Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

alkoholik 08.07.2010 16:36

Ej czy ta murawa musi byc zielona uefa tylko taki kolor uznaje???

63.5 Kg 08.07.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alkoholik (Post 930530)
Ej czy ta murawa musi byc zielona uefa tylko taki kolor uznaje???

Dopuszczalny kolor jest tez ultramaryna i szafir blekitny ale tylko gdy mecz jest do godziny 18...

Angmir 08.07.2010 16:55

orientuje sie ktos czemu zdemontowano niektóre krzesełka ?? (środkowy czerwony sektor i dolna częśc sektora z "0"

andrzej 08.07.2010 16:56

http://sport.onet.pl/wideo/biala-gwi...3,2,klip.html#

dostuffca 08.07.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 930536)
Dopuszczalny kolor jest tez ultramaryna i szafir blekitny ale tylko gdy mecz jest do godziny 18...

Jak się nie znasz, to nie pieprz głupot! UEFA nie wprowadziła żadnych ograniczeń godzinowych ani tym bardziej nie dopuściła szafiru!

Ultramaryna może być niezależnie od pory dnia - liczy się odległość od trybun od linii i ih kąt nachylenia, tak by ludziom wydawało się, że jest to partyzancki zielony. Ultramaryna dużo lepiej wygląda na LEDowych telewizorach HD, a jak wiemy jest to przyszłość. Niestety na naszym stadionie, pomimo odpowiednich odległości i kątów miasto przycięło koszty i poszło w zieleń zwykłą. Na Lechu ma być ultramaryna, przez co w C+ transmisje będą nie tylko z meczów, ale nawet z treningów i nawadniania!

dla wszystkich zbulwersowanych >> http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Konrad. 08.07.2010 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 930590)
Niestety na naszym stadionie, pomimo odpowiednich odległości i kątów miasto przycięło koszty i poszło w zieleń zwykłą.

Dramat, nawet tak ważny element stadionu jak murawa nie może być nowoczesny... :evil:

Poważnie zastanawiam się nad kupnem karnetu, bo zwykłą zieleń to ja mam na A-klasie za darmo...

VanBasten 08.07.2010 18:03

Oni wszystko wiedza i widzą , są w stanie powiedzieć które źbła trawy ukłądają się w złą stronę :) Poczekaj cierpliwie , trawę dopiero zaczeli układać .Ale gwarantuje Ci że tak do dwóch dni zrobi się tu spory temacik o złej trawie i spisku Majchrowskiego . Osobiście nie trawię Majchra bo to komuch nawet jeśli się kiedyś wypisał z LSD-i :) Ale przypisywanie mu całego zła to już przesada .Jak najbardziej powinien beknąć za całokształt inwestycji ale przypisywanie mu byle pierdółki graniczy z obłędem . Powinni się go rozliczyć szczególnie z obietnic które skłądał a wcale nie musiał .

GJ1906 08.07.2010 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 930544)
orientuje sie ktos czemu zdemontowano niektóre krzesełka ?? (środkowy czerwony sektor i dolna częśc sektora z "0"

A widziałeś żeby one kiedykolwiek były zamontowane...?

Angmir 08.07.2010 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 930682)
A widziałeś żeby one kiedykolwiek były zamontowane...?

Hmm fakt po ciemku nie zwróciłem uwagi ... - w takim razie dlaczego jeszcze ich nie zamontowano ?

Jean_Paulista 08.07.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 930776)
Hmm fakt po ciemku nie zwróciłem uwagi ... - w takim razie dlaczego jeszcze ich nie zamontowano ?

żeby tacy jak Ty mieli zagwozdkę...

zig 08.07.2010 19:07

Jak ten pająk dalej będzie tak dopieprzał na 5 kamerze to nam stadion do soboty skończy. :rotfl:
Majchrowski ucz się jak budować!

http://kamera2012.eu/krakow5/

_gilardino_ 08.07.2010 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 930651)
Dramat, nawet tak ważny element stadionu jak murawa nie może być nowoczesny... :evil:

Poważnie zastanawiam się nad kupnem karnetu, bo zwykłą zieleń to ja mam na A-klasie za darmo...

Masz racje, chyba lepiej zostań w domu:lol:

South 08.07.2010 22:33

wygląd na to że machnęli już wszystkie krzesełka

Emilio 08.07.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 930949)
wygląd na to że machnęli już wszystkie krzesełka

Chyba jednak nie...

KOMINEK 09.07.2010 07:10

a walec walcuje :-)

gromaders 09.07.2010 07:57

no i pięknie, będzie ewenement na skalę światową, będziemy mieli tor wyścigowy na stadionie :)

Simao1 09.07.2010 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gromaders (Post 931055)
no i pięknie, będzie ewenement na skalę światową, będziemy mieli tor wyścigowy na stadionie :)

Możecie już przestać wylewać swoje gorzkie żale? Tego naprawdę nie da się czytać. Będzie sztuczna trawa, nie zobaczycie tego "toru".

Wembley:
http://www.football-wallpapers.com/w..._1280x1024.jpg

San Siro (sztuczna murawa, jak jest planowane u nas):
http://farm1.static.flickr.com/203/4...99a1737477.jpg

Stade de France (kostka dookoła):
http://www.ambafrance-co.org/local/c...rand-41060.jpg

Na Wembley i Stade de France jest tylko wylewka/kostka brukowa. U nas zapowiadają, że będzie to przykryte... I nie tłumaczcie mi tego, że stadiony jak Wembley czy Stade de France są wykorzystywane do innych imprez...

dynek.pl 09.07.2010 08:49

Mysle, ze nie ma juz co sie stresowac tym stadionem - bedzie kiedy bedzie.
Patrzac na nasza ofensywe transferowa, wyniki sparnigow przypuszczalnie bedziemy prezenetowac taki poziom,
ze ta jedna duza trybuna spokojnie wystarczy dla najwierniejszych fanow.

kotlet06 09.07.2010 09:16

Patrząc na trybunę wschodnią wydaje mi się, że krzesełka na górnej trybunie między "S" i "Ł" są zamontowane niezgodnie z projektem. Powinny być pół na pół niebieskie i czerwone, tak jak między "W" i "I", a są same czerwone.

Czarny 09.07.2010 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 931096)
Mysle, ze nie ma juz co sie stresowac tym stadionem - bedzie kiedy bedzie.
Patrzac na nasza ofensywe transferowa, wyniki sparnigow przypuszczalnie bedziemy prezenetowac taki poziom,
ze ta jedna duza trybuna spokojnie wystarczy dla najwierniejszych fanow.

Świetnie to podsumowałeś. Jeśli tak dalej pójdzie stadion Wiśle nie będzie potrzebny. Co roku równamy w dół,a klub prowadzi rabunkową, wyniszczającą politykę.

Jeśli chodzi o stadion, to nie mam nic przeciwko 4 m pasowi drogi serwisowej, nie jest to już nic szokującego. Z pierwszej podanej informacji wynikało, że cały 17 m pas ma być pokryty asfaltem.

Konrad. 09.07.2010 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czarny (Post 931117)
Świetnie to podsumowałeś. Jeśli tak dalej pójdzie stadion Wiśle nie będzie potrzebny. Co roku równamy w dół,a klub prowadzi rabunkową, wyniszczającą politykę.

Co roku walczymy o mistrza i gramy w pucharach (z kiepskim skutkiem).

Jeśli dla kogoś to mało, to zostaje A4 i po paru godzinach jazdy możesz oglądać sobie Bundesligę...

Angmir 09.07.2010 10:38

Ponawiam pytanie

Orientuje sie ktoś czemu nie zamontowano od razu niektórych krzesełek na niższym poziomie trybuny ?? (środkowy czerwony sektor i dolna częśc sektora z "0")

crazykaro 09.07.2010 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 931254)
Ponawiam pytanie

Orientuje sie ktoś czemu nie zamontowano od razu niektórych krzesełek na niższym poziomie trybuny ?? (środkowy czerwony sektor i dolna częśc sektora z "0")

Jakby ktoś wiedział to pewnie by odpowiedział.
Mnie interesuje ta dowolność ułozenia kolorów w rzędach nad wejściami na trybunę. Jedne są całe czerwone inne pół na pół a jeszcze inne są prawie całe niebieskie z jedną czerwoną kolumną. Co to do cholery jest??

kotlet06 09.07.2010 10:48

O tym samym co crazykaro napisałem klika postów wyżej

Darson1986 09.07.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotlet06 (Post 931113)
Patrząc na trybunę wschodnią wydaje mi się, że krzesełka na górnej trybunie między "S" i "Ł" są zamontowane niezgodnie z projektem. Powinny być pół na pół niebieskie i czerwone, tak jak między "W" i "I", a są same czerwone.

http://images35.fotosik.pl/167/5fc08fb349d35e3amed.jpg

powiedzcie , ze to tylko żart :> przecież to aż razi po oczach :-/

Sinoos 09.07.2010 11:03

A ja myślę, że jak się spojrzy od przodu, to będzie to tworzyło szachownicę. Bo tak patrząc z bocznej perspektywy rząd czerwonych najeżdża na niebieskie.

EDIT:
Nie każdy ma dostęp do dp24, może ktoś przekleić w/w artykuły ??

kotlet06 09.07.2010 11:12

Sinoos, ale spójrz na na rzędy między W i S, tam obojętnie jak patrzysz masz rząd niebiesko-czerwony, a zdjęcie jest zrobione z takiej perspektywy, że jeśli byłyby krzesełka niebiesko-czerwone między S i Ł to jeszcze lepiej byłoby to widać. Wg mnie ktoś to zrobił zupełnie bez sensu.
Podobna sytuacja jest na dolnej trybunie, na sektorze za cyfrą 6. Tam jest jeden rząd czerwonych krzesełek, a reszta niebieskie. Ale to szczegół, który w całej tej kompromitującej budowie, jest bardziej śmieszny niże straszny.
Najbardziej boli to, że tu nie potreba jakichś dodatkowych funduszy, zezwoleń, itp, tylko trochę myślenia w pracy.

wojteq_NH 09.07.2010 11:18

dodajmy do tego jeszcze koślawe 9 i 0 ... aż przykro patrzeć :/

Darson1986 09.07.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sinoos (Post 931294)
A ja myślę, że jak się spojrzy od przodu, to będzie to tworzyło szachownicę. Bo tak patrząc z bocznej perspektywy rząd czerwonych najeżdża na niebieskie.

Litera "S" jest dokładnie po środku trybuny wschodniej a pionowa symetralna przechodzi dokładnie przez jej środek , co oznacza że każda różnica w lewej od prawej strony sektora z literą "S" jest błędem. Cóż może być łatwiejszego w budowie stadionu niż symetryczne ułożenie kolorów krzesełek? jak widać nawet to można spieprzyć :lol:

Wrona 09.07.2010 11:35

Może panowie od układania krzesełek zamiast się wygłupiać w układanie wzorków i śledzenie ich w kamerce internetowej albo czytając potem o nich na forum, skupili by się na tym, aby krzesełka układać zgodnie z projektem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl