![]() |
http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/wi...eria-maly.html
Oczywiscie Kew Jaliens nie rozumie ze nakrycie glowy zdejmujemy przy posilku |
Patrząc wczoraj na grę Garguły i Boguskiego mam nadzieję, że ten pierwszy na wiosnę będzie regularnie grał tak jak ostatnio, a ten drugi wróci do świetnej dyspozycji. Wtedy jest nadzieja, że będzie 5 Polaków w podstawowym składzie (Czekaj, Wilk, Garguła, Boguski, Małecki).
|
a .... żesz z tymi Polakami. Coś cie się tak wszyscy uczepili tych Polaków ? Jak będziesz miał 11 Polaków to z automatu do LM wejdziemy czy co ? Grają mać Ci co są dobrzy i w dupie mam czy będzie to eskimos, Palestyńczyk czy Chińczyk z Kapelanki. Dla niego Wisła ma być miejscem gdzie trzeba zapieprzać i dawać z siebie wszystko zarówno w meczu z PBB jak i Legią czy Limanowią.
|
Tym może masz to w dupie, a ja na przykład też bym chciał więcej Polaków w pierwszym składzie. Znacznie łatwiej mi się utożsamiać z Małym, Wilkiem, a nawet Gargułą, niż nawet tymi najlepszymi obcokrajowcami. Co nie znaczy, że wolałbym, aby ci pierwsi grali kosztem tych drugich, jeśli są gorsi. Chciałbym, żeby Polacy osiągnęli taką formę, aby uczciwie wygrali rywalizację i zwiększyli siłę zespołu.
|
Cytat:
Jednak wydawać 1,6 mln eur na niego rezygnując z innych wzmocnień to za dużo, jak narazie mnie nie przekonuje. Ma strzał z dystansu i potrafi wstawić nogę aby piłka wpadła do bramki (Widzew w Łodzi i Odense na wyjeździe). Ale nie potrafi grać kombinacyjnie i nie wykorzystuje 100tek w wystarczającym stopniu. Chociaż trzeba uczciwie przyznać, ze bez jego goli bylibyśmy w strefie spadkowej. Oby sie udało kupić za 1,6 i od razu sprzedać np. do Turcji (Nie wiem tylko czy taka transakcja w świetle przepisów Uefy jest możliwa ? I pytanie czy np. Turcy bedą kogoś od nas chcieli po wtopie z Brozkami i po ostatniej słabszej dyspozycji Mierzejewskiego w lidze, no i Biton jest Żydem więc w Turcja raczej odpada). |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:shock: Niech to będzie mój komentarz do tego co napisałeś....... Nie chodzi mi o to, że czepiam sie czy jadł w czapce czy nie ale daruj sobie takie komentarze. |
Jaliens co najwyżej pracuje w Wiśle na pozycji obrońcy. Swoją prace wykonuje słabo, przez jego prace przegraliśmy wiele meczy . Zarabia bardzo dużo, wielokrotnosc pensji Czekaja.
Wislakiem aby być trzeba sie starać, zap.....ac, utożsamiać sie klubem i kibicami. |
Cytat:
|
Cytat:
BTW, swoją pracę wykonuje słabo w tym sezonie także m.in. Małecki. I co? Skończcie już ten "monopol na rację" i dop....anie się do tego kto aktualnie jest na tapecie bo to nudne jest. |
Cytat:
Pojęcia "piłkarz Wisły" a "Wiślak" mają inne znaczenie, powinieneś to wiedzieć. Natomiast samo czepianie się Jaliensa na każdy kroku też mnie irytuje. Najzabawniejsze jest to, że zagra jeden dobry mecz i nagle optyka większości z krytyków zmieni się o 180 stopni. |
Cytat:
W sumie ja się domyślam o co ci chodzi ale uważam że sportowcy broniący barw Wisły Kraków są Wiślakami. A kibice są kibicami, a sympatycy sympatykami, działacze działaczami itd. |
Piłkarz Wisły - pracownik, który wykonuje swoją pracę.
Wiślak - pracownik, który identyfikuje się z klubem; jego tradycją i kibicami. Dalej chcesz w to brnąć czy może grzecznie przyznasz, że się pomyliłeś? Błąd można popełnić, to nic złego. Ale jeżeli w ten błąd brniesz, to zwyczajnie wychodzisz na głupka. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli liczysz ma to, że zaczniemy tutaj prowadzić semantyczne dysputy, to od razu zastrzegam - nie ze mną.
Brnąc w to dalej sam sobie wystawiasz świadectwo, ja tutaj jestem niepotrzebny. |
Cytat:
Oczywiście celowo przeciwstawiłem Partyka Jaliensowi żeby delikatnie pobudzić myślenie niektórych osób, które atakują bez opamiętania jednych piłkarzy a innych hołubią bez względu na wszystko. Przypomnę tylko, że Patryk jako jedyny znany mi zawodnik z obecnego składu odmówił wyjścia na boisko w meczu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Snyrting bardzo trafnie i lopatologicznie wyłożył różnice miedzy piłkarzem Wisły a Wislakiem.
Dla takich jak BigLeb każda osoba zakładająca koszulkę Wisły jest Wislakiem, np. Kokoszka, Jaliens, itp. Wybacz ale tak nie było, nie jest i nigdy nie będzie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
na szacunek to trzeba porzadnie zasłużyć nic nie dostaje się w pakiecie z koszulką i numerem na niej |
Wiślak to nie to samo co piłkarz Wisły, tak samo jak żyd to nie to samo co Żyd - i kropka.
|
Cytat:
|
Ktoś wyżej pokusił się o podsumowanie naszych piłarzy w minionej rundzie, a to moja opinia:
Bramkarze: Pareiko- nie najlepsza forma na początku sezonu, lecz w miarę upływu czasu prezentował się coraz lepiej. Przedłużyć kontrakt. Jovanić- mocno przeciętny bramkarz, przegrał rywalizacje z mocno krytykowanym Pawełkiem teraz bezsprzecznie przegrywa z Sergey'em. Wypożyczyć a najlepiej sprzedać. Kurto- jego w akcji nie widziałem. Reprezentant młodzieżówki. Przedłużyć kontrakt. Obrońcy: Lamey- prawy obrońca. Zaraobki jak na warunki panujące w T-Mobile Ekstraklasie bardzo dobre. Forma co najwyżej przeciętna. Nieprzedłużać wygasającego z końcem roku kontraktu. Jaliens- środkowy obrońca. Bodajże najwyższe zarobki w drużynie. A prezentuje się najgorzej z całej drużyny. Sprzedać, wypożyczyć lub rozwiązać kontrakt cokolwiek, żeby tylko znikł z klubowej listy płac. Chavez-środkowy obrońca. W zimie powinien mocno popracować nad wyprowadzeniem piłki oraz nad unikaniem tych swoich wślizgów na raz. Zostawić. Jovanović-ŚRODKOWY OBROŃCA mogący grać także na boku formacji defensywnej. Zostawić. Czekaj-środkowy obrońca. Ciekawie się zapowiada. Zostawić. Dawać jak najczęściej szanse. Bunoza- środkowy obrońca. Piłkarz lewonożny. Ciekawie się pokazał w końcówce sezonu. Okazało się że może zagrać na lewej stronie obrony. Zostawić. Junior Diaz- sprowadzony do gry jako lewy obrońca. Najlepsze mecze zagrał jako stoper. W zimie niech gra jako stoper. Niech ostro popracuje nad wyprowadzeniem piłki. Niech dogra do końca wypożyczenia i pożegnać. Paljić- lewy obrońca. Gra bardzo przeciętnie. Zostawić do końca sezonu potem pożegnać. Pomocnicy: Sobolewski- defensywny pomocnik. Wiosną należy mu się dokładnie przyjrzeć. Serce drużyny. Wydaje mi się że zasługuje na przedłużenie kontraktu. Wilk- defensywny pomocnik. Walczak. Zostawić. Brud- środkowy pomocnik. Dać szansę pokazania się na wiosnę. No chyba że zgłosi się ktoś chętny do wypożycznia z TME. Nunez- cwaniak. Potrafi sprowokować, przewrócić się w odpowieniej chwili. Najczęsciej występował w środku drugiej linii, ale czy aby nie przychodził jako lewy obrońca?? Tak najczęściej grał w ostatnim klubie. Dać mu tam pograć w kilku meczach. Narazie nie wart zapisanej w umowie klauzuli 1.2 mln euro. Jirsak- obudził się pod koniec kontraktu. Niech dogra do jego końca i pożegnać. Garuła- wreszcie powoli wchodzi na oczekiwany przez kibiców poziom. Zostawić. No chyba że trafi się dobra oferta. Melikson- najlepszy transfer od lat. Szkoda że stracił pół rundy z powodu kontuzji. Zostawić. Iliev- bardzo dobry transfer. Podobnie jak Nunez wie kiedy sie przewrócić, potrafi sprowokować rywala do faulu. Szkoda że siły wystarcza na 45 minut no góra godzine. Kirm- największe rozczarowanie zaraz po Jaliensie. Ale wierze w niego. Małecki- musi popracować nad grą zespołową no i szybkością. Zostwić Boguski- przeciętna runda ale wierze w niego. Napastnicy: Genkov- trochę pauzował przez kontuzję. Dużo daje w rozegraniu. Zostawić Biton- zbić cenę i wykupić. |
Cytat:
Czy tak łatwo jest ocenić grę piłkarza? Acha no i piszesz, że nie widziałeś w akcji Kurto, ale trzeba z nim przedłużyć kontrakt. Hmmm... |
Mimo że Kirm zawodzi w tej rundzie, ja bym dał mu jeszcze szanse, zeby zobaczyć czy na wiosne się odbuduje. W poprzednim sezonie grał bardzo dobrze, i wtedy nikt na niego tak nie najeżdżał jak teraz.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Po pierwsze Wisła ma dość liczna kadrę - każdy zakup, powinien pociągnąć za sobą sprzedaż zawodnika słabszego. Po drugie uważam, że Wisła musi korzystać z okazji - takich jak Marcelo, Melikson itp. Po trzecie potrzebujemy kogoś na lewą obronę. Po czwarte w końcu ocenę zawodników należy prowadzić obiektywnie (bez sentymentów wobec Polaków) i przez pryzmat całej gry w Wiśle, a nie ostatniej rundy. Poza tym są zawodnicy którzy są potrzebni nie tylko na boisku ale i na ławce albo i w głębokiej rezerwie. Nie wierzę żebyśmy mieli 2 równorzędne jedenastki - to idea fix, która jest nie do zrealizowania. Ważne żeby zmiennicy byli uniwersalni tak jak Diaz. Taki Iliev był sprowadzony jako skuteczny zmiennik, tymczasem w wyniku kontuzji i słabej formy Kirma i Małeckiego musi grać w podstawowym składzie do czego nie jest przygotowany fizycznie. Reasumując powyższe każdy jest na sprzedaż i jednocześnie każdy ma ważną rolę do spełnienia w klubie. Natomiast podejmując każdą decyzję transferową czy kontraktową należy brać przede wszystkim pod uwagę interes sportowy i finansowy Wisły. Dlatego jeśli określasz że kogoś należy wywalić to trzeba mieć jednocześnie jego następcę gotowego do zastąpienia go z marszu. A to nie łatwe... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Milan Jovanić. Bramkarz Wisły Kraków przeżył bombardowanie
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...anie,id,t.html Duży wywiad z Milanem. Duży szacunek dla człowieka. I niech mi nikt nie mówi, że atak NATO na Serbię był w porządku. Nie był. |
Dudu i Marko chyba też mówili o tym.
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl