![]() |
szprotson bez napinki chłopie, święta są :)
wg Wikipedii nie było go w Wiśle http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Cywka |
wg. wikipedii haha
Cywka jak tylko skonczył przygode z Gornikiem był u nas na testach. Nie wiem czy juz wtedy Dan nie był trenerem. Cywka miał karte na ręku ale nie przekonał nikogo ze sztabu szkoleniowego.Odstrzelili go dośc szybko. p.s. wy chyba nie widzieliście napinki E: Był wolnym zawodnikiem wiec jakby prezentował choćby cokolwiek to by został gdyż był tani. A nawet nie chciano z nim rozmawiać i odesłano do domu. Był w Wiśle ? Był. Biegał w dresie Wisły Kraków z piłkarzami druzyny Wisły Kraków ? Biegał. Nie poznano sie na nim, to jest dobre. A kto sie poznał na Nim ? Widziałeś jak gra teraz w Anglii ? |
Według mnie jak ktoś był w jakims klubie to znaczy że przynajmniej runde był w kadrze zespołu a nie że na testach pare lat temu gdzie miał 17 czy 18 lat i sie na nim nie poznano
|
Tylko że to było 5 lat temu a chlopak mial dopiero 18 lat...
|
Cytat:
Ahaha to ty chyba nie wiesz z kim piszesz! Te słowa to raczej ja powinienem skierować do ciebie. :rotfl: Cywka co najwyżej mógł kiedyś przejeżdżać obok stadionu Wisły, chyba za dużo wypiłeś. :rotfl: Tomek od 5 lat gra w Anglii, wcześniej grał w Polonii Bytom (juniorach) i Gwarku Zabrze. A może gdy miał 12 lat podawał piłki w Wiśle? Ogarnij się! |
Cytat:
Jeżeli kogoś krytykujesz to najpierw upewnij się czy masz rację! Biegać w dresach Wisły mogą też przypadkowe dzieci podające piłki... Masz zamiar porównywać szkolenie w Polsce i w Anglii? Uważasz, że gdyby w wieku 18 lat przychodząc do Wisły grałby na takim samym poziomie jaki teraz prezentuje? Gdyby wtedy do Nas przyszedł pewnie grałby w rezerwach i na tym koniec. W Anglii "pracuje się" już z 16 latkami, dla nich 20 latek powinien GRAĆ, a u Nas 25 latek jest jeszcze młody i perspektywiczny. |
Cytat:
Pozdro. |
jako że do okienka transferowego zostało 5 dni pozwolę sobie wrzucić moje małe spostrzeżenia:
http://s3.ifotos.pl/img/qazPNG_rhesnax.PNG 1.Kurto- koniecznie wypożyczyć żeby chłopa nie zmarnować na ławie 2.Jaliens- pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, oddać mu całą kasę i niech spierdala 3.Brud- to samo co u Filipa tylko nie wiem czy chłopak już nie jest zmarnowany 4.Kirm-pół biedy żeby on słabo grał, on po prostu .......i robotę kolegów, póki gra w tej swojej reprezentacji, póki ma u nas jakieś staty sprzedać do Turcji/Rosji/Tadżykistanu/Chin, inwestycja stracona w każdym bądź razie 5.Boguski- jakieś zalążki grania były, ale pewności siebie na meczach z ławki nie zbuduje, wypożyczyć do jakiegoś w miarę porządnego klubu który nie ma szans na mistrza typu Lechia/Bełchatów + NA DUCH POTRZEBUJEMY: ŚO LO PRZYDALIBY SIĘ: ŚP PS |
Cytat:
Wesołych Świąt! :-) |
@Kolego UP
To nie wiesz jeszcze, że wiek usera ocenia się teraz po stażu na forum? ;) Ojj ludzie, święta są a wy się tak spinacie :) |
Cytat:
1.Cywka był na testach w Wiśle, nie wiem jak ci to udowodnic zdjecia mam Ci pokazac? 2.Mialem na myśli Gwarek napisalem Górnik. W sumie duzej roznicy nie ma bo kluby maja pomiedzy sobą umowę. Ale zapewne to wiesz w koncu piszesz zejestes starszy. 3.Testy były niedługo po tym jak Cywka wygrał mistrzostwo. 4.Piszesz ze taki :młokos: nie miałby szans z Błaszczykowskim i Gołosiem,a do tego argumentujesz to A-klasa? Tylko skąd ta A-klasa? No ale po 1. Gołos nie był naszym podstawowym zawodnikiem a Kuba rowniez przyszedł z dupy ligi.Jakby Cywka był dobry to by go podpisali. 2 tygodnie pozniej podpisał kontrakt z Wigan.Ale u Nas sie nie spodobał. Nie wiem czy wiesz ale w Wiśle nie tylko patrzy sie na aspekt piłkarski. 5.Piszesz ze jesteś starszy to czemu w swoim panelu nie zaznaczyłes wieku ? 6.Z racji ze to jest forum, mam nadzieje ze wszyscy koledzy wyzej w koncu wiślacy udzielajacy sie na wiślackim forum, bede obecni na najblizszym turnieju gdzie mozna wypic piwko i wyjaśnij niesnaski. Będziecie ? |
|
Prócz tego ŚP to reszta to są przeciętni zawodnicy, zresztą drodzy:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I dobrze że starych odpuszczaja , ale mogli by sie bardziej interesowac młodymi a nie tylko obcokrajowcami . Co sadzicie o tym boliwijczyku co proponuja go medja ????
|
Według faktu Wisła chce kupić Arkadiusza Piecha. Ale wiadomo że to ściema skoro fakt wypuscił taką plotę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Znam dobrze bramkarza Dawida Pietrzkiewicza . Grał kiedyś w Stali Sanok, bramkarz bardzo dobry, niegdyś kupiła go Polonia Warszawa, ale tam woleli stawiać na Majdana, a on był jego zmiennikiem. Wygryzł Przyrowskiego. Wróżono mu dobrą karierę, nawet grę na EURO 2012. Nie wiem jak obecnie gra, ale wiem, że chce bardzo wrócić do Polski |
Cytat:
Naszła mnie ostatnio taka myśl. Czy jest jakiś klub na świecie gdzie na oficjalnej stronie internetowej ma formularz typu "Zgłoś talent?". U nas jest możliwość zgłoszenia się na testy. Wielu kibiców śledzi niższe ligi, ogląda zagraniczne, ma pewne propozycje. Gdyby taki formularz powstał u nas to powstałaby baza piłkarzy do obserwacji. Wchodzi jakiś pracownik i szuka coś o danym zawodniku (np. dobre statystyki jak na wiek, pozycję, skróty meczów na YT, czy informacje o powołaniu do młodzieżowej kadry), jeżeli znajdzie coś ciekawego to zapisuje na listę do sprawdzenia, a potem Stan, czy któryś z naszych skautów z listy, która zostanie po selekcji - dajmy na 60 nazwisk patrzy czy ktoś jest dobry na Wisłę. Idziemy po kosztach jeżeli chodzi o skauting, a zwiększa się efektywność (więcej osób nad tym pracuje). Może zbyt utopijna wizja, ale ciekaw jestem, czy wtedy by mogła wzrosnąć nasza efektywność transferowa. |
Cytat:
Ps. Jak tam po świętach ? :) |
Cytat:
Tak swego czasu mówił mi jego kolega z boiska. |
Za kika dni koniec roku i paru niezłych zawodników z ligi Szwedzkiej i Norweskiej może być do wzięcia za darmo.
ci trochę lepsi: http://www.transfermarkt.de/en/ricar...ler_52994.html - lewy obronca http://www.transfermarkt.de/en/merva...ler_72237.html - lewy pomocnik ci trochę słabsi: http://www.transfermarkt.de/en/pontu...eler_3439.html - środkowy pomocnik http://www.transfermarkt.de/en/chris...ler_51435.html - też środkowy pomocnik Powiem że nie wiem jakie są kontrakty w tych ligach ale jest tam kilka ciekawych nazwisk. Ten lewy obrońca całkiem niezły ograny w pucharach. Lewy pomocnik chyba najlepszy z nich, bardzo dobra lewa noga i gra głową statystyki imponujące. Od Kirma znacznie lepszy. Ci środkowi, pierwszy doświadczony grywał w różnych ligach, drugiego tylko na youtubie widziałem. Oboje twarde chłopy z dobrym strzałem i potrafiący bronić tacy pół ofensywni-pół defensywni. edit: do Marcin_fan Grają w lepszych klubach i lepiej się prezentują na youtubie. :> Celikiem wstępnie się Galatasaray interesuje, ale chyba jescze nie na tyle poważnie by był stracony. |
po czym wnioskujesz że jedni są " trochę lepsi " a inni " trochę słabsi " ? :)
Zaznaczam że nie patrz na cene |
Cytat:
http://www.lkslodz.pl/pilka,fan-zone,lks-e-scouting |
Swego czasu pytałem o niego:
http://www.transfermarkt.de/de/eyal-...er_111965.html Jeden z użytkowników mających pojęcie o lidze izraelskiej ciekawie się wtedy o nim wypowiadał. |
TOMEK 11 szkoda że nie wpadłeś na to że Kirm to alternatywa dla Ilieva ewentualnie Boguskiego bo Małecki teraz raczej szarżuje w ataku jako napastnik .W jego miejsce raczej wywalić Boguskiego który jest wielką niewiadomą a najlepsze czasy miał w Bełchatowie.Co do Kirma to jeszcze będzie z niego pożytek dla Wisły kto wie może Wisła chce mieć własnego Jankulovskiego dlatego jest jeszcze w skladzie.
Do wymiany czyli na wyprzedaż :Holendrzy L&J,Pareiko(być może Celtic sie nim jeszcze interesuje a jeden udany mecz w LE nie zrobi z niego Buffona a w jego miejsce znajdzie sie kilku ciekawych np Keleman ,Mucha) Do wypożyczenia: Kurto,Brud,Paljic. Aczkolwiek czas pokaże na jakie roszady w składzie zdecyduje się Moskal.Co do Piecha jeśli jego transfer dojdzie do skutku to może być przedsmak transferu Fornalika. Zwłaszcza że Fornalik jeszcze nie podjął decyzji co do przyszłości w Ruchu |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam:rotfl: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl