![]() |
I po co ta ironia ? Przeciez napisal prawde, ze Burliga jest za slaby na nasz zespol, no chyba ze Ty wiedziales, ze Jaliens i Branco beda tacy slabi w momencie ich sprawadzania, to mogles zadzwonic do Stana, zeby ich nie bral.
|
A co z Czekajem? Wróci jeszcze na te 2 mecze?
|
Cytat:
I mam jeszcze pytanie: kiedy Sobol prawdopodobnie wróci? |
Cytat:
Z 6 obrońców zrobiło się trzech: Jalies na pewno już w tym roku nie wystąpi, a co z Michałem Czekajem? Zobaczymy jak to będzie wyglądało, na razie czekamy. Jutro na pewno nie będzie trenował, może w środę. Gdyby był w pełni zdrów, to na pewno byśmy z niego skorzystali bo pokazał, że można na niego liczyć. Sprawy mięśniowe zawsze są ryzykowne i musimy mieć 100%pewność, że nic się nie wydarzy. Bunoza prezentuje się coraz lepiej. |
Cytat:
Moim zdaniem ani Burliga, ani 35-letni afroamerykanin. Po prostu dobry piłkarz by nam się przydał, ot co... |
Bunoza z Diazem to bedzie srodek obrony z Polonią jezeli Michala nie bedzie. Na szczescie to ostatnia kolejka wiec beda mieli czas by sie wykurowac
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
ciekawe czy rozwiązał
|
Cytat:
|
Cytat:
Jednak jak widać znaleźć bocznego obrońcę lepszego niż ten który jest wyszydzany przez kolegę " a nie mówiłem że on jest do niczego" nam się nie udało a szukamy już chyba 6 okienko transferowe. Nie wiem jak on wygląda pod względem kontraktu tz. długości oraz tego czy go Ruch nie zatrzyma, chociaż oni kasy nie mają. Dwa ostatnie mecze, owszem błędy, wcześniej nie było tak źle, w pucharze polski gol. W miarę regularna gra, pierwszy raz w e-klasie, może jeszcze chwilkę się wstrzymamy z ocenami? |
Cytat:
Bardzo liczę na Patryka w rundzie rewanżowej bo po kontuzji zasygnalizował powrót do dobrej formy. |
Po raz kolejny widzę Michała Czekaja na meczu koszykarek, bez lansu i napinki siedzi z ziomeczkami i klazcze jak trzeba
Spoko0 bo jakiś człowiek miał koszulkę wisłyz Jego nazwiskiem i numerem na plecach, MCzek tylko zobaczył i się uśmiechnął KLASA |
Cytat:
|
Witam,
Jestem kibicem Wisły mieszkającym od jakiegoś czasu w Szwecji. Mam takie pytanie ciekawostkowe. Jeśli Wisła sprowadza nowego zawodnika - cudzioziemcę, jak to jest? Czy klub mu szuka mieszkania, czy on sam po podpisaniu kontraktu? Dlaczego pytam? Bo wyobraziłem sobie, że zawodnik znajduje sobie mieszkanie w bloku w dzielnicy, gdzie przeważają kibice Cracowii. Dziwnie trochę. Zawodnik gra w Wiśle, a za sąsiadów w klatce ma ultrasów Cracowii. I jeszcze jedno. Gdzie mieszkają zawodnicy?, tzn, nie chodzi mi o adresy :-), ale czy jest to tak jak na Zachodzie, że klub wynajmuje piłkarzowi willę w dobrej dzielnicy, czy raczej mieszkają w blokach? Podobno nie ma głupich pytań, a ta kwestia mnie zafrapowała. |
To musieliby byc bogaci ultrasi, jakby stac ich było na sąsiedztwo piłkarza Wisły. Bo w takim normalnym bloku to piłkarze raczej nie mieszkają..
|
Pytam, ponieważ jakiś czas temu widziałem w szwedzkiej tv fragment dokumentu o jakiejś miejscowej gwiazdce AIK i koleś po treningu parkował na ogólnodostępnym parkingu i wchodził do wieloklatkowca...
Jeśli nie wyśmiejecie, to zapytam jeszcze... Jest wojna kibiców w Krakowie, a jak to ma się do piłkarzy? Czy jeśli w ciemnej ulicy spotka się kopacza Cracowii, to dostanie bluzga czy kopa w tyłek? Czy też jest zasada, że piłkarza się nie rusza, choćby miał hattrick w derbach i pokopał Bitona po achillesach ? |
Piłkarzy się nie rusza
|
Cytat:
Ale samochodziki tak |
tekst z http://www.weszlo.com/blog/17
Cytat:
|
Nie chodzę do kościoła od dawna.
Ale komu k....a przeszkadza to, że chłopak pomodli się przed meczem? Homosie mogą ganiać po ulicy, a Mały nie może się pomodlić, to jest ta europejskość tak? |
Nie o to chodzi. Kluczowy akapit to ten:
Cytat:
|
się głąby przyjebały do tego tatuaża.. tatuaż ma to nie może przeklinąć, niezdrowo odżywiać, przekraczać 60 km / h na liczniku i na boisku gdzie walka i wyzwiska jest czymś normalnym jak przystało na chłopów na per pan mówić do Nitiba... coś tam
kolejny fakatyk Małeckiego tym razem pod postacia Michała Treli.. wycinki z biblii wkleja, coś o Jezusie pisze.. to trzeba leczyć. http://i43.tinypic.com/24g0wpj.jpg Michaś, praktykuje w.. gazecie wyborczej. Chce się wybić i świeci bo jak wiadomo w wymienionej gazecie tego typu bzdety są na wagę złota. |
czym innym jest rzucenie tego czy tamtego słowa jak się na chodniku wdepnie w psią kupę, a czym innym zbluzganie człowieka w tak prymitywny sposób (tak, wiem, że tam nie padło słowo "czarnuch", ale i tak statystyka 3 bluzgi na 4 słowa w zdaniu chluby Małeckiemu nie przynosi) i to przez człowieka, który rzekomo żyje wedle katolickich ideałów
|
Weszlo to nie Ci sami co twierdzili, ze Maly do Saidiego uzył słow rasistowskich? Uczepili sie go jak psa
|
tego tekstu nie napisał nikt z weszło, oni tylko zamieścili na swojej stronie tekst autorstwa jakiegoś blogera (jest tam podpisany na dole)
|
Cytat:
|
Cytat:
Jest jakiś powód, żeby wklejać takie żenujące wypociny na forum? Zwłaszcza z "weszło"? Widać niektórym potrzebny jest jakiś "wróg publiczny". Jaliens kontuzjowany, Lamey gra nieźle, Maaskanta zwolnili - dobrze że wrócił Patryk. Żenada. A cytat z Biblii średnio udany, ale to przecież jakiś studencina pisał. Czym innym jest obłuda, a czym innym - przyznawanie się do swojej wiary, dawanie jej świadectwa. Jako osoba medialna może czuć się zobowiązany do mówienia o niej. Pisanie o "specyficznym polskim katolicyzmie" też na kilometr bije skrajną głupotą i kołtuństwem, bo co drugi sportowiec z Ameryki Łacińskiej zachowuje się podobnie (daleko szukać nie trzeba, mamy przecież Chaveza pod nosem). I tam też nie wszyscy na co dzień świecą przykładem, vide reprezentacja Meksyku (to akurat inna Ameryka, ale też świetnie pasuje). Tyle, że ktoś związany z "GW" byłby pewnie chory, gdyby przy okazji nie mógł popluć na Kościół i polaków. Umówmy się - Patryk nie jest święty. Ale bycie katolikiem nie oznacza bycia doskonałym, to bardziej dążenie i praca nad sobą. To, że w nerwach kogoś zbluzgał nie oznacza, że jest hipokrytą. Jest człowiekiem i popełnia błędy. Jak ktoś tu trafnie napisał - autor powinien się leczyć. Że zacytuję klasyka: jest chory z nienawiści, a to do niczego dobrego go nie doprowadzi. |
autora tekstu na weszlo oceniam na zakompleksioną dewotkę fankę Cracovii czy tez Legii
ale własnie takimi tekstami z dupy o dupie, totalny idiotyzm o którym nawet nikt nie myślał, da w/w ....eczce sławę jakiej oczekuje. Ktoś chce być bardziej dziennikarski niż dziennikarz chyba. |
Cytat:
jak się już tak bawisz w wypominanie to ,może warto pamiętać Cytat:
|
Panie Trela, czemu nie wspomniał pan o wpłatach Małeckiego na rzecz kibiców? O uczestniczenia przez niego w akcjach charytatywnych? O fundowaniu biletów, załatwiania przeróżnych rzeczy, do których nie każdy ma dostęp, a Patryk to jednak załatwił poprzez swoją pozycję? Niezbyt rzetelny dziennikarzyna z pana, bo zgnoić człowieka jest łatwo, tym bardziej za wiarę.
Tym, który się ośmieszył jest Trela. Nie słyszał, że Małecki pomagał, ale umiał wesprzeć się cytatem z Biblii, że nie powinno się obnosić ze swoimi dobrymi uczynkami. Jaka logika? W takich sytuacjach szkoda mi Patryka, bo to jest dobry chłopak, z trudnym charakterem, ale serce ma po właściwej stronie i w takich sytuacjach jak ta, my - kibice Wisły - powinniśmy go wspierać i bronić. |
Ilu takich Michasiów ( pod dowolnymi nickami ) udziela się na tym forum, to aż strach się bać. Wydaje mi się, że tutaj, na tym forum, ostatnio udziela się więcej obcych i nawiedzonych, niż kibiców Wisly. Rozumiem, że głodne sławy i kasy, hieny z Weszło, cytują niedorozwiniętych emocjonalnie i społecznie - chłopców z nienasyconej Wyborczej, ale tutaj, na tym forum, trzeba czyścić klimat z plugawych i głupawych tekstów takich idiotów i mediów, tych idiotów promujących ( jeśli można jeszcze liczyć na bycie sobą oczywiscie ).
|
Tekst żałosny....
Z tego co można wywnioskować z rozmów z Małym to, że jest on przesądny i uważa że ta koszulka przynosi mu szczęście. Skoro tak uważa to kto mu broni ? Ludzie teraz grają z jakiś opaskami i innymi tego typu bajerami, nie powoduję że człowiek zaczyna od tego lepiej grać ale niektórym może to pomóc odblokować rezerwy psychiczne... skoro Mały czuję się lepiej z papieżem to niech sobie go nosi i pokazuje. No i tam było "ty skur jebany" a nie czarnuchu i Saidi go jeszcze wcześniej chamsko kopnął. |
Tak teraz najlepiej zakazać przeklinania na boisku! Bo fair play musi być, wślizg odrazu karać czerwoną kartką, a bark w bark zaklasyfikować do gry faul. No ludzie, ja bym sie bal co by bylo jakby on nie przeklinał, przynajmniej jest ktoś przeciwny Jaliensom i Lameyom, który walczy w meczu a nie przychodzi odwalić fuche.
Ludzie, nie pamiętacie Wisły w 2 lidze? Gdzie kilka tys ludzi przychodziło popatrzyć na walkę! Nie było pięknego futbolu ani sukcesów , ale czuć było sportową złość, zaangażowanie każdego. Wole 1 Małeckiego niż 10 Lameyów. Amen. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież ten lato to prowokator. Zobaczcie kiedy się zarejestrował i po co...szkoda na niego klawiatury Panowie.
|
Skoro ten laluś już na wstępie pisze: że nie lubi Małeckiego" to szkoda tracić czasu na czytanie i późniejsze rozstrząsanie jego wypocin. Niech sie goni po halach z owcami.
Cytat:
|
Chłopak ma pasję i talent (bo trzeba przyznać że czyta się go przyjemnie, czuć lekkość pióra) to Jaśnie Panowie Kibole muszą go zrównać z ziemią i ściągnąć do swojej miernej rzeczywistości.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie, nie jestem prowokatorem ani "kosmitą". Jestem trzeźwym kibicem Wisły. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl