![]() |
Cytat:
|
Wyslac na kurs marketingu dzialaczy z Gdanska.
|
Stadion 2 x za duży na potrzeby Lechii. Będą mieli problem z tym stadionem. Jeżeli na otwarciu nie ma kompletu to powodzenia dalej. Niby ładny ale jakoś taki bez duszy. Coraz bardziej zaczynam doceniać nasz. Może i nie szczyt sztuki architektonicznej ale kuwa ma to coś. I przede wszystkim nie jest obły ( a opon nie trawię).
Meczu nie komentuje bo aż żal pisać. Ew jeden komentarz - wierzący z Lechii powinni dać na mszę za ten mecz. |
Mecz dwóch drużyn, które grały piłkę nazwijmy to elegancko niezbyt finezyjną. Dzida i do przodu. Cóż, jak sie nie ma zawodników w drugiej linii na odpowiednim poziomie, to co pozostaje.
Jeszcze niedawno też tak graliśmy. Cytat:
To co sprawia, że ten stadion wyglada w telewizji nijako to ukształtowanie balkonów. Są one przedłużeniem dolnej trybuny, inaczej jak w Warszawie czy szczególnie w Krakowie. Nie ma wrażenia, że tłum z góry zaraz "wyleje" się na płytę. Taki "niepiłkarski" obiekt. Ale fajnie, że w ogóle jest. |
Mecze na nowo otwartym stadionie bywaja trudne do wygrania przez gospodarzy
|
Cytat:
|
Cytat:
Lechia 5 strzałów sąsiadki 14 .. to chyba mówi wszystko a donek też był parę razy pozdrowiony o dziwo miał zadowoloną minę :D |
Lechia rozczarowała . O wiele więcej spodziewałem sie po jej grze . Cracovia zagrała bez kompleksów i powinna ten mecz wysoko wygrac .
Z początku również zazdrościłem Lechii areny , ale teraz to już nie jestem tak przekonany . Poza tym w Gdańsku sa naprawdę wybredni kibice . Może to te ż kwestia że dzisiaj na meczu nawet 50% to przypadkowi kibice którzy pojawią się 2-3 razy w roku na meczu . Lechia musi kupić kilku zawodników z charakterem , inaczej w tym sezonie ciężko będa mieli coś ugrać . |
|
Cytat:
|
Cytat:
a. umie zastawiać pułapki ofsajdowe, b. ma poukładaną obronę na dobrym poziomie, c. jest przyzwoicie przygotowana kondycyjnie i motorycznie do sezonu, d. zna podstawy taktyki już tak łatwo im nie poszło. Wielkiego polotu w ich meczu z Legią nie było. Zdominowali Lechię, bo są znacznie lepiej przygotowani kondycyjnie i szybkościowo do sezonu. |
W Lechii już chyba powoli czas na zmianę trenera, może Ulatowski? Fakt jest taki, że końcówkę poprzedniego sezonu jak i początek tego jest na bardzo słabym poziomem i jeśli coś się nagle nie zmieni, to już za tydzien-dwa będziemy oglądać kogoś nowego na ławce gdańszczan.
|
Martwi nie tyle frekwencja, co gra Lechii. Owszem, mieli trudny początek: Polonia i Jaga na wyjeździe, więc porażki w tych meczach można jakoś przyjąć do wiadomości. Ale teraz dostali idealnego przeciwnika "na przełamanie". Pasy w pierwszych 2 kolejkach grały tragicznie - dokładnie jak przed rokiem.
Dziś też Cracovia nie zachwyciła. Zaskoczyła za to Lechia. Na minus. Przy takiej publice powinni gryźć trawę, walczyć do upadłego. Tymczasem po 60 minutach słaniali się na nogach i oddychali rękawami. W zasadzie to był szczęśliwy remis - gdyby nie fatalna nieskuteczność Niedzielana, Pasy wywiozłyby zasłużone zwycięstwo - na inaugurację stadionu! Oczywiście nie mam zamiaru ronić krokodylich łez. Lechia, mimo że nasza zgoda to również rywal do MP. Ale też szkoda, że w mieście gdzie jest klimat dla piłki i piękny stadion nadal nie ma klasowej drużyny, zdolnej co sezon do walki o czołowe lokaty. Działacze wyraźnie zaspali w okienku transferowym, drużynę należało wzmocnić co najmniej 3 klasowymi zawodnikami. Przykłady Śląska czy Cracovii pokazują, że można się wzmacniać bez wydawania worka pieniędzy (Vooskamp, Niedzielan). A w Lechii w ataku nadal stary Dawidowski, o którym komentator z braku laku mówi, że "umie się zastawiać". Tylko że napastnik to ma gole strzelać, zastawiania zadkiem wymaga się w innej profesji. |
Tusk był na meczu Lechii?
|
Cytat:
Tusk był na meczu - wygwizdany przez 90% publiki. |
Powiem szczerze. Stadion OK, ale oprawa? "Szczymdoludzi" ? Beznadziejna.
|
Garguła i Pareiko w (niepełnej) jedenastce kolejki wg. Canal+
|
Uła takie komentarze o Lechii ciężko czyta się Lechiście ale coż macie rację:(
Chyba niema co tu dopisywać bo grę i kadrę dobrze opisaliście co się dzieje w Gdańsku, ale co do dopingu trudno mieć dobry doping gdy przychodzą ludzie ubrani jak do filharmonii i marudzą że on ma tu miejsce i on tu siądzie (środek młyna)... Co do Donka i jego kolegów to wygwizdany Budyń(prezydent miasta) i mocno się zbulwersował bo zmienił przemowę:) A płemieł jak to on wilcze oczy i sztuczny uśmiech do kamery:) |
Dla mnie w Lechii brakuje egzekutora. W tamtym sezonie był to Traore. Ok strzelił te kilkanaście bramek ale to raczej nie jest typowy napastnik. Dawidowskim to niestety ale ligi nie da się zwojować. Ale teraz macie szansę się odbić trochę, bo gracie o ile się nie mylę z ŁKS.
|
Tak z ŁKS... Jagul tylko w meczu z żydkami Lechia miała zacząć marsz po puchary...;) Takie było ciśnienie w Gdańsku a tu dupa...
|
pan Kafarski raczej może się już pakować i wracać do Kościerzyny, bo nawet 10:0 z ŁKSem mu już nie pomoże...
|
Cytat:
|
Cytat:
Mniemam, że nowy stadion w Gdańsku przeżył dziś prawdziwe oblężenie januszów, więc póki co nie ma sensu narzekać na doping.:-) |
Narzekaja wszyscy na sedziowanie w Polsce a ja wlasnie ogladam Lille - Montpellier i to co sedzia wyprawia wola o pomste do nieba - 3 karne ewidentne a ten zołte kartki daje za symulacje
|
Tak nawiasem mówiąc, to jak patrzę na tą spieprzoną akcję przez Niedzielana, gdzie on do pustej bramki nie zdecydował się strzelać, to tam jednak chyba był faul i powinna Cracovia dostać karnego... komentatorzy tam się jarali, że Niedzielan symulował, ale ja tam widzę czarno na białym jak Małkowski wbija w Niedzielana z bara...
Co by nie mówić, Lechia powinna się cieszyć z tego punktu... |
myślałem, że będzie tragedia, ale pozytywnie się zaskoczyłem. Oczywiście nie obyło się bez kosmitów, kumpel wyczaił nawet śledziucha :rotfl:. Stadion super, doping dobry, ale drużyna do tego stadionu niestety nie pasuje narazie... czekamy na zmiany
|
Brawo dla Lechii za frekwencje, doping, za transparent, kilka tekstów na Donalda i ogólnie za charakter... Mam nadzieję, że tak na każdym meczu będzie :)
|
Szczerze dzisiaj po oglądnięciu meczu mogę powiedzieć, że niestety nasz stadion w porównaniu z tym w Gdańsku to jest brzydal ...
|
Cytat:
|
Cytat:
A skąd Ty wiesz, że ten stadion nie ma duszy? W C+ to zauważyłeś? Lepiej martw się o frekwencje w Krakowie bo jak na mecz mistrza Polski przychodzi 13 tys osób na 24 tys. możliwe to jest dopiero problem. Co atmosfery.. To może na sektorze było trochę wynalazków ale mimo wszystko było klimatycznie. Trzeba poprawić nagłośnienie i doping będzie całkiem, całkiem. Gdy Tusk był pokazany na telebimie to od razu został wygwizdany. Do tego kilkukrotnie było śpiewane "Donald matole.." + oczywiście transparent przeciwko niemu. Niektórym polecam pierw ocenić jak to wygląda na swoim podwórku. Potem wybrać się na mecz do Gdańska i dopiero wtedy ocenić czy stadion ma dusze czy nie. No chyba, że Wy macie takie telewizory, że to przed TV czujecie.. |
/\/\ nie wiem może nie zauważyłem po prostu ale Wy chyba nie macie gniazda na młynie tak ?
|
Cytat:
|
Tak jeszcze apropo meczu Legia-Górnik.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__1_1_.html Czy w 18 sekundzie jeden z komentatorów nie mówi niestety? Obiektywizm pierwsza klasa :] |
Cytat:
Ale po co tyle agresji? Stadiony znam praktycznie wszystkie ( nowo budowane) bo to należy do zakresów moich obowiązków zawodowych. Wasz stadion jest ładny i tyle. Tylko, że stadion to nie kobieta .13 tys u nas na Zagłębiu, które nie budzi praktycznie żadnych emocji to i tak niezły wynik. Zwłaszcza w obliczu tego co się działo z biletami na Cypryjczyków. Część ludzi nie wiedziała o niezależnej kolejce, część trzyma kasę na ważniejsze mecze, których czeka nas jednak kilka dodatkowych w tym sezonie. Zobaczymy co będzie u Was za jakieś 3-4 kolejki jak już wszyscy zainteresowani nowym stadionem będą mieli zaliczoną wizytę i przyjedzie chociażby właśnie Zagłębie. To co napisałem, nie wynika z niechęci czy zazdrości tylko z czystego pragmatyzmu. W Polsce 30 tys stadion to aż za dużo. Ok, są ze 3 mecze w sezonie plus puchary kiedy taki stadion może się zapełnić. Takie są realia i prędko inne nie będą. Lech będący jedyną wielkopolską drużyna w I lidze ( bo nie uznaję nowomowy typu "ekstraklasa") miał problem z kompletem w fazie grupowej LE. Stadiony 40-50 tysięczne będą miały sens za ok 10 lat pod warunkiem, że polska piłka będzie szła do przodu. Tylko, że za 10-15 lat te stadiony będą już przestarzałe. |
Cytat:
|
Nie wiem wlasnie jak inni moga oceniac czy stadion ma dusze czy nie poprzez TV... chyba nie ktorym gul skacze i dla tego tak pisza... Mnie osobiscie stadion Lechii sie bardziej podoba niz nasz.
|
Niestety faktycznie bardzo wiele osob przyszlo na stadion bo taka jest teraz "moda", moda na stadion, foty na fejsa itp itd, z kolejnymi meczami wyjdzie ile januszy sie zacznie wykruszać a ilu z nowych złapie bakcyla na Lechię.
Doping jak na taką mieszankę ludzi stał na dosyć dobrym poziomie, Tusk wygwizdany kilkukrotnie. Foto: http://niezalezna.pl/uploads/foto/2011/08/1_2.jpg Niestety tuż po rozpoczęciu meczu podlazła do mnie jakaś laska że jej miejsce zajmuje chociąż miejsce obok wolne było a ona "nie bo mam swoje wyznaczone" eh... Gra Lechii to niestety tragedia, Kafarskiego nalezalo wywalic w poprzednim sezonie po niespelnieniu minimum czyli 6 miejsca, impotencja dzialaczy w Gdansku to niestety nasza pieta Achillesowa... w tym momencie potrzebny jest trener ze swiezym spojrzeniem i nawet Probierz bedzie lepszy od Kafarskiego ktory sie poprostu nie nadaje teraz do walki o takie cele jak europejskie Puchary. Teraz Lks, ale z taka gra to predzej Lks sie przelamie na Lechijce niz Lechia na Lksie... dlatego nowy szkoleniowiecj potrzebny od zaraz :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
No i Kafarskiego który cały czas twierdzi, że nie potrzeba wzmocnień bo ma super hiper mega wypasiony skład i po kilku geniuszy na każda pozycje :) Panie Kafar dzięki ale czas się pożegnać
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl