![]() |
Cytat:
Rząd ma za sobą media. To fakt. Myślisz, że dlaczego? Tusk ich opłaca? Zadałeś pytanie retoryczne i nieodpowiedziałeś na nie. W końcu nie wiem dlaczego Twoim zdaniem media są za Tuskiem. Bo moim zdaniem odpowiedzi trzeba szukać w archiwach służb. Walter, Wejhert, Solorz ... każdy z nich był zarejestrowanym TW. I w momencie gdy JK zaczął brać sie za likwidację Ubekistanu panowie poczuli wspólnotę interesu. A Donio akurat był pod ręką, gotów sprzedać dusze za władzę (zresztą sam Czempiński przypisał sobie ojcostwo PO). I tak juz zostało. |
Cytat:
To pierwsze wybaczalne, to drugie niestety nie. Przynajmniej dla mnie. |
Cytat:
- UFO - Talibowie - Kaczyński - Deszcz, słońce, wiatr, mróz, upał - Migracje lemingów |
Cytat:
|
Już chciałem zakończyć poranną sesję z internetem ale nie mogłem :rotfl:.
Vincent: "Kobiety mi uświadomiły że realizacja pomysłu PSL to byłby ruch antykobiecy". To o przedłużeniu okresu pracy dla kobiet :rotfl: Najpierw Mucha robi z fryzjera dyrektora, potem Donio mówi o nim że to "przedsiębiorca, a w tym wypadku fryzjer" a teraz Vincent chce przedłużyć kobietom okres pracy i robi to dla ich dobra... :rotfl:. Gdy upadał Gierek było tak samo. Nie wiadomo było czy śmiac sie czy płakać. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Haha ostatnia strona tego tematu jest piekna.. Ciekawe co na to Szpenio :) Gość myslał, że wszystko w mediach jest Ok, bo jak to Tusku ze swojej marnej pensji byłby w stanie opłacać dziennikarzyny :) Zaraz tu wszystkich zwyzywa do wariatów od Macierewicza :)
Ale problem jest głeboki..Mój stary, były Soldarnościowiec, który troche gruzu przerzucił na ulicach NH, dzisiaj jest zacietrzewionym POwcem :) Kaczyńskiego nienawidzi.. Zadne tłumaczenia, pokazywanie afer itp nic nie dają.. Jak mu raz cos pocisnąłem o Wałęsie to prawie stołki za mna poleciały.. Wczoraj go zagadnąłem o sprawe premii przy NCS i próbował mi wmówić, że to wina poprzedniego rządu(poprzedniego w sensie parti), że takie umowy podpisał..Ludzie czytaja po łebkach, Mucha powiedziała, ze to nie ona, tylko wczesniejsi ministrowie podpisali takie kontrakty, to ludzie łykają, że w takim razie PiS stoi za tym...... z tym, że jej wypowiedź właśnie na to była ukierunkowana. Nie powiedziała wprost, ze to ....a Drzewiecki podpisała, sugerując ludziom, ze to poprzedni rząd..A jaka dla mnie jest róznica, czy to miro, zbysio czy anulka, wazne, ze z PO :) Z nimi bez jakiejs grubej rewolucji nie da się wygrać..Bo ludzie oglądają TVN, potem Polsat, na koncu TVP..A juz słuchanie czy oglądanie Rydzyka, to przejaw debilizmu..Czytaja onet i interie, bo to wg noch najlepsze portale i ow dodatku obiektywne..Z radiem to samo, z gazetami podobnie.. |
Cytat:
Hah i takim samym szczurkiem wyścigowym, jak te wysoko opłacane dziennikarskie hieny..Durczoki i inne Kuźniary zarabiają miliony i myslisz, ze jedno słowo Waltera i nie powiedzą czego on chce? Z resztą on nie musi im nic mówić, oni dobrze wiedzą co mają robić..Bo znają ten "klimat" lepiej nawet niz my.. A etyka dziennikarska? Jaka ....a etyka..piniondz sie liczy.. 90 % wiaodomości/niusów/wywiadów czytanych jest z partyjnego prontera, a Ty tu wciskasz kit o jakimś własnym zdaniu? Poza tym jesteś na tym forum od tylu lat, piszesz od jakis dwóch, a 95% twoich postów dotyczy tylko tego tematu i bronienia Platformy.. Trafiła sie fuszka, u boku Róży? Czy jesteś w ich młodzieżówce i liczysz, że pójdziesz kiedyś w ministry? |
Dziś rano przeglądając strony Onetu natknąłem się na taki komentarz
Cytat:
|
Cytat:
Ale grzeczność za grzeczność: napisz proszę dlaczego Twoim zdaniem media popierają Tuska? |
Cytat:
Wszak Donio może odwdzięczyć się ich koncernom medialnym w rózny sposób: a to przydzieli koncesje na multipleksach w odpowiedni sposób, a to da sie kaskę na budowę stadionu Legii (marne 0,5 mld zł z budżetu miasta) a to ułatwi mozliwość nabycia akcji w spółce po dobrej cenie- taka możliwość zawsze istnieje, a przykłady miały miejsce w latach 90-tych Donio jako władca RP ma naprawdę spore możliwości odwdzięczenia się niekoniecznie z własnej kiesy. Natomiast Twoje zdziwienie odnośnie dziennikarzy: dla niektórych fakt intratnej posady kontarktu wliczonego w dziesiątkach tysięcy złotych miesięcznie jest wystarczającym powodem do przyjęcia stosownej linii programowej wg podanego przez Ciebie schematu. Zastanów się, może jednak cos do Ciebie dotrze - taka rzecywistość, która nie tylko nas ale też i Ciebie otacza......\ Cytat:
Podobnie ma sie rzecz ze służbą cywilną - nie wprowadził tylko znowelizował - usuwając przy tym możliwosć przechodzenia do tej słuzby przede wszystkim " wiecznych urzędników" czyli takich co kariery zaczynali w PRL. NIe jestem w stanie odnieść sie co do pkt 2 i 14 - może Wiślak68 miałby ewentualnie cos sprostować ;-) W pozostałym zakresie to są fakty i to jednoznaczne..... |
Z ostatniej chwili ! Wyjaśniła sie geneza różnicy wysokości bramek na Stadionie Narodowym. Otóż Tusk przechadzal się po boisku z minister sportu Muchą a ta go zapytała:- Donald! Bramki robimy wymiarowe czy moze niższe? No i Tusk jej odpowiedział: - A na ch.. niższe?!
No to Mucha oceniła po Tusku że trzeba zrobić o 2 cm niższe... |
Cytat:
|
http://motoryzacja.interia.pl/raport...rozsza,1760644
Szerokiej drogi Szpeniu, oby żyło Ci się jeszcze lepiej :D PS. umowa dzierżawy stadionu Legii umożliwia jej choćby kasowanie niezłych pieniędzy z praw do nazwy stadionu. Oczywiście przypadkiem. |
Cytat:
a stadion Wisły to za czyje został wybudowany? Cupiał musi mieć wtyki, że mu stadion za pare setek złotych postawiło miasto. Akurat ten przykład jest z dupy wzięty, bo gdyby TVN nie był właścicielem Legii, to również ten stadion by powstał. Taka jest tendencja w Polsce, zobacz ile stadionów, nie aren Euro, powstaje za miastowe ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Powtórzę swoja prośbę. Czy mogę liczyć na odpowiedź?? |
Tak się wszyscy naśmiewali z minister Muchy
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba było trzeciej ligi hokej?? Jest trzecia liga hokeja!!! Zastanawiam sie kto jeszcze (oprócz oczywisie Szpenia i Asa) może ich brać na poważnie?? |
Cytat:
|
w temacie mediów:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kontr...wiadomosc.html jakby tu uderzyć w stary elektorat? |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Widzisz Szpeniu dzielnie walczyłeś ,ale siła złego na jednego. W tym temacie obowiązuje reguła "wszdłeś między wrony musisz krakać tak jak one" :lol: Tu już nawet nie chodzi kto ma rację,ale nie masz mieć prawa do innego zdania bo jestes : idiotą, debilem, lemingiem ,komuchem, indywiduum itd. Wszyscy ci próbuja to wmówić ,a jak nie da rady to od czasu do czasu przyjdzie tu "mistrz cietej riposty" orzeu i niepokornych poustawia po kątach
|
Wiesz czemu nigdy, ty ze szpeniem nie zrozumiecie ludzi, którzy nazywają was lemingami?
Bo dla was polityka polega na: - wybraniu prezydenta, który będzie nas godnie reprezentował na salonach, tak było w wyborach Kwasniewski- Wałęsa, .... z tym, że Olek to jedna z najwiekszych kurew PZPRu, kij z tym, ze chwiał się w Charkowie jak zul spod sklepu, ważne, że obyty na salonach, a Jolcia to już w ogole dama. Tymi samymi kryteriami kierujecie sie wybierając rząd. Wmówili wam, że cała "elita", miastowi, wykształceni, glosuje na PO i biegnieccie do urn jak stado baranów, mysląc, że podniesieccie sobie tym samym status społeczny. Jeszcze taki szpenciciel, sie chwali, ze wygrali 6 razy wybory z rzedu. To sie zastanów jeden z drugim jakie macie bagno w głowie, skoro głosujecie na: -złodzieji, jak komuś nie daje do myslenia: JEST U NAS TRZECH TWORZACYCH PRAWO, BEDZIEMY KRECIC LODY PRZY PRWYATYAZCJI SLUZBY ZDROWIA, jak nie daje wam do myślenia, że miro i zbycho, glówne mordy platformy, są zamieszane w afere hazardową, Premie przy NCS, chyba wyjaśniają skąd w Polsce takie koszta stadionów, dróg, lotnisk i wszystkiego co sie buduje i co jest państwowe. Skoro takie kontrakty objęte są klauzula tajności, to można wyprowadzić w ten sposób milardy. - zdrajców, to nadal ekipa z nocnej zmiany, z okrągłego stołu. Ekipa, która nie potrafi wyjaśnić smierci Prezydenta na obcej ziemi, dodatkowo mieszając tak przy tym, że teoria o zamachu staje sie nie tylko możliwoscią, ale i całkiem sporym prawdopodbienstwem. - nieudaczników - ile czasu Tusk czekał, by wygrać wybory? Jak juz tak szpeniu chwalisz sie tymi wygranymi z rzędu wyborami, to chyba wiesz, że ruda jest od początku w polityce i dopiero po 17 latach udało mu się cokolwiek osiągnąc. W momencie, gdy SLD już nie ma, Samoobrona i LPR zostały "zjedzone" i ich jedynym przeciwnikiem została partia znienawidzona przez wszystkie najwaznieszje media kształtujace mysli Polaków. Faktycznie to nie jest gówno, to sa wymioty. - dewiantów - nie wiem może jesteście w grupie pedałów i lesbijek,tranwestytów, podobno jest ich sporo, stad chyba taki dobry wynik Palikota. Ale wiem, wy jesteście euoropejscy, tolerancyjni, antykoscielni, antynarodowi- jednym słowem wyzwoleni. Już sie potwierdza, że gdzie PSL macha szabelką, to Palikot daje wiekszośc. |
Cytat:
|
Jakby Pisowcy to była jakaś nieskalna elita narodu :D
|
Cytat:
Belzebub, popłynąłeś kolego. Uwielbiam czytać wyznawców, kim to ja jestem. |
Niezależny Narodowy Bank Polski usilnie skupuje złotówki, by poprawić ich cenę. Wszystko po to, aby Polska nie przekroczyła progu ostrożnościowego czyli ustalonej przez Konstytucję III RP na poziomie 55 proc. granicznej wartości relacji kwoty państwowego długu publicznego do produktu krajowego brutto. Jak wiadomo część polskiego zadłużenia jest wyrażona w walutach obcych. Dlatego im niższy kurs złotówki tym wyższe zadłużenie przeliczone z walut obcych. Dobicie długu to 55% PKB oznaczałoby dla ekipy Donalda Tuska konieczność przygotowania zrównoważenia budżetu. Rząd w krótkim czasie musiałby znaleźć jakieś 40-50 miliardów złotych.
I oto stał się cud! Jest cena 4,41 zł. za euro z ułamkami czyli relacja długu do PKB wynosi 54,9999(9). I tylko nasuwa się małe pytanie – dlaczego prawdziwy rynek wycenia złotówkę nieco inaczej? Oczywiście – jak informował na naszych łamach Marek Łangalis – Rostowski doskonale wie, że ustawowa granica zadłużenia dawno przekroczyła 55% w stosunku do PKB. Główny Urząd Statystyczny – 12 dni po wyborach parlamentarnych! – w cudowny sposób znalazł w kasie państwa 1,4 miliarda złotych (!), co obniżyło nasz dług publiczny z 55,0% w stosunku do PKB do 54,9%. Szczęśliwie – jak przyznał jeden z działaczy PO (oczywiście anonimowo) – nie po to zmieniano w lutym prezesa GUS, żeby nowy podawał statystyki, jakie sobie chce… |
Cytat:
|
Bo jestem ksenofobem, homofobem, nacjonalistą = faszystą, kibolem, blokersem, mocherem. Juz chyba wiesz skąd?
Gdzie tu nienawiśc? Niektórzy to chyba naprawde nie wychodzą do 25 roku z domowego inkubatora, skoro są tak wyczuleni..Zatykasz uszy, jak słyszysz na stadionie przeklenstwo? |
Tusk raz wykazał się odwagą
Igor Janke Ludzie, weźcie się do roboty. Nie rozumiem, jak można tak alergicznie reagować na propozycję wydłużenia wieku, w którym można przejść na emeryturę. Rozumiem, że można nie lubić rządu Tuska, że można źle go oceniać ze stu różnych powodów. Ale sytuacja jest, jaka jest. Żyjemy coraz dłużej, jesteśmy coraz zdrowsi, rodzi się mniej dzieci. Za chwile nie będzie miał kto utrzymywać nas, kiedy się zestarzejemy. Skąd do diabła weźmiemy kasę, żeby przez lata płacić emerytury coraz większej liczbie ludzie? A my – zdecydowana większość Polaków – mówimy w sondażach, że mamy to gdzieś, że to nas nie obchodzi, ze rząd ma wypłacać nam emerytury, że ma klajstrować budżet. A jak to zrobi? – nie nasza sprawa. Najlepiej niech włączy drukarkę i nadrukuje tyle banknotów, ile trzeba. Albo trochę więcej. Albo niech Owsiak nazbiera dla nas. To zadziwiające, że po 20 latach życia w kapitalizmie, kulawym, ale jednak kapitalizmie, nie zrozumieliśmy, ze państwo za nas wielu rzeczy nie załatwi. Że państwo nie ma cudownych mocy, które mogą sprawić, żeby kasy ZUS-u zawsze były pełne. Jest jakieś magiczne przekonanie w narodzie, że ZUS musi zawsze istnieć, że nie może zbankrutować i że jakoś to zawsze będzie. Otóż nie będzie. Musimy być choć trochę odpowiedzialnymi obywatelami. I naprawdę nie chodzi tu o rząd Donalda Tuska i ministra Rostowskiego. Źle oceniam ich politykę do tej pory. Uważam ich rządy za pasywne i kuglarskie. Minister Rostowski zachowuje się jak księgowy, a nie jak polityk czy zarządca. Nie o takiej polityce marzyłem i o jakiej myślałem oglądając niedawno film "Iron Lady” o Margaret Thatcher. To była przywódczyni, która nie liczyła się z konsekwencjami w postaci spadających słupków. Ona miała jasny cel – działać dla dobra państwa niezależnie od konsekwencji politycznych. Jak coś trzeba zrobić, to się po prostu to robi, a nie zamawia badania opinii publicznej na ten temat. Tusk i Rostowski wybrali zupełnie inna drogę – uprawiają politykę, której nie cenię. Ale w sprawie emerytur, wieku emerytalnego zachowują się dokładnie tak, jak powinni. Z tym, że może powinni być bardziej stanowczy i nie czekać ze zrównaniem wieku emerytalnego dla pań i panów do roku 2040. Nie stać nas na czekanie. Nie stać nas na odpoczywanie. Musimy pracować na swój dobrobyt. Nikt za nas tego nie zrobi. Donald Tusk to chyba wreszcie zrozumiał i wie, że jeśli tego nie zrobimy to prędzej czy później budżet się zawali. Nie uniesie tego i będzie katastrofa. Szacunek, że choć raz się odważył. Szkoda, że tak późno i szkoda, że nie w innych sprawach także. Ale kiedy zrobił coś, co uważam za dobre, moim obowiązkiem komentatora jest to uczciwie przyznać. Tak samo, jak uczciwe przyznaje, że nie podoba mi się zachowanie opozycji. Opozycja wcale nie jest po to, żeby w każdej sprawie dowalać rządowi. Wilcze prawa nie są nigdzie zapisane. Nie musi być tak. Tak jak chciałbym, by obecny premier RP zachowywał się jak dawna premier Wielkiej Brytanii, tak chciałbym, by opozycja też zachowywała się odpowiedzialnie. Nikt nie zakazuje jej łoić rządu w wielu sprawach, bo naprawdę na to zasługuje. Ale kiedy jest do podjęcia decyzja naprawdę trudna, ale konieczna, oczekiwałbym od całej elity politycznej, poza cynicznymi populistami, by poparły te zmiany – dla dobra nas wszystkich. Ale co się dziwić politykom – kiedy ponad 70% wyborców też nie chce tych zmian. Staliśmy się wygodni i nieodpowiedzialni a politycy – cyniczni. Szkoda. Trzeba się obudzić. Rodacy. Do pracy! |
Może jakiś komentarz? Nie lubię jak ktoś tak wstawia artykuł i nie pisze nic od siebie. Na niektórych forach jest to nawet zakazane (w sumie nawet nie wiem, jak tutaj)
Z treścią ja się w sumie zgadzam. Mówcie co chcecie, ale od reformy emerytalnej prędzej czy później nie uciekniemy. I tak jak (niedoskonała, ale idąca w dobrym kierunku) reforma pomostówek była dla mnie jednym z nielicznych pozytywnych posunięć ekipy Tuska z jego pierwszej kadencji, tak samo teraz nie będę należał do tych, co protestują. I bez tego jest za co jeździć po Platformie. |
http://www.rp.pl/artykul/16,813428-M...-istnieje.html o w dupe ;O szapoba ...
http://www.tvpparlament.pl/aktualnos...ozycje/6552009 Nasz "minister finansów" się mocno kompromituje.. Każda kopalnia sprzedana a on mówi o polskim kapitale:D "Polskie" sieci energetyczne sprzedali on mówi o polski kapitale <face> i mówi kto dba o interesy lobbystów... A wszyscy analitycy mówią że opłata bankowa i podatek od kopalń przeniesiony zostanie tylko na klientów indywidualnych;/ kretyni. POpopaprańcy;/ |
Cytat:
Cytat:
poczytaj najpierw, a nie klepiesz bzdury rodem z Gazety Polskiej |
Szpen - rozumiem, że masz podobne zdanie nt wydłużenia wieku emerytalnego jak jegomość, który popełnił ten artykuł?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl