Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Rybka1928 20.11.2011 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1193328)
Proszę nie dewaluować opaski kapitańskiej.
To, że ktoś przeżył jeden derbowy mecz bardziej od innych, nie daje mu legitymacji do funkcji kapitana.

A postawa Guły przez te kilka sezonów w Wiśle daje mu legitymację :lol:

sayek89 20.11.2011 12:47

Osman - Mam kontrakt z Wisłą i czuję się w niej dobrze, ale cały czas czekam na okazję. Jeśli ktoś daje z siebie wszystko co najlepsze, oczekuje także najlepszego. Mam nadzieję, że będę miał szanse na transfer do większego klubu.

Ostatnio widać to wszystko co najlepsze... z taką postawą Chavez dopiero nas opuści jak mu kontrakt wygaśnie.

silver03 20.11.2011 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1193391)
Osman - Mam kontrakt z Wisłą i czuję się w niej dobrze, ale cały czas czekam na okazję. Jeśli ktoś daje z siebie wszystko co najlepsze, oczekuje także najlepszego. Mam nadzieję, że będę miał szanse na transfer do większego klubu.

Ostatnio widać to wszystko co najlepsze... z taką postawą Chavez dopiero nas opuści jak mu kontrakt wygaśnie.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Naukę języka tez odstawia. Foch?

Karherop 20.11.2011 13:40

Jego wypowiedz jest tym bardziej niefortunna , że od września gra totalną padlinę..

Wydaje się świetnym człowiekiem ( po blogu na weszlo ) , jednak piłkarsko prezentuje się coraz gorzej i nie ulega wątpliwości że ciężko będzie na nim budować mocną Wisłę . Fakt ze nie zamierza się uczyc polskiego też świadczy o tym że nie widzi dluższej przyszłości w Polsce . Jeszcze pół roku temu nie wyobrażałem sobie bez niego naszej defensywy , jednak teraz nie sprawia juz wrażenia człowieka niezastąpionego . Szczegolnie wystepy w Europie zweryfikowały jego jakośc piłkarską .
Zaangażowania mu nie odmawiam , ale umiejętności mu jednak brakuje . Wyprowadzenia piłki z defensywy cięzko uczyc 27- letniego zawodnika ...

tofik 20.11.2011 13:42

Nie ma co owijać. Chavez to kloc dobry na naszą ligę i nic więcej.

willow 20.11.2011 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rybka1928 (Post 1193363)
A postawa Guły przez te kilka sezonów w Wiśle daje mu legitymację :lol:

A to co, w Wiśle jest dwóch graczy? Jovanovic i Garguła?

wolfy 20.11.2011 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1193391)

Ja też mam nadzieję, że go szybko wytransferujemy. Albo inaczej: chciałbym, żebyśmy go szybko komuś upchnęli, ale szans dużych na to nie widzę. Jest słaby, żałosna technika, bazuje praktycznie tylko na sile i ustawianiu się. No i - uwaga! - hit: koleś nie umie grać głową:shock: Jaki duży klub kupi takie drewno?

Bo tylko u nas uważa się, że obrońca nie musi umieć grać w piłkę. Pisałem że jest za słaby na puchary, to był szok i potępienie. A przecież wystarczy przyjrzeć się najlepszym stoperom w naszej lidze ostatnich lat: Głowacki, Marcelo, Cleber, Analboreda. Strzelali gole (nie tylko głową), umieli wyprowadzić piłkę, czasem przeprowadzili jakiś rajd. Grali ostro, faulowali - bo to część rzemiosła, ale na tym ich gra się nie kończyła.

Na miejscu Chaveza zszedłbym trochę na ziemię, bo jest cienki jak dupa węża i za Arkiem Głowackim mógłby co najwyżej buty nosić. Jego jedyną szansą jest Turcja, ew. Rosja, ale na pewno nie duży klub i nie pierwszy skład. Czego jemu i nam życzę - on zarobi, Wisła zarobi, może sprowadzimy za niego jakiegoś stopera. Przydałby się w kadrze chociaż jeden.

EDIT: Swoją drogą zabawne, że Jaliens jest jego lustrzanym odbiciem. Gorzej się ustawia i kompletnie nie ma warunków do gry fizycznej, ale jest świetny technicznie. Zawodnik na ligę o zupełnie innej kulturze gry...

szprotson 20.11.2011 15:38

jak połączymy Kewa z Osmanem to mamy prawie jednego niezłego obrońce :)

tofik 20.11.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1193454)
EDIT: Swoją drogą zabawne, że Jaliens jest jego lustrzanym odbiciem. Gorzej się ustawia i kompletnie nie ma warunków do gry fizycznej, ale jest świetny technicznie. Zawodnik na ligę o zupełnie innej kulturze gry...

Zastanawia mnie jak by wyglądał jako defensywny pomocnik.

Teqcontroller 20.11.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1193465)

Połączenie Osman + Q + Pajlic + Lamey = Nic. Jest tylko taki Marko który jest profesorem w obronie , rozprowadza piłkę , robi akcje , trzeba nam 3 takich :D

filemon 20.11.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1193465)

Zależy czy wady są genami dominującymi, czy nie :D Gdyby była pewność, że się same zalety się złączą no to ekstra :>
Jakby nam miał wyjść obrońca o sile i poświęceniu Kew z umiejętnością wyprowadzania piłki i prędkości Osmana to tak niezbyt fajnie :D

kacpaw91 20.11.2011 16:06

Jeżeli Chavez faktycznie kosztował nas 210 tysięcy euro to, aby nie być stratnymi musimy go sprzedać za minimum 350 tysięcy. Więcej niż Platense zarobimy dopiero sprzedając go za 2,1 mln euro... Czy, więc opłaca się go sprzedawać nawet zakładając, że byłby 3. stoperem?

riv 20.11.2011 17:52

Chavez z taką grą to się bardziej do Izolatora Boguchwała nadaje a nie do 'większego klubu'

zgrybus 20.11.2011 19:04

Jakim prawem Czekaj siedział na ławce ? Tak jak dziś zagrał chyba nigdy Jaliens w Wiśle nie zagrał. Mam nadzieje że chłopak będzie często wchodził w pierwszej 11-stce. Boguski ładny mecz jak za dawnych czasów. Garguła to nie przypadkiem kobieta w skórze chłopczyka?

zim zum 20.11.2011 20:13

Garguła kapitan pociągnął nas oczywiście do boju i sam był prawdziwym liderem.

Pytanie do "westersyla", gdzie masz chłopie swoje " Robert I trust you" co Ci serwer padł ? :lol:

Baala 20.11.2011 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1193668)
Garguła kapitan pociągnął nas oczywiście do boju i sam był prawdziwym liderem.

Otototo sam się zastanawiałem kto mu opaskę dał, przecież to największa pipa z całej drużyny.

kacpaw91 20.11.2011 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1193681)
Otototo sam się zastanawiałem kto mu opaskę dał, przecież to największa pipa z całej drużyny.

Pierwsza połowa - zagrał gorzej od Bruda. Druga niewiele lepiej. Jednak jak na jednego z najlepiej opłacanych gwiazdorów TM-E to szkoda gadać. Lepiej już chyba stawiać na Bruda. Różnicy w grze nie ma, a tańszy w utrzymaniu, znacznie młodszy i wychowanek. Może jak pogra kiedy meczów to będzie lepiej. Nie grał źle, to prawda, że trochę asekuracyjnie. Jednak Garguła gra źle przez kilkanaście meczów, z kolei Brud jest krytykowany po czwartym meczu w karierze w Ekstraklasie to trochę to jest nie fair. Dobrze wygląda Boguski, mimo, że ostatnio też nie miał za wesoło ze zdrowiem.

Jak mówiłem: prościej jest jechać po żółtodziobach niż "gwiazdorach" naszych. Byli gorsi od Bruda, nie było lepszych od Czekaja. Michał zagrał już 2 niezły mecz w Ekstraklasie w tym sezonie. To jest o dwa mecze więcej niż grający non-stop Chavez z Jaliensem.

mitmichael 22.11.2011 07:08

No to Jaliensa na razie mamy z głowy - mniej nerwow ogladajac mecze

WiślakMyślenice 22.11.2011 07:25

Zauważył ktoś, że po zwolnieniu Kurdziela i zatrudnieniu gościa z Przyjaciółki POZnan* Pareiko nagle zapomniał jak się broni?

tarantulaw2 22.11.2011 07:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1194323)
Zauważył ktoś, że po zwolnieniu Kurdziela i zatrudnieniu gościa z Przyjaciółki POZnan* Pareiko nagle zapomniał jak się broni?

Owszem, ale Kurdziel juz Pawelka wyciągnął do wyższej formy, że nie puszczał Pawełków, a bronił nam mecze. Aczkolwiek, nie węszę w tym żadnego spisku - po prostu Kurdziel byl lepszym trenerem.

Ogryzek 22.11.2011 08:49

Czyli przegraliśmy mecz z Górnikiem bo kapitanem był Garguła (Polak)?

Znowu wraca stara śpiewka. Czekam z "utęsknieniem" na końcowy efekt przebudowy naszego składu - czyli Wisłe bez ani jednego Polaka w składzie, na ławce trenerskiej, w Zarządzie, klubie itd.

Wtedy może co poniektórzy odpuszczą spiskowe teorie że przegraliśmy kolejny mecz bo:
- mamy Polaków w składzie a jak wiadomo Poalcy to lenie, bez ambicji i są przepłacani....
- Polak jest kapitanem a jak wiadomo każdy Polak jest leniem bez ambicji
- Małecki (Polak) nie podawał Kirmowi

Więc czekam na tą Ptacovię z samymi obcokrajowcami...

Dariook 22.11.2011 09:25

Co tak najeżdzacie na Chaveza? Za pare groszy mamy stopera nie do przejścia jak na polskie realia.
To ze ma zniżkę formy nie znaczy ze jest do bani.
Przymnijmy sobie ile razy nam dupe ratował...
Karnych nam nie robił mimo ostrych interwencji, a tto u stopera bardzo ważne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 1194338)

A myślałem że Jozwiakow chodziło o Jaliensa i Lameya.

szczepek19 22.11.2011 09:33

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1d6d2 grubiutko...

bomba 22.11.2011 11:39

Akcja Legii z Bitonem identyczna jak z Arboledą, czyli żeby namieszać i pomóc w wynegocjowaniu lepszych warunków dla piłkarza. Nie sądzę by jakiś polski klub był w stanie zapłacić 1,5mln euro za zawodnika, może Wojciechowski, bo on czasem nie myśli racjonalnie tylko jak kobieta na zakupach.

Smok 22.11.2011 12:11

Cytat:

Co tak najeżdzacie na Chaveza? Za pare groszy mamy stopera nie do przejścia jak na polskie realia.

Jak na polskie realia, to może i nie do przejścia. Ale nie na tyle dobry, zeby go nie przepchał jakis ogórek ze szrotu II ligi holenderskiej na derbach.

Dariook 22.11.2011 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1194366)
Jak na polskie realia, to może i nie do przejścia. Ale nie na tyle dobry, zeby go nie przepchał jakis ogórek ze szrotu II ligi holenderskiej na derbach.

No ale skoro jest dobry na polski chlam, jest to odpowiedni piłkarz.
Nie mozemy obwiniac jednego zawodnika za to ze przez minute stracił koncentrację. Bo jako drużyna powinniśmy golnac judaszom trójkę i by nie było tematu.

Trzeba dostrzec że trzymał go do końca i judasz sfarcil. Nie powalił go na glebę a mógł, tylko murowane wapno i czerwień. To świadczy o tym że Chavez myśli w czasie zawodów.

On tylko moze być lepszy, szkoda że ma mało okazji grać na europejskim poziomie. Bo w polsce to sie może nauczyć ale języka...

westersyl 22.11.2011 13:53

Cytat:

Chavez jest w obecnej formie zawodnikiem słabym nawet na polską ekstraklasę. Coś jeszcze grał wtedy kiedy to Wisła była w defensywie cały mecz gdzie nie trzeba było wyprowadzać piłki i wysoko wychodzić obroną. Teraz wygląda to fatalnie. Dodam jeszcze że chłop kompletnie nie myśli.

Nasza cała defensywa jest żałosna, do tego bramkarz nas nie wspiera. Max dwa wzmocnienia chcemy przeprowadzić w zmmie.... tylko że tutaj potrzeba jest 4 do samej defensywy :D

filemon 22.11.2011 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1194399)
Chavez jest w obecnej formie zawodnikiem słabym nawet na polską ekstraklasę. Coś jeszcze grał wtedy kiedy to Wisła była w defensywie cały mecz gdzie nie trzeba było wyprowadzać piłki i wysoko wychodzić obroną. Teraz wygląda to fatalnie. Dodam jeszcze że chłop kompletnie nie myśli.

Nasza cała defensywa jest żałosna, do tego bramkarz nas nie wspiera. Max dwa wzmocnienia chcemy przeprowadzić w zmmie.... tylko że tutaj potrzeba jest 4 do samej defensywy :D

Śmiem twierdzić że na razie wystarczyliby dwaj dobrzy obrońcy. Jeden środkowy, jeden lewy.
Osman ma wyraźny regres formy, w naszej sytuacji jedynym ŚO jest Michał Czekaj, resztę pozdrawiam serdecznie.

Zotek 22.11.2011 14:34

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aryfy_ulgowej/

willow 22.11.2011 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1194409)
Osman ma wyraźny regres formy...

Nie tylko on. Cała drużyna. Dlatego nie skreślałbym Chaveza. Trzeba pamiętać, że zeszły sezon miał znacznie lepszy.
Z oceną zawodników trzeba poczekać, aż weźmie się za nich jakiś sensowny trener. Mam nadzieję, że się doczekam.

Teqcontroller 22.11.2011 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zotek (Post 1194412)

Same dobre wiadomości , na Melexa poczekamy pewnie z dwa tyg.

Ale najbardziej się cięszę z tego: Sytuacja kadrowa w pomocy więc poprawia się. Gorzej natomiast jest aktualnie w defensywie. „Kew Jaliens być może nie zagra do końca rundy. :D

Ma_niek 22.11.2011 14:49

Bunoza znow kontuzja.

fresh.cie 22.11.2011 15:08

Ja nie wiem jak Bunoza to robi... Moim zdaniem teraz właśnie powinien powalczyć o pierwszy skład, a tu pierwszy mecz po kontuzji i bum. To nawet wesołe nie jest już.

pan Dudi 22.11.2011 15:30

Ktoś chyba powinien na poważnie porozmawiać z ludźmi odpowiedzialnymi za fizyczną stronę przygotowań drużyny i rehabilitację.

willow 22.11.2011 15:32

A zatrudniliśmy nawet specjalnie gościa, który miał dbać o zabezpieczenie przed urazami...

Smok 22.11.2011 16:05

Cytat:

No ale skoro jest dobry na polski chlam, jest to odpowiedni piłkarz
Może powinienem prościej napisać. Nie wyłapałeś ironi w mojej wypowiedzi. Chavez jest , jak na razie, beznadziejny w tej rundzie. O ile wiosna mnie nawet mile zaskakiwał swoja grą w defensywie (jakoś długo byłem na NIE dla Chaveza), o tyle w wyprowadzaniu był cały czas ostatnia ofermą. A teraz ma taki dołek formy, że nawet Jaliensowi mógłby buty czyścić. Cała nadzieja, że na wiosnę odrodzi się i może zaskoczy do tego Czekaj (oby nie grał gorzej niz teraz, to już bedzie dobrze) i mielibyśmy całkiem zgrabny środek obrony. Bunozę (jak jużkiedyś pisałem) wypróbowałbym na def pomocy - nikt go tam jeszcze nie sprawdzał, a wg mnie miałby tam mniejszą presję na sobie (zdaje mi się, że gościu wymięka psychicznie jako ostatni) i radziłby sobie całkiem nieźle. Ale w końcu to trenerzy są fachowcami, a ja tylko piknikuję.

mitmichael 22.11.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zotek (Post 1194412)

Dobrze by bylo gdyby Maor byl w kadrze na mecz ze Slaskiem wraz z Patrykiem.

szprotson 22.11.2011 18:00

Cytat:

Jestem gotowy, by zostać liderem wiślackiej linii obrony. Taka była też moja rola w AZ Alkmaar. Tam też byłem jednym z bardziej doświadczonych piłkarzy, przez większość czasu grałem w podstawowym składzie - twierdzi nowy stoper Białej Gwiazdy Kew Jaliens

Fizycznie czuję się bardzo dobrze, nigdy w karierze nie miałem poważnych kontuzji. Podpisałem 2,5-letni kontrakt, ale to nie znaczy, że potem skończę przygodę z piłką.

Obrońca wielokrotnie grał przeciwko drużynom prowadzonym przez Maaskanta. Przyznał, że decyzja szkoleniowca o przeprowadzce do Polski go zaskoczyła. - Tak mnie to zaciekawiło, że aż zacząłem dowiadywać się różnych rzeczy o polskim futbolu. Odpowiada mi filozofia pracy tego szkoleniowca.

32-latek ma w krakowskim zespole zastąpić Clebera, który niedawno zakończył piłkarską karierę. - Wiem, że Brazylijczyk doznał jesienią bardzo poważnego urazu. Przeczytałem też, że gdy skończył przygodę z piłką, zaproponowano mu rolę skauta. To dobrze świadczy o klubie, w końcu dla Wisły poświęcił sporo czasu i wysiłku - uważa Jaliens.
Pamiętacie ten wywiad ? ależ on był słodki

willow 22.11.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1194503)
Pamiętacie ten wywiad ? ależ on był słodki

Potrafił się nieźle sprzedać, podobnie zresztą jak Jego rodak a nasz były trener.
Zresztą... nie mam wątpliwości, że Kew w piłkę grać potrafi. Zastanawia mnie jednak fakt, dlaczego mu się nie chce...

Wojtas 22.11.2011 23:11

Bunoza bedzie mial jeszcze wiecej czasu zeby Bonarke penetrowac..

A co do Jaliensa to wybral taka lige ,bo myslał ze tutaj nie bedzie musial sie wysilac na emeryturze.A co zobaczyl?walke i przepychanie sie lokciami,do dzis pewnie zaluje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl