Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

manson777 31.12.2018 16:46

ależ to oczywista oczywistość jest :rotfl:
wszak Ci co mają płetwy i ości, w życiu by nie doprowadzili do upadłości

bo są godni tego by im podać dłoń:help:

FraMat 31.12.2018 16:47

do tych wszystkich, którzy zaczynają teraz stawać po stronie TS, WSH, SKWK, Sarapaty i przeciwko Jadczakom, Stanowskim, Bońkom, filipskim

Skoro było tak pięknie dlaczego Sarapta na gwałt pozbyła się prezesowania w SA i w TS? Dlaczego na gwałt zawarła transakcję, którą teraz jej poplecznicy wyszydzają?

Smyrgu 31.12.2018 16:49

to jest transakcja kontrolowana...a kontrolujcym nie jest to ani TS, ani kupujący ani tym bardziej WSH

Piotr777 31.12.2018 16:50

Stając przeciw Jadczakowi i jego przydupasom, nie staję po stronie TS ani innego stwora. Wrzucam ich wszystkich do jednego, wielkiego wora.

szprotson 31.12.2018 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1526522)
do tych wszystkich, którzy zaczynają teraz stawać po stronie TS, WSH, SKWK, Sarapaty i przeciwko Jadczakom, Stanowskim, Bońkom, filipskim

Skoro było tak pięknie dlaczego Sarapta na gwałt pozbyła się prezesowania w SA i w TS? Dlaczego na gwałt zawarła transakcję, którą teraz jej poplecznicy wyszydzają?

nie kumam jak nie będąc beneficjentem, mozna stać po w/w stornie??

pepe72 31.12.2018 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisniaTSW666 (Post 1526506)
Nie wydaje mi się że w ogole ktokolwiek dostanie po dupie... chyba ze walili przekręty na vat i państwo na tym straciło, bo jeśli nie to wątpię w siłę pana Ziobro

Idą wybory więc pokazówka PiSowi może być potrzebna. Zwłaszcza jak się da odstrzelić kilka nielubianych osób.

burki 31.12.2018 16:55

Pierwszy raz w swoim zyciu stracilem zaufanie do TS Wisla. Za Miette dalbym sie do tej pory pokroic ale tereaz nie rozumiem jego udzialu w tej kompromitacji. Wzywam pana prezesa honorowego Wisy Krakow TS do powiadomienia prokuratury i bezwzglednego oczyszczenia Wisly ze wszelkich zarzutow lub posadzen . Mozna upadac a nawet umierac ale najlepiej w prawdzie lub jak kto woli po spowiedzi. Wisla potrzebuje teraz prawdy o sobie jak nigdy dotad. Kibice powinni znac kazdy szczegol zadluzenia klubu poczawszy od Wisly Cupiala a potem Meresinskiego az po dzis dzien. To jedyny sposob na ratowanie klubu lub jego tradycji albo nadal w ekstraklasie albo startujac od 4 ligi. W Wisle na dzis nie ma juz miejsca dla SKWK a na stadionie dla gangsterow i bandytow. TS wymaga odnowy.

manson777 31.12.2018 16:56

obawiam się że Twój apel to będzie nie będą sole trzeźwiące

a głos wołającego na puszczy :-/

Piotr777 31.12.2018 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1526526)
Idą wybory więc pokazówka PiSowi może być potrzebna. Zwłaszcza jak się da odstrzelić kilka nielubianych osób.

Taka pokazówka zupełnie nas pogrąży i w czasie jej trwania, uniemożliwi przejęcie Wisły przez ewentualnych, wiarygodnych inwestorów. A kiedy się skończy, nie będzie już czego ratować.

River 31.12.2018 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1526518)
Jadczakowi można teraz tak samo wierzyć jak Sarapacie, Dukatowi, TS-owi czy SKWK prawda?

Nie wiem komu wierzysz a komu nie ale ci, ktorych wymieniles maja taka sama wiarygodnosc. A wierzenie w kazdy twitter, ktory sie pojawi jest szczytem naiwnosci.
Przy tej sprawie kupna WIsly dziennikarze pokazali jakimi sa "fachowcami" wiec jak jakis cep wstawia na twitterze jakis dialog z prawnikiem, ktory niby bral udzial w tej calej sprawie to juz mozna traktowac to z przymruzeniem oka. Jest jednak masa ludzi, ktorzy łukaja takie newsy, nawet od Jadczaka.

nero 31.12.2018 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1526523)
to jest transakcja kontrolowana...a kontrolujcym nie jest to ani TS, ani kupujący ani tym bardziej WSH

Więc kto?
....

bevierek 31.12.2018 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1526533)
Więc kto?
....

Król I Królowa Kambodży:-)

Vinci 31.12.2018 17:21

A czy ja dobrze kojarzę, że w całym tym bagnie jest umoczony rzekomy/faktyczny milion złoty od Kuby?

sefore 31.12.2018 17:23

@Vinci
Kuba podobno dawno był spłacony

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...skiego/v73n4v8

pan_premier 31.12.2018 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1526516)
Co kuźwa? Sugerujesz, że TS nie przekazał nr konta do przelewu?:rotfl:

zgadnij?
jeśli wierzysz że ekipa Hogana nie będzie sie miała czego czepić i TS zrobił wszystko profi to spoko. Ja mam wątpliwości.

bevierek 31.12.2018 17:25

Poważnie to już nie ma komu wierzyć. Pisałem, że mialem odczucie deja vu po tym od miłośniku rowerów i tym od foteli. Ale serce chiało wierzyć...Nadzieje wlał @filipski, nie wiem jak mogłem się nabrać...Człowiek niby stary, a wciąż naiwny...

Smuga85 31.12.2018 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1526535)
A czy ja dobrze kojarzę, że w całym tym bagnie jest umoczony rzekomy/faktyczny milion złoty od Kuby?

Z tego co przebiło się w mediach to Klub zwrócił Kubie tą pożyczkę.

Dobre podsumowanie sytuacji, odtworzone w sensownej chronologii :

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-o...-klubu/dwm2ww0

Vinci 31.12.2018 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sefore (Post 1526536)
@Vinci
Kuba podobno dawno był spłacony

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...skiego/v73n4v8

Ok dzięki za linki.
Pora zbierać się na Sylwestra, ale jeszcze rzucę tu okiem czy czasem kasa nie wpłynęła :>
Lepszego przyszłego roku Drodzy Państwo. Oby udało się to szambo wyczyścić z korzyścią dla normalnych.

toomo 31.12.2018 17:29

Za kilka dni wyjdzie na jaw że to TS zawalił sprawę i są teraz winni hoganowi i wannie 12,2 mln/zł + odsetki.
TS pójdzie z tym do sądu i przesra tak jak każdą sprawę wcześniej S.A.
Sąd kambodżańsko/szwajcarski na poczet długów TS zajmie grunty należące do towarzystwa.
Teraz już znacie cały misterny plan.

Wisła V 31.12.2018 17:31

Wszystkiego Dobrego, ja też uciekam na sylwesstra, tak tylko rzuciłem okiem czy jest jakiś przełom ale widzę że bez zmian ;) no ale człowiek niby wiedział ale się dalej łudził

pepe72 31.12.2018 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotr777 (Post 1526531)
Taka pokazówka zupełnie nas pogrąży i w czasie jej trwania, uniemożliwi przejęcie Wisły przez ewentualnych, wiarygodnych inwestorów. A kiedy się skończy, nie będzie już czego ratować.

Kilka stron wcześniej (plus artykuł w Interii) było o zastraszaniu inwestorów.
Coś się zmieniło?

VanBasten 31.12.2018 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez toomo (Post 1526541)
Podstawowym mechanizmem oszustwa jest to, żeby ofiara bardzo chciała wierzyć. Wtedy sama dopisze sobie wytłumaczenie nawet dla jawnych sprzeczności.

To dokładnie o mnie . Człowiek sam nie może zrozumieć jak mógł być tak głupi . Ale jak się widzi swój ukochany Klub z którym się jest związanym od dziecka to zwyczajnie chce się wierzyć we wszystko co może mu pomóc .
Ale już koniec .Straciłem nadzieję . Start w IV lidze to katastrofa i nie ma się co okłamywać będzie jeszcze gorzej . Nawet gdyby się jakimś cudem udało wyczyścić środowisko gangsterskie w Wiśle to i tak nic nie da bo Wisła to zbyt duży klub a Kraków zbyt duże miasta ...... pojawią się nowi a w klubie w IV lidze nikt sobie z tym nie poradzi . Jedyne lekarstwo to nowy inwestor teraz , który ułoży klub po swojemu . Ale moim zdaniem szanse na coś takiego są zerowe . Krótko mówiąc : dramat .
Jeszcze jakieś minimalne światełko w tunelu to ewentualnie krakowscy biznesmeni ale w to tez już nie wierzę bo gdyby się to miało stać to stałoby się już wcześniej .

AntyMod 31.12.2018 17:49

TS - sekcja pilkarska skomprominowana , posmiewisko kabaretowe polski wyladuje w 4 lidze , reszte sekcji kuleje i jest po prostu marne , Krakow nie ma sportu na wysokim poziomie ....ale wazne ze ma kapital w postaci gruntow ktore do niczego im nie jest potrzebny , niewykorzystywany

heoij 31.12.2018 17:55

Całą historię z ostatnich dni można podsumować tym obrazkiem:

https://zapodaj.net/images/8b600fe3a2367.jpg

Cała Polska się z nas śmieje, ale pamiętajmy kto nam to wszystko zafundował...

Jedyni prawdziwi, wierni i oddani kibice!

Tonamini 31.12.2018 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1526546)

Kibice którzy krzyczeli nazwiska piłkarzy oddanych temu klubowi!

A tfu na was złodzieje!

Wehrmacht 31.12.2018 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1526546)
Całą historię z ostatnich dni można podsumować tym obrazkiem:

https://zapodaj.net/images/8b600fe3a2367.jpg

Cała Polska się z nas śmieje, ale pamiętajmy kto nam to wszystko zafundował...

nic dodac nic ujac

Martinus 31.12.2018 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1526545)
TS - sekcja pilkarska skomprominowana , posmiewisko kabaretowe polski wyladuje w 4 lidze , reszte sekcji kuleje i jest po prostu marne , Krakow nie ma sportu na wysokim poziomie ....ale wazne ze ma kapital w postaci gruntow ktore do niczego im nie jest potrzebny , niewykorzystywany

Zgoda, tylko, że teraz każda próba uruchomienia tego kapitału będzie od razu budziła podejrzenie zrobienia kolejnego wała, tym razem na grube miliony złotych.
Nie mam nic przeciwko wykorzystaniu gruntów Wisły. Ale dopiero gdy uda się oczyścić to szemrane towarzystwo (nomen omen).

AntyMod 31.12.2018 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1526550)
Zgoda, tylko, że teraz każda próba uruchomienia tego kapitału będzie od razu budziła podejrzenie zrobienia kolejnego wała, tym razem na grube miliony złotych.
Nie mam nic przeciwko wykorzystaniu gruntów Wisły. Ale dopiero gdy uda się oczyścić to szemrane towarzystwo (nomen omen).

nie chodzi mi ze teraz, juz ....tylko od zawsze slychac i wiadomo ze majatek , grunty, tereny itd itp .......tylko co to za skarb ktorego nikt nigdy nie wykorzystuje ...na co czekaja ?? juz sekcja pilkarska jest praktycznie w 4 lidze- nie ma koszykowki - siatkowki - recznej - no nic nie ma , pojedyncze jednostki od czasu do czasu - jesli tak to zaorac to cale Towarzystwo skoro nie ma nic , tylko skarb w postaci czegos czego nigdy nikt nie wykorzysta ani nie zarobi

mlodyy76 31.12.2018 18:16

Jak tak się to wszystko przemyśli to nasz kochamy zarząd i skwk zrobili coś czego największy wróg by nie dokonał. I ani do nich ani do paru innych osób to nie dociera. Jeśli tak kochają Wisłę a teraz przekonali się że zarządzanie klubem to nie handel prochami to niech po prostu zajmą się tym co umia robić. Niech się tłuka pały niech ich gonią ale na ich rachunek A nie Wisły. Jeśli tak się nie stanie to niedługo będą mieli pomniki i tablice upamiętniające skuteczne zniszczenie klubu.... Oczywiście staną w pobliżu zabytkowego hotelu...

El'kabat 31.12.2018 18:19

ok 18.30 ma być dłuższe oswiadczenie

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...83413471723520

Dobcio 31.12.2018 18:19

zbymak na TT

Kocham Wisle od dziecka ale jak słysze o tej całej maskaradzie ktora sie odbywa od miesiaca to nie wiem czy nie lepiej byloby to wszystko zaorac.Dochodza słuchy o bylych pilkarzach ktorzy byli w to zamieszani o dziennikarzu ktory mial miec profity jesli dobrze bedzie to opisywał

silver03 31.12.2018 18:30

zbymak nie ma pojęcia o czym pisze, informator z niego zerowy.

kubad99 31.12.2018 18:36

Dokladnie. Przeciez tydzien temu mowil ze bedzie mega grubo i w ogole super.

Wehrmacht 31.12.2018 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubad99 (Post 1526556)
Dokladnie. Przeciez tydzien temu mowil ze bedzie mega grubo i w ogole super.

Nie on jeden.....

andej 31.12.2018 18:45

Ja mam tylko nadzieje, już bez względu na to jak się to wszystko zakończy, to poznamy wszystkie osoby zaangażowane w tę "sprzedaż", że dowiemy się o co w ogóle chodziło.

toomo 31.12.2018 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andej (Post 1526558)
Ja mam tylko nadzieje, już bez względu na to jak się to wszystko zakończy, to poznamy wszystkie osoby zaangażowane w tę "sprzedaż", że dowiemy się o co w ogóle chodziło.

Ja mam nadzieję że nad ranem będę trzeźwy, ale szanse są na to równie wielkie jak i na spełnienie Twoich zachcianek :)
Stawiam litrę przeciwko mineralnej że oświadczenie doprowadzi wszystkich do szewskiej pasji.

Stelio 31.12.2018 18:55

Nie ufalem od początku tym ludziom, pietrowski smierdzial mersińskim v2, ale mimo wszystko jak każdy kibic, nawet 93 minucie wierzy że jeszcze nie wszystko stracone... niestety się nie pomyliłem i nie muszę odwolywac tego co wcześniej pisałem. To jest jakieś fatum, naprawdę ogromne fatum. Nie wiem czu na świecie istnieje drugi taki klub który ladowalby w rękach oszustów, złodziei i szarlatanow tak reguralnie i cyklicznie w tak krótkim czasie. Jutro nowy rok ale niestety bez nowych nadziei dla nas. To była piękna przygoda, oglądanie za dzieciaka meczów z shalcke, Realem, Barcelona, przeżywanie jako nastolatek Apoelu i przygody w LE. Niestety całe dotychczasowe dorosłe życie to już oglądanie agonii i śmierci naszego ukochanego klubu... żałuję że nie urodziłem się 10 lat wcześniej...

Istarid 31.12.2018 18:55

http://www.tswisla.pl/komunikat-towa...isla-krakow-3/ Jest komunikat, nie ma przełomu.

emjot 31.12.2018 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1526553)
ok 18.30 ma być dłuższe oswiadczenie

https://twitter.com/MateuszMiga/stat...83413471723520

tak mi się teraz skojarzyło
Gimenez nadal do nas idzie z tego Paragwaju
Grigiorie i Galamaz nadal w samolocie
przelew gdzieś wisi systemie międzybankowowannowym
a i na oświadczenie TSu nadal czekamy

:lol

choć raczej przez łzy

mr_kwolf 31.12.2018 18:57

Ooo, ładnie nam to wszystko wyjaśnili. Teraz już człowiek dobrze wie na czym stoimy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl