![]() |
Moim zdaniem LF dał Wiśle max tego, co mógł dać i dalej byłoby tylko gorzej. Powodzenia w nowym klubie. PS. 3-letni kontrakt.
|
Cytat:
|
To co teraz Igbekeme w Lechii?
Fernandez wchodzi na podium szmatławców typu: carlitos, mączyński (bajek o wsh nie kupuje), cierzniak, dolha - surma troche inna historia. |
Cytat:
Co do Fernandeza, to sam jestem szczerze powiedziawszy zaskoczony jego decyzją. Okienko jest jeszcze otwarte przez jakiś czas, myślę, że prędzej czy później znalazłby angaż w Ekstraklasie. Lechia musiała naprawdę słono mu zapłacić za to, że zgodził się szukać nowych wyzwań w I lidze. |
To jest zawód, a nie sentymenty. Przeszedł do innego klubu, w którym dostał więcej - co w tym dziwnego?
Nie przechodzi do żydów, żeby kociokwiku dostawać. Igbekeme i Llonch, pakę to tam będą mieli dobrą :D |
Imaz jeszcze.
No zawód taki, że ponoć poszedł na pewne, a u nas musiałby zebrać z boiska bonusy - ile w tym prawdy nie wiem, natomiast przejście do bezpośredniego rywala walczącego o awans w dennej lidze za pare srebrników więcej to urestwo.... |
Ale czego Ty się spodziewałeś po gościu który tu był półtora roku ? Przecież nie zdziwiłbym się gdyby poszedl na drugą stronę blon jakby mu dali 200 na miesiąc :D
|
Pytanie dlaczego miałby nie iść do Cracovii jakby dawali 200 tysięcy?
Przecież on jest w pracy, a nie na trybunach. |
bo masz na tym forum półgłówków typu Lucjusz Nowak, którego IQ nie przekracza jego numeru buta
|
Dokładnie.Farnandez jaki jest każdy wie.Trzeba mieć w drużynie takiego Hajde 2.0 który do bólu uprzykrzy mu grę i Luisa w meczu nie ma.Gdyby dostał u nas więcej niż miał albo nawet kontrakt na poziomie poprzedniego na Królewskiego posypały by się gromy.
Jeśli chodzi o kontrakt w Lechii to nie jest ważny sam Fernandez tylko możliwości nowego właściciela,czy jak mówił Siara czy Jaro czasem nie urwał kurze złotych jaj |
Cytat:
|
Cytat:
|
Utrzymanie w tym sezonie będzie cudem
|
Cytat:
|
uuuuuła, nie wiem czy się pozbieram
|
Zamiast bezmyslnie szczekac wez sie za obrone swojego idola Anala Uryne- to wychodzilo ci najlepiej :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Gracz na tym poziomie to byłby im chyba potrzebny do pompowania piłek i prania majtek po treningu. A serio - dzięki za grę dla Wisły, przy czym czerwoną kartką pomógł nam spaść, a ostatnie mecze tej wiosny to było moim zdaniem szanowanie nóg z jego strony. Ogólnie - najemnik - jak dla mnie nic w tym złego. |
Tu jest więcej info o Lechii i Fernandezie.
Jedyny problem, że gramy z nimi w 15 kolejce więc już się ogarną. https://sport.interia.pl/klub-lechia...ie,nId,6900237 Cytat:
|
Dokładnie się tym wszystkim zgadzam, oprócz tego prania majtek, bo pewnie by coś pograł, ale o czy my w ogóle piszemy. Nie rozumiem o co ten cały szum.
|
Lechię tak szybko wyjąsni rzeczywistość jak naszego Brzęczka I liga. Także tu raczej nie będzie miejsca i czasu na udawane ruchy i zakłamywanie prawdy. Albo mają kasę i to będzie widać po działaniach i wynikach, albo to jakaś wydmuszka i każdy nawet nieoficjalnie będzie wiedział i widział co jest grane.
|
Podziwiam tą pewność, że Lechia popłynie. Takie napinanie z naszej strony zawsze działało odwrotnie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Carlitos był hejtowany za to że poszedł do Legii, racjonalnie to zrozumiały był wybór jeśli chodzi o ścieszkę sportową. |
a tam , czyż nie jest ambitne próba przywracania legendarnemu klubowi miejsca w ekstraklasie ?
w dodatku drugi raz z rzędu , więc nie dość że ambitny to i konsekwentny |
Ale co tak realnie może osiągnać Fernandez? Dostał dobrą kasę, to poszedł do Lechii, może mu powiedzieli że tworzą wielki projekt = zapewne za rok będzie ekstraklasa i powiedzmy 50% więcej siana niż teraz. Źle? Co on może więcej osiągnąć? Powiedzmy, że jego tok rozumowania jest taki, kasa się liczy, fajnie by było też pograć na przyzwoitym poziomie ale w Hiszpanii jestem ogórasem, który nic nie osiągnie, jak mam jechać znowu do jakiejś Grecji czy nie wiadomo gdzie, w sumie od nowa się pokazywać, aklimatyzować, to pójdę do tej Lechii, zarobię kasy, a za rok może ekstraklasa będzie czyli szczyt możliwości.
Oczywiście Lechia może okazać się kompletnym niewypałem, Lechia tzn ten projekt MADA, no ale co z tego? Tam chociaż się może łudzić, że będzie ok, a może znając sytuację w Wiśle, doszedł do wniosku, że z takim zarządem, trenerem i ogórami składzie, osłabianiem składu, biedą, awansu znowu nie będzie więc lepiej spróbować w Lechii. U nas nadal panuje romantyczna wizja piłkarzy kochających klub, po roku to już są legendami i mają wiślackie DNA. Pytanie proste, co może takiemu Fernandezowi zaoferować Wisła? Nic. Ścieżki rozwoju żadnej, "gwarancji" awansu żadnej, kasę też chcieli mu uciąć, to po .... ma tu siedzieć? Poszedł sobie tam gdzie będzie miał lepiej albo mu się wydaje, że będzie miał lepiej. Tu oczywiście wielkie pitu pitu, jaki gościu zjebany i co on zrobił? Ho, ho, no co zrobił? Odszedł ze śmiesznego klubu. Co go tutaj miało trzymać? Szacunek do legend płynący z Wisły? Tu jakaś wizja panuje, że Wisła to taki wielki i wspaniały klub, że przecież nie godzi się iść do klubu z tej samej ligi, który lepszą kasę oferuje. |
Pietrzak w Wieczystej
|
Jakub Chodorowski dyrektorem sportowym w Lechii Gdańsk.. swego czzasu był chyba płacz na forum, że odchodzi bo stał za dobrymi transferami?
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
https://twitter.com/Marciniak_k/stat...42018890944512
150k miesięcznie, odrzucenie (niższych) ofert z Ekstraklasy. Pozostaje życzyć Luisowi terminowych przelewów na konto ;) |
I to jeszcze na 3 lata podpisali.... Grubo.
|
po prostu to prztyczek w nos Jaro najwyraźniej ich stać
|
Cytat:
Za kasę to jeszcze nie jednego piłkarza sciągną (strzelam że do końca sierpnia przyjdzie ok 20 nazwisk). A co z tego powstanie, nie wiem, ale się domyślam. Nie wróżę im awansu w tym sezonie, a LF powtórzenia swojego dorobku strzeleckiego z zeszłego sezonu. |
Zanim skompletują skład, jako tako to poukładają, to może ich zastać grudzień i sytuacja podobna do tej, w której znajdowała się Wisła przed przerwą zimową rok temu.
|
Cytat:
|
nie wnikam w to co dalej , ale wziecie LF , a nie dajmy na to lautaro martineza czy chociaż kogoś z Legii , to ewidentny cios w Jarosława
|
Luis Fernandez strzela 3 gole w swoim debiucie w nowym klubie
|
Z czego 2 z karnego. Czyli stosunek bramek z gry do tych z karnego podobny jak w Wiśle ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl