Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kacpaw91 13.08.2011 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1146268)
Czy ktoś tu pisze o karnym z kapelusza?

EDIT: taaa, i pewnie o tych z Hyde Parku w Oragne.. i stąd zacząłeś zdanie od "Jasne" :)

Tak mi się coś przypomniało. Legia - Wisła pod koniec tamtego sezonu. Czerwona kartka dla Pareiki i rzut karny...

Była ręka zawodnika Zagłębia?

PS Swoją drogą ten drugi rzut karny nie przypomniał wam bodajże karnego w meczu Wisła - Legia w tamtego sezonu?

0 22 13.08.2011 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1146289)
Była ręka zawodnika Zagłębia??

Była, ewidentna. Stąd moje jednoznaczne skojarzenia, że na przełomie wieków to był druk klasyczny (z tego co kojarzę lubował się w tym Polar Wrocław).

kreseq 13.08.2011 20:53

Ilu sie napina Wislakow na necie? Podobna ilosc. Przestancie pie**** bo az sie niedobrze robi. Wiecznie pokrzywdzeni lub wiecznie napinajacy sie kibice tej czy tamtej druzyny.

Wygraliscie, ok, nic wiecej nie pisze bo sie zacznie. Jak za komuny.

GrandmasterB 13.08.2011 21:06

Ten Marciniak jest jakiś nienormalny. Jak na razie sędziował 3 spotkania i podyktował 6 rzutów karnych, z których może jeden nie był naciągany.

rozarian 13.08.2011 21:06

Dla Kazka Węgrzyna karnego nie było.Już kiedyś pisałem,że ten pan doskonale wie co w trawie canalo-plusowej piszczy,czyli od kogo zależy jego długotrwałe zatrudnienie w owej instytucji.No,a jak wiadomo tam urzęduje legijna jaczejka.Trochę sobie z pana Kazia żartuje,ale gdyby podobna sytuacja była z drugiej strony,to karny byłby ewidentny,a on na czynniki pierwsze rozłożyłby głupotę obrońcy Wisły. P.S. @kreseq,tę nieszczęsną dyskusję zaczął 0 22. Ja też się zdenerwowałem,że Górnik wczoraj nie utrzymał remisu,no ale żeby aż tak?

0 22 13.08.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1146311)
P.S. @kreseq,tę nieszczęsną dyskusję zaczął 0 22. Ja też się zdenerwowałem,że Górnik wczoraj nie utrzymał remisu,no ale żeby aż tak?

Co ja niby zacząłem? Napinkę na jakimś dennym poziomie? Napisałem tylko, że Lubin strasznie frajersko się sam załatwił i że kiedyś miałoby to inną wymowę.

W C+ wszyscy eksperci są za Legią. Szymkowiak i Mielcarski są nawet jej kibolami.

Sartre 13.08.2011 21:25

Dla mnie ten Marciniak, to jakaś karykatura sędziego jest. I nie mówię o jego karnych w tym meczu (tzn. ta ręka się broni i nie mam pretensji, choć 9/10 sędziów by na to nie zwróciła uwagi i raczej też nikt by nie miał pretensji - ale to żaden powód, by twierdzić że karny z kapelusza), raczej o jego cholernie przypadkowych decyzjach przez cały mecz (bez faworyzowania którejkolwiek drużyny). Ktoś kogoś lekko pchnął - faul. Ktoś komuś wjechał wyprostowaną nogą w kolano - gwizdek milczy. Rachwał tam prawie nogę komuś urwał i Marciniak nie odgwizdał. Boczni to samo, Iliev się przewraca o powietrze dwa metry od sędziego, a ten prawie sobie ręki nie urwie od machania chorągiewką.

Swoją drogą, Isailović nie powinien był dostać czerwonej za tamten faul? Idiotyczna interwencja, widać nerwy im puściły. Z naszego punktu widzenia szkoda, jakby Zagłębie grało w drugiej połowie tak jak w pierwszej, to raczej remis by wyciągnęło... wyraźnie się spalili w drugiej. W dodatku Pawłowski, Małkowski i Gancarczyk to pary mieli na 45 minut, potem już tylko gra na alibi... Reprezentanci, psia ich mać...

Cytat:

Ja też się zdenerwowałem,że Górnik wczoraj nie utrzymał remisu,no ale żeby aż tak?
Trochę grozi to napinką to co napiszę (:D), ale ja to widzę tak, że Górnik z nami remisował, bo nasi wyraźnie odpuścili, a Zagłębie z wami remisowało, bo nie mogliście im nic wcisnąć ;) No ale też jaki poziom prezentuje obecnie Górnik, a jaki Zagłębie...

1q2 13.08.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1146325)
Dla mnie ten Marciniak, to jakaś karykatura sędziego jest.

Ano dziwny koleś, zresztą liniowi nie lepsi ale faktycznie 'man of the match' to cała drużyna Zagłębia
To trzeba się na prawdę starać żeby stworzyć sobie sporo dobrych sytuacji, przeciwnikowi w zasadzie nie dać za bardzo pograć(oprócz poprzeczki Garguły) i przegrać 0-1 a i 0-2 mogło być;)

Na dziś Wisła z faworytów zdecydowanie najgorsza jeśli chodzi o jakość gry.

0 22 13.08.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1146330)
Na dziś Wisła z faworytów zdecydowanie najgorsza jeśli chodzi o jakość gry.

Co ciekawe najniżej w tabeli ze wszystkich pucharowiczów. Generalnie mam na to swoją teorię, od końcówki zeszłego sezonu kiedy to Maaskant nie zrobił nic z tym, że cała Wisła położyła lachę na ostatnie 2-3 mecze. Teraz podobne granie jest, bo obok jest walka o LM, a więc spotkania o niebo ważniejsze. Mam nadzieje, że prędzej czy później na tym minimaliźmie się wywrócicie :)

Z sędzią to jeszcze nie do końca czaję tego karnego pierwszego, bo Marcniak chyba na poczatek dał.... przywilej korzyści i zaczał patrzeć za piłką w zupełnie innym kierunku niż tam gdzie była ta ręka. Dopiero musiała minąć chwila, by ponownie się odwrócił i dał karnego.

Albo dał przywilej:D
Albo myślał czy dobrze widział:D
Albo liniowy mu dał jakiś sygnał elektroniczy (nie wiem czy coś takiego jest).

mitmichael 13.08.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1146373)
Co ciekawe najniżej w tabeli ze wszystkich pucharowiczów. Generalnie mam na to swoją teorię, od końcówki zeszłego sezonu kiedy to Maaskant nie zrobił nic z tym, że cała Wisła położyła lachę na ostatnie 2-3 mecze. Teraz podobne granie jest, bo obok jest walka o LM, a więc spotkania o niebo ważniejsze. Mam nadzieje, że prędzej czy później na tym minimaliźmie się wywrócicie :)

Z sędzią to jeszcze nie do końca czaję tego karnego pierwszego, bo Marcniak chyba na poczatek dał.... przywilej korzyści i zaczał patrzeć za piłką w zupełnie innym kierunku niż tam gdzie była ta ręka. Dopiero musiała minąć chwila, by ponownie się odwrócił i dał karnego.

Albo dał przywilej:D
Albo myślał czy dobrze widział:D
Albo liniowy mu dał jakiś sygnał elektroniczy (nie wiem czy coś takiego jest).

Daj sobie juz z tym spokoj - wynik poszedl w swiat

emj10 13.08.2011 22:54

Z jednej strony można by ten mecz zatytuować Marciniak - Zagłębie L. 2:0. Prawda jest jednak taka, że to mega frajerstwo zawodników Lubina, którym Jasio Urban wpoił chyba do tej pory tylko to jak być lekkoduchem na boisku i jak sprokurować dwa karniaki z niczego. Gra tego zespołu to istny chaos, a z takim materiałem ludzkim powinna być górna część tabeli. Jeśli Janek się nie ogarnie to pierwszy poleci za 2-3 kolejki.

Emenems81 14.08.2011 08:14

A gadajcie sobie co chcecie, jak awansujemy do LM Wasza frustracja będzie jeszcze większa :rotfl:

PhantomRanger 14.08.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1146431)
A gadajcie sobie co chcecie, jak awansujemy do LM Wasza frustracja będzie jeszcze większa :rotfl:

I tego się trzymajmy. Jednak przed nami tylko i aż dwa mecze.

Sartre 14.08.2011 09:39

Cytat:

Taaa... do zobaczenia w fazie grupowej LE :rotfl:

killzone 14.08.2011 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 1146431)

Pompuj pompuj, głośniej pęknie.

A co do tej kolejki. Czytam forumke amiczki i co widze. Płacze ze Legia i Wisla jednak nie puchną mimo gry w pucharach. A czym jest to spowodowane? Ano oczywiscie warszawsko-krakowskim lobby, ktory nie pozwoli zeby i Legia i Wisła meczyły bule w srodku stawki. Oczywiscie jako przyklad tego ichnego "lobby" jest wczorajszy wasz karny :lol:

W poznaniu juz pewnie po 1szej kolejce przymierzali korone, myslac ze pucharowicze beda tracic punkty na potege, i na oplatek beda schodzic z boiska z 30 pkt przewaga, a tu zonk :lol:

Jednak szkoda, fajnie wkoncu byloby miec w Polsce prawdziwego piłkarskiego "czempiona" :lol:

4fan_player 14.08.2011 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1146469)
Taaa... do zobaczenia w fazie grupowej LE :rotfl:

Ale, że niby z Legią się tam zobaczymy? eeee? Co do awansu Wisły do LM to nie ma co słuchać fantastów. Ja wychodzę z założenia, że lepiej być pozytywnie zaskoczonym niż znowu zawiedzionym wiec nie "napalam" się tak na tą LM. Co będzie to będzie..

sevenheaven 14.08.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1146478)
Pompuj pompuj, głośniej pęknie.

A co do tej kolejki. Czytam forumke amiczki i co widze. Płacze ze Legia i Wisla jednak nie puchną mimo gry w pucharach. A czym jest to spowodowane? Ano oczywiscie warszawsko-krakowskim lobby, ktory nie pozwoli zeby i Legia i Wisła meczyły bule w srodku stawki. Oczywiscie jako przyklad tego ichnego "lobby" jest wczorajszy wasz karny :lol:

a ja poczytałem forum panienek i śmieją się z frekwencji na meczu z Zaglębiem .. podobno były puste trybuny, a tyle osób to oni na swoim stadionie nawet nie zobaczą :lol:

Karamazow 14.08.2011 10:16

Marciniak i jego asystenci po meczu Ruchu z Koroną nie powinni sędziować meczów na poziomie ekstraklasy, robotę chyba dostał po znajomości bo co sędziuje mecz to zalicza wpadki. Można gdzieś sprawdzić jakie noty wystawili sędziom obserwatorzy?

legol 14.08.2011 10:18

Człowiek wchodzi z rana na forum Wisły i co widzi? 90% postów panów z Warszawy i Poznania... Nie macie swoich forów? Rozumiem napisać 1, 2 posty, ale Wy zawalacie całe tematy swoimi przemyśleniami i zaczepkami... Idźcie gdzie indziej albo stonujcie trochę...

iiYama 14.08.2011 10:24

Co do naszego karnego.

Była ręka? Była. Więc o co afera?

Pretensje do obrońcy że zamiast trzymać łapy przy sobie chciał kogoś pozdrowić przed kamerą.

Sartre 14.08.2011 10:28

Cytat:

Ale, że niby z Legią się tam zobaczymy?
W fazie pucharowej :rotfl:

Cytat:

Była ręka? Była. Więc o co afera?
Nie, no to jest taki karny, jak ten nasz wolny pośredni z meczu Legia - Cracovia za przetrzymywanie piłki przez Cabaja. Wszystko zgodnie z przepisami i jedyny mankament, że 90% sędziów by tego nie odgwizdała i nikt by się nie czepiał, że gwizdek milczy. No ale też nikt tam obrońcy Zagłębia nie kazał wyciągać ręki w kierunku piłki, nawet jeżeli to było tylko w ramach opierania się o zawodnika Wisły... (kto w ogóle tą ręką wymachiwał, Hanek?). Tak jak nikt nie kazał Cabajowi przetrzymywać piłki przez kilkanaście sekund.

kreseq 14.08.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1146491)
Człowiek wchodzi z rana na forum Wisły i co widzi? 90% postów panów z Warszawy i Poznania... Nie macie swoich forów? Rozumiem napisać 1, 2 posty, ale Wy zawalacie całe tematy swoimi przemyśleniami i zaczepkami... Idźcie gdzie indziej albo stonujcie trochę...

Moze Ty idz gdzie indziej jak sie Tobie idea for internetowych nie podoba ? :lol:

Dajcie juz na luz z tym karnym, byly 2 i tak czy siak by cos wpadlo ;)

Co do zaczepek o LM i LE to lepiej dac sobie na luz. Bedziemy madrzejsi za kilkanascie dni.

Gargamel 14.08.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1146507)
Moze Ty idz gdzie indziej jak sie Tobie idea for internetowych nie podoba ? :lol:

Dajcie juz na luz z tym karnym, byly 2 i tak czy siak by cos wpadlo ;)

Co do zaczepek o LM i LE to lepiej dac sobie na luz. Bedziemy madrzejsi za kilkanascie dni.

Legol ma rację.

qqq_b 14.08.2011 11:30

Mamy po 3 kolejkach chyba spadkowiczów:
ŁKS i Podbeskidzie.
1 sezon i do widzenia. Grają gorzej jak w A klasie.

killzone 14.08.2011 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1146531)
ŁKS i Podbeskidzie.

O tym kto spadnie zadecyduje tabela po 30 kolejkach(lub ewentualnie komisja licencyjna w przypadku zajecia przez Cracovie miejsc 15-16 :D ), a nie wrazenia z gry po 1/15 sezonu.

Naprawde nie zdziwie sie jak ŁKS lub Podbeskidzie, albo jedni i drudzy uratują łeb przed scieciem pchajac niżej dwoch innych pewniaków do utrzymania. Nie takie jaja w pilce sie dzialy wiec narazie bym sie wstrzymał z opiniami kto spadnie. Tak jakbym sie wstrzymał z opiniami kto zdobedzie mistrzostwo(vide poprzedni sezon, gdzie Slask tez mial walczyc o utrzymanie(po 7 kolejkach), a Cracovia miala z hukiem spasc z ligi(po 15 kolejkach).

PS: Nie jestem kibicem TSP, wolałbym BKS na ich miejscu :P

Antystenes 14.08.2011 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1146531)
ŁKS i Podbeskidzie.

To pokazuje, ze w tym kraju nie ma miejsca dla 16ekip w ekstraklasie.
Powinno być mniej drużyn, ale wyrównanych i silnych.

Karherop 14.08.2011 12:09

Całe to zamieszanie z karnym było ewidentnie wywołane przez Węgrzyna , który 15 razy powtarzał jaki to kontrowersyjny karny i jak to on by tego nie gwizdnął .

Laskowski od razu stwierdził - była ręka - była - nie ma się nad czym rozwodzić .

Cały mecz był fatalnei komentowany przez Węgrzyna , zresztą nie pierwszy raz i nie ostatni .

Wracając do innych zespołów to nie skreślałbym tak szybko Podbeskidzia . Mogą pare razy w sezonie dostac 4-5 bramek i zapewne tak będzie , ale u mogą sprawić wiele niespodzianek kiedy będą grać w Bielsku . Wystarczy że dzisiaj wygrają z Widzewem i od razu ludzie zaczną na nich inaczej patrzeć.

Innego typu sprawa jest z ŁKS , gdzie ten klub w obecnym kształcie nie pasuje do ekstraklasy . Sportowo , finansowo , organizacyjnie , bez swojego stadionu .

Trzymam dzisiaj kciuki za Lechie . Niech rozgromią dzisiaj Pasy 4-5 do zera . Muszą w pomorzu zrobić modę na Lechie ( głównie swoją dobrą grą ) , szkoda by było gdyby pałali się w dole tabeli i stadion bardziej straszył pustkami niż zapraszał na piłkarskie widowiska .

Patryk_185 14.08.2011 12:14

Dzisiaj też trzymam kciuki za Lechię, raczej powinni wygrać ze względu na stadion i że Cracovia raczej znowu będzie się bić o utrzymanie. Nie wiecie ile biletów poszło na ten mecz ???

wiesniak84 14.08.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1146551)
Dzisiaj też trzymam kciuki za Lechię, raczej powinni wygrać ze względu na stadion i że Cracovia raczej znowu będzie się bić o utrzymanie. Nie wiecie ile biletów poszło na ten mecz ???

Oficjalna liczba (na godz. 9) osób posiadających wejściówki na dzisiejszy mecz to 30.100. W kasach pozostało ponad 4 tys. biletów.

vote-for-mikey 14.08.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1146486)
a ja poczytałem forum panienek i śmieją się z frekwencji na meczu z Zaglębiem .. podobno były puste trybuny, a tyle osób to oni na swoim stadionie nawet nie zobaczą :lol:

Serce mnie boli, jak muszę ich bronić, ale doszliśmy do poziomu, że na kurniku jest taka sama frekwencja jak na R22. I to świetnie, że Cię to bawi, przynajmniej dobrze Ci się ogląda mecz w TV, nie trzeba dupki ruszać, można wypić piwko w trakcie i nawet spokojnie w TV, nie rozpraszają Cię żadne krzyki.
Cytat:

7 sierpnia 2011, 17:00 - Kraków (stadion Cracovii)
Cracovia 1-3 Legia Warszawa
Saïdi Ntibazonkiza 90 - Manú 12, 24, Miroslav Radović 68

żółte kartki: Nykiel - Radović.

sędziował: Paweł Pskit (Łódź).
widzów: 12.546
Cytat:

13 sierpnia 2011, 18:00 - Kraków (Stadion Miejski)
Wisła Kraków 1-0 Zagłębie Lubin
Dudu Biton 50 (k)

żółte kartki: Núñez - Rachwał, Nhamoinesu.

sędziował: Szymon Marciniak (Płock).
widzów: 12 825.

westersyl 14.08.2011 12:35

Cytat:

wszystko zgodnie z przepisami i jedyny mankament, że 90% sędziów by tego nie odgwizdała
Przecież to jest ewidentny karny, Jaliens strzela na bramkę to dla mnie oczywistość, możemy nawet przypuścić, że piłka po jego główce trafiłaby w okienko i bramkarz byłby bez szans. Nie można tego wykluczć prawda ? Piłkarz Zagłębia zablokował ten strzał ręką, nie było to naturalne wyjście do głowy.

mitmichael 14.08.2011 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1146568)
Przecież to jest ewidentny karny, Jaliens strzela na bramkę to dla mnie oczywistość, możemy nawet przypuścić, że piłka po jego główce trafiłaby w okienko i bramkarz byłby bez szans. Nie można tego wykluczć prawda ? Piłkarz Zagłębia zablokował ten strzał ręką, nie było to naturalne wyjście do głowy.

Mogł skoczyc do gory nie wystawiajac reki. Poza tym nie widziałem jeszcze by reka wyciagnieta do gory w polu karnym to bylo przypadkowe zagranie.

jaro1985r 14.08.2011 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1146561)
Serce mnie boli, jak muszę ich bronić, ale doszliśmy do poziomu, że na kurniku jest taka sama frekwencja jak na R22. I to świetnie, że Cię to bawi, przynajmniej dobrze Ci się ogląda mecz w TV, nie trzeba dupki ruszać, można wypić piwko w trakcie i nawet spokojnie w TV, nie rozpraszają Cię żadne krzyki.

Zobacz sobie ile musiał już wydać Wiślak , który chciał być na wszystkich meczach ! Mecz to nie tylko bilet ale też inne koszta np. dojazd . Na żydach mają dwa mecze w miesiącu więc nie trudno się im na wszystkie zmotywować! Oni narazie grali 2 mecze i następny mają za miesiąc , my do tego czasu u siebie zagramy z 7. Bilety u nas nie są drogie(narazie bo w LE będą już pewnie drogie a na LM poniżej 100zł pewnie nie będzie) ale sumując wszystko to wyjdzie piękna suma. U nich panna płaci tyle co ja za kibel w McDonaldzie (całe 1 zł). Do tego ludzie mają obowiązki: rodzina, praca itp. Jak ktoś ma wybierać to normalne ,że woli sobie przyjść na Apoel niż na Lubinki.

martin_6 14.08.2011 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1146561)

Tylko, że to ich sufit, a nasza podłoga.

Pan Jotka 14.08.2011 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1146585)
Tylko, że to ich sufit, a nasza podłoga.

Ponadto porównując coś musisz zachowac te same proporcje. Jak będzie mecz z Legią u nas to porównasz :P
Niestety, ale finanse dają ludziomw dupkę. Iśc na mecz z Zagłebiem plus Apoel to z dojazdem 100 PLn i nie każdego stać na to. A na Pasach bilety za 5 PLN nie są w stanie przyciągnąć kompletu na mecz Legią...

Sartre 14.08.2011 13:34

Cytat:

A na Pasach bilety za 5 PLN nie są w stanie przyciągnąć kompletu na mecz Legią...
W dodatku dla nich mecz z Legią, to jeden z topowych meczów w sezonie (#2, po derbach? no na pewno top5), podczas gdy dla was mecz z Zagłębiem, to zwykła ligowa codzienność, poszarzała dodatkowo przez grę w pucharach.

Inna sprawa, że zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem te ok. 15-20 tyś. frekwencji to nie jest szklany sufit dla naszej ligowej rzeczywistości, po tym jak opadły emocje związane z otwarciem nowych wielkich stadionów. Chyba musimy się przyzwyczajać do tej 50% frekwencji...

vote-for-mikey 14.08.2011 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1146583)
Zobacz sobie ile musiał już wydać Wiślak , który chciał być na wszystkich meczach ! Mecz to nie tylko bilet ale też inne koszta np. dojazd . Na żydach mają dwa mecze w miesiącu więc nie trudno się im na wszystkie zmotywować! Oni narazie grali 2 mecze i następny mają za miesiąc , my do tego czasu u siebie zagramy z 7. Bilety u nas nie są drogie(narazie bo w LE będą już pewnie drogie a na LM poniżej 100zł pewnie nie będzie) ale sumując wszystko to wyjdzie piękna suma. U nich panna płaci tyle co ja za kibel w McDonaldzie (całe 1 zł). Do tego ludzie mają obowiązki: rodzina, praca itp. Jak ktoś ma wybierać to normalne ,że woli sobie przyjść na Apoel niż na Lubinki.

Zwłaszcza ten, który ma karnet i nie przyszedł na Zagłębie. Skoro poszły wszystkie bilety na C, to dlaczego nie było pełne? W okół mnie są same karnety wykupione, a każdy miał obok siebie wolne miejsce (E23).

Poważnie? Chce wam się usprawiedliwiać taką frekwencję? Sory, ale tyle ludzi było na Podbeskidziu, czy na Ruchu, kiedy było jakieś -10 stopni.

Jak przyjdzie 5 tysięcy na mecz z GKSem, to też powiecie "e, dla parchów to byłby sukces!", "bilety MPK podrożały, nie każdego stać!", "Niedziela, godzina 17, pogoda nie dopisuje..."?

e:
oczywiście, że na Cracovii taki wynik to będzie 2, góra trzy razy w sezonie. Ale to chyba nie znaczy, żeby dawać szansę by mieli wyższą frekwencję od nas, albo chociaż prawie taką samą...

Jaroo1 14.08.2011 13:47

Cytat:

Inna sprawa, że zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem te ok. 15-20 tyś. frekwencji to nie jest szklany sufit dla naszej ligowej rzeczywistości, po tym jak opadły emocje związane z otwarciem nowych wielkich stadionów.
Jak na chwile obecna to powyzej 20 tys to jest w stanie skoczyc frekwencja tylko na meczach TOP. U nas na puchary na Legie,cracovie,amice powinno byc spokojnie ponad 20 tys. Moze jeszcze na zgodowych. W innych przypadkach smiem watpic, ze bedzie ponad 19 tys. Po prostu ludzie wybieraja mecze TOP zamiast tych normalnych, po co isc na Zagłebie jak za 4 dni mam super mecz w ostatniej rundzie kw. LM. Pozniej tez mam mecze w tygodniu w LM/LE wiec sobie na nie pojde a odpuszcze ligowe. Jendym sie nie chce, wielu napewno nie stac zeby wszystkie mecze zaliczyc

U Was (Legia/Amica) sie jakos nie zaglebiam w temat frekwencji ale widze, ze jest ona podobna do tej naszej z zeszlej rundy czyli 16-18 tys. Dodatkowo macie drogie bilety i w przypadku Legii tez puchary. Jakos sobie nie przypominam, zeby w wielu meczach Wam frekwencja skoczyla na powyzej 20 tys (oprocz meczow w pucharach i tych po otwarciu stadionu) wiec zapewne tez bedziecie musieli sie zadowolic frekwencja na poziomie 14-19 tys

Wiadomo liczy sie lans i tym sposobem przykladowo na otwarcie PGE Areny (nie to dzisiejsze tylko na to zwiedzanie stadionu) przychodzi 50 tys ludzi... Pozniej na mecz ligowy przychodzi ponad 30 tys. Ciekawe kiedy tam ludzie nasyca sie ładnymi widokami i sobie odpuszcza chodzenie na mecze

Gordian 14.08.2011 14:18

Legie potrafisz z dużej litery napisać, a Cracovia już nie? Niechęć niechęcią, ale nazwy własne piszemy z wielkiej litery. Nie zniżajmy się do poziomu forum tego wiecznie drugiego klubu.

100(L)ica 14.08.2011 14:24

Ja wszystkie kluby traktuję z szacunkiem, bo oprócz poziomu piłkarskiego jedna od drugiej nie są lepsi. np. Legiunia, Wisła, Czy Lech/Amica. Mają swoich kibiców/Ultrasów i swoich napinaczy. Więc lepiej dać se na luz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl