Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

jaszczur90 21.09.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 984258)
Na czacie znowu nic niewygodnego nie przepuszczają. Zapytałem się o stosunek prezydenta do wypowiedzi z 18 sierpnia o gotowym stadionie na mecz z Legią, w związku z przetargiem na zaplecze północnej, oczywiście nie przepuścili pytania. Pytania o telebimy na rundę wiosenną też nie.

Padło pytanie.. to prezydencio powiedział, że gdyby nie on to byśmy grali do dziś na kurniku :rotfl:

PiotrG 21.09.2010 16:50

Przepuścili? O.o Ja po kilkunastu minutach oczekiwania wyszedłem.

WislaFan123 21.09.2010 17:31

Ktos zapytal o stadion pejsow, to odpowiedzial ze bedzie proba oswietlenia teraz i mecz w weekend... I ze ma nadzieje ze wygraja, czy to mam nadzieje ze wygraja pokazuje ze jest kibicem pejsow, a on ze gdyby to chodzilo o Wisle ze tak samo by odp bo to krakowski klub... mojego o stadion tez nie przepuscili.. I tez sie ktos zapytal dlaczego siedzial w drugim rzedzie na reprze, to powiedzial ze 1szym przestawieciele Australii a siadl tam gdzie bylo napisane 'Jacek Majchrowski'.

PiotrG 21.09.2010 17:32

". I ze ma nadzieje ze wygraja"
że wygraMY.

runner 21.09.2010 19:20

Myślę, że ukończenie Trybuny Północnej w przyszłym roku może być związane z jej finansowaniem. Koszt 7 mln ZIKIT jest w stanie znaleźć w swoim budżecie dopiero na 2011r. W tym roku nie mogli zrobić bo zwyczajnie nie mieli środków ???? Jeżeli to prawda, to może uda im sie wygospodarować jeszcze 1-1,5mln na telebimy. Oby..

PiotrG 21.09.2010 19:23

A sądzisz, że płacić będą teraz? Umowa z przedłużonym terminem płatności. Ostatnie raty za budowę trybuny zachodniej wpłyną do kasy Polimexu dopiero w 2014r, podobnie pewnie będzie z płatnością za wnętrze północnej.

KOMINEK 22.09.2010 08:43

Rozumiem, że nie za bardzo kochamy pana Majchrowskiego, ale tutaj mamy temat o budowie stadionu wszelki dywagacje dotyczące wyborów samorządowych odbywają sie tutaj

-chris- 22.09.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 984359)
Myślę, że ukończenie Trybuny Północnej w przyszłym roku może być związane z jej finansowaniem. Koszt 7 mln ZIKIT jest w stanie znaleźć w swoim budżecie dopiero na 2011r. W tym roku nie mogli zrobić bo zwyczajnie nie mieli środków ???? Jeżeli to prawda, to może uda im sie wygospodarować jeszcze 1-1,5mln na telebimy. Oby..

Okazało się, że ZIKIT dostanie 10,3 mln od Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na przebudowę ulic Dominikańska - Franciszkańska. Czyli jakieś pieniądze im zostaną...
Jakoś zbiegło się to z przetargiem na północną.

Donki 22.09.2010 10:50

Równocześnie Wisła Kraków informuje, że obecne Karty Kibica z końcem roku stracą ważność, a od stycznia wydawane będą nowoczesne karty, w oparciu o które Klub uruchomi nowe funkcjonalności dla kibiców. Dodatkowo od rundy wiosennej 2011 Klub uruchomi specjalny portal dający możliwość zakupu biletów przez Internet. Wiosną otwarty zostanie również sektor rodzinny, na którym na najmłodszych kibiców czekać będzie mnóstwo atrakcji.

wisla.krakow.pl

Pero 22.09.2010 11:58

Najgorsze jest to że to nowy przetarg. Budimex znowu nie wygra i będzie się odwoływał co z kolei opóźni inwestycje o następny miesiąc. No ale marzec 2011 wydaje mi się realny.

PiotrG 22.09.2010 12:19

Właśnie dobrze, że jest przetarg.
Oprócz Polimexu może wystartować ktoś inny i wygrać, po czym weźmie się normalnie do pracy, a nie w trybie Polimexowym "rok po terminie". No i zlecenie tego Polimexowi z wolnej ręki wiązałby się zapewne z przepłaceniem, jak to już niejednokrotnie bywało.

Gwiaździsty 22.09.2010 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 984619)
Właśnie dobrze, że jest przetarg.
Oprócz Polimexu może wystartować ktoś inny i wygrać, po czym weźmie się normalnie do pracy, a nie w trybie Polimexowym "rok po terminie". No i zlecenie tego Polimexowi z wolnej ręki wiązałby się zapewne z przepłaceniem, jak to już niejednokrotnie bywało.

Dlatego właśnie Polimex ma największe szanse u bandy Majchrowskiego, ponieważ ....robi najwolniej, a nawet nic nie robi.

PiotrG 22.09.2010 15:47

Kryterium jest cena, więc wystarczy, że ktoś da mniej niż oni. Miejmy nadzieję, że ktoś taki się zgłosi.

runner 22.09.2010 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 984721)
Kryterium jest cena, więc wystarczy, że ktoś da mniej niż oni. Miejmy nadzieję, że ktoś taki się zgłosi.

PiotrG ale czemu ?

jestem przekonany, że będzie startował i wygra Polimex. Mają zasadniczo wszystko już przygotowane, pracowników, sprzęt, część materiałów, zaplecze - wszystko już na miejscu. Po za tym znają krakowskie układy, inwestora, inspektora. Nic tylko od razu zaczynać pracę po uprawomocnieniu się decyzji.
Mocno bym się zdziwił gdyby pozwolili przebić się w takiej sytuacji ceną..ktoś by za to poleciał w tej firmie.

ZIKiT musi natomiast dobrze ten przetrag rozpisać z dobrze skonstruowana umową obwarowaną wysoką karą umowną za niedotrzymanie terminu i jakości wykonanych robót. Czy są w stanie nie wiem ....
Ale jak są... to niech i nawet wygra Polimex i szybko wtedy to zrobią.

Inna sprawa: czy jest jakaś wzmianka w specyfikacji technicznej lub w kosztorysie o elewacji trybuny północnej ?? czy pominięto ten temat ? mógłby ktoś kto zaznajomił się dokumentacją wypowiedzieć się ?

PiotrG 22.09.2010 17:30

runner, Polimex buduje 2 trybuny - ja tej firmy mam już dość tutaj. Ich nie obchodzą żadne terminy, więc czemu mieliby dotrzymać kolejnego? Na ZIKIT znowu jakiegoś haka znajdą i zaplecze północnej zrobią na start nowego sezonu ekstraklasy, a nie na rundę wiosenną. A co do sprzętu - organizacja placu budowy to 2tyg, przy dobrej organizacji. Polimex zorganizować się nie umie, co już dobitnie pokazał.
I jeszcze jedno - jeśli nowa firma będzie budować zaplecze szybko, to zmusi Polimex do mobilizacji, aby oddać trybunę zachodnią nie później niż to zaplecze.
Cytat:

Inna sprawa: czy jest jakaś wzmianka w specyfikacji technicznej lub w kosztorysie o elewacji trybuny północnej ?? czy pominięto ten temat ? mógłby ktoś kto zaznajomił się dokumentacją wypowiedzieć się ?
Z tego co widziałem w przedmiarze robót, to malowanie elewacji północnej nie jest w zakresie przetargu.

WislaFan123 22.09.2010 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 984137)
Patrząc, że na mecz otwarcia nie przyszedł komplet, to raczej oprócz meczów TOP to jakieś góra 15k będzie przychodzić na "zwykłe" mecze. A na to wystarczy to, co jest teraz.
Tak, że w tej rundzie Wisła straci jedynie jakieś 350k (10k x 35 zeta średnio od biletu) za kibiców na meczu z Legią
Za to zaoszczędzi na ochronie i czesnym przez pozostały czas, więc myślę, że i tak bedzie finansowo na +.

Jak bedzie mniej niz 25 k na meczach to sie zdziwie.. tu nagle otwarli stadion, nie gotowy, zero akcji makretingowych itp, jak beda otwierac stadion to tak ze 70 letnia babcia bedzie o tym wiedziec. Do tego sektory rodzinne, sprzedaz przez neta, ktora ultawi kupno ludziom z poza krakowa, pewnie wiecej promocji po szkolach itp. Samo zwiekszenie powierzchni sprawia ze przychodzi wiecej ludzi - fakt

Smok 22.09.2010 17:39

Kasztan
Z kolei, jak bedzie więcj niż 20k to ja się zdziwię.
Życzę tego chłopakom najszczerzej, bo sie inaczej gra przy pełnych niż przy przestrzelonych trybunach, ale ......

Bartii 22.09.2010 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 984810)
Kasztan
Z kolei, jak bedzie więcj niż 20k to ja się zdziwię.
Życzę tego chłopakom najszczerzej, bo sie inaczej gra przy pełnych niż przy przestrzelonych trybunach, ale ......

spokojnie bedzie wiecej niz 20k, i byl prawie komplet, czesc stala na schodach zamaist na swoich miejsach, zapomniales doliczyc jescze robotnikow z trybuny zachodniej :P, i zawsze tak bywa ze czesc miejsc bedzie wolne, bo komus moze nie odpowiadac miejsce z gorsza widocznoscia... a i bedzie rowniez sektor dla gości

zloty1906 22.09.2010 21:28

Cytat:

Na listopad stadion Wisły miał być gotowy. Oczywiście nie będzie
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

elmuchacho 22.09.2010 21:33

mozna by zebrac jakas grupe i wbic na to piatkowe otwarcie muzeum.
i jak bedzie majcher przemawial, a pewnie bedzie to go wygwizdac czy cos.
bo nie mozna dopuscic do tego zeby ten palant wygral poraz 3!!!

crazykaro 23.09.2010 00:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloty1906 (Post 984936)

To już było wiadomo wczoraj rano. Tłumaczenia Ochalika jak najbardziej sensowne. Nie rozumiem dlaczego sprzedaż karnetów ma być wyznacznikiem otwarcia stadionu? Trybuna zachodnia moze i bedzie otwarta na Legię gdyz nie jest to związane z przetargami

1q2 23.09.2010 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 984996)
Trybuna zachodnia moze i bedzie otwarta na Legię gdyz nie jest to związane z przetargami

Nie ma bata żeby zdążyli ale jak ktoś już pisał, dla Wisły nie jest to problem.To może nawet lepiej dla klubu, jeśli chodzi o negocjacje co do opłat.
Ja osobiście nie wierzę w średnią powyżej 20 tyś.Realnie to 15 max.W przyszłości jest to możliwe ale na dziś(w sensie ten sezon) to szału nie będzie.

Świetnie by było gdyby 4 trybuny były gotowe na wiosnę ale to też nie jest pewne.

PiotrG 23.09.2010 00:41

Zachodnia do listopada? Bardziej prawdopodobne jest uderzenie asteroidy w Polskę.
Nawet skończenie jej na rundę wiosenną nie jest realne przy takim tempie prac.

kweber 23.09.2010 07:33

nic dodać nic ująć..........
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Bartii 23.09.2010 07:46

Po raz pierwszy dziekuje PZPN ze cos dobrego dało, co prawda pośrednio - czyli przyspieszenie powrotu Wisły na Reymonta

Matejas_ 23.09.2010 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kweber (Post 985021)

Zupełnie nie rozumiem po co ten tekst, skoro to i tak nie jest dla nikogo zaskoczeniem i wiadome jest już od sierpnia! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

To już jest bardziej męczące niż relacje z Bogatyni i spod Pałacu Prezydenckiego!

rafal777 23.09.2010 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 985024)
Zupełnie nie rozumiem po co ten tekst, skoro to i tak nie jest dla nikogo zaskoczeniem i wiadome jest już od sierpnia! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

To już jest bardziej męczące niż relacje z Bogatyni i spod Pałacu Prezydenckiego!

Po co ten tekst? Chodzi Ci o tekst na onecie czy fakt że ktoś to przekleja na to forum? Każdy, powtarzam każdy tekst na temat opóźnień w ogólnodostępnych mediach jest bardzo nam potrzebny! Wielu uważa, że i tak wszyscy wiemy o walkach na tym stadionie i o opóźnieniach a jest to nieprawda. Przykład chociażby z osoatniego meczu gdzie kłóciłem się z kumplem (wieeeeloletni kibic Wisły) na temat wyjazdu karetek z pawilonu medialnego. Za cholere nie mógł w to uwierzyć a niby stary kibic i powinien to wiedzieć. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak nas robi miasto w balona...

ksero87 23.09.2010 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 985047)
Po co ten tekst? Chodzi Ci o tekst na onecie czy fakt że ktoś to przekleja na to forum? Każdy, powtarzam każdy tekst na temat opóźnień w ogólnodostępnych mediach jest bardzo nam potrzebny! Wielu uważa, że i tak wszyscy wiemy o walkach na tym stadionie i o opóźnieniach a jest to nieprawda. Przykład chociażby z osoatniego meczu gdzie kłóciłem się z kumplem (wieeeeloletni kibic Wisły) na temat wyjazdu karetek z pawilonu medialnego. Za cholere nie mógł w to uwierzyć a niby stary kibic i powinien to wiedzieć. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego jak nas robi miasto w balona...

Dokładnie ! Im więcej w mediach szumu tym lepiej ! Więcej ludzi z Krakowa dowie się jakim partaczem jest tow. Majchrowski ! Obietnica goni obietnicę i każda nie dotrzymana ! Może nie wygra wyborów ?
Stadion to nasza świątynia ! Musimy walczyć na każdym możliwym froncie o to aby w końcu został oddany w całości do użytku !

PiotrG 23.09.2010 11:52

W poniedziałek powiedzą, że z niezależnych od inwestora i wykonawcy przyczyn, stadion zostanie otwarty w lutym. To już będzie kolejna cudowna śpiewka o tym.

Belzebub 23.09.2010 12:25

Cytat:

O gruntach (Z wczorajszej konferencji w Kałuży)
Prof. Jacek Majchrowski, Prezydent Miasta Krakowa:
- By wejść na budowę, trzeba było rozstrzygnąć kwestie gruntu. Nie będę opowiadał całej historii, ale po wielu rozmowach udało się, odkupiliśmy i grunt był już nasz. To była jedna z najważniejszych rzeczy, której nie udało się zrobić wielu poprzednikom.
Z tego co pamietam to TS Wisła przekazała miastu tereny pod budowe stadionu, a przy Kałuzy widac było na odwrót, to miasto musiało wykupić dzialke pod budowe stadionu. Czy wobec tego opłaty za dzierżawe stadionu (te 1-3%) nie powinny być na Wiśle obniżone o wartość działki jaka przekazaliśmy miastu, a na Cracovii na odwrót?
Chyba powinni placic wiecej skoro miasto oprócz pieniedzy zainwestowanych w budowe, musiało dokupić grunt?
A rozbiezność nie bedzie mała, skoro 5ar tego całego zębu przeoryszy jest wyceniane na 1 mln zlotyych!

Pero 23.09.2010 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 985135)
Z tego co pamietam to TS Wisła przekazała miastu tereny pod budowe stadionu, a przy Kałuzy widac było na odwrót, to miasto musiało wykupić dzialke pod budowe stadionu. Czy wobec tego opłaty za dzierżawe stadionu (te 1-3%) nie powinny być na Wiśle obniżone o wartość działki jaka przekazaliśmy miastu, a na Cracovii na odwrót?
Chyba powinni placic wiecej skoro miasto oprócz pieniedzy zainwestowanych w budowe, musiało dokupić grunt?
A rozbiezność nie bedzie mała, skoro 5ar tego całego zębu przeoryszy jest wyceniane na 1 mln zlotyych!

Jemu chodziło chyba o działki, które były własnością zakonu sąsiadujacego ze stadionem ale pewny na stówe nie jestem.

Donson 23.09.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 985213)
Jemu chodziło chyba o działki, które były własnością zakonu sąsiadujacego ze stadionem ale pewny na stówe nie jestem.

Liczby nie klamia.
Stadion KSC kosztowal 140 mln+30 mln adaptacja, murawa i koszty administracyjne budowy (takie sa sumy ubezpieczenia i robilem tam lustracje ostatnio) a nasz 600 mln.
Na kim miasto bedzie sie chcialo odkuc?

yarow 23.09.2010 22:14

Tutaj o stadionie KSC.
Jak słyszę powtarzające się w wypowiedzi tego pana słowo "wypieszczenie" i podziw w tym słowie wyrażony, to mnie po prostu krew zalewa:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...arzyli,1535802

KOMINEK 23.09.2010 22:53

Od teraz za posty nie w temacie(nasza miłość do Majchrowskiego, wybory samorządowe, stadion KSC, Lecha itp. ) lecą upomnienia a potem bany. Macie tyle tematów na forum gdzie można o tym pisać no ale po co jak można ten temat zaśmiecać . Co usunę/ przeniosę posty nie w temacie to odrazu pojawiają sie nowe - dość.

licoo 23.09.2010 23:14

Powiedzcie mi po co są te dziury między sektorem G a narożnikiem skoro nie mają służyć do wjazdu karetek? Do czego są one zaprojektowane skoro nawet kibice tamtędy nie mogą chodzić? A moze jednak mogliby tamtędy przechodzić, a potem od dołu wchodzić na sektor C ( dawne D )?

crazykaro 23.09.2010 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 985492)
Powiedzcie mi po co są te dziury między sektorem G a narożnikiem skoro nie mają służyć do wjazdu karetek? Do czego są one zaprojektowane skoro nawet kibice tamtędy nie mogą chodzić? A moze jednak mogliby tamtędy przechodzić, a potem od dołu wchodzić na sektor C ( dawne D )?

Żeby mogły wjechać karetki czy straż. Przecież te pojazdy nie będą stały na plycie podczas meczu

Arapaho 24.09.2010 08:27

^^^ To po co jest wjazd dla karetek przez pawilon?

ksero87 24.09.2010 09:02

jak po co ? żeby ludzie widzieli, iż nasz stadion to rodzynek, jedyny w swoim rodzaju stadion piłkarski z wjazdem dla karetek przed jakiś budynek ;p

Grantar 24.09.2010 09:11

Ta siatka za bramka to na stałe ?
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ow/kamera.html

Luu... 24.09.2010 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 985537)

chyba tak , tylko czemu teraz jest jej więcej ? chyba że ja mam coś ze wzrokiem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl