Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

JarekTSW 18.06.2011 22:58

Diaz coś nie gra w Brugge. Tylko 6 spotkań w sezonie. A Ten bramkarz Kostaryki to był blisko transferu do nas też :P

Lysy 18.06.2011 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1112611)
A twórcy GTA IV wzorowali się na Illievie tworząc Niko Bellicia :D

Tylko Nico Bellic prawie się nie uśmiechał, a Iliev na każdym zdjęciu ma uśmiech od ucha do ucha :)

yogul 19.06.2011 00:43

Naprawdę bardzo dobry mecz Kostaryki z Hondurasem, grając w tym momencie z Polską nie mieli by problemów wygrać.

co o Chaveza to pokazuje to co w na wiosne w Wiśle.

Brakuje mi u niego takiego przyspieszenia z piłką, rozegrania akcji co fajnie robią w tym meczu inni obrońcy. No ale gdyby umiał to wszystko nie grał by w Wiśle.

Moim zdaniem nie gra niczego fenomenalnego.

skeba 19.06.2011 00:51

Chavez gra dalej. W półfinale zapewne zagrają z Meksykiem

riv 19.06.2011 00:51

Jak dla mnie Osman w tym spotkaniu był wyróżniającym się graczem - doskonale radził sobie w defensywie (skała, tak jak w Wiśle) i pokazywał coś, z czego w klubie nie jest znany - wyprowadzał piłkę, miał to 'pierwsze podanie' po odbiorze, z którego rodziły się ciekawe akcje Hondurasu. Na dodatek uratował zespół od straty gola wybijając piłkę praktycznie z linii bramkowej.
Doskonałe zawody naszego gracza, ale niestety między innymi przez to Honduras przeszedł dalej i będziemy musieli na Chaveza poczekać dłużej :(

gianbuffon 19.06.2011 00:56

A ja mu tam życzę zwycięstwa całego turnieju :) Wróci w dobrym humorze i będzie miał świetny sezon :)

Grzadq 19.06.2011 01:04

Chavez poprawny mecz. Bramke (nie przypilnował przy rożnym) zawinił, poza tym bez zarzutu.

Potwierdza się to co wszyscy piszą, potrzebny mu drugi wysoki stoper, dlatego bardziej skłaniałbym się ku wersji Chavez + Bunoza.

Oldpara 19.06.2011 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1112699)
Chavez poprawny mecz. Bramke (nie przypilnował przy rożnym) zawinił, poza tym bez zarzutu.

Potwierdza się to co wszyscy piszą, potrzebny mu drugi wysoki stoper, dlatego bardziej skłaniałbym się ku wersji Chavez + Bunoza.

Jak graliśmy w takim ustawieniu, to w 5 meczach pod rząd nie straciliśmy bramki. To była seria któą wygraliśmy Mistrzostwo. Potem z Jaliensem już było różnie - 2 bramki w plecy z Podbeskidziem, 2 bramki w plecy z Bytomiem, 2 bramki w plecy z Koroną itp.

baro1995 19.06.2011 10:14

Jaliens to jest po prostu inny typ gracza,i mam takie wrażenie,że o n jeszcze nie do końca wpasował się do naszej ligi,ale powinno byc z nim coraz lepiej,Bunoza z Chavezem to dobre połączenie,ale zobaczymy kto przyjdzie i jak to się dalej poukłada.

yogul 19.06.2011 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1112712)
Jak graliśmy w takim ustawieniu, to w 5 meczach pod rząd nie straciliśmy bramki. To była seria któą wygraliśmy Mistrzostwo. Potem z Jaliensem już było różnie - 2 bramki w plecy z Podbeskidziem, 2 bramki w plecy z Bytomiem, 2 bramki w plecy z Koroną itp.

po pierwsze nie piszesz prawdy bo tym ustawieniem nie straciliśmy ustawienia przez 4 mecze.
w tym mecz z Legią gdzie nie straciliśmy bramki przez niewiarygodną indolencję strzelecką Warszawiaków i świetną formę Pawełka.
Wtedy wystarczyło że zagraliśmy z niezłym Lechem żeby nasza defensywa z 2 defensywnymi pomocnikami była w rozsypce.

Poza tym jesienią straciliśmy 15 bramek grywając jeszcze czasami z Cleberem
a wiosną 14 w tym 4 w z Warszawskimi drużynami nie grając o nic i podchodząc do tego jak na piknik.

jednak co jest dla mnie sprawą priorytetową dla nas Kew ma 100 razy lepszy zmysł do rozgrywania od Bunozy, nie gramy już samych długich pił na wyjazd z obrony tylko wszystko wyprowadzamy po ziemi, jest spokojny i skoncentrowany w porównaniu do strasznie "elektrycznego" Bunozy.

baro1995 19.06.2011 10:51

Koncentracja i myślenie to zdecydowanie największe problemy Gordana,no i jeszcze brakuje mu pewności,no i ta elektrycznośc z kimś takim na stoperze do Lm powiem szczerze nie widzi mi się to.

pawelo84 19.06.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1112696)
Doskonałe zawody naszego gracza, ale niestety między innymi przez to Honduras przeszedł dalej i będziemy musieli na Chaveza poczekać dłużej :(

Ale czym się tutaj martwić? Osman gra praktycznie cały czas widać że jest w formie. Takie mecze będą dla niego znacznie lepsze niż sparingi. Pozatym on już jest zgrany zarówno z Kew jak i Bunozą. Ja tam się cieszę że chłopak sobie dobrze radzi.

masterlag 19.06.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1112759)
Ale czym się tutaj martwić? Osman gra praktycznie cały czas widać że jest w formie. Takie mecze będą dla niego znacznie lepsze niż sparingi. Pozatym on już jest zgrany zarówno z Kew jak i Bunozą. Ja tam się cieszę że chłopak sobie dobrze radzi.

Ja także życzę Osmanowi jak najlepiej. Byleby bez kontuzji wrócił, bo wczoraj była "chwila grozy". Zobaczymy jak nasz defensor wypadnie w spotkaniu z Meksykiem- to będzie w końcu wyzwanie. :)

Oldpara 19.06.2011 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1112741)
po pierwsze nie piszesz prawdy bo tym ustawieniem nie straciliśmy ustawienia przez 4 mecze.

5 meczów w tym ustawieniu. W międzyczasie był mecz z Ruchem w którym straciliśmy bramkę, i z Arką ale oba w ustawieniach z Jaliensem. W ogóle z parą Chavez - Bunoza straciliśmy bramki tylko w meczu z Lechią.

Cytat:

Wtedy wystarczyło że zagraliśmy z niezłym Lechem żeby nasza defensywa z 2 defensywnymi pomocnikami była w rozsypce.
Z Lechem grał właśnie Cleber z Chavezem :)

Cytat:

Poza tym jesienią straciliśmy 15 bramek grywając jeszcze czasami z Cleberem
a wiosną 14 w tym 4 w z Warszawskimi drużynami nie grając o nic i podchodząc do tego jak na piknik
.

Po analizie wyników należy zauważyć, że bramki traciliśmy głównie w meczach w których grał Cleber. Odkąd przestał grać straciliśmy 2 bramki, a z nim 13. W rundzie wiosennej z Jaliensem traciliśmy równo. Dodatkowo zestawienie nie obejmuje meczów z Podbeskidziem, które były katastrofalne w wykonaniu Jaliensa.

Cytat:

jednak co jest dla mnie sprawą priorytetową dla nas Kew ma 100 razy lepszy zmysł do rozgrywania od Bunozy, nie gramy już samych długich pił na wyjazd z obrony tylko wszystko wyprowadzamy po ziemi, jest spokojny i skoncentrowany w porównaniu do strasznie "elektrycznego" Bunozy.
A ja myślę, ze Bunoza posadzi Kew na ławce, jak wróci do formy po kontuzji. Nawet grajac w parze z Kowalskim 2 mecze zachwał czyste konto :) Rusza się jak się rusza, ale statystyki ma imponujące.

Kolejka Przeciwnik Stoper1 Stoper2 Bramki
1 Arka Bunoza Kowalski 0
2 Ruch Cleber Kowalski 2
3 Widzew Cleber Bunoza 0
4 Polonia B Cleber Bunoza 1
5 Jaga Cleber Bunoza 2
6 Korona Cleber Bunoza 2
7 Bełchatów Cleber Chavez 1
8 Śląsk Bunoza Kowalski 0
9 Górnik Cleber Bunoza 1
10 Lechia Chavez Bunoza 2
11 Lech Cleber Chavez 4
12 Pasy Chavez Bunoza 0
13 Legia Chavez Bunoza 0
14 Zagłębie Chavez Bunoza 0
15 Polonia W Chavez Bunoza 0
16 Arka Chavez Jaliens 0
17 Ruch Bunoza Jaliens 1
18 Widzew Chavez Bunoza 0
19 Polonia B Chavez Jaliens 2
20 Jaga Chavez Jaliens 0
21 Korona Chavez Jaliens 2
22 Bełchatów Chavez Jaliens 1
23 Śląsk Chavez Jaliens 2
24 Górnik Chavez Jaliens 2
25 Lechia Chavez Jaliens 0
26 Lech Chavez Jaliens 0
27 Pasy Chavez Jaliens 0
28 Legia Chavez Kowalski 2
29 Zagłębie Chavez Jaliens 0
30 Polonia W Chavez Siwakov 2

ilość stoper1 stoper2 bramki średnia
11 Chavez Jaliens 9 0,818181818
6 Chavez Bunoza 2 0,333333333
5 Cleber Bunoza 6 1,2
2 Cleber Chavez 5 2,5
2 Bunoza Kowalski 0 0
1 Bunoza Jaliens 1 1
1 Cleber Kowalski 2 2
1 Chavez Kowalski 2 2
1 Chavez Siwakow 2 2

Oldpara 19.06.2011 13:36

I jeszcze zestawienie z którym stoperem tracimy najmniej bramek: :)

mecze stoper bramki średnia
14 Bunoza 9 0,642857143
12 Jaliens 10 0,833333333
21 Chavez 20 0,952380952
4 Kowalski 4 1
8 Cleber 13 1,625
1 Siwakov 2 2

Oczywiśce Chaveza uważam za najmocniejszy punkt naszej obrony, ale spadł w statystykach poniżej Jaliensa, bo musiał sobie radzić w 2 meczach z Cleberem na początku sezonu (np. 4 bramki w plecy z Lechem itp) i jeden z Kowalskim. A Jaliens grał tylko w parze z mocnym Chavezem.

Natomiast Bunoza grajac z Cleberem w parze aż 5 meczów i z Kowalskim 2 mecze i tak ma najlepszą średnią :)

yogul 19.06.2011 13:52

pisałeś o 5 meczach z rzędu bez straty bramki z Bunozą co się nie zdarzyło.

poza tym Ty się opierasz na suchych statystykach nic nie mówiąc o tym jak było realnie.
a jesienią gdy już nie baliśmy się o Pawełka, to znowu strach był gdy piłka szła do Bunozy bo nie było wiadome co on z nią zrobi. Jest nieobliczalny.

Więc ja Ci gwarantuje że RM jeżeli będzie miał do dyspozycji Chaveza i Kew to ani razu nie postawi w LM na Bunoze. Nawet jeżeli ten w meczach sparingowych oraz w II rundzie LM spisze się super ( co prawdopodobnie się wydarzy ponieważ myślę że Chavez dołączy do zespołu dopiero pod koniec czerwca).
Takie jest moje zdanie

Kluvi 19.06.2011 13:57

bo tutaj zapominają o jednym Kew przyszedł z ligi technicznej i po kilku meczach było to widać. Gdy zrozumiał że tak łatwo nie jest poprawił się trochę. Myślę że teraz będzie grał jeszcze lepiej. No i ma to co żaden nasz obrońca nie ma, umie wyprowadzić piłkę, dobrze ją zagrać, przerzucić, podać, a to w LM będzie dla nas jak woda na młyn przy szybkim rozegraniu czy kontrze. Takie jest moje zdanie :)

Oldpara 19.06.2011 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1112801)

Więc ja Ci gwarantuje że RM jeżeli będzie miał do dyspozycji Chaveza i Kew to ani razu nie postawi w LM na Bunoze. Nawet jeżeli ten w meczach sparingowych oraz w II rundzie LM spisze się super ( co prawdopodobnie się wydarzy ponieważ myślę że Chavez dołączy do zespołu dopiero pod koniec czerwca).
Takie jest moje zdanie

Gdybym tylko wiedział jak Bunoza odbuduje sie po kontuzji, to bym chętnie przyjął zakład, skoro "gwarantujesz" :) Ale wszyscy wiemy jak to jest wrócic do piłki po złamaniu.

Pamiętajmy, że Bunoza ma 23 lata, a Jaliens 33... Wg.mnie już prezentował sie lepiej niż Jaliens - mimo kilku kiksów i "łamliwych ruchów", a teraz zastanówmy się w którą stronę mają szanse pójść umiejętności Kew, a w którą Gordana w ciągu - dajmy na to - dwóch najbliższych lat? :)

vote-for-mikey 19.06.2011 14:13

Moim zdaniem należy zwrócić uwagę na to, że Bunoza kiksuje w sytuacjach "na luzie". Kiedy jest groźna akcja i jest skoncentrowany to czyści. Poza tym - to nasz jedyny stoper grający głową. Pytanie czy będzie grał z Chavezem, czy z Q.

Prawdopodobna obrona może wyglądać tak: Jaliens, Chavez, Bunoza, Lamey - o ile nie dołączy nowy boczny obrońca.

Antystenes 19.06.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1112777)
Ja także życzę Osmanowi jak najlepiej. Byleby bez kontuzji wrócił, bo wczoraj była "chwila grozy". Zobaczymy jak nasz defensor wypadnie w spotkaniu z Meksykiem- to będzie w końcu wyzwanie. :)

Wiadomo kiedy i o której będzie ten mecz?

pablo92TSW 19.06.2011 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1112828)
Wiadomo kiedy i o której będzie ten mecz?

Mecz będzie rozgrywany w czwartek.

willow 19.06.2011 17:06

Trochę się martwię o Chaveza, nawet jak wróci zdrowy, to nie ma bata - musi dostać wolne. Będzie miał totalnie wywrócony cykl przygotowawczy, a to może się odbić na jego formie na początek eliminacji.

wujekWojtek 19.06.2011 17:39

Na początku może się faktycznie odbić, ale wydaje mi się że Chavez to taki nasz dawny Cleber co zagra pełne 90 minut z Liverpoolem i dwa dni później kolejne 90 minut o Superpuchar ;)

tofik 19.06.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1112890)
Trochę się martwię o Chaveza, nawet jak wróci zdrowy, to nie ma bata - musi dostać wolne. Będzie miał totalnie wywrócony cykl przygotowawczy, a to może się odbić na jego formie na początek eliminacji.

Po to mają przyjść nowi obrońcy, żeby trener nie był "niewolnikiem" formy jednego grajka.

Syn Kangura z 1984 20.06.2011 11:39

http://www.youtube.com/watch?v=8nMoEMiHr4M

Krótki reportaż o Meliksonie. Opowiada tam np. o grze w reprezentacji Polski czy o mistrzowskiej fecie.

westersyl 20.06.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1113342)

Krótki reportaż o Meliksonie. Opowiada tam np. o grze w reprezentacji Polski czy o mistrzowskiej fecie.

Fajny reportaż. Na zdjęciu jako bardzo dobrego gracza który grał przeciwko Beitarowi wskazał Tomasa. Nie dziwie się bo według mnie chłopaki super rozumieją się na boisku.

Bąbel 20.06.2011 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1113342)

działają wam napisy do tego?

buczo1985 20.06.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1113490)
działają wam napisy do tego?

Kliknij w ikonkę "cc".

Bąbel 20.06.2011 14:08

dzięki, nie mogłem jej znaleźć a była na środku:)

pirat.z.karaibow 20.06.2011 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1113483)
Fajny reportaż. Na zdjęciu jako bardzo dobrego gracza który grał przeciwko Beitarowi wskazał Tomasa. Nie dziwie się bo według mnie chłopaki super rozumieją się na boisku.

Maor pokazuje Małeckiego mówiąc że ten jest bardzo dobrym zawodnikiem i grał przeciwko Beitarowi. Później pokazuje Boguskiego i Brożka. Jirsaka nie wskazuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl