Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

syryls 28.11.2011 20:02

Jeżeli nie to ma problem[Jaliens] że zakończyć kariere czy dorobić...

cider 28.11.2011 20:17

Burliga musi do nas wrócic po wypożyczeniu. Czy mogą byc z tym problemy ?

syryls 28.11.2011 20:26

Sam burliga nie przyjdzie do nas, bo po co, on nawet do 18 nie wejdzie... No może, ale niech zostanie tam gdzie jest,i lepiej dla niego i dla nas. Ale ruch ma prawo pierwokupu, więc wystarczy że złoży oferte jaka była przypisana i gracz jest ich.To będzie jakieś 100 tys euro.

Reserve 28.11.2011 20:40

cider mogą być bo Ruch ma prawo pierwokupu

@EDIT: kolega up szybszy o 20 min... tak to jest jak się nie odświeża strony... :D

grzesiek632 29.11.2011 12:22

Bardzo bardzo polecam wywiad z Patrykiem Małeckim:

http://wislalive.pl/news/patryk_male...im_zyciem-102/

sayek89 29.11.2011 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1196866)

Trener tego nie czuł, bo nie pochodzi z Polski, nie zna tego klimatu, ale zobaczył jak to jest, przegrać mecz i na drugi dzień nie pracować już w klubie.

Cudnie zakończył.

winiarex 29.11.2011 13:05

Fajne ze Pytryk juz wyleczyl kontuzje brakowalo go w skladzie

TymonPRO 29.11.2011 13:16

Genialny wywiad z Patrykiem

Patryk Małecki 1906% Wisła

Iliev Małecki Melikson nasze złote trio

dj_ibutti 29.11.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk Małecki
Nie mówię tego, żeby się podlizać fanom. Jestem tutaj 10 lat, tutaj się czuję najlepiej, tutaj zadebiutowałem w ekstraklasie, dane mi jest tutaj grać cały czas i chciałbym grać w Wiśle jak najdłużej. Jeśli dostałbym propozycję podpisania kontraktu do końca życia, to nawet bym się nie zastanawiał. Szanuję takich zawodników, którzy grają całe życie dla jednej drużyny.

Może Basałaj z Valckxem pójdą po rozum do głowy?!

westersyl 29.11.2011 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1196885)

Już od dawna krążyły plotki, że Patryk jest na słynnej liście wiadomo kogo. Czy góra będzie wstanei mu wybaczyć to jego przewinienia ? - tego nie wiem.

Piłkarsko mimo monetami denerwującego zbyt indywidualnego stylu gry wynikającego z nadmiernej chęci zwycięstwa Patryk jest zawodnikiem, którego należy w klubie zostawić. Powiem szczerze po tym co przyszło nam oglądać w derbach z Górnikiem czy Podbeskidziem zatęskniłem nawet za jego akcjami w których pchał się na 3 piłkarzy.
Ostanie mecze dały nam odpowiedz komu tak naprawdę się chce bo Patryk mimo że potrafił spartolić kilka akcji pod rząd to zawsze starał się coś robić.

Nie dawno mieliśmy przykład że nagonka na niego i zbyt mocne temperowanie sprawiły że Patryk w którymś tam meczu nie był kompletnie sobą.

Kilka fajnych zdań można przeczytać, które padły z ust Patryka w tej rozmowie. Oczywiście jak silna jest miłość Patryka do Wisły okaże się wtedy przyjdzie za niego konkretna oferta, zresztą dziwi mnie trochę te deklaracje mając na uwadze że Patryk ma zapisaną w kontrakcie kwotę odstępnego....

WISŁAZWE 29.11.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1196885)

Liczę tylko na Valck'a bo ten pierwszy Pan, to nosi głowę w chmurach, a to czy ma rozum to już kwestia na inną dyskusję.

Zobaczymy, czy Patryk zapracuje na danie mu jeszcze jednej szansy, tzn. Moskal mu ją na pewno da, chodzi mi bardziej o osoby decyzyjne w naszym klubie.

mr_kwolf 29.11.2011 14:16

Mam nadzieje, że Patryk mówi o grze do końca życia na darmo albo za przysłowiowe "pampersy". Bo inaczej to wygląda jak sie okaże jego miłość jest podobna do tej Wieszczyckiego do ŁKS-u, czyli "mogę pracować nawet za darmo o ile sowita wypłata jest na koncie na czas". Znaczy, że mogę grać w Wiśle nawet i 10 lat jeżeli dostane tyle ile będe chciał.

Ja już nie wierze w te wielkie obietnice piłkarzy.

mitmichael 29.11.2011 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1196866)

Brawo Patryk - bardzo inteligentne odpowiedzi majace pokrycie w rzeczywistosci. A ten tekst to sobie gdzies zapisze :D

"Wydaję mi się, że trener nie czuł atmosfery. Można przegrać mecz z Podbeskidziem, z Górnikiem Zabrze, choć - jak podkreślam - Wiśle nie wypada przegrywać z takimi drużynami, a już mecz z Cracovią to jest w ogóle świętość. "

sevenheaven 29.11.2011 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1196900)
Mam nadzieje, że Patryk mówi o grze do końca życia na darmo albo za przysłowiowe "pampersy". Bo inaczej to wygląda jak sie okaże jego miłość jest podobna do tej Wieszczyckiego do ŁKS-u, czyli "mogę pracować nawet za darmo o ile sowita wypłata jest na koncie na czas". Znaczy, że mogę grać w Wiśle nawet i 10 lat jeżeli dostane tyle ile będe chciał.

Ja już nie wierze w te wielkie obietnice piłkarzy.

Patryk już w którymś z wywiadów powiedziałi, że nie dogadali się co do kontraktu ( na pewno chodzi o pieniadze ), jesli sie nie dogadają to odejdzie .. więc za pampersy on nie będzie grał, bo zerwali rozmowy co do nowego kontraktu ( wywiad był live, więc nie był przekręcony )

jak będzie to się okaże ..

rafal777 29.11.2011 15:05

Bez przesady z tym do końca życia. Ja bym Patryka zostawił w klubie bo się chłopak stara. Ale dla mnie niedopuszczalne jest, że on dalej twierdzi, że jest w stanie nie wyjść na mecz jeśli w jego odczuciu trener nie będzie z nim fair. Co to w ogóle ma znaczyć? Przyjdzie trener, posadzi go na ławce bo będą lepsi i potem on mu odmówi gry bo w odczuciu Patryka on jest the best.

JrQ- 29.11.2011 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1196873)
Trener tego nie czuł, bo nie pochodzi z Polski, nie zna tego klimatu, ale zobaczył jak to jest, przegrać mecz i na drugi dzień nie pracować już w klubie.

Cudnie zakończył.

nie zakończył, bo 6 stron tego wywiadu tam masz :>

masterlag 29.11.2011 16:02

Co do Patryka i jego gry w Wiśle- nie zapominajcie, że gra w piłkę to jego praca. Widać, że chłopakowi zależy, że Wisła nie jest mu obojętna.
Niby dlaczego on ma zarabiać mniej niż te Jaliensy czy inne Kirmy? Niech walczy chłopak o swoje, jednocześnie nie zapominając o tym, że Wisła to nie Basałaj czy Valckx. :)

Nie wiem dlaczego u nas tak jest, że "nasi" zarabiają zawsze mniej (jak wcześniej Brożkowie), niż najemnicy zza granicy... Podobno chcemy Polaków, ale za nich czy im nie chcemy [godziwie] płacić...

Niech sprzedadzą Kirminho, a przedłużenie kontraktu z Małym to powinien być priorytet transferowy.

Marcin_fan 29.11.2011 19:22

"Z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że nie możemy się doczekać meczu rewanżowego. Wtedy pokażemy Cracovii, jak się gra w piłkę.."
Oj Patryk nie może być inaczej!

Kamil17ABG 29.11.2011 20:02

Dlatego też ten tatuaż. Z tego co słyszeliśmy, masz teraz nowy. Jaki i gdzie?

Mam nowy (śmiech). Jest to legenda Wisły, Henryk Reyman. Od zawszę chciałem mieć tatuaż z jego podobizną. Sporo o nim czytałem i wiem, że był to człowiek z charakterem, który - tak jak ja - nienawidził przegrywać. Strzelał dużo bramek dla Wisły, został legendą. Ktoś mi kiedyś powiedział, że mamy coś ze sobą wspólnego :) „Mój Reyman” znajduje się na barku.

Widział ktoś ten tatuaż? :)

dj_ibutti 29.11.2011 20:15

Trzeba czekac do jakiegos wygranego meczu, na pewno Patryk zdejmie koszulke heheh ;)

bloodraven 29.11.2011 21:03

Z tematu o pucharach :

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1196983)
Boguś akurat juz raczej sporo nie pogra,wroca Maor ,Mały,Kirm nie bedzie chory i cała runde dalej bedzie grzał ławe.
Guła na szczescie tez.

W mojej opinii Boguś właśnie teraz może się odbudować. W meczu ze Śląskiem zaczął przypominać zawodnika z przed kontuzji, czyli: ruchliwość, gra kombinacyjna, podłączanie się jako drugi rozgrywający oraz niezwykła inteligencja boiskowa. Moskal potrzebuje piłkarzy właśnie w takim typie. Mimo, że w ostatnim meczu były tylko przebłyski (które ostatecznie zostały przesłonięte przez błędy), wierzę że ten zawodnik się odbuduje, gdyż przed kontuzją uważałem go za najlepszego polskiego piłkarza. Dodatkowo mając Ilieva, Meliksona, Małeckiego (który umie rozegrać jak w końcu podniesie głowę) Wisła wykazuje duży potencjał do gry ładnej dla oka gry kombinacyjnej.

WISŁAZWE 29.11.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bloodraven (Post 1197018)
Z tematu o pucharach :

W mojej opinii Boguś właśnie teraz może się odbudować. W meczu ze Śląskiem zaczął przypominać zawodnika z przed kontuzji, czyli: ruchliwość, gra kombinacyjna, podłączanie się jako drugi rozgrywający oraz niezwykła inteligencja boiskowa. Moskal potrzebuje piłkarzy właśnie w takim typie. Mimo, że w ostatnim meczu były tylko przebłyski (które ostatecznie zostały przesłonięte przez błędy), wierzę że ten zawodnik się odbuduje, gdyż przed kontuzją uważałem go za najlepszego polskiego piłkarza. Dodatkowo mając Ilieva, Meliksona, Małeckiego (który umie rozegrać jak w końcu podniesie głowę) Wisła wykazuje duży potencjał do gry ładnej dla oka gry kombinacyjnej.

W szczególności, że do Danii nie pojedzie ze względu na kontuzję.
Daj Panie Boże, żeby przepracował cały okres przygotowawczy i na wiosnę grał bez kontuzji, bo naprawdę szkoda gościa..

Karherop 29.11.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1197055)
W szczególności, że do Danii nie pojedzie ze względu na kontuzję.
Daj Panie Boże, żeby przepracował cały okres przygotowawczy i na wiosnę grał bez kontuzji, bo naprawdę szkoda gościa..

pokaz mi gdzie pisze na oficjalnej że jest kontuzjowany :>

to chyba normalne ze kadra meczowa wynosi 18 zawodników + ew 1 na wypadek jakiś kontuzji

Boguski co prawda wygląda chyba najlepiej , od pamiętnego meczu z Legią , jednak to co martwi to jego ciągłe upadki , przewracania się . Dobrze zauważyło to weszlo , że w stykowych sytuacjach zawsze musi zaryć dupą/ kolanami o ziemię . Nie ma co się dziwić ze tak często łapią go kontuzje .

Nie mniej jednak w tym spotkaniu podobał mi się chociazby o niebo bardziej niz Garguła w dotychczasowych wystepach . Widać było tak z 30% dobrego starego Boguskiego . To już coś .

Inna sprawa że mając do dyspozycji na 4 ofensywne pozycje 8 zawodników rzeczywiście cięzko może mieć z wejciem na ławke , a co dopiero do składu .

MatMario 29.11.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1196918)
Co do Patryka i jego gry w Wiśle- nie zapominajcie, że gra w piłkę to jego praca. Widać, że chłopakowi zależy, że Wisła nie jest mu obojętna.
Niby dlaczego on ma zarabiać mniej niż te Jaliensy czy inne Kirmy? Niech walczy chłopak o swoje, jednocześnie nie zapominając o tym, że Wisła to nie Basałaj czy Valckx. :)

Nie wiem dlaczego u nas tak jest, że "nasi" zarabiają zawsze mniej (jak wcześniej Brożkowie), niż najemnicy zza granicy... Podobno chcemy Polaków, ale za nich czy im nie chcemy [godziwie] płacić...

Niech sprzedadzą Kirminho, a przedłużenie kontraktu z Małym to powinien być priorytet transferowy.

Tak powinno być, a jak jest to widać przy każdym okienku transferowym. Jest news że przyjdzie murzyn, co strzelił 70 bramek w Kambodży to jest sik po nogach, dać mu trylion złotych i kontrakt na 70 lat.

Przychodzi kontuzjowany emeryt z Homolandii to samo. Napiszą że idzie chińczyk będzie tak samo, zaczną liczyć ile koszulek w chinach będą mogli sprzedać, dać mu dwa tryliony złotych.

Jest młody Polak, związany z Wisłą, mocno specyficznie, mocno emocjonalnie, na pewno nie obojętnie podchodzący do swojej pracy, niech zapierdala za "czapkę gruszek", stuli pysk i się słucha naszych nowych "wielkich piłkarzy" i równie wielkich "kibiców". A jak nie pasuje to go ożenić na zachód, wschód, obojętne.

Wojtas 29.11.2011 23:46

Rafał i tak juz gra o niebo lepiej niz jak wchodzil zaraz po kontuzjii.Powiedzial bym ze grac nawet dobrze,gdybym nie pamietal ,tego starego Boguskiego.To byl kawał piłkarza.J***ny Borysiuk.

dj_ibutti 30.11.2011 01:48

A Patryk nie ma przypadkiem kontraktu do 2014?

filemon 30.11.2011 01:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1197089)
A Patryk nie ma przypadkiem kontraktu do 2014?

ma.
[10 znaków]

Lysy 30.11.2011 02:00

"Szlachetna Paczka" - dla tych co nie zaglądają na oficjalną.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...go_potrzebuja/

Osman w stroju Św. Mikołaja genialnie wygląda.

HanysKce 30.11.2011 04:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1197091)
"Szlachetna Paczka" - dla tych co nie zaglądają na oficjalną.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...go_potrzebuja/

Osman w stroju Św. Mikołaja genialnie wygląda.

Ewidentnie Osman minął się z powołaniem! Ale gość potrafi nawijać.. :D

dj_ibutti 30.11.2011 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1196907)
Bez przesady z tym do końca życia. Ja bym Patryka zostawił w klubie bo się chłopak stara. Ale dla mnie niedopuszczalne jest, że on dalej twierdzi, że jest w stanie nie wyjść na mecz jeśli w jego odczuciu trener nie będzie z nim fair. Co to w ogóle ma znaczyć? Przyjdzie trener, posadzi go na ławce bo będą lepsi i potem on mu odmówi gry bo w odczuciu Patryka on jest the best.

Chodziło o to, że Kasperczak z nim nie rozmawiał. Nie podał powodów swojej decyzji, swoich "fochów", tylko przestał go "zauważać".

hide 01.12.2011 15:59

Pytanie z innej beczki.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._Danii//55475/

Wie ktoś może jak sie nazywa producent tych słuchawek Meliksona ?

Dzięki Lupo!

Lupo 01.12.2011 16:01

To są słuchawki Monster Beats by Dr. Dre.
http://www.beatsbydre.com/

PlacekTSW 01.12.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1197073)
Rafał i tak juz gra o niebo lepiej niz jak wchodzil zaraz po kontuzjii.Powiedzial bym ze grac nawet dobrze,gdybym nie pamietal ,tego starego Boguskiego.To byl kawał piłkarza.J***ny Borysiuk.

No, Boguś powinien się zrewanżować w ten sam sposób borysiukowi.

Dariook 01.12.2011 19:57

Mały chyba z nami zostanie do konca kariery :)
Szacunek dla niego za ten tatuaż. Wszyscy przeciwnicy Małego puknijcie się w czoło!

Marcin_fan 01.12.2011 20:07

Dla Małego najlepiej u nas.
W końcu ze wszystkimi( no prawie ) dogada sie po polskiemu :)

BlurgH 01.12.2011 21:05

Zmieniając temat z Małego na Wilka - gość mi zaimponował. Przelał krew za Wisłę !

19sebawro06 01.12.2011 21:29

jest jakas fota tatuażu Małego? jestem bardzo ciekaw jak wygląda

Zotek 01.12.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1197709)
Zmieniając temat z Małego na Wilka - gość mi zaimponował. Przelał krew za Wisłę !

I to nie pierwszy raz! W meczu ze Śląskiem też z tego co pamiętam miał twarz we krwi.
Mówiłem to już kilka razy, ale z Czarka będą ludzie.

marian paździoch 01.12.2011 21:37

Czarek, Mały, Guła - brawo i oby tak dalej. Cieszę się, iż Polacy decydują o obliczu zespołu w tak ważnym meczu i pokazują, że za Białą Gwiazdę na boisku zawsze powinno się walczyć do upadłego .

Dariook 01.12.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1197735)
jest jakas fota tatuażu Małego? jestem bardzo ciekaw jak wygląda

http://library.kiwix.org:4216/I/REYMAN.JPG

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl