Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Matejas_ 28.09.2010 09:26

Taaa... Niemca do kotła, a Niedziałkowską na stos :)

Jeśli chodzi o elewacje stadionu Wisły, to chciałbym nadmienić, że inwestor ma w planie jedynie malowanie betonowej konstrukcji obiektu, bez uprzedniego szlifowania.

Tutaj dla przykładu jak wygląda beton przed i po szlifowaniu oraz impregnacji.
przed: http://www.muzeumlotnictwa.pl/gmach_...a/image_74.jpg
po: http://www.muzeumlotnictwa.pl/gmach_.../image_104.jpg

Wielkiej róznicy nie ma. Ale przynajmniej po szlifowaniu nie rzaucają się w oczy łączenia płyt szalunkowych, a beton jest gładki jak pupa niemowlaka :)

Arapaho 28.09.2010 09:48

Akurat JM twierdzi że ma byc elewacja szlifowane co : nie znaczy ze będzie i wg.mnie nie jest wcale potrzebne. Wystarczy obłożyć elewację czymś ładnym . np. okładzinami z tej strony http://www.kingspan.pl/first.php?pag...ws=474&archiv=. Ale kto by tam pomyślał o czymś takim - podejrzewam że szlifowanie,gruntowanie i malowanie nie byłoby aż tak wiele droższe od obłożenia elewacji czymś takim

Ela 28.09.2010 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 987770)

Jeśli chodzi o elewacje stadionu Wisły, to chciałbym nadmienić, że inwestor ma w planie jedynie malowanie betonowej konstrukcji obiektu, bez uprzedniego szlifowania.

To pewne ?

Widziałam jak się starzeją budynki z niestarannie malowanym betonem, bez uprzedniego szlifowania.
Nie wygląda to dobrze.

Co prawda obiekty te miały już kilka lat i zapewne kładziona farba była gorszej jakości niż ta planowana na elewację stadionu, ale mimo wszystko...

ksero87 28.09.2010 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 987782)
Akurat JM twierdzi że ma byc elewacja szlifowane co : nie znaczy ze będzie i wg.mnie nie jest wcale potrzebne. Wystarczy obłożyć elewację czymś ładnym . np. okładzinami z tej strony http://www.kingspan.pl/first.php?pag...ws=474&archiv=. Ale kto by tam pomyślał o czymś takim - podejrzewam że szlifowanie,gruntowanie i malowanie nie byłoby aż tak wiele droższe od obłożenia elewacji czymś takim

gdyby ktoś pomyślał to pewnie by tym obłorzyli bo na prawdę ładnie się prezentuje..
a nasz "brutalistyczny" beton to po prostu kpina

7 kotów 28.09.2010 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 987784)
To pewne ?

Widziałam jak się starzeją budynki z niestarannie malowanym betonem, bez uprzedniego szlifowania.
Nie wygląda to dobrze.

Co prawda obiekty te miały już kilka lat i zapewne kładziona farba była gorszej jakości niż ta planowana na elewację stadionu, ale mimo wszystko...

Na jakiej podstawie wnosisz ze nasza farba bedzie dobrej jakosci ?

dostuffca 28.09.2010 10:07

Cytat:

a udało Ci się znaleźć gdzieś koszt m2 czy innej jednostki tego ustrojstwa? Mam wrażenie, że za cenę elewacji można by zrobić telebimy, wnętrze D, poprawić usterki na E i jeszcze by na koncert zostało :)

7 kotów 28.09.2010 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 987794)
a udało Ci się znaleźć gdzieś koszt m2 czy innej jednostki tego ustrojstwa? Mam wrażenie, że za cenę elewacji można by zrobić telebimy, wnętrze D, poprawić usterki na E i jeszcze by na koncert zostało :)

to juz nawet nie chodzi o cene.
U nas nie ma jak mocowac zadnych paneli elewacyjnych.

Matejas_ 28.09.2010 10:12

Cytat:

Owszem wygląda to estetyczniej aniżeli beton konstrukcyjny, jednak jest jedno ale... znając obyczaje podpitych Polaków - a takich w okolicach stadionu przed meczami nie brakuje - elewacja z takich okładzin nie utrzymała by się długo w takim stanie. Wystarczy popatrzeć na RDA, gdzie przy wejściu od strony Dworca Głównego PKP ktoś dał upust swym emocjom i potraktował okładzinę "z buta" i po dziś dzień usterka nie została naprawiona.

Ela 28.09.2010 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 987792)
Na jakiej podstawie wnosisz ze nasza farba bedzie dobrej jakosci ?

Ktoś kiedyś chyba pisał tu co to ma być za farba.

Poczytalam wtedy o niej na stronie producenta ( czy dystrybutora ) i nie wyglądało to źle.

Ale specjalistą nie jestem i faktycznie trudno mi określić na ile była to tylko reklama i opis jakości produktu zgadzał się z rzeczywistością.

Arapaho 28.09.2010 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 987798)
to juz nawet nie chodzi o cene.
U nas nie ma jak mocowac zadnych paneli elewacyjnych.

Pod panele robi się specjalne konstrukcję więc chyba to nie jest żaden problem.
Co do uszkodzeń i graffitii - nowowczesne systemy raz- maja możliwośc wymiany każdego elementu bez demontażu reszty , dwa robione sa z powłok z których specjalnymi środkami łatwo mozna usuwać graffitii ( myślisz ze betonu pejsy nie pomalują? ciekawe jak to usuniesz), trzy - jest jednak na zewnątrz monitoring i nie łatwo będzie podejść pod stadion

samsung_08 28.09.2010 13:50

Nie wiem czy było wrzucane, ale jest pewna alternatywa. Pytanie na ile realna...

http://stadiony.net/aktualnosci/2010..._co_z_elewacja

cena za takie płyty to od 135 do 200zł za metr kw.

zbymak 28.09.2010 14:24

Jeszcze chwila i bedzie komunikat o stadionie

aNouc 28.09.2010 14:29

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...beda_parkingi/

mnie ciekawi czy przed tą trybuną też będzie wylany asfalt, wszak to główna trybuna, poniekąd wizytówka
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...er/bu10(1).jpg
ajajajaj, będzie czuję że będzie komicznie i niech oni chociaż zrobią jakiś podświetlany napis nad jęzorem "WISŁA KRAKÓW" , na Cracovii nie ma żadnej mowy o tabliczkach "Miejski coś tam", a niedawno zamontowali im przed stadionem.. maszty z flagami Cracovii i "złotą" końcówką, srają pieniędzmi po drugiej stronie jak widać

1q2 28.09.2010 15:16

Ja to jestem ciekaw czy 'dziś', gdziekolwiek w Krakowie robi się asfaltowe deptaki, placyki, chodniki itp czy jedynym miejscem są okolice naszego stadionu.

midu 28.09.2010 15:23

http://www.krakow.pl/stanowiska__opi...trybunach.html

radek2323 28.09.2010 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 987880)
Jeszcze chwila i bedzie komunikat o stadionie

oby bo juz sie niemoge doczekac !!!!

rafalek 28.09.2010 15:28

No przecież to są jaja co oni napisali w tym komunikacie...to wszystko?? I z jakiej paki nie będzie można korzystać z Zachodniej, jeśli północna nie będzie ukończona - jeszcze rozumiem narożnik, ale cała trybuna??

Arapaho 28.09.2010 15:29

Nawet jest logo cracovia w tym oświadczeniu .Symptomatyczne.
Ściema ściem.Połączone instalacje na północnej i zachodniej ? Ciekawe które. Woda?Kanalizacja :), c.o.? wymiennikownie?wentylacja :):) Nawet nie ma połączenia żeby przejść pomiędzy oboma trybunami a co dopiero łączyć instalację- którymi się od lat zajmuję .Tak się robi w ch... ludzi.

1q2 28.09.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 987920)
.Tak się robi w ch... ludzi.

E tam w chuja - dorzucili siatki, kołowrotek i kasę :lol:
Z telebimami ta sama gadka

MatMario 28.09.2010 15:37

"Z uwagi na fakt, iż infrastruktura techniczna trybun północnej i zachodniej jest ze sobą powiązana, do czasu zakończenia prac wewnątrz trybuny północnej nie będzie możliwe korzystanie przez widzów również z trybuny zachodniej."

Jola je połączyła :)

"Zgodnie z uprzednimi informacjami do końca października br. zakończone zostaną prace związane ze wzniesieniem wszystkich trybun i całej widowni stadionu. "

A tutaj to wyprzedzili harmonogram bo trybuny już stoją :) Jedynie z widownia będzie problem bo gdzie krzesełka?

"Podjęto zatem decyzję m.in. o instalacji:

- dodatkowych kołowrotów do trybuny wschodniej,

- dodatkowych kas biletowych do narożnika południowo – wschodniego,

- 2 siatek oddzielających sektor gości."

- I mojej dymisji powinno być od kolejnego myślnika.

pbciderek 28.09.2010 15:49

Jak jest z tym sektorem gości w końcu? Będzie w narożniku (F) czy jednak na G? Trochę sobie logistycznie nie wyobrażam jakby miał być na F.

gooro33 28.09.2010 15:58

Cytat:

,,W zależności od wyników przetargu Miasto sfinansuje również zakup 2 telebimów.''
Tzn? Od wyniku którego z przetargów? I jak te wyniki maja sie przedstawiac zeby szanowne miejskie wladze zakupily Wisle telebimy ? Rozumiem ze chodzi o koszty przetargu polnocnej.. fajnie ze to one maja warunkowac zakup telebimu przez miasto. Ta informacja jest ciekawa rowniez dlatego ze wczoraj na blogu pan M. pisal ze to Wisla ma kupic telebimy... Tak wlasnie kontroluja ta inwestycje....

Nie moge juz z nimi... Na Wisle nie ma kostki ze wzgledow bezpieczenstwa na Cracovii jesti w srodku i na zewnatrz, na Cracovii telebimy sa po to zeby wspomagac ewakuacje ze stadionu, na Wisle przy 2 razy wiekszym stadionie nie sa juz potrzebne, a ich zakup uzalezniony jest od blizej nieokreslonego przetargu oraz kompletnie nieokreslonych warunkow jakie musza byc spelnione zeby miasto go zakupilo...

PiotrG 28.09.2010 16:09

Nie no, zaskoczyli mnie :rotfl:
W życiu bym nie pomyślał, że znajdą tak głupią wymówkę opóźnienia oddania trybuny zachodniej i całego stadionu. Nie wiem co oni tam biorą, ale musi być mocne.

medyk 28.09.2010 16:27

mam nadzieje ze przed północną wywalą te stare kasy w kosmos przy okazji.

willow 28.09.2010 16:32

Jakoś nie jestem zdziwiony całą tą sytuacją. Ponad połowa tego forum nie wierzyła, że wyrobią się do listopada i nie trzeba było do tego ekspertów budowlanych ani spotkań z wykonawcą :/
I mam nadzieję, że Niedziałkowska nie pomyślała sobie, że tymi dodatkowymi kołowrotkami i kasami zamknie nam usta...

krakus76 28.09.2010 16:35

Oni teraz to mają o wiele większe problemy niż stadion Wisły i jakieś tam oświadczenia czy konferencje. Majchrowski chciał się pokazać otwierając podziemia pod Rynkiem a wyszła mega kompromitacja. ZIKiT ma piękną serię ... tyle że czarną.

W temacie kompromitacji na Rynku można przeczytać poniżej.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...w_letargu.html

Domello 28.09.2010 16:36

Ciekawi mnie czy Wisla wyda jakikolwiek komunikat w tej kwestii?!?

cassius31krakow 28.09.2010 16:42

Najbardziej mnie wk...... postawa naszego zarządu!!!
Po raz kolejny ten (...) i ta stara (...) plują nam w twarz, a zarząd tylko się cieszy, że ciepły deszcz pada.
Dość tego!!!

stawski 28.09.2010 16:56

Teraz się cieszę, że kupiłem karnet, bo jak tak dalej pójdzie, to zachodnią otworzą po Euro. O północnej nie wspominając... To jest po prostu kpina. Na nich jest tylko jeden straszak RIO. Kiedy oni ich sprawdzą, bo te buce się chyba nie boją ani niku ani prokuratury....

Daja`n 28.09.2010 17:08

Można to ująć tak.Drodzy sympatycy Białej Gwiazdy jazda jazda jazda po karnety bo inaczej to za bilet na mecz z Legią zapłacicie krocie u konia.

PAC 28.09.2010 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 987960)
Po raz kolejny ten (...) i ta stara (...) plują nam w twarz, a zarząd tylko się cieszy, że ciepły deszcz pada.
Dość tego!!!

Wiem że najlepiej by było odpowiednio potraktować pewne osoby ale Wisła nie chce wojny z miastem bo wie że może to spowodować kolejne opóźnienia i problemy przy podpisaniu umowy dzierżawy. Miasto może wtedy wymyślić chorą cenę na wynajem i szukać prywatnego inwestora żeby Wiśle utrudnić wiele spraw. Dlatego klub woli współpracować i podpowiadać różne braki, usterki i złe rozwiązania żeby mieć jakiś minimalny wpływ na budowę niż wejść w konflikt i nie mieć wpływu na nic. Pamiętaj również że jest tu też trochę winy klubu, który przez wiele miesięcy miał gdzieś stadion, dopiero Basałaj się za to zabrał.

dostuffca 28.09.2010 17:42

Cytat:

Zgodnie z uprzednimi informacjami do końca października br. zakończone zostaną prace związane ze wzniesieniem wszystkich trybun i całej widowni stadionu.
przyjmuję zakłady, że i tak nie zdążą zrobić krzesełek na A/B... Kolejny komunikat o terminach, po którym wiemy, że terminu nie dotrzymają - miło z ich strony.

willow 28.09.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 987960)
Dość tego!!!

Ostatnia rzecz, która jest teraz potrzebna naszemu klubowi, to wojna z miastem. W całym tym konflikcie trzeba być bardziej lisem, niż lwem. I taką strategię przyjął najwyraźniej Basałaj mając nadzieję, że uda mu się wyrwać dla Wisły jak najwięcej.
Co innego my kibice oraz media. Z tej strony dla miasta nie powinno być litości.

Swoją drogą, ZIKIT zalicza ostatnio same wpadki i to sporego formatu. Stadion, Rondo Ofiar Katynia, teraz Muzeum... Jeśli Majchrowski miałby choć trochę oleju w głowie, zdymisjonował by Niedziałkowską przed wyborami bo może się okazać, że stanie się ona dla niego niezłym wyborczym wrzodem na d...ie. Że pominę już ten drobny szczegół, że w ogóle powinien ją wywalić bez względu na to, czy są wybory, czy nie, ale akurat na to bym nie liczył, wszak to mistrz układów i układzików....

Gwiaździsty 28.09.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAC (Post 987973)
Wiem że najlepiej by było odpowiednio potraktować pewne osoby ale Wisła nie chce wojny z miastem bo wie że może to spowodować kolejne opóźnienia i problemy przy podpisaniu umowy dzierżawy. Miasto może wtedy wymyślić chorą cenę na wynajem i szukać prywatnego inwestora żeby Wiśle utrudnić wiele spraw. Dlatego klub woli współpracować i podpowiadać różne braki, usterki i złe rozwiązania żeby mieć jakiś minimalny wpływ na budowę niż wejść w konflikt i nie mieć wpływu na nic. Pamiętaj również że jest tu też trochę winy klubu, który przez wiele miesięcy miał gdzieś stadion, dopiero Basałaj się za to zabrał.

No ale chyba nam to nie zabrania we włączenie sie na trybunach w kampanię wyborczą "na rzecz" Majchrowskiego. Lepszej okazji niż 90 minut relacji w canal+ mieć nie bedziemy. Możemy mu zrobic taka jazdę przedwyborczą, że bedzie siedział przed TV wraz ze swoimi komunistyczno-parchsiastymi przydupasami i sie czerwienił. Tylko jakos tak cicho i nieśmiało to narazie wychodzi. Chyba, ze pan Basałaj zakazał.

Jak sie Basałaj za to zabrał, oświeć ? Narazie to mu sie kibice Wisły w Łodzi na Widzewie nie podobali. Narazie te jego opowieści z wywiadów gazetowych można między bajki włożyć. Nic sie nie dzieje, a 3 miesiąc jego rządów się juz kończy. Chyba, że zwiększenie ilości kas żeby 18 tys. nie kłębiło się w takich kolejkach mozna uznać za wielki wyczyn ?

PAC 28.09.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 987987)
No ale chyba nam to nie zabrania we włączenie sie na trybunach w kampanię wyborczą "na rzecz" Majchrowskiego. Lepszej okazji niż 90 minut relacji w canal+ mieć nie bedziemy. Możemy mu zrobic taka jazdę przedwyborczą, że bedzie siedział przed TV wraz ze swoimi komunistyczno-parchsiastymi przydupasami i sie czerwienił. Tylko jakos tak cicho i nieśmiało to narazie wychodzi. Chyba, ze pan Basałaj zakazał.

Jak sie Basałaj za to zabrał, oświeć ? Narazie to mu sie kibice Wisły w Łodzi na Widzewie nie podobali. Narazie te jego opowieści z wywiadów gazetowych można między bajki włożyć. Nic sie nie dzieje, a 3 miesiąc jego rządów się juz kończy. Chyba, że zwiększenie ilości kas żeby 18 tys. nie kłębiło się w takich kolejkach mozna uznać za wielki wyczyn ?

Po pierwsze mam gdzieś Majchrowskiego, na mecz przychodzę dla Wisły i żeby ją dopingować a nie śpiewać o prezydencie.
Po drugie gdyby nie Basałaj to teraz nawet nie wiem czy miałby kto bilety sprzedawać nie mówię, już o innych strukturach w klubie. Jak się Basałaj za to zabrał ano tak że w końcu ktoś z klubu regularnie z tym miastem rozmawia o stadionie a nie cisza i miasto buduje a Wisła patrzy i nic.

Gwiaździsty 28.09.2010 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAC (Post 987993)
Po pierwsze mam gdzieś Majchrowskiego, na mecz przychodzę dla Wisły i żeby ją dopingować a nie śpiewać o prezydencie.
Po drugie gdyby nie Basałaj to teraz nawet nie wiem czy miałby kto bilety sprzedawać nie mówię, już o innych strukturach w klubie. Jak się Basałaj za to zabrał ano tak że w końcu ktoś z klubu regularnie z tym miastem rozmawia o stadionie a nie cisza i miasto buduje a Wisła patrzy i nic.

No to osiągnięcie zaiste godne Wisły ! Sprawił, że ma kto bilety sprzedawać oraz zaczął rozmawiać z miastem.:)
To mogą być "osiągnięcia" prezesa klubu z Koziej Wólki , a nie Wisły. Kabaret.

philips kr 28.09.2010 18:15

Troche z innej beczki ,ciekawe co o tym calym burdelu ma do powiedzenia B. Cupial szara aminencja chyba jeszcze nie wypowiadala sie na temat budowanego "cuda" na R22 ale chyba wie co jest grane.Pamietam ,jak na poczatku deklarowal ,ze jesli trzeba bedzie to sam wybuduje stadion za wlasny kesz.Ciekawe co by bylo gdyby ...

willow 28.09.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 987994)
No to osiągnięcie zaiste godne Wisły ! Sprawił, że ma kto bilety sprzedawać oraz zaczął rozmawiać z miastem.:)
To mogą być "osiągnięcia" prezesa klubu z Koziej Wólki , a nie Wisły. Kabaret.

Jeśli nie dostrzegasz różnicy w prezesurze Basałaja a np. Wilczka czy Hellera, to chyba - za przeproszeniem - masz kłopoty z odbiorem rzeczywistości.
Heller rozp....ił wszelkie możliwe struktury klubowe, a Wilczek siedział jak mysz pod miotłą i nie ruszył tyłka z fotela.
Na Basałaja spadło kilka większych spraw, które musiał załatwić od ręki, począwszy od nowego sztabu szkoleniowego, na rozmowach z miastem skończywszy.

Czego Ty po nim oczekiwałeś w niecałe 3 miechy? Że pojedzie do magistratu, walnie ręką w stół i powie: żądam elewacji, kostki brukowej, telebimów i odbioru stadionu do końca sierpnia? No stary, litości, już nie masz kogo krytykować?

A co do kampanii anty-Majchrowskiej na stadionie, to ja również jestem zdania, że jest to nieodpowiednie miejsce. Ten stadion to nasza świątynia, jaka by nie była i powinniśmy wspierać drużynę, a nie prowadzić kampanie wyborcze.

Nie chcę się.politycznie uzewnętrzać na tym forum, bo to nie miejsce, ale powiedz mi, którego z kontrkandydatów Majchrowskiego widzisz w magistracie?

Czy Kracika, który obiecawszy miastu dodatkowe 17 miliardów PLN spowodował atak śmiechu u Tuska i zakrztuszenie się poranną bagietką? Czy może młodego, inteligentnego co prawda, ale totalnie niedoświadczonego i bez pomysłu na rządzenie Andrzeja Dudę?

Miasto zagłosuję na Majchrowskiego, czy tego chcemy, czy nie. Jeśli możemy mieć na coś wpływ i zemścić się za stadion, to zastanówmy się, co zrobić żeby poleciał zarząd ZIKIT-u, bo to bardziej realne według mnie,

cassius31krakow 28.09.2010 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 987986)
Ostatnia rzecz, która jest teraz potrzebna naszemu klubowi, to wojna z miastem. W całym tym konflikcie trzeba być bardziej lisem, niż lwem. I taką strategię przyjął najwyraźniej Basałaj mając nadzieję, że uda mu się wyrwać dla Wisły jak najwięcej.
Co innego my kibice oraz media. Z tej strony dla miasta nie powinno być litości.

Taktyka "chytrego lisa" najwyraźniej się nie sprawdza, bo klub jest cały czas robiony w ch...
Pozycję negocjacyjną można budować również uderzając w niekompetencję urzędasów, wytykając błędy w działaniu, piętnując permanentne kłamstwa czy też wskazując niegospodarność lub ewidentne 'wałki" popełnione przy okazji budowy. Choć akurat ten ostatni argument wyciągnąłbym dopiero przed samym podpisaniem umowy.

Gwiaździsty 28.09.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 988006)
Jeśli nie dostrzegasz różnicy w prezesurze Basałaja a np. Wilczka czy Hellera, to chyba - za przeproszeniem - masz kłopoty z odbiorem rzeczywistości.
Heller rozp....ił wszelkie możliwe struktury klubowe, a Wilczek siedział jak mysz pod miotłą i nie ruszył tyłka z fotela.
Na Basałaja spadło kilka większych spraw, które musiał załatwić od ręki, począwszy od nowego sztabu szkoleniowego, na rozmowach z miastem skończywszy.

Czego Ty po nim oczekiwałeś w niecałe 3 miechy? Że pojedzie do magistratu, walnie ręką w stół i powie: żądam elewacji, kostki brukowej, telebimów i odbioru stadionu do końca sierpnia? No stary, litości, już nie masz kogo krytykować?

A co do kampanii anty-Majchrowskiej na stadionie, to ja również jestem zdania, że jest to nieodpowiednie miejsce. Ten stadion to nasza świątynia, jaka by nie była i powinniśmy wspierać drużynę, a nie prowadzić kampanie wyborcze.

Nie chcę się.politycznie uzewnętrzać na tym forum, bo to nie miejsce, ale powiedz mi, którego z kontrkandydatów Majchrowskiego widzisz w magistracie?

Czy Kracika, który obiecawszy miastu dodatkowe 17 miliardów PLN spowodował atak śmiechu u Tuska i zakrztuszenie się poranną bagietką? Czy może młodego, inteligentnego co prawda, ale totalnie niedoświadczonego i bez pomysłu na rządzenie Andrzeja Dudę?

Miasto zagłosuję na Majchrowskiego, czy tego chcemy, czy nie. Jeśli możemy mieć na coś wpływ i zemścić się za stadion, to zastanówmy się, co zrobić żeby poleciał zarząd ZIKIT-u, bo to bardziej realne według mnie,

Wydaje mi się, że problem z odbiorem rzeczywistości mają tacy subtelni znawcy tematu jak Ty, a nie przecietni kibice, którzy nie dostrzegają narazie dla siebie żadnych różnic w prezesurach.
Zobaczymy czy polityka cenowa (bilety), za które odpowiada m.in. Basałaj sprawdzi się bo moim zdaniem zarżnie ona frekwencje, ale pozyjemy zobaczymy jak Basałaj ściaga na stadion te mityczne matki z dziećmi i za jaka cenę biletów ?
Jak widać jego tytaniczna praca nie ma tez wpływu na sposób traktowania klubu przez miasto.

Cytat:

Jeśli możemy mieć na coś wpływ i zemścić się za stadion, to zastanówmy się, co zrobić żeby poleciał zarząd ZIKIT-u, bo to bardziej realne według mnie
:) Poproś Majchrowskiego, może Cię wysłucha i ich zwolni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl