![]() |
Cytat:
Jeżeli to Brożek odrzucił ich ofertę to zapewne dlatego, że warunki finansowe go nie satysfakcjonowały. Tak w ogóle to już sam się w tym wszystkim gubię. GOOOL.pl czyli serwis należący do Osucha (? jeśli nie proszę mnie poprawić) informuje, że to kluby się nie dogadały, a Onet powołując się na Orange Sport Info pisze z kolei, że kluby się porozumiały, ale zawodnik odrzucił kontrakt. http://www.goool.pl/main_v3.php?id=22279 http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html |
Cytat:
Taka smutna ironia w kierunku osób, które twierdzą, że Brożek to piłkarz przeciętny (o zgrozo!) nawet na ligę polską. |
Dziwne te dwie wersje ale chyba trzeba wierzyć gool.pl. To rzeczywiście serwis związany z Osuchem, a przecież nie robiłby 'antyreklamy' klientowi pisząc, że klub go nie chciał skoro byłoby odwrotnie. Tzn. chyba byłoby to bez sensu :>
|
Naprawdę wierzycie, że Brożek coś odrzucił? Fulham go nie chciało i tyle. Teraz menadżer wykorzystuje medialny szum i opowiada brednie bo chce sprawić by pojawiło się jak najmniej artykułów stwierdzających, że Brożek był za słaby dla anglików.
|
Nie pozostaje nic innego jak cieszyć się z tego,że Brożek zostanie,wg mojej opini Diaz nie gra dobrze w srodku pomocy a na lewej obronie lepszy jest Pietia i nie rozumiem tego,że Diaz wychodzi w podstawowym składzie co mecz i w każdym meczy przyjmuje piłke goleniem,ma bardzo dużo strat,nie gra do przodu..jedyny jego atut to gra walecznie,i biega cały czas:) ale stawiać na takiego gościa kosztem Jirsaka..dlatego jeśli już Wisła ma kogoś sprzedać to niech będzie to Diaz własnie bo jak będzie zdrowy Garguła to Junior i tak bedzie siedział na ławie.
|
prawdopodobnie wszystkiego dowiemy się w niedziele w canal+ bo Paweł będzie gościem w programie liga +ekstra
|
Krótko na temat Diaza do tych co chca go sprzedać: Sprzedając Diaza musimy kupić na zastępstwo 3 zawodników, gdyż automatycznie zostaje 1 lewy obrońca, jeden lewy pomocnik i jeden def środkowy. Więc sprzedaż go w ostatnich dniach okienka rozmontowuje właściwie pół składu Wisły.
|
Ochalik w Orange Info powiedział właśnie, że nie sądzi by przeszkodą w transferze Brożka były problemy z kontraktem. Przyznał, że wg niego po prostu klub angielski nie zdecydował się na ten transfer o czym wiedzą od Osucha, ale czekają na oficjalny dokument, 'popatrzcie sobie państwo na sytuację w angielskim klubie i wtedy możecie dywagować czemu ten transfer nie dojdzie do skutku'.
Nie ma też żadnych ofert innych, które wpłynęłyby do klubu. |
Cytat:
Lewa obrona: Pietia jest pewniak a Singlar też może tam zagrać, a zaraz Marcelo był próbowany na defensywnym pomocniku to i na lewej obronie może spróbować... no i jest Mariuszek Jop :D Def. pomocnik: jest Mauro do zimy a potem "Guła" wraca... aaa Marcelo tam grał :D Lewy pomocnik: ee etam ;P jest Kirm a do tego "Pepe" i "Mały" a jak co to Jopa się wstawi i będzie git ;P jest "ograny" w europie to sobie poradzi na lewej pomocy :D |
Cytat:
Lewy obrońca faktycznie jeden, ale w zastępstwie poradziłbym by sobie zapewne inny defensor. Nie przesadzałbym więc z przecenianiem roli Diaza... |
Noto Osuch nie dostanie prowizji :foch: a może by tak Szkocja? Celtic? Rangers? lub Rosja albo Francja, jak Francja to AJ Auxerre może Lyon? marzenia :D
|
Cytat:
|
Cos mi sie wydaje ze Pawel zostanie..
jesli to Fulham zrezygnowalo ,to byc moze i dobrze dla samego Brozka..jesli to Pawle zrezygnowal(wersja chyba bardziej prawdopodbna) ,pewnie tygodniowka za mała :) Francja-tak,Hiszpania -tak....nawet te Wlochy....ale nie Premiership gdzie jest walka ,trzeba sie przepychac i napastnik MUSI umiec wywalczyc sobie pilke,,,a jak widzialem w piatek jak Pawel odbijal sie od obrnoców Arki Gdynia....niestety nie ma warunkow(gabarytow) na ta lige....i zginal by tam na lawce pilkarsko. Pytanie jak tu juz wieliu stawialo...jak z jego checiami do walki w meczach w Bytomiu,Gliwicach.itd... Szkoda ze nie ma jakiejsc dobrej oferty z Francjii.Wg mnie dla niego dobra liga,irek Jelen daje sobie rade to Pawel tez by dał. A na jego mijesce ktokilwiek inny byle nie ten Janczyk,Dosc Engelow,Okukuw ,Switlicow z kojarzonych z sympatii do (L),jeden Kazmierski to i tak o jednego za duzo. |
No niestety ale w Anglii napastnik musi biegać tyle co np. Rooney. Dobrze, że /oby nigdy nie było/ nie mamy takich problemów jak L, że ich czołowy piłkarz nie chce przedłużyć kontraktu i pewnie za jakieś 300tys Euro wyląduje w Iraklisie.
|
Info, że Brożek odrzucił ich propozycje jest śmieszne. Przecież to niedorzeczne, żeby piłkarz z polskiej ligi nie dogadał się w sprawie kontraktu indywidualnego tym bardziej, że zależało mu na transferze. W Anglii płacą najlepiej w Europie więc ile by mu nie zaproponowali byłoby więcej niż dostaje w Wiśle ( a są w Wiśle jeszcze lepiej opłacani od niego). To proste, że Fulham zrezygnowało z Brożka bo nie byli gotowi podjąć bądź co bądź ryzyka i wyłożyć 2,5mln euro. Ale może to i lepiej bo Premiership to nie liga dla Brożka. A tak na marginesie to radziłbym Brożkowi zmienić menadżera bo ten Osuch to niezły krętacz.
|
Cytat:
Tyle to tam rezerwowi zawodnicy zarabiają albo z rezerw :-/ Bardzo dobrze że się Paweł ceni |
Tak czytam i się zastanawiam gdzie większość tu piszących ma mózg,
oczywiście, że Brożek nie zrezygnował TYLKO Fulham olało transfer widząc jaką padakę gra od początku tego sezonu w polskiej lidze, gość, który nie bije swoich rywalów na głowę i nie wkręca ich w ziemie z zamkniętymi oczami nie może być piłkarzem nawet ostatniej drużyny w premiership. Przejrzeli na oczy i zobaczyli, że 2,5mln poszłoby w błoto. Co do Brożka to łatwo można wywnioskować po jego wypowiedziach, że pali się do wyjazdu, zresztą po meczu z Arką powiedział MAM NADZIEJĘ, więc nie wiem skąd domysły, że zrezygnował, zresztą oddanie koszulki kibicom co u niego zdarza się rzadziej niż strzelanie goli w tej rundzie mówi samo za siebie.... |
Idąc Twoim tokiem rozumowania, Brożek odchodził już po meczu z Lechią w zeszłym sezonie, bo rzucił koszulkę w trybuny :lol:
|
Żeby się tylko nie okazało tak, że Brożek będzie tak zdesperowany wyjechać, że przyjmie jakąś ofertę z Rosji gdzie okienko trwa jeszcze miesiąc. Wtedy pozostanie nam łatanie dziury kimś z kartą w ręku. . .
|
Cytat:
A może poprostu się przejęzyczył? Chciał powiedzieć, że ma nadzieje, że sprawa transferu znajdzie szybko finał, a nie ze ma nadzieje że wyjedzie? A już hieny się zleciały i mówią, że już chce uciekać z Wisły.. |
tylko tumany mogą taki wniosek wyłapać, więc może według tak Ciebie jest (ze odchodzi po meczu z
Lechia) ewidentnie było wiadać w wywiadzie po meczu, że Brożek na 95% był pewien odejścia, mam nadzieje, ze w tym okienku tranferowym!! Mam nadzieje, wychidzi na to, ze Pawel bedzie musial znów walczyc o wyjazd dobrą grą na naszych krajów boiskach, jeśli dalje bedzie gral na pol gwizdka i machal rekoma to zginie we mgle przeciętności ligi polskiej |
Tak jak już wcześniej pisałem - sprawdziło się. Nie było żadnej oferty pewnie.
|
Trzeba było wziąć Viniciusa. Chłopak miał papiery na grę.
:lol: |
Niestety tak to już jest, że jak zawodnik jest w formie to nikomu nie zawadza i wszystko jest super. Kilka słabszych spotkań i od razu zaczynają się narzekania. Na formę, na to, że koszulki nie rzuci po meczu etc. To samo z Małeckim. Grał super, zachowywał się prowokacyjnie - wszystko w porządku. Teraz trochę obniżył loty w ostatnich dwóch meczach i od razu krytyka nie tylko gry, ale i postawy. Nie mówię, że niezasłużona ale przecież nie od dziś Mały się tak zachowuje na boisku jak i poza nim. Więcej konsekwencji i obiektywizmu, panowie. Brożek nie jest w najlepszej formie, trzeba trzymać kciuki żeby jak najszybciej wrócił do swojej optymalnej dyspozycji. Z korzyścią dla Wisły i siebie samego. Jeśli będzie strzelał gole to Wisełka dalej będzie wygrywała, a zimą odejdzie sobie na zachód.
|
Cytat:
EDIT: nie chodzi o wieszanie psów na Brożku za słabą grę w tej rundzie tylko fakty z życia wzięte, jak zwykle NADinterpretacja forumowych menagerów. Brożek od dawno mówił, że gotowy jest na wyjazd, a pocieszanie się ,wmawiając sobie, że Brożek zrezygnował z Fulham jest naiwne, komiczne, proste i głupie najprościej to ujmując :] nigdy w życiu nie pogardziłby ofertą Fulham, zresztą jego wcześneijsze wypowiedzi tylko potwierdzają moje słowa |
Cytat:
|
Wersja wg Białońskiego
Cytat:
|
Cytat:
Patrzac na napastnikow Fulham, to kazdy ma problemy ze strzelaniem bramek. Szkoda, ze Brozek tam nie trafi, bo klasa pilkarska ewentualni konkurenci nie strasza. |
A propo transferu Brożka który można powiedzieć jest najlepszym piłkarzem Polskiej ligi ostatnich 2 lat !
Niech wszyscy się przebudzą i zrozumieją że Polska liga to jest dno . W 5 najważniejszych ligach mam tylko wyjątki głównie w Niemieckiej lidze , reszta praktycznie nie gra !!!! Polska piłka jest bardzo słaba i żaden z naszych piłkarzy nie zaistnieje na Zachodzie obecnie !!!! , taka jest prawda !!! . Mamy tylko Jelenia , Błaszczykowskiego którzy w miarę zaskoczyli i sobie radzą ale oni mieli charakter . Przy czym żadnymi gwiazdami tam nie są . Solidni kopacze i tyle ........ Dlatego nie dziwi mnie że Fulham rezygnuje , bo nie chcieli się przejechać na piłkarzu który nigdy nie grał na takim szczeblu . Chcieli wypożyczyć i ewentualnie mniej stracić . Takich mamy piłkarzy , rzekł bym coraz słabszych po skoro już na Levadiach i tego typu wynalazkach potykamy się coraz częściej to jak tu myślec o milionowych transferach . Taki mecz jest wykładnikiem poziomu gry naszych kochanych graczy i w tym momencie odnosi się to też do graczy Wisły !!!!. NIe dziwi mnie że Brożek nie idzie do Fulham , kluby tam nie są frajerami i tyle dobrze kalkulują . Ogólnie do Brożka nic nie mam to świetny gracz jak na Polskie warunki , ale w 5 najlepszych lig świata zginie marnie . Więc może lepiej żeby został ??? , no tak ale co wtedy z finansami klubu i to jest błędne koło .... |
Debreczen gnoi tych z Levskiego. Ale się porobiło żeby Węgrzy Bułgarów jechali. Wydaje mi się że Kirm jest lepszym piłkarzem od Leandro, ale możliwe że sprowadzając tego drugiego gralibyśmy teraz o awans do Ligi Mistrzów(nie spartoliłby pewnie takiej setki jak Kirm) z Levskim. Tak to w życiu bywa.
Klejndinst zna tochę chłopaków z młodzieżówek. Fajnie jakby kogoś wyczaili jeszcze do napadu na tę rundę za pół darmo, albo na wypożyczenie. Coś a la Beto. Ale pewnie nie da rady. To ogrywać chociaż Leszczaka. Np. w takim meczu z Jagą jakbyśmy prowadzili z 2:0(oby) to trzeba może by pomyśleć o Leszczaku i Czekaju(trzeba przyznać że warunki fizyczne to chłopak ma, fajnie by go było ocenić po jakimś występie, bo mało trochę wiemy jak gra). |
Cytat:
|
Brożek w optymalnej formie nadawałby się góra do średniaka/ beniaminka ligi francuskiej/ niemieckiej. Jak wiadomo do optymalnej formy obecnie daleko.
Nadawałby mam na myśli wygrywałby rywalizacje z innymi zawodnikami i grałby w podstawowym składzie. Nie tyczy się tylko Brożka, również wszystkich innych Matusiaków, Żurawskich, Lewandowskich. Liga jest słaba, piłkarze w niej grający również, w połączeniu z bardzo słabym szkoleniem młodzieży i wrodzonym uczuleniem do ciężkiej pracy 90% piłkarzy jesteśmy w sytuacji w jakiej jesteśmy. |
Dobrz się stało bo w lidze angielskiej Paweł by zniknąl z pola widzenia sztabu reprezentacji kraju a tak zbierze się w sobie pokaże jeszcze klasę w naszej lidze a może tez powalczy jeszcze raz o LM w Wiśle a tak testowano by goscia bez gwarancji gry w pierwszej drużynie , menago Osuch nie zarobilby złamanego funta na tej opcji .
Po co się pchac tam gdzie nie ma silnej potrzeby posiadania strzelca polskiej ligii , u nas kasa calkiem przyzwoita i nie trzeba popierdzielac na pełnych obrotach w trzech rodzajach rozgrywek . |
Cytat:
1) Na pewno mu Fulham nie zaproponowało 540k euro. Zaproponowało dużo więcej 2) Brożek miał kontrakt ustalony i dobrze wiedział, za ile ewentualnie będzie w Lądku grał 3) To Fulham go nie chciało. Nie Brożek nie chciał Fulham |
Jeszcze wszystkim którzy z nas sie nabijaja zamkniemy ryła , jak dojdzie do nas Janczyk i zostanie Brożek.... :)
|
Cytat:
|
Z tym Janczykiem to coś nie za bardzo mi się podoba...
http://c.wrzuta.pl/wm32/00750b30002c...%20janczyk To jego gest w stronę kibiców po strzelonej bramce na MŚ w Kanadzie |
No faktycznie zrobił się brzydki
|
Cytat:
|
Cytat:
Odniosłem się do fragmentu wypowiedzi Twojej w jednym zdaniu, reszta już tego nie dotyczyła. Nie masz pojęcia o czym piszesz w kwestii potrojenia zarobków i czy by się zgodził na to. Jeśli zaproponowaliby Brożkowi 540 tysięcy euro, to by odmówił. Ale kwota na pewno była wyższa. P.S Jaś Fasola jest w porządku |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl