![]() |
Rudniev jest niesamowity. 7 bramek w 4 meczach Oo
|
Stilić się skończy jak zamkną okno transferowe, spokojnie :).
Chicałbym ich zobaczyć na tle drużyny, która potrafi grać w piłkę... |
Lech to mega zaskoczenie. Może jednak Bakero nie jest taki słaby jak się powszechnie uważa? Obowiązkowo teraz po meczu z APOELEM trzeba zacząć grać ligę na 100% traktująć CL/EL jako dodatek, bo jak sięzrobi 10 punktów straty to może być ciężko. A wiosna ma tylko 12 spotkań
|
Podbeskidzie to jest bez kitu buraczany klub. Właśnie się dowiedziałem, że nie dojechali na mecz ME do Białegostoku. Cyrk na kółkach. Najpierw żenada z montowaniem spółki na ostatnią chwile teraz to. Przebijają amatorszczyzną i 'leśnodziadkowaniem' Zagłębie Sosnowiec.
Cytat:
P.S. Mam nadzieję, że za to też nie będzie bana. |
Przed chwilą mogło być 4:0. Może i przeciwników mają prostszych, ale i takich trzeba umieć ogrywać różnicą kilku goli. Obiektywnie Amica dobrze wygląda jak na razie.
|
Już widze, że bedzie podniecanie sie Amiką :D
|
Cytat:
|
Patrzcie na to też z innej strony. Mistrzostwo Polski przy tak silnych rywalach będzie smakować inaczej, lepiej dla tego co je zdobędzie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
2. W przypadku wątpliwości: patrz pkt. 1. Nie wiem, skąd zaskoczenie Bakero. Ma stabilny skład, nikt nie odszedł a doszedł Tonew. W Amice jest największa stabilizacja kadrowa, więc i zgranie też jest. Nie wiem też, skąd podjarka z powodu 10 pkt. w 4 meczach. To można było założyć przed rozpoczęciem sezonu. Liczyłem na ich potknięcie w Bełchatowie, ale zamiast tego stracili punkty w Lubinie. Ale 3 punktów z meczów z ŁKS i Ruchem należało się spodziewać. Zaskoczeniem jest styl, w jakim zdobyli te punkty. Lekko, łatwo i przyjemnie. Faktem jest świetna forma Rudnevsa. No, ale gdyby Genkow był w podobnej formie, to nasza gra też wyglądałaby inaczej:-D Nie popadajmy jednak w paranoję - świetna forma Rudnevsa nie jest zasługą Bakero, podobnie jak za słabą dyspozycję Genkowa winy nie ponosi Maaskant. PS. co to za geniusz w canal+ wycenia Rudnevsa na 30 mln €? |
Cytat:
|
ten geniusz to chyba Rafał Ulatowski
|
Gjenjusz Ulatowski :D
|
Cytat:
|
mega przesada? eee tam.
:lol: Może za 20 pójdzie bo strzelił kilka bramek paralitykom z Łodzi i Chorzowa. |
Panowie, na jedna rzecz chce zwrocic uwage. Punkty punktami ale zobaczmy z kim Lech NA RAZIE GRAŁ.
Zagłębie - nie wygrali wygrane z Bełchatowem.. RUCHEM I ŁKS Juz po samych nazwach druzynach po prostu nie ma sie czym podniecac na razie tym Lechem. A do tego zobaczymy co bedzie jak Rudnevs odejdzie, ktory strzelil 8.. z 9 bramek Lecha :) |
Rudnev strzelił raczej 8 na 12 bramek, bo oprócz Rudneva dla Lecha bramki strzelali, Stilić, samobój w meczu z ŁKS-em, gol Henriqueza i Możdżenia dzisiaj.
|
Cytat:
|
http://www.uefa.com/memberassociatio...ngland+germany
lol tego jeszcze nie było zapowiedź polskiego meczu ligowego na stronie UEFA ... a Lech ? gra w tej chwili w piłkę lepiej niż kiedykolwiek - Chociaż trzeba powiedzieć że rywali miał co najwyżej średnich - sprawą oczywistą jest że całej rundy w takim stylu nie zagrają więc na szczęście zanim zagrają z nami to już nie bedzie to samo co dzisiaj. W dniu dzisiejszym byli by gorszym przeciwnikiem od APOELu. |
Cytat:
|
Transfer Rudnevsa bedzie pewnie najwyzszy w historii polskiej ekstraklasy, bo to co facet prezentuje robi wrazenie i zdecydowanie przerasta nasza lige. Jak na moje oko, to zrobi kariere wieksza od Lewandowskiego, bo ma ku temu predyspozycje.
|
Ruch zagrał otwartą piłkę?! Nie oglądałem całego meczu, ale z tego co zdążyłem zauważyć, to oni grali jak największe ciamajdy. 2 podania i strata, słaby pressing, zero determinacji. Nie dało sie na to patrzeć.
Rudnevs kapitalna forma. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Артём Руднев póki co świetnie się prezentuje, bo wrócił do korzeni. To znaczy grał do tej pory z zespołami, które prezentują poziom gry łotewskiej ligi. W przeciwieństwie do zeszłego sezonu, gdzie poziom był wyrównany, teraz jest kilka zespołów które wyrażnie obniżyły poziom. Gra Ruchu we wczorajszym meczu to była jakaś karykatura, niegodna dumnej nazwy ekstraklasa. Zobaczymy jak pyry i Руднев będą spisywały się z zespołami "top 5". Wtedy będzie można mówić o realnej ocenie gry zespołu i zawodnika.
Oba wczorajsze mecze wskazują, że "walka" o dwa ostatnie miejsca moze jeszcze przynieść wiele emocji a skazywanie PBB czy ŁKS na spadek wobec "aspiracji" innych zespołów było ciute przedwczesne. |
Cytat:
|
Cytat:
Określenie, że grają kosmiczną piłkę gdy grają na tle zespołu, który nie umie wymienić dwóch podań a co trzecie jest grubo niecelne jest nieadkwetne. |
Ciekawe czy nasz gwiazdor Genkov, zdobędzie 8 bramek przez cały sezon :P
|
Cytat:
|
O ile mnie pamięć nie myli, to właśnie od meczu z Koroną zaczął ligowe strzelanie... Jeżeli dziś zagra może w końcu coś ustrzeli. To taki typ napastnika, że jak nie idzie, to nie idzie. Do czasu.
Krzysiek Mączyński jest w końcu wypożyczony czy sprzedany do Górnika? Kaziu Węgrzyn właśnie coś mówił, że wypożyczony. |
Po Lechu widać pracę Bakero. Zmienili styl gry, zmienili jakośc gry. Spokojnie w obronie (a grali bez Marmoledy i Wojtkowiaka) i bardzo z polotem w ofensywie. Grali na takim relaksie, luzie i nie pozwolili Ruchowi na nic.
Genkov takiej formy jak Łotyszo-Rusek nie bedzei miał nigdy bo sa roznymi typami napastnikow, niemniej jeśli nasz piłkarz miałby w 4 meczach 7 goli to było by sranie i sprzedawanie go za naście milionów euro. Nawet taki Możdzeń dobrze gra. Wczoraj wygrali 3 mogli spokojnie ich wybić do 5. Lech gra hiszpańska pilke, masa podan w srodku zagranie do boku, cross...i wszystko wychodzi. Legia natomiast gra dobrą piłke polską, wysoki pressing, środek pola który niszczy przeciwnika zgranie do boku na szybkich skrzydłowych i piłka na Ljuboje. Każda z tych druzyn już jakiś styl ma, zobaczymy jaki pokaze dzis Nasza drużyna. no i co do tego ze piszecie "moze Bakero nie jest słaby". Wiec piłkarze KSP bardzo chwalili prace z tym trenerem,o tym że jest słaby...to raczej taki wymysł kibiców,przecież tutaj jest polska, u Nas nie ma dobrych sa tylko i wylacznie słabi albo słabsi...A z Lechem narazie robi fajną robote bo na dobra sprawe nikogo nie kupili a graja lepiej niz w poprzednim sezonie. |
Oglądałem chwilę mecz Górnika z GKSem i zastanawiam się jakim cudem Górnik jest w ogóle dopuszczony do rozgrywek . Przecież obiekt który mieni się stadionem to jakieś totalne rumowisko .O ile wcześniej trybuna przeciwległa była czynna i kibice zasłaniali ten obraz nędzy i rozpaczy to obecnie wszystko jest widocznie jak na dłoni .Kolejnymi klubami które nie powinny mieć miejsca w najwyższej klasie rozgrywkowej to Podbeskidzie i ŁKS . Skończyły się czasy kiedy normą były trybuny na wale bądź trybuny niczym na rusztowaniu .
|
Włodarze klubu z Zabrza podzielają Twoje troski i przeciwległa do kamer trybuna jest zamknięta z powodu "rozbudowy" - chociaż, tak patrząc po nieśmiertelnym kształcie owej trybuny, nie bardzo wiem na czym ta rozbudowa ma polegać :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kwiek strzelając do pustej bramki... szuka strzałem bramkarza :lol: 9/10 piłkarzy nawet jakby chciało trafić w Sapelę, to by strzeliło bramkę, czy tego chcieliby, czy nie :lol:
Takie mecze jak wczoraj Podbeskidzie z Zagłębiem, czy dzisiaj Bełchatów z Górnikiem powinny być na jakimś kanale potrójnie kodowanym... sam nie rozumiem po cholerę to oglądam. Edit: o co chodzi z brakiem dopingu Górnika? Trybuny brzmią jak stado komentujących dziadów... Edit2: uhahahahaha co to było, Zahorski... :lol: |
Cytat:
|
Górnik farciarze w 94 minucie brama. Jakoś mnie ucieszyła porażka gks, może dlatego że gra tam Żewłakow...hmm
|
Cytat:
Podejrzewam, że nikt tego nie rozumie. Ja włączyłem na samą końcówkę i gdy zobaczyłem biednych, spoconych piłkarzy, pełne słońce i w tle jakieś rozbierane murki, to przed oczami stanęła mi jakaś A klasa. Nie wiem, jak to było w całym meczu, ale w końcówce poziom spotkania idealnie oddawał te infrastrukturalne braki. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl