![]() |
jestem ciekaw czy Gargula bedzie grac co raz lepiej, czy ten mecz byl tylko wyskokiem
trzeba wykupic Bitona, jest wart tych pieniedzy, strzela w lidze, strzela w europie pokazuje ze w rozgrywkach europejskich sobie radzi |
Cytat:
coś więcej w temacie ?????????? |
z Patrykiem nie wiadomo co będzie, ciekawe jakie ma notowania u Cupiała...
|
Zawsze stałem za Małym , on jest potrzebny Wisełce , popatrzcie jak on ciągnie grę , szkoda że Iliev nie zagrał za Kirma.
Mały Kocham cię. |
Cytat:
|
Garguła wczoraj bardzo pozytywnie zaskoczył wszystkich - ciekawe tylko czy ta dobra gra nie miala czegos wspolnego z Tym, ze Maor siedzial na lawce rezerwowych.
|
Cytat:
czyli szacunek do piłkarza mierzysz ilością tatuaży??? |
Oj ty gadzi języku , ja go szanuje za to jakim jest człowiekiem, a nie za jego zachowanie.
Znam go bardzo dobrze więc nie podwazaj czegoś co jest Ci obce. Boli Cię ze chłopak kocha Wisłę, że myśli jak jej kibic a nie piłkarz? Ty na niego gwizdzesz a on ci mówi spierd... Zresztą czego się spodziewales za zachowanie wbrew dekalogowi wiernego kibica? " Nawet jeśli przegrywasz... " to są słowa naszego hymnu! |
Można pzregrać ale dużo zależy od stylu.Za to co zrobili z Podbeskidziem im się należało
|
Mam tylko nadzieję, że Basałaj z górą dojdą do jednego prostego wniosku, że Mały powinien zostać.
Wiadomo, że przesadził z ostatnią wypowiedzią jednak nie taki rzeczy i nie takim piłkarzom były wybaczane. Rooney potrafił kręcić z ManCity, już zaczynało się gotować jednak działacze potrafili go zatrzymać. |
Cytat:
Pomysl logiczne kto odpowiada za taki wynik. Patryk gra tak jak trener mu nakresli, drużyna musi wykonywać założenia. Miał na tablicy strzale z boku do środka to kończył sam, bo nie zakładano że ma odgrywać. Bo niby komu? Jak bronilismy się zawsze w 7 do połowy boiska. Jeśli widzisz brak zaangażowania to zalatwiasz to po mesku, tak jak to było po derbach. Piłkarze to też ludzie, mogą czuć pregierz ale nie możesz pokazać że się od nich odwracasz. Robiąc to odwracasz się od Wisły, odwracasz się od samego siebie. Dzieki. Bez pikników, ultrasow, huliganow, piłkarzy, sektora rodzinnego nie ma Wielkiej Wisły. Jeden ma cynkowe, inny imię żony, jeszcze inny portret dziecka. Każdy ma to co kocha, Patryk ma Reymana. Każdy nam Patryka zazdrości, a sami ujadamy. " LITWO ojczyzno moja... " |
Cytat:
Kolego drogi....... Pamietasz niejakiego Nikole M. "wiernego" Wiślaka?????, jego Biała Gwiazdę na łepetynie ???, dalej uważasz go za wzór wierności???? Wyjaśnij mi, na czym polega "dekalog Kibica". Dla mnie pierwszym czy drugim przykazaniem, jest dbanie o dobro Klubu. Odmowa wyjścia na sparing, to chyba jawne złamanie "przykazań". Mielenie jęzorem "pod publikę", również. Czy gwizdałem......otóż nie...Dłużej chodzę na Wisłę, niż Patryk liczy sobie wiosen i przeżyłem wielu lepszych i wierniejszych piłkarzy. Małecki jest OK, ale robienie z niego "półboga", jest przesadą ze szkodą dla niego samego również... |
Trzeba rozróżnić dwie sprawy.
Wyrażanie dezaprobaty w trakcie meczu i po. W trakcie meczu gwizdanie czy obrażanie zawodników uważam za karygodne. Mecz to mecz, wsparcie jest potrzebne. Doping może przeważyć szalę zwycięstwa nawet w doliczonym czasie gry. Natomiast po gwizdku sędziego, jeżeli drużyna bądź poszczególni zawodnicy ewidentnie przeszli koło meczu, to gwizdy uważam za jak najbardziej słuszne. Kochamy klub, czy poszczególnych zawodników? |
Cytat:
Wybacz, ale jeśli dałeś się nabrać na te tanie sztuczki Mijailovića to nie najlepiej o Tobie świadczy. Dla mnie od początku to był pajac, zwykły clown pragnący się przypodobać kibicom. Małecki natomiast jest szczery w tym co mówi i to idzie od razu wyczuć. I nawet jak kiedyś odejdzie z Wisły, co myślę może nastąpić , zważywszy jakie betony zasiadają we władzach klubu, to "Mały" pozostanie Wiślakiem. Nie będę miał do niego żalu, bo miłość do klubu to jedno, lecz jeśli Cię tu nie szanują i grasz za 1/5 tego co holenderski "gwiazdor" to gdzie tu sprawiedliwość. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No co Ty! Najwyżej przerobi go na Deyne ;)
|
Cytat:
Może nie Ty jesteś adresatem? |
Cytat:
Tyle że on jest faktycznie szczery w tym co robi - ja bym go do Szpiki porównał -wiele ich dzieli i nie chodzi mi tu o dyscyplinę którą uprawiają ani o kibicowską przeszłość.Łączy ich to że są Wiślakami tak na boisku/ringu jak i po za nim |
Cytat:
masterlag: głupie porównanie ale kiedyś bardzo zakochani polscy Beckhamowie też sobie tatuowali podobizny i imiona na rękach, potem była wielka draka i z podobizny kobiety powstał Indianin, a imię po prostu 'wzięło i znikło'. Mały chce być legendą to musi to pokazać niestety na boisku i nabrać ogłady poza nim. Weźmy dla porównania Błaszczykowskiego i Małeckiego, teoretycznie Mały ma dużo większy talent niż Kuba (według mnie) ale po Małego jeszcze ciągle się nikt nie zgłasza. Wiadomo, w Polsce chłopak jest spalony ale z Europy też nikt nie puka. Jakiś powód tego być musi. Ps. O Szpilce się nie wypowiadam, dla mnie kibicem Wisły ma prawo być każdy ale wiadomo że nie ma opcji żebyśmy się wszyscy lubili :) |
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...9069732529.jpg
Sobol to ma najlepsze buty :D |
Cytat:
Napisałem Ci, że ja Patryka szanuję za to jaką jest osobą, a co do jego zachowania to masz racje . Aniołkiem nie jest , pewnie nikt z nas nie jest ale wytykanie w kółko błędów młodości ? Szacunek za twoją Wiarę, masz racje lepszych piłkarzy kilku by śię znalazło ale czy wierniejszych? Od 2 ligi grupy I nikt mi niestety na myśl sensowny nie przychodzi. No może Pater, Giszka(?) Kula , Sobol ..ale to nie to. Jeśli kolego nie gwizdałeś to Patryk na ciebie nie mielił jęzorem. A z reszta przeprosił to o co wam wszystkim chodzi. Szanujmy sie nawzajem bo Wisła jest tylko jedna. Proponuje złapać parcha i poznęcać się na nim, no rules... |
Da radę jutro spotkać gdzieś piłkarzy ? Czy siedzą w domach i tylko na mecz wychodzą ? :D
|
Poczekaj, przedzwonię do Maora.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Iliev wciąga naszą ligę nosem :D gdyby był młodszy...
|
Chciałem pozdrowić użytkownika thechris.
Jego stwierdzenie, że Iliev to serbski Łobodziński powinno mianować do komentarza roku. |
Iliev kreuje naszą grę od początku, kto tego nie widzi, jest thecrisem :>
i chyba któryś z adminów też tak powiedział, tak samo jak to, że Christov = Genkov :lol: |
Oj @thechris mowiac, ze Iliev to serbski Łobodzinski krzywdzisz go i to doszczetnie.
|
Nie sądziłem ze to kiedyś napisze. Diaz zagrał kapitalne zawody z Widzewem... szok!
|
Diaz to b.dobry technicznie zawodnik i w miare szybki.Na pozycji ostatniego obrońcy ktoś taki pasuje idealnie.
|
Cytat:
Dla mnie natomiast swoistym fenomenem oraz zagadką jest Jirsak. Nigdy nie pojmę do końca gry tego piłkarza. Uważam, że ma potencjał, boiskową inteligencję - chyba najwyższą obok Maora, świetnie ułożoną stopę, potrafi zagrać piłkę na nos, a.... rzadko kiedy to pokazuje. Nie rozumiem, w czym rzecz. Psychika? Motoryka? Brak motywacji? Nie mam zielonego pojęcia. |
Cytat:
Dokladnie... Lobodzinski w calej swojej przygodzie z Wisla nie minal tylu zawodnikow co dzisiaj Iliev :) |
Diaz zawodnikiem meczu wg Ligi + Ekstra
|
Tak żeby trochę ochłodzić głowy
Iliev gra świetnie - tylko tego w statystykach nie widać. Gola w lidze nie strzelił, może z 2 asysty urodził w lidze. Statystyki dokładnie jak Łobo. Gra ładnie albo wręcz pięknie dla oka, ale niewiele to daje drużynie. Mam nadzieję że Moskal (albo nowy trener) jakoś ułoży grę Ilieva z resztą zespołu. Bo na razie to taki "serbski" Messi - tylko bez goli i asyst. Taka sztuka dla sztuki. I właśnie to drażni mnie w grze Ilieva - bezproduktywność. Kolejnego obrońcę połozy i co dalej? Albo słaby strzał, albo złe podanie, albo strata. Jednak Melikson grając przy tym widowiskowo daje więcej zespołowi niż indywidualista Iliev:) |
Cytat:
|
Tak grający Diaz na pozycji stopera jest nawet wart przemyślenia czy wykupić go. Wszystko będzie zależeć od rundy wiosennej. Diaz ma niezłą technike, szybkość, skoczność i siłę. Dodatkowo jak na stopera bardzo dobrze wyprowadza piłkę, dla mnie znacznie lepiej niż Jaliens. No i jest lewonożny, a o dobrego stopera lewonożnego jest ciężko. Także poraz kolejny widać, że to zawodnik dobry w środku, a nie z boku boiska. W tej chwili to nasz najlepszy stoper w kadrze.
|
Cytat:
Nieraz przesadzi i zmarnuje okazję ale z drugiej strony nie ma wpływu na to co robi reszta zespołu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl