my gdyby kaleki z Bruk-Betu w tych akcjach prawie sam na sam z poczatku meczu trafiły, to bysmy bankowo ten mecz przegrali :lol: ot taka cała Wisła obecna

wiesniak842 18.12.2021 10:47

Zgadzam sie z powyzszym. Pisanie o jakims dobrym meczu albo spiewanie z trybun "dlaczego tak nie graliscie tydzien temu" to jakies jebane kuriozum. Zagralismy jak zwykle czyli gowno, tym razem akurat nam wpadlo ile wpadlo, Niecieczy wpadlo ile wpadlo. Przed meczem i tak zakldalem 3 pkt dla nas, bo z kim jak nie z Niecieczami, Lecznymi, Wartami u siebie?:D

Do wyjebania jest z 90 procent tych pseudokopaczy, tylu w zimie sie nie pozbedziemy, takze zabawie sie w Martiego McFly'a i zacytuje swoj przyszly wpis z lutego 2022: "here we go again":D

TSWojtas 18.12.2021 11:06

Tlen został podany. Bardzo ważne 3 pkt. Brawo! Zgadzam się że Słonie były słoniątkami i nie postawiły wysoko poprzeczki. Martwi że nie wykorzystaliśmy żadnej setki za to mieliśmy szczęście że bramki padały po strzale życia i babolu bramkarza. Gula zostaje na zimę - nie cieszy mnie to ale trzymam kciuki za niego i drużynę. Z kadry zostawiłbym z doświadczonych Frydrycha , Urygę , Aschrafa a do końca sezonu Savica i Skvarkę tylko dlatego żę mogą grać na kilku pozycjach. Z Szotą bym przedłużył kontrakt bo jako 3,4 stoper będzie OK. Dalej stawiałbym na młodzież z Biegańskim, Gruszkowskim,Plewką i Starzyńskim na czele. FBF, Yawa próbować sprzedać. Adi,Hanousek,Kuvelic,Hugi,Kliement,Zukov,Zdybowicz ,Sadlok,Buchalik daj Boże do pożegnania. Sprowadzić defensywnego i ofensywnego pomocnika i DOBREGO napastnika.

LucjuszWielki 18.12.2021 11:43

Mamy Mehremica, a gra SZOTA :D To jest kuriozum nad kuriozum. Pamiętam jakie byly gadki przed przedluzeniem Adiego, mimo, ze byl kontuzjowany, jakies tam pochlebne słowa, a tu nagle zero... Nie uwazam go za super grajka, ale na pewno nie był Słabszy od SZOTA.... Dziwna sytuacja, ciekawe co na treningach odwala.

Smok 18.12.2021 12:37

Kopacze kopią jak umieją. Mozna z nich za tom cisnąć bekę. Ale raczej bekę mamy z tych, co ich ściagnęli.
Ale zarzucać, że im sie nie chciało grać w meczu, w którym przebiegli 121 km to ........ :cenzura:

Jaroo1 18.12.2021 13:56

Jest pięknie. Wysokie zwycięstwo i jeśli dobrze ruszymy na wiosnę to pojawia się realna szansa na puchary :) Brawo Panowie, było kwestią czasu kiedy ta maszyna ruszy i zacznie niszczyć każdego rywala.

wolfy 18.12.2021 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1575215)
Jest pięknie. Wysokie zwycięstwo i jeśli dobrze ruszymy na wiosnę to pojawia się realna szansa na puchary :) Brawo Panowie, było kwestią czasu kiedy ta maszyna ruszy i zacznie niszczyć każdego rywala.

Mam nadzieję że to sarkazm.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl