Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XI kolejka] Cracovia - Wisła Kraków, niedziela 7 październik, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10012)

wolfy 07.10.2018 20:37

Zwycięstwo na wszystkich frontach :D

JudasPriest 07.10.2018 20:39

"Więc ja dzisiejszy mecz tak ci podsumuję: w pojedynku Sobolewski - Probierz jesteś ruchany w d upę TRZY do Zera !!!" :D

kibic87 07.10.2018 20:50

C+ przed meczem celowo pokazywał dzieciaków z craxy którzy mieli szaliki 'do góry nogami', ktoś widział?? :D Cały Twitter i Facebook ma bekę z ich 'dopingu' - ahhhhh co za piękny wieczór. Nie dość, że wygrana to jeszcze totalna kompromitacja tej błazenady z kauflandu.

7.10.18 - zapamiętajcie ten dzień. cracovia nigdy nie wybacza :D:D:D

DAVE 07.10.2018 20:55

Wisła Pany.

bódyń 07.10.2018 20:57

Sprawdzilem tak troche na szybko ale nigdy nie bylo tak aby Wisla wygrala 3 mecze ligowe derbowe z rzedu.
Przegrala 3 z rzedu w 1948/49. Mowa o meczach ligowych.

JudasPriest 07.10.2018 21:01

A jesteś w stanie sprawdzić, jak to wygląda ogółem??

WISŁA TO JEST POTĘGA! (proszę, kontynuujcie)

ReMix 07.10.2018 21:21

Wisła najlepsza jest!

mitmichael 07.10.2018 21:39

Zostawie to tutaj zeby nie ucieklo :lol: :rotfl: :muzyka:

https://scontent.fwaw7-1.fna.fbcdn.n...137.1511739880

1q2 07.10.2018 21:40

Druga połowa do około 80 minuty tragiczna ale .... z tym;).
Wygrana jest, garbate nosy znów w dupę, brawa dla nas od dzieciaków , doping z taśmy.
JŻS!

!!IRIVER!! 07.10.2018 21:49

Brawo :-) upodlic żydowskie niewiasty w ich kurniku, z naszymi Młodymi na ich młynie,piekna sprawa! Dziś nieważny był styl, ważne było zwycięstwo :)

Markus 07.10.2018 22:00

Imaz ma patent na Cracovię. Brawo, rozegrał bardzo dobry mecz.

W defensywie najlepiej zagrał nie Lis, a Arsenic. Potworna ilość wygranych pojedynków, odbiorów, świetnie się ustawial i zabezpieczal drużynę. Mało grał w obecnym sezonie, a mimo to zaprezentował dużą jak na naszą ligę jakość. Jest lepszy od Bartkowskiego i Pietrzaka, powinien teraz wychodzić w pierwszym składzie, wywalczył sobie to.

Lis zrehabilitowal się za wcześniejsze fatalne występy. Zaskoczył mnie dobrą grą nogami - czyżby ostatnio sporo ćwiczył nad tym elementem? :)

Mocnymi punktami byli też Sadlok, Wasyl i Basha. Dużo dawał z przodu Ondrasek.

Niestety, bardzo słabo zagrał Kort. Po dobrym początku sezonu teraz z każdym kolejnym meczem jest coraz gorzej. W takiej formie nie powinien blokować miejsca innym. Podobnie Kostal - nie dawał nic drużynie. Dobrze, że Pasy mają obecnie bardzo słabą prawą stronę.

Zwycięstwo w derbach jak zawsze niezmiernie cieszy :)

ashkeczup 07.10.2018 22:14

Toć Lis nogami grał bardzo dobrze od początku.

Lis to taki Mariusz Pawełek- łączy w sobie Cabaja i Casillasa. Raz puści mega farfocla, a raz wyciągnie niewyciągalne. Jeśli jednak już na niego stawiamy, chociażby ze względu na wiek, to na pewno się z tym liczymy i nie należy przestawać.

Sadlok w końcu dobry mecz, lepiej trafić nie mógł.

Jesus ufam tobie

nero 07.10.2018 22:23

ktoś napiszę w skrócie o co chodzi z MABG i młynem? :)

Pulpet 07.10.2018 22:23

Na przestrzeni 36 lat mojego życia widziałem różne momenty upodlenia żydów. Zarówno piłkarsko jak i kibicowsko.
Myślałem, że spuszczenie ich z ekstraklasy przy akompaniamencie Time To Say Goodbye to szczyt co się może zdarzyć.

Jednak wygrana na ich stadionie przy publiczności niemal w komplecie dopingującej Wisłę na ICH STADIONIE to jest coś tak niewyobrażalnie hańbiącego i ubliżającego, że brak słów.

Zostali spluci, znieważeni, sprostytuowani, zadręczeni, obrzygani.

Dziękuję.

(profesorowi Filipwsiakowi również :D )

regan 07.10.2018 22:33

Dobra możecie już zmienić nazwe tematu na: KS Cyrankiewiczownia mp3 - Wisła Kraków :D :rotfl:

krakus76_ 08.10.2018 00:14

Mam nadzieję że na meczu z Zagłębiem Sosnowiec od spikera pójdzie jakieś podziękowanie (do których zapewne przyłączy się cały stadion) skierowane dla dzieci i młodzieży, która dopingowała nasz zespół. Jeśli ktoś ma przełożenie na klub niech podrzuci im taki pomysł.

Cała Wisła Zawsze Razem.

obikenobi 08.10.2018 03:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń
Sprawdzilem tak troche na szybko ale nigdy nie bylo tak aby Wisla wygrala 3 mecze ligowe derbowe z rzedu.
Przegrala 3 z rzedu w 1948/49. Mowa o meczach ligowych.

Jeżeli ja nic nie popierniczyłem to (wziąłem pod uwagę też mecze w II lidze):
1961-64 trzy zwycięstwa z rzędu
1966-70 cztery wygrane z rzędu

Najgorsza seria w lidze jaka nam się przytrafiła to pięć meczów bez zwycięstwa:
1948-49 (trzy remisy, dwie porażki)*
1982-95 (trzy remisy, dwie porażki)

Najlepsza seria w lidze to z kolei 11 meczów bez porażki w latach 1996-2009 (siedem wygranych, cztery remisy)

Według mojego riserczu Wisła nigdy nie przegrała w lidze Derbów trzy razy z rzędu.

*Jeżeli liczymy słynny baraż o mistrzostwo z 1948.

Savik 08.10.2018 05:55

Brawo, brawo, brawo !!!! Brawo Drużyna !! Brawo Trenerze !!! Brawo Młodzieży !!!
Pokazaliśmy nasza wyższość na boisku , a na trybunach nasz narybek ich po prostu zmiótł !!!
Każdy to powie - Wisełka rządzi w Krakowie !!!

Ps. playbacki :)))))

!!IRIVER!! 08.10.2018 07:38

Hej Wisełko, Wisełko, Wisełko Ty nAJlepszych Kibiców w Polsce masz!

silver03 08.10.2018 08:55

Jakieś specjalne podziękowania dla dzieciaków od klubu na pewno by się przydały :)

Kocur 08.10.2018 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1516078)
Zostawie to tutaj zeby nie ucieklo :lol: :rotfl: :muzyka:

https://scontent.fwaw7-1.fna.fbcdn.n...137.1511739880

To jest chyba największe upokorzenie garbatych w ostatnich 20-30 latach.
Dostać w.. rdol na własnym stadionie przy dopingu Wisły :alleluja:

Pikniczek 08.10.2018 09:45

Wygrali piłkarze, wygrali kibice. Lis najlepszy mecz w karierze, jest o wiele pewniejszy niż we wcześniejszych meczach :)

3 pkt z kauflandu smakują najlepiej

7 kotów 08.10.2018 09:50

http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...574#pid1341574

-> Lis ma u mnie kredyt zaufania do konca sezonu.
-> Stolarczyk ma u mnie kredyt zaufania do nastepnych derbow
-> Basha jest kapitalny
-> Takoz i Arsenic
-> Halilovic kolejny raz wchodzac z lawki NIE DAJE NIC
-> Pudlo Ondraszka to byl koszmar ktory nas mogl bardzo duzo kosztowac
-> Druga polowa wolala o pomste do nieba
-> Mielismy kupe szczescia w tej drugiej polowce; 2 poprzeczki, pudlo inwalidy, fatalne dosrodkowania zydow
-> brak kartek
-> DOMINACJA NA ICH STADIONIE

Generalnie wygralismy przez fatalne bledy Gostomskiego i duzo wieksze doswiadczenie naszych pilkarzy oraz duzego pecha dzieci Cyrankiewicza,
Z brakarzem w dobrej formie te dwa gole Imaza nie mialy prawa wpasc, a wpadly.
Natomiast 9/10 bramkarzy w naszej lidze by puscilo to co wyciagnal na poprzeczke Lis.

Wiec chociaz wynik mowi co innego uwazam ze wygralismy te derby sporym slizgiem.

Ale kogo to w sumie interesuje. Wygrana to wygrana, jebac zydow i AVE WISLA !!!!!

rasel1906 08.10.2018 11:02

Na Zaglebiu podziekujmy pilkarzom i MABG dopingiem i owacja na stojaco a najlepiej darmowymi biletami dla dzieciakow !

kbr 08.10.2018 11:45

Może w ramach docenienia wysiłku naszych dzieciaków warto oddać im młyn i prowadzenie dopingu w następnym meczu? Już raz taka sytuacja miała miejsce z okazji mikołajek. Chodzi o rok 2011 i mecz z Widzewem:

https://www.youtube.com/watch?v=gtLBIoFopIM

wolfy 08.10.2018 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1516093)
http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...574#pid1341574

-> Lis ma u mnie kredyt zaufania do konca sezonu.
-> Stolarczyk ma u mnie kredyt zaufania do nastepnych derbow
-> Basha jest kapitalny
-> Takoz i Arsenic
-> Halilovic kolejny raz wchodzac z lawki NIE DAJE NIC
-> Pudlo Ondraszka to byl koszmar ktory nas mogl bardzo duzo kosztowac
-> Druga polowa wolala o pomste do nieba
-> Mielismy kupe szczescia w tej drugiej polowce; 2 poprzeczki, pudlo inwalidy, fatalne dosrodkowania zydow
-> brak kartek
-> DOMINACJA NA ICH STADIONIE

Generalnie wygralismy przez fatalne bledy Gostomskiego i duzo wieksze doswiadczenie naszych pilkarzy oraz duzego pecha dzieci Cyrankiewicza,
Z brakarzem w dobrej formie te dwa gole Imaza nie mialy prawa wpasc, a wpadly.
Natomiast 9/10 bramkarzy w naszej lidze by puscilo to co wyciagnal na poprzeczke Lis.

Wiec chociaz wynik mowi co innego uwazam ze wygralismy te derby sporym slizgiem.

Ale kogo to w sumie interesuje. Wygrana to wygrana, jebac zydow i AVE WISLA !!!!!

Pierwsze derby w życiu oglądałeś? Pomijając że nie wyrastamy ponad tą ligę żeby wymagać całkowitej dominacji było oczywiste że w drugiej połowie na nas siądą. Dobrze że sędzia nie pozwolił im na brutalną grę, coś tam próbowali grać w piłkę ale wyszło jak zwykle.

Lis ma warunki na dobrego bramkarza, brakuje mu doświadczenia i jeszcze pewnie coś zawali. Ale pośród naszych młodych zawodników to on gra najrówniej i jest najpewniejszą inwestycją (obok może Arsenicia). Ja w nim widzę naprawdę duży potencjał, może pójść do dobrej ligi i tam nie zginąć.

Stolarczyk zasługuje na zaufanie bez względu na wynik przyszłych derbów. Zrobił drużynę z odrzutów po Kiko i Carilllo, kiedy większość widziało nas w rozpaczliwej walce o utrzymanie.

Proponuję przyjąć do wiadomości że to nie Wisła Kasperczaka i każde zwycięstwo będzie wywalczone.

Arkadiusz.Czerepach 08.10.2018 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1516087)
Jeżeli ja nic nie popierniczyłem to (wziąłem pod uwagę też mecze w II lidze):
1961-64 trzy zwycięstwa z rzędu
1966-70 cztery wygrane z rzędu

Najgorsza seria w lidze jaka nam się przytrafiła to pięć meczów bez zwycięstwa:
1948-49 (trzy remisy, dwie porażki)*
1982-95 (trzy remisy, dwie porażki)

Najlepsza seria w lidze to z kolei 11 meczów bez porażki w latach 1996-2009 (siedem wygranych, cztery remisy)

Według mojego riserczu Wisła nigdy nie przegrała w lidze Derbów trzy razy z rzędu.

*Jeżeli liczymy słynny baraż o mistrzostwo z 1948.

44. 1964/65 II liga Wisła Kraków 4:1 Cracovia
45. 1966/67 I liga Wisła Kraków 3:0 Cracovia
46. 1966/67 I liga Cracovia 1:2 Wisła Kraków
47. 1969/70 I liga Wisła Kraków 2:0 Cracovia
48. 1969/70 I liga Cracovia 2:3 Wisła Kraków

było i pięć , ale w tym seoznie jest jeszcze szansa na poprawienie statystyk , a potem przerwa oby na barrdzoooo długo ;)

btw a propo poziomu forów , u nas 4 strony , u nich 16
zachecam do lektury :)

Arkadiusz.Czerepach 08.10.2018 12:31

http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...z-18-00?page=7

pod koniec tej strony sie zaczyna :D

wolfy 08.10.2018 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1516101)
http://cracovia.krakow.pl/temat-crac...z-18-00?page=7

pod koniec tej strony sie zaczyna :D

Odradzam wchodzenie. To są ludzie chorzy psychicznie.

FraMat 08.10.2018 13:28

Tak, żeby zejść trochę z tematu kibicowskiego, moje trzy grosze odnośnie do wymiaru sportowego:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1516063)
Najważniejsze 3 punkty, ale ostatnio gramy słabo i chaotycznie. Brakuje płynnych akcji, masa strat przy wyprowadzaniu piłki. Podobnie, straciliśmy atut dobrego ustawienia się i przegrywamy bardzo dużo drugich piłek. Moim zdaniem, to nie jest problem grania na pół gwizdka. Po prostu tracimy umiejętność dobrego ustawiania się i wychodzenia do piłki.

To wszystko racja, z tym, że i tak na tle Cracovii wyglądaliśmy jak profesorzy.
Czy gramy słabo i chaotycznie? Czy brakuje płynnych akcji?

I tak i nie.

Gramy chaotyczne przy wyprowadzaniu kontr, słabo wtedy wychodzimy na pozycje i akcje nie są płynne. Ale i tak wychodzimy wtedy dużą liczbą graczy, zyskujemy przewagę liczbową i pozycyjną, ale robimy to szybko i... trochę na wariata.
Sprawia to, że większość akcji kończy się niepowodzeniem, chociaż i te, które jakoś dochodzą do pozytywnego końca są naprawdę groźne. Zaprzepaszczamy kontry po błędach i chaotycznym rozgrywaniu, ale liczba tych szybkich akcji powoduje, że choćby jedna na dziesięć musi skończyć się golem.

Natomiast jeśli wyprowadzamy akcję w ataku pozycyjnym, gramy w sposób bardzo opanowany, cierpliwy bezpieczny. Wtedy dobrze się ustawiamy i zaczynamy dominować, jak to było wczoraj w pierwszej połowie i dochodzimy do sytuacji bramkowych.
Ciekawie też i w urozmaicony sposób rozgrywamy większość stałych fragmentów. Brakuje nam ewidentnego lidera w środku pola. Basha jest bardziej defensywny, a Kort obniżył loty i słabo mu wychodzi rozgrywanie. Dlatego powstaje wrażenie chaosu i słabości z przodu.

Szymkowiak v.2.00 mile widziany

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl