Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

pawelwislak 17.06.2011 12:10

Dla mnie Maczynski we wszystkich meczach tego sezonu jakie widzialem (kolo 6-7) zdecydowanie wyroznial sie zaangazowaniem i walka i robil na mnie duzo lepsze wrazenie niz Gula czy Jirsak. Prawda jest ze moze wynikalo to z tego na tle kogo sie wyroznial ale mi sie osobiscie wydaje ze lepiej dawac jemu szanse niz ciagle wiazac nadziej z dwoma juz starymi wyjadaczami ze nagle strzela wielka forma.

szprotson 17.06.2011 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1111976)
Kowalski się raczej nigdy nie żalił do mediów i nie narzekał. A Garguła ? Na boisku zero zaangażowania, a potem do gazety "brakło motywacji"

Zacznijmy od tego :

Mati Kowalski na boisku to jest dramat. Połączenie kłody drewna z żabą, w skutek czego wychodzi ślamazarny wślizg.
Ale na treningach zapierdala, z Wisłą sie utożsamia (przyznac sie ilu od niego ma koszulke badz inne gadzety) nie narzeka nie płacze nie psioczy tylko robi swoje. Wole takiego piłkarza jako 25ego niż Branco. Nie wiem czy ktos ma nizszy kontrakt niz Mati, przecize chłop w Hucie mieszka a nie na wolach czy zielonkach jak reszta. Szkoda tylko ze piłkarsko jest Odra Wodzisław.
On gra zawsze na swojego maksa, to ze ten maks jest niski to juz nie poradzimy nic, ale gra na maxa nie odpuszcza. A Guła ? Nie moge patrzyc na ten przewracający sie pachołek, po kontuzji to nie jest ten sam piłkarz. Ostatnio mowil ze jak nie będzie miał pewnego placu to poszuka innego zespołu, Łukaszku komu w drogę temu w czas, chcę zobaczyć jak idą poszukiwania nowego klubu,w koncu ty zawsze chcesz grać a nie siedziec na ławce i przeglądac iphona.

I jak ktoś nie mówi ze Kowal nic nie robi i łapie hajs. Panowie,dlaczego WY tak samo nie robicie w takim razie ?

E: lol. Kowalski duzo nei zarabia. wiecej nie bede sie rozpisywał i nie kieruje sie stereotypami tylko tym co wiem.

vote-for-mikey 17.06.2011 12:22

Nie wiem dokładnie ile zarabia Kowalski, ale skoro Brud zarabia 4 tysiące, to mniej niż 10 pewnie Kowal nie dostaje. A to, że mieszka w Hucie nie jest żadnym wyznacznikiem tego, czy jest bogaty czy nie - głupie stereotypy ;)

Wy to widzicie tak, że Mączyński jest ambitny więc chce zostać w ŁKSie, a ja to widzę tak, że chłopak po prostu chce grać w piłkę, bo wie, że szansa na nowy kontrakt z Wisłą jest minimalna. Osobiście go lubię, uważam, że ma umiejętności i charakter i dlatego chcę, żeby wrócił do Wisły i zapierdalał na całego w Krakowie, bo wierzę, że mu się może udać i wtedy mógłby dostać nowy kontrakt. A mówienie, że chce odejść z Wisły to asekuracyjna gadka.

bartek89TS 17.06.2011 12:32

Jak podaje "Przegląd Sporotwy", trener reprezentacji Polski Franciszek Smuda miał złożyć propozycję powrotu do kadry kapitanowi Wisły, Radosławowi Sobolewskiemu. Ten jednak ponoć odmówił.

– Kiedyś zapytałem Radka Sobolewskiego, czy chciałby wrócić do reprezentacji – przyznaje Smuda. Pomocnik Wisły podziękował za powołania jesienią 2007 roku, już po awansie na mistrzostwa Europy w Austrii i Szwajcarii. – Nie chciał. Odpowiedział, że to już zakończony etap. Szkoda. Widziałbym go w kadrze. Przydałby się nam – potwierdza selekcjoner.

Źródło: Przegląd Sportowy

wolfy 17.06.2011 12:36

Proponuję dać spokój Kowalskiemu. Zarabia mało, gra na ile umie. Winien jest klub, że nie potrafi znaleźć porządnego stopera, a nie on - jest po prostu związany kontraktem.

Można go krytykować za złe mecze, ale czyja to wina, że mamy taką słabą ławkę?

Tak jak mądrze tutaj napisali - Garguła mimo jednego z najwyższych kontraktów schodzi z boiska z czystą koszulką, a Mateuszowi odpuszczania nikt nie może zarzucić.

Teqcontroller 17.06.2011 12:49

http://www.youtube.com/watch?v=eIoWK...&feature=feedu

Video z prezentacji.

Jaliens dla interii.

http://sport.interia.pl/raport/wisla...n,1655391,4651

blanco 17.06.2011 20:14

Kew jeździ Hummerem ? Bo chyba spotkałem go dzisiaj na Mazowieckiej ;)

mgła 17.06.2011 20:18

ja spotkałam Kew jak wsiadał z rodzinką do Audi srebrnego na Holenderskich blachach

blanco 17.06.2011 20:20

No to w takim razie mi się przywidziało , albo ma dwa auta ;P gość był czarnoskóry, może to mnie zmyliło.

mgła 17.06.2011 20:22

BTW jak to Panow zainteresuje ma bardzooo ładną żonę

willow 17.06.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1112014)
Człowieku gość się nie boi, tylko ma gdzieś siedzenie na ławce albo bycie poza kadrą, bo nasi włodarze będą woleli ściągać i dawać szansę jakiemuś młodemu 32 letniemu darmowemu grajkowi.

A kto mu broni być lepszym od tego "młodego, darmowego 32-latka"?

Oxydrene 17.06.2011 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1112274)
BTW jak to Panow zainteresuje ma bardzooo ładną żonę

Wrzuć fote jak masz wtedy zdecydujemy czy masz racje

El'kabat 17.06.2011 22:25

Kiedy Chavez wraca ze Stanów ?

fialo 17.06.2011 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1112313)

Zapewne wtedy, kiedy odpadnie z Gold Cup :)

Jutro Kostaryka gra z Hondurasem.

WISŁAZWE 17.06.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1112313)

Trudno powiedzieć, bo to zależy kiedy Honduras odpadnie z Gold Cup.
Cały turniej kończy się 25 czerwca.

gianbuffon 17.06.2011 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1112315)
Zapewne wtedy, kiedy odpadnie z Gold Cup :)

Jutro Kostaryka gra z Hondurasem.

23.00 EUROSPORT2
Trzymać kciuki za Osmana :)

Karherop 17.06.2011 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1112327)
23.00 EUROSPORT2
Trzymać kciuki za Osmana :)

ja bym raczej trzymał za Diaza , bo Chavezowi ten puchar jest potrzebny jak rybie rower .

im szybciej wróci ze Stanów tym lepiej dla Wisły

Paweł 18.06.2011 17:26

Ksiądz-menedżer: rozmowa troszeczkę dziwna:)

Cytat:

Udzielał ksiądz ślubów obu braciom Brożkom.
Zgadza się. Przyjaźnimy się już jakieś siedemnaście lat. Paweł, jak jeszcze grał w Wiśle, zawsze dzwonił, żebym zabrał Asię na stadion, bo i tak zawsze jechałem po drodze. Po meczu nieraz zabieraliśmy jeszcze Piotrka, szliśmy na jakąś kolację. Bardzo cenię sobie te znajomości. Mam też dobry kontakt z Patrykiem Małeckim, często rozmawiamy.

Patrykiem z papieżem na przedramieniu…
Nieraz wyciszałem jego wariactwa życiowe. Tłumaczyłem, że musi się trochę uspokoić i ostatnio rzeczywiście stonował. Mówię mu: „zobacz, odeszli Brożkowie, odszedł Głowacki, Baszczyński. Teraz ty masz być liderem tej Wisły. Masz trzymać z kibicami, ale mieć też do nich dystans. Nie mogą powtarzać się te wszystkie historie, jakie ci się przytrafiają”. I chyba powoli zaczyna to rozumieć.
źródło: http://www.weszlo.com/news/7091

BTW, warto przeczytać cały wywiad. Bardzo oryginalny.

mitmichael 18.06.2011 18:07

No to moze Małego Maaskant bedzie probował teraz jako wysunietego napastnika - dzisiaj poradzil sobie bardzo dobrze, miał dobre podanie to zaraz wykorzystał sytuacje

EDIT: Nie oceniam nowych bo to najwieksza glupota tylko zawodnika grajacego długo w Wisle a to jest znaczna roznica. Wiem, ze sobie nie poradził ze Slaskiem ale ze Slaskiem cala druzyna zagrała zle wiec nie oczekiwales chyba, ze sam Mały wyrozni sie z tłumu.

JarekTSW 18.06.2011 18:12

Nie oceniaj zawodników po meczu z A klasą :) Ze Śląskiem gral wysuniętego i kompletnie sobie nie poradził. On nadaje się do ataku ale jak w tym ataku nie gra sam. Póki co gramy jednym napastnikiem

gianbuffon 18.06.2011 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1112329)
ja bym raczej trzymał za Diaza , bo Chavezowi ten puchar jest potrzebny jak rybie rower .

im szybciej wróci ze Stanów tym lepiej dla Wisły

Napisałem za Osmana, a nie za Honduras :P

JarekTSW 18.06.2011 18:21

Jak dla mnie to ze Śląskiem po prostu brakowało napastnika podobnie jak z Górnikiem. To nie jest przypadek, że jak był Genkov w składzie bramki strzelalismy, a jak go nie było to już nie. Małecki nie nadaje sie na wysuniętego w ustawieniu 4-5-1 wg mnie.

Oczywiscie mowie o meczach w ktorych o coś graliśmy. Bo z Polonią czy z Legią to była całkowita olewka ze strony drużyny :)

Syn Kangura z 1984 18.06.2011 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1112568)
Napisałem za Osmana, a nie za Honduras :P

Przepraszam za mały spam, ale powiedz mi jak wyobrażasz sobie zwycięstwo Osmana i jednoczesną porażkę Hondurasu? :P

Mario Nh 18.06.2011 19:26

Lamey jak Michael Thomas

Chyba nie było :)

baro1995 18.06.2011 19:58

było w temacie wisła w mediach :)

riv 18.06.2011 20:15

A twórcy GTA IV wzorowali się na Illievie tworząc Niko Bellicia :D

skeba 18.06.2011 21:53

Drużyna Sivakowa miała ogromne szczęście. Zdobyli raptem 3 pkt, ale awansowali do dalszej fazy Mistrzostw Europy.

Ciekawe, czy ten zawodnik zostanie, czy pożegnamy go.

gianbuffon 18.06.2011 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1112584)
Przepraszam za mały spam, ale powiedz mi jak wyobrażasz sobie zwycięstwo Osmana i jednoczesną porażkę Hondurasu? :P

Pisząc 'trzymać kciuki', mogłem mieć na myśli np. jego dobrą grę lub uniknięcie kontuzji...
Dobra już nie spamujmy :)

mitmichael 18.06.2011 22:20

Ogladajcie na Eurosporcie 2 Chaveza w akcji - forma niesamowita, napastnicy Kostaryki normalnie nie moga sie przez niego przebic, od niego zaczynaja sie bardzo grozne akcje Hondurasu

EDIT: teraz przy roznym uczestniczył w akcji, grozna kontra Kostaryki i Chavez zrobil to co potrafi najlepiej - interwencja na pograniczu faulu ale trafił w pilke - swietny powrot z napadu do obrony :)

gianbuffon 18.06.2011 22:56

Piękna interwencja w 41 min. Junior Diaz zrównany z ziemią :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl