![]() |
funkykoval twierdził, że to będzie już 4.
|
Fakt mój blad 4 ale 2 dostał w Superpucharze i PP a ta w lidze dopiero 2 jest nie spojrzałem w indywidualne stary tylko zespołowe
|
Odnośnie tego czy ręka Pawła była:
jak ktoś ogląda na dekoderze z opcją slow-motion (w moim pilocie przycisk pauza, a następnie strzałka w prawo), to wtedy można obraz spowolnić jeszcze bardziej niż to robią w C+, i wtedy widać zmianę ruchu piłki po zetknięciu z dłonią w każdym ujęciu. Natomiast kompletnie nie zgadzam się z interpretacją p. Sławka. Jak dla mnie po pierwsze wyskok Tosika mógł spowodować, że Paweł w ostatniej chwili przed przyjęciem mógł stracić piłkę z oczu (piłka nieoczekiwana), dwa - nie ma żadnej próby zagrania piłki ręką, pozycja rąk jest naturalna przy takim przyjęciu piłki na ciało, brak ruchu ręki do piłki, i sądzę, że tym bardziej kierowali się VAR-owcy. A jak ktoś opowiada, o tym że dla niego taka ręka to powód do odgwizdania, to opowiada o własnym widzimisię, i o niczym więcej. Sędziowie mają obecnie coraz dokładniejsze wytyczne jak gwizdać (filmiki z UEFA), i lepiej niech się tego trzymają, bo mimo wszystko lepsze to niż dawny chaos. Natomiast co do karnego, to w pierwszej chwili też miałem zdanie, że karnego być nie powinno. Ale w tym wypadku, po spokojnym obejrzeniu sytuacji akurat się zgodzę. Bo mam dość mocne przekonanie, że gdyby nie wyciągnięte daleko przed siebie ręce Wasyla, to Pawłowski by go uprzedził i to on by doszedł do główki. Sytuacja dość kontrowersyjna, ale faktycznie chyba jednak inna niż przy wyskoku zdecydowanie bardziej wertykalnym. |
Cytat:
Remisy też dają nam punkty, tak przy okazji. Niemniej jesteśmy w fenomenalnej sytuacji jak na nasze problemy, nikt nie zakładał że będziemy tak super punktować. Trochę straconych punktów kiedy powinniśmy wygrać - ale kto ich nie traci. A w sobotę - emocje były :D Radość po bramce Brożka niesamowita, a sama bramka - ładna, trudna technicznie. Bramkarz świetnie się rzucił i zostawił Pawłowi mało miejsca. Przy okazji zamknął usta kilku znawcom, nie na długo pewnie ale zawsze. |
Cytat:
|
Powiedział ze ręka była ale sam na spokojnie oglądał 3 powtórki i dopiero po trzeciej mógł powiedzieć ze ręka była ponieważ dała mu pewna korzyść w postaci dobrej sytuacji i bramki. Ale podkreślił ze potrzeba było więcej czasu na 100% pewność a Var aż tyle nie daje
|
weszlo twierdzi, że ani karnego ani bramki Pawła nie powinno się uznać.
Jak widać piłka fajna dziedzina sportu, bo co ekspert to inna interpretacja. |
wiadomo nie od dziś że liczy sie to co orzeknie "PanSławek" :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Paweł wyjaśnia |
do skasownia
|
Nie rozumiem tych zachwytów nad Plewką, często mocno elektryczny - szczególnie w drugiej połowie, mnóstwo strat.
|
Ludzie to nie ten wątek
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl