Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

VanBasten 06.07.2010 19:32

le piero bdół

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 929051)
No pewenie najlepiej wszystko olać, jak bedzie to bedzie :lol: Gdyby kazdy miał takie podejscie jak ty to wiesz ile rzeczy bylo by zjeba**ch ??

Hahahaha a powiedz co dzięki Twojemu płakaniu zmieni sie w tym projekcie , budowie itp . Podpowiem Ci : nic . A nawet gdyby ktos , nie wiem kto , jakiś cudotwórca chciał coś zmienić na stadionie i chciałby zasięgnąć opini kibiców to po przeczytaniu tych wszystkich płaczów , bzdur i czepiania się o byle pierdół np .kolor przesęł , umywalki itp poszedłby się napić żeby odreagować a potem dałby sobie spokój :) Wy wszystko wiecie najlepiej : ile kosztuje nasz stadion , ile kosztuje Śląski , kto ile wziął w łąpe .Nie wiecie tylko jak Obtułowicz wygrał przetarg :) Ale tego możecie nie wiedzieć bo przecież przetargu nie było :) Ale po co komu to wiedzieć , przeciez to szczegóły nie tak ważne jak to dlaczego jedna z 30 tys krzesełek jest w innym odcieniu :) Ludzie ogranijcie się !
Już pisałem że ten stadion jest budowany wg chorych zasad ale takie były realia , takie czasy . Równie dobrze mogliśmy nie mieć nic . Przypominam że jak zaczeła się przebudowa stadiony nie było jeszcze mowy o Euro i generalnie był problem z funduszami .Stadion należał do Policji itp . Jakoś się udało to wszystko przeskoczyć .Powstaje stadion na 33 tys ludzi gdzie będzie można pokazać naszą kibicowską siłę w dopingu .Będzie stadion , którego nie będziemy musieli się wstydzić w europie a wy się czepiacie o to że wyjazd dla kosiarki jest nie tam gdzie sobie wymarzyliście . Dramat

19sebawro06 06.07.2010 19:36

dobrze ze przynajmniej będzie sztuczna trawa

PiotrG 06.07.2010 19:39

La Furia Dell' Est, ja to tylko wyciągnąłem z projektu trybuny zachodniej i dorysowałem linię prostą. Nie wiem czy to jakiś fake, czy realne założenie, jednak skoro jest w dokumentacji, to uznałem, że jest to zobowiązujące założenie.
Na problem widoczności zwracałem uwagę na długo przed montażem siedzisk czy ich zamówieniem, gdy zaczynano budować go na trybunie zachodniej.

VanBasten 06.07.2010 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 929185)
A te ponad 0.5 mld bynajmniej nie wzieły się z kosmosu, tylko są to pieniądze od mieszkańców Krakowa- czyli Wasze lub Waszych rodziców.Przypomnę że rondo mogilskie kosztowało coś ponad 300 mln a wiecie jaka to ważna inwestycja dla Krakowa.Więc chyba mamy prawo narzekać, bo te 0,5 mld zwyczajnie przejedzon lub ukradziono,przez bandę nieudaczników.

Hmmmm z tego wynika że stadion jest wart swojej ceny .Skoro jest taki beznadziejny jak twierdzisz to nie powinien być drogi .I ...nie jest .Oficjalnie kosztował 510 mln , 500 mln ukradł lub przejadł /pewnie w Wierzynku/ prezydent i jego przydupasy .Czyli de facto stadion kosztował tylko 10 mln .To chyba nie jest dużo za 33 tys miejsc ? Normalnie słabo się robi jak człowiek to czyta . A tak na marginesie skąd wiesz ile ukradziono lub przejedzono przy okazji budowy ronda Mogilskiego ? A ile przy innych inwestycjach ?

blackluk 06.07.2010 19:50

La Furia Dell' Est jeśli można zapytać, czyli jeśli wysokości siedzisk nie wpłynęła na widoczność bo sa zgodne z norma to mam rozumieć, ze p oraz kolejny się okazało ze projekt stadionu robił idiota ? Jak można najlepsze miejsca wpakować za betonowy mur za którego od początku było wiadome ze nic nie będzie widać. Ja nie mogę tego pojąc co to w dzisiejszych czasach nie robią wizualizacji jak co będzie wyglądać przy danych założeniach?

La Furia Dell' Est 06.07.2010 19:58

Panowie.Skoro wysokość od podłoża do siedziska jest znana od lat, pomijam ze dokument PZPN jest z 2009r, to wniosek nasuwa sie sam.Pewnie że mogę przedłużyć konstrukcję nóg fotela, tak aby wysokość siedziska podnieść np. na h.70 cm.Pytanie tylko po co?
Blackluk-przez "łzy" mozna powiedzieć, że dla Pana O., to pierwsze ( i mam nadzieję ostatnie), koty za płoty..........szkoda że naszym kosztem........................

pawelwislak 06.07.2010 20:01

Ja się tak zastanawiam jak to jest możliwe że oni tak bajkowo nam mówili że jak co to stadion będzie gotowy na 1 mecz. Jak murawa jest całkowicie w proszku ja nie wiem jak oni chcieli zrobić tą murawę przecież mówił sam podwykonawca że spoko od 2 lipca ma się boisko zielenić bez kitu kto się zajmuję nadzorem i karami za opóźnienia kto te cholerne umowy podpisywał

Mahazel888 06.07.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nt5 (Post 929247)
Symetria jest estetyką głupców - Marek Hłasko

A powiedział to żeby pocieszyć faceta bez jednej reki, jak razem pili wódkę i ten inwalida miał po paru kieliszkach doła.

Pablo84 06.07.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 929338)
Hmmmm z tego wynika że stadion jest wart swojej ceny .Skoro jest taki beznadziejny jak twierdzisz to nie powinien być drogi .I ...nie jest .Oficjalnie kosztował 510 mln , 500 mln ukradł lub przejadł /pewnie w Wierzynku/ prezydent i jego przydupasy .Czyli de facto stadion kosztował tylko 10 mln .To chyba nie jest dużo za 33 tys miejsc ? Normalnie słabo się robi jak człowiek to czyta . A tak na marginesie skąd wiesz ile ukradziono lub przejedzono przy okazji budowy ronda Mogilskiego ? A ile przy innych inwestycjach ?

Ty tak na poważnie?Bo nie wiem czy się smiać czy płakać.
Jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to najlepiej będzie jak spytasz pana Tajstera.

kohprzem'68 07.07.2010 04:47

Problem maniany z naszym stadionem wypłynął na szersze wody szkoda że na ostatniej stronie ale zawsze PS
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/LE-...742,1,833.html

Należy podtrzymywac zainteresowanie mediów tematem gdzie miasto i urzędnicy olewają sprawę bo wybory się zbliżają więc Majchrowski bedzie się spuszczał by wyjśc z tej sytuacji z twarzą , jeśli jest to wogóle możliwe .

VanBasten 07.07.2010 05:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 929526)
Ty tak na poważnie?Bo nie wiem czy się smiać czy płakać.
Jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to najlepiej będzie jak spytasz pana Tajstera.

Polecam słownik i słowo "ironia" .

Gordian 07.07.2010 06:22

La Furia Dell' Est skoro pracujesz na budowie to może powiedz nam jak to jest z tym rzekomym opierda**niem się Polimexu przy budowie? Czemu nie pracują w weekendy i czemu nie mają ciśnienia na dotrzymywanie terminów? Pytam poważnie, bo chce mieć info z pierwszej ręki.

7 kotów 07.07.2010 07:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 929316)
http://img697.imageshack.us/img697/1884/ssssd.th.gif
To wyjaśni problem.
Balkon zaprojektowano tak, aby widz (tylko nie wiem jakiej wysokości) siedzący w pierwszym rzędzie niemal na styk widział linię boczną i dalszą część boiska zza murku. Wszystko co wcześniej (od trybuny do linii bocznej) będzie niewidoczne. Problem nasuwa się w chwili, gdy widz nie spełnia założonej przez projekt wysokości, czy proporcji ciała.
Co do samego muru to no comment - taniej i estetycznej wyszłaby barierka, czy też szklana balustrada. Ktoś niestety zapragnął budować mur berliński dla VIP'ów.

Na przekroju murek ma 90cm, a wybudowano 120 ? Barierka tez ogranicza widocznosc, wiec przekroj jest falszywy.
Szklo odpada. Chyba ze mleczne. VIP w kiecce moglby sie czuc “nieekskluzywnie” : )

To sa chyba najbardziej idiotycznie zaprojektowane “skyboxy” na swiecie.
Zastanawiam sie czy autor byl na jakimkolwiek stadionie na swiecie.

Ja widze jedno rozwiazanie na uratowanie “elitarnosci” skyboksow. Poswiecic 3 rzedy krzeselek pod nimi, i wydluzyc owe skyboxy w strone boiska o 1,5m.

@PiotrG
widze ze masz dostaep do projektu, dalbys rade wrzucic na jakis serwer paczke ?
nie moge tego juz nigdzie w necie znalezc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nt5 (Post 929247)
Symetria jest estetyką głupców - Marek Hłasko

Chyba raczej Picasso ?
(nie forumowy :) )

rav 07.07.2010 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 929549)
Na przekroju murek ma 90cm, a wybudowano 120 ? Barierka tez ogranicza widocznosc, wiec przekroj jest falszywy.
Szklo odpada. Chyba ze mleczne. VIP w kiecce moglby sie czuc “nieekskluzywnie” : )

Ja widze jedno rozwiazanie na uratowanie “elitarnosci” skyboksow. Poswiecic 3 rzedy krzeselek pod nimi, i wydluzyc owe skyboxy w strone boiska o 1,5m.

A obniżenie betonowej barierki o 40 cm i wstawienie tam szkła przyciemnionego od zewnątrz?

Wracając jeszcze do wyglądu zewn. stadionu, to będzie z nim jak z Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie:
Dlaczego z PKiN jest najładniejszy widok na stolicę?
- Bo nie widać PKiN...

iiYama 07.07.2010 08:05

Pytanko odnośnie tego nieszczęsnego murku, poprawcie mnie jeśli źle rozumuję.

Wypowiedź mav23 http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=11754

...Murek spełnia minimum normy czyli (pion+poziom) 120cm...

Teraz projekt:

http://img697.imageshack.us/img697/1884/ssssd.th.gif

I jak byk jeśli się nie mylę jest to spełnione, 90+30 jak by nie liczyć jest 120.

Po kiego więc wykonawca wylał aż o 30cm wyższą warstwę betonu?

joshi 07.07.2010 08:49

- To kompletna kompromitacja prezydenta miasta i jego służb - irytuje się miejski radny Grzegorz Stawowy.

Czy to aby nie ten sam radny który nie chciał przeznaczyć pieniędzy na inwestycję mówiąc że nie będzie się dorzucał na "budę dla psa"?

SB 07.07.2010 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 929576)
- To kompletna kompromitacja prezydenta miasta i jego służb - irytuje się miejski radny Grzegorz Stawowy.

Czy to aby nie ten sam radny który nie chciał przeznaczyć pieniędzy na inwestycję mówiąc że nie będzie się dorzucał na "budę dla psa"?

zbliżają się wybory...

iiYama 07.07.2010 09:09

Za SSC, trybuna wschodnia w promieniach słońca...

http://www.imgshack.info/images/5qzr...9ubdqggy0v.jpg

jurukuru 07.07.2010 09:15

Zachwycający widok :)
Wiecie kiedy mają zacząć robić murawę, kiedy będzie można trawę zobaczyć, heh ?

e: dzięki Wichar87

Wichar87 07.07.2010 09:21

Opis przy ostatniej fotorelacji na oficjalnej mówił coś takiego:
"Od środy natomiast na stadionie ma zacząć robić się zielono. Tego dnia zostanie przywieziona murawa."
Więc jak dziś przywiozą, to niedługo powinni ją układać.
A tu źródło: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sciany_szatni/
Jedynym pozytywem pierwszego meczu na Suchych Stawach jest to, że jak przy czasie ułożą murawę, to będzie miała trochę czasu na to, żeby się dobrze zakorzenić.

Mareq 07.07.2010 09:43

Ciekawy ,,wzór'' pojawił się pod ,,S'' hehe ;)

http://img412.imageshack.us/img412/7794/olsza2.jpg

MarciN90 07.07.2010 09:58

Olsza 2? dobrze widze? jakis zespol czy cos? :D

kasperr 07.07.2010 10:00

No właśnie sam się tak zastanawiałem paręnaście minut temu czy to tylko mi się tak wydaje czy jest ułożony napis z krzesełek "OLSZA 2" ;)

mIcHaL666 07.07.2010 10:19

Olsza2 jak nic. Nudzą się tam widać :P. A co do obrazka jeszcze wyżej: jest tam godzina 21, trybuna wschodnia, więc to raczej nie słońce, tylko oświetlenie z wewnątrz.

Wichar87 07.07.2010 10:22

I niżej chyba znowu coś "dopisują" :P

MarciN90 07.07.2010 10:30

heh widac ze jak wiedza ze pierwszy mecz najwczesniej w sierpniu a nie w lipcu to sie bawią, smutne ale prawdziwe

bravelukas 07.07.2010 10:40

a tym czasem za zachodnia prace rozpoczał nowy dzwig

crazykaro 07.07.2010 10:42

http://img190.imageshack.us/img190/1305/krakow3.jpg

A propo ladnych widoków. Ale to chyba znaczy ze pracują :)

Widzę ze PS też powtarza bzdury że gdyby stopnice były niższe to by barierek nie było :P

KuKoC 07.07.2010 10:48

Kamera 4 juz dziala

http://kamera2012.eu/krakow4/

Chlopaki sie dobrze bawią, Olsza2 a teraz leci chyba ABG:)

wislacki 07.07.2010 10:54

ja pier***, ten napis ma być niby śmieszny?
Zamiast brać się do roboty to układają sobie napisy na trybunie, jak dzieci z klockami LEGO...
H*j z terminami, przecież Wisła równie dobrze może zagrać na Hutniku

Paranoja

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl