Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

mitmichael 05.05.2011 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 1086252)
Tu nie chodzi o stadiony. Stadion w Poznaniu na meczu Lecha nie spełnia wymogów bezpieczeństwa, ale w niedzielę na meczu Warty już spełnia... Nie chcecie nas na stadionach? To będziecie mieć na ulicach...

Własnie przez takie osoby stadiony zamykaja i beda zamykac. Juz niedlugo bedzie to co mowił Tusk - stadion nie spełnia wymogow to nie bedzie w ogole na nim kibicow - załapie sie na to pare klubow jak nie wszystkie. Jezeli tego chcesz to idz i stoj na ulicy az Ci noga uschnie. Ekstraklasa przez takie zachowania na pewno duzo zyska

EDIT:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1086271)
Ty w ogóle przeczytałeś to co napisał legion?

I w takim razie powiedz mi czy wg twojotuskowej tabeli wymogów stadion Lecha spełnia te wymogi czy nie? Jak nie to dlaczego? Co w tym stadionie jest nie tak?

A Ty wyraznie przeczytałes co ja napisalem czy nie? Widzisz gdzies bym napisał, ze popieram Tuska i decyzje o zamknieciu stadionu Legii czy Lecha? Chodziło mi o to, ze takim postepowaniem kibicow Tusk i jego rzad wiecznie bedzie takie rzeczy robił wymyslajac sobie specjalnie przy tym, ze stadiony nie spełniaja warunkow bezpieczenstwa. Gdyby stadion nie spełniał tych warunkow to by juz dawno zostal zamkniety a nie teraz.

EDIT: 2
Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1086271)
Znaczy jesteś potulny jak baranek i przyjmujesz bez jakichkolwiek protestów wszystko co postanowi "góra"? Brawo, jeszcze pare lat i będziemy mieli nową Koreę Północną.

Nie przyjmuje takiego stanu rzeczy gdyz zaliczam sie do kibicow a takie postepowanie jest krzywdzace takze dla mnie bo skoro teraz zamkneli stadion Lecha i Legii to niedlugo moga dla swojego widzimisie zaknac tez stadion Wisły.

mr_kwolf 05.05.2011 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1086268)
Własnie przez takie osoby stadiony zamykaja i beda zamykac. Juz niedlugo bedzie to co mowił Tusk - stadion nie spełnia wymogow to nie bedzie w ogole na nim kibicow - załapie sie na to pare klubow jak nie wszystkie. Jezeli tego chcesz to idz i stoj na ulicy az Ci noga uschnie. Ekstraklasa przez takie zachowania na pewno duzo zyska

Ty w ogóle przeczytałeś to co napisał legion?

I w takim razie powiedz mi czy wg twojotuskowej tabeli wymogów stadion Lecha spełnia te wymogi czy nie? Jak nie to dlaczego? Co w tym stadionie jest nie tak?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1086275)
A Ty wyraznie przeczytałes co ja napisalem czy nie? Widzisz gdzies bym napisał, ze popieram Tuska i decyzje o zamknieciu stadionu Legii czy Lecha? Chodziło mi o to, ze takim postepowaniem kibicow Tusk i jego rzad wiecznie beda takie rzeczy robic wymyslajac sobie specjalnie przy tym, ze stadiony nie spełniaja warunkow bezpieczenstwa.

Znaczy jesteś potulny jak baranek i przyjmujesz bez jakichkolwiek protestów wszystko co postanowi "góra"? Brawo, jeszcze pare lat i będziemy mieli nową Koreę Północną.

PhantomRanger 05.05.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GajowyDrwal (Post 1086235)
Za "zrobienie syfu w Bydgoszczy" nie można zamykać jakiegoś obiektu w Warszawie...

Co ma jedno do drugiego?

Jak mieszkaniec Krakowa rozbije się samochodem w Warszawie, to trzeba zamknąć rondo Mogilskie?

Gdzie tu jakikolwiek związek między finałem w Bydgoszczy a stadionem w Legii?

Przeczytałeś do końca co napisałem czy nie?? Wojewoda zastosował po prostu dobrze znaną wszystkim maksymę "Dajcie człowieka, a znajdzie się i paragraf". Działania rządu rodem z głębokiego PRL-u, ale "kibice" swoim zachowaniem sami nadziali się na widelec. Rząd czekał na okazję i się doczekał, a powód jego zamknięcia to już inna historia. Zresztą sami legioniści na swoich stronach mówili, Tuskowi nie dawać żadnych pretekstów. Powód zamknięcia ze względów "bezpieczeństwa" zawsze mogą powołać się incydent ze "Staruchem", a w Lechu jeśli zamknęli im stadion to za incydent z szefem Wiary Lecha. Niby nic, bo przeprosiny były lecz punkt zaczepienia jest. Wiem, że incydent w Bydgoszczy nijak nie ma się do stadionów Legii czy Lecha, ale też trzeba być zupełnym ignorantem, aby zrobić coś takiego mimo wcześniejszej wiedzy, że jest "otwarty sezon polowania na kibiców", a zrobili to tylko dlatego by odwrócić uwagę od własnej nieudolności. Kozłem ofiarnym stali się Bogu ducha winni kibice w/w drużyn.

Uran235 05.05.2011 18:01

Zamiast stadionów zamknąć Tuska. Ten kretyn w imię własnych interesików zaraz gotów pogrzebać polską piłkę. Najpierw odciął kluby od kasy bukmacherów internetowych, teraz zamyka stadiony żeby maskować nieudolność władzy. Tych bandytów z Bydgoszczy trzeba wyłapać i pozamykać albo wywalić z trybun i cześć. Ale przecież nieudolna władza sama pisała podanie o wpuszczenie bandyty na ten mecz (tak, tak- bandyty, jak uderzysz kogoś na ulicy, jesteś bandytą, na stadionie tak samo), więc jak spodziewać się efektywnego wyegzekwowania prawa? Lepiej uniknąć jawnej kompromitacji zamykając stadiony, no i punkty w mediach, że się "coś" robi...

KOMINEK 05.05.2011 18:30

Panowie i Panie tutaj dyskutujemy o aspektach sportowych ekstraklasy o kibicowaniu temat jest w Kibicowanie na polskich stadionach

wanciak86 05.05.2011 20:08

Po dzisiejszym poznaniu nazwiska sędziego NAszego spotkania, jestem już pewny,że to Wisła je wygra.

Chciałbym móc to odszczekać.

AYALA 06.05.2011 07:28

tak myślałem że tak będzie, Piech i Jankowski z Ruchu strzelili po 5 bramek w lidze a cena za nich już po milionie € za każdego.Hoffenheim to za silny klub dla Jankowskiego.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ruc...815,1,725.html

Ar222 06.05.2011 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1086449)
Po dzisiejszym poznaniu nazwiska sędziego NAszego spotkania, jestem już pewny,że to Wisła je wygra.

To ciekawe, ja jak zobaczyłem, że sędziuje ta gnida, to powiedziałem "O k...a" :D Myślę, że stwierdzić, kto wygra, to się akurat nie da. Natomiast pewien jestem, że mecz obfitował będzie w pomyłki sędziowskie, po których wszystkim w Gdańsku i Krakowie będą żyłki pękać :-/

Gwiaździsty 06.05.2011 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1086449)

A to ciekawe, bo Małek przekręcił nas juz w kilku meczach. Nie widział ewidentnych karnych dla Wisły chociaz stał kilka metrów od sytuacji, nie widział np. przyjęcia ręka piłki w polu karnym przez Lewandowskiego z Amiki, po którym strzelił nam bramkę itp. zagrań.
Napewno nie chciałbymn tez takiego sędziego jak na meczu w Gdańsku (2:4) gdzie pierwsza bramka dla Lechii padła po podaniu ręką (!) a druga po urojonym karnym.
Wynik oczywiście zostawiłbym :).

PhantomRanger 06.05.2011 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1086575)
tak myślałem że tak będzie, Piech i Jankowski z Ruchu strzelili po 5 bramek w lidze a cena za nich już po milionie € za każdego.Hoffenheim to za silny klub dla Jankowskiego.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ruc...815,1,725.html

A później leśne dziadki z PZPN płaczą, że polskie kluby stawiają na zagranicznych, a czy kogoś to dziwi? Zagrali kilka dobrych meczów w tym sezonie i cena ich jest jak za zboże.

flamengista 06.05.2011 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1086593)
A później leśne dziadki z PZPN płaczą, że polskie kluby stawiają na zagranicznych, a czy kogoś to dziwi? Zagrali kilka dobrych meczów w tym sezonie i cena ich jest jak za zboże.

To tzw. fakt medialny. Przecież w Hoffencheim czy nawet na Ukrainie nie pracują idioci. Piech w ciągu swojej długiej kariery zagrał może 2 dobre mecze, w tym jeden niedawno z Legią. Jankowski - uznany za najlepszego przez tygodnik Piłka Nożna, co było powodem okrutnych żartów ze strony weszło.

Obaj nie zagrali nawet udanej jednej rundy, więc o czym tu mówimy. Ruch próbuje kreować gwiazdy w mediach, bo żyje ze sprzedaży zawodników. Proste.

AYALA 06.05.2011 12:02

Skorża za Bakero w Lechu ?
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ro_183747.html

Jakby tak było to Maciuś w 2 lata pracował w 3 najbogatszych Polskich klubach.

kreseq 06.05.2011 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1086661)

\

Oby tak wlasnie sie stalo, trzymam kciuki :)

Teqcontroller 06.05.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1086664)
\

Oby tak wlasnie sie stalo, trzymam kciuki :)

A Bakero do Legii :rotfl:

speedfashion 06.05.2011 12:20

Hahahah, a Bakero do Legii i powrót do dawnych, hiszpańskich czasów :D

[oj, zdublowałem kolegę, więc można usunąć tego posta]

mr_kwolf 06.05.2011 12:37

Zakończenie sezonu w niedziele... Nawet wyborem terminu muszą się ośmieszyć. Już sobie wyobrażam tę fetę mistrzowską w Krakowie lub w Białymstoku. "Już 22, trzeba lecieć do domu bo jutro do pracy."

PS. Od razu odpowiadając na posty typu "przecież można sobie załatwić urlop" itp itd. Oczywiście, ale czy nie łatwiej byłoby po ludzku zrobić zakończenie w sobote?

kreseq 06.05.2011 12:45

Przejscie Skorzy do Lecha jest bardzo mozliwe, ale juz Bakero do Legii nie. Rozgladaja sie za kims konkretnym z jakimis tam sukcesami a Bakero nie ma zadnych sukcesow :D Konkretne nazwiska sa, sami zainteresowani tez nie zaprzeczaja wiec skad Wam ten Bakero sie wzial :D ? Gonic dziada !!!

PS: Wy sie z feta wstrzymajcie :D

Ar222 06.05.2011 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1086684)
skad Wam ten Bakero sie wzial :D ?

My po prostu tak dobrze Wam życzymy :>

Cytat:

Tu akurat celnie. Najpierw zdobądźmy mistrzostwo, a potem się martwmy, że termin fety nie teges.

speedfashion 06.05.2011 12:50

Bakero nie ma sukcesów!? A kto tak pięknie rywalizował z Bragą w LE!? A kto doszedł do finału PP!? A kto swoją wizją futbolu omamił zarząd Lecha!?

Oj, oj, chyba się nie wywiniecie, Bakero to IDEALNY kandydat na trenera Legii. Poczekajcie tylko, aż spotka się z Waszymi decyzyjnymi. :P

Tak na serio - taka wymiana świadczyłaby tylko o wielkim, wielkim i jeszcze raz wielkim upadku polskiej piłki. Jednak kto wie, podobno wszystko jest możliwe. :D

mr_kwolf 06.05.2011 12:53

Cytat:

Znaczy twierdzisz że jest możliwa feta w innym miejscu Polski niż Kraków lub Białystok? Gratuluje optymizmu.

studio 06.05.2011 13:09

a "Wy" to Krakow i Bialystok?

kreseq 06.05.2011 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1086690)
Znaczy twierdzisz że jest możliwa feta w innym miejscu Polski niż Kraków lub Białystok? Gratuluje optymizmu.

Mozliwe jest wszystko co pokazal nam poprzedni sezon :D Dodatkowo co Was laczy z Jaga? :D

Ta liga jest tak pop*** ze do czasu kiedy jakas druzyna ma 1% szans na MP to bym jej nie skreslal.
Tu nie chodzi o optymizm a o realizm, jedno od drugiego naprawde wiele rozni.

piotrek06 06.05.2011 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1086688)
Bakero nie ma sukcesów!? A kto tak pięknie rywalizował z Bragą w LE!? A kto doszedł do finału PP!? A kto swoją wizją futbolu omamił zarząd Lecha!?

Oj, oj, chyba się nie wywiniecie, Bakero to IDEALNY kandydat na trenera Legii. Poczekajcie tylko, aż spotka się z Waszymi decyzyjnymi. :P

Tak na serio - taka wymiana świadczyłaby tylko o wielkim, wielkim i jeszcze raz wielkim upadku polskiej piłki. Jednak kto wie, podobno wszystko jest możliwe. :D

Mnie taka wymiana by pasowała, dwaj teoretycznie najsilniejsi konkurenci do mistrzostwa juz na starcie sezonu strzelają sobie samobója:D(nawiasem mówiąc drugi rok z rzędu)

tofik 06.05.2011 13:19

Trener z sukcesami nie przyjdzie do Legii bo tacy chcą zrobić krok do przodu, a nie cofać się do klubu bez sukcesów. Ogólnie do polskiej ligi taki facet nie przyjdzie.

Kandzior 06.05.2011 13:44

Gdziekolwiek będzie feta to rzeczywiście w niedzielę to głupio trochę. A kolega napisał Kraków lub Białystok bo teoretycznie tym miastom jest najbliżej do tej fety.

Skorża w Poznaniu? OK, ale jeśli zrobi powtórkę z Legii to nie wytrzymam ze śmiechu...

spinna 06.05.2011 14:37

typy KIKS.tv na 25. kolejkę:
http://kiks.tv/2011/05/25-kolejka-ek...sy-typy-kiksa/

ToTylkoJa 06.05.2011 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1086705)
Trener z sukcesami nie przyjdzie do Legii bo tacy chcą zrobić krok do przodu, a nie cofać się do klubu bez sukcesów. Ogólnie do polskiej ligi taki facet nie przyjdzie.

Zależy co rozumiesz przez pojęcie ''trener z sukcesami''. Czy w Twojej ocenie do takiego grona zalicza się np Huub Stevens (ponoć gdyby dostał ofertę, to by ją mocno rozważył- tak mówił Hajto, podobno gadał z nim)?.

0 22 06.05.2011 15:49

Wiesz co znaczy 'rozważył'. Rozważy czyli przeczyta propozycje i tyle. Coś w tym stylu jak Jimenez z Wisła (nie wiem czy to była plotka i czy nazwisko się zgadza :) ).

- Wisła? (Legia?) Jasne, chętnie! Pokażcie oferte!

- Proszę bardzo, 500 tys euro za sezon etc

(rozważa )- No, nie. Musicie mi zrekompensować w pensji, że lige i piłkarzy macie buraczaną, prowincjonalną. 2-3 mln euro i jestem Wasz.

I temat się zamyka :)

JAR0 06.05.2011 16:34

Ja tam uważam że w Polsce za wcześnie się zwalnia trenerów i dał bym Skorży i Bakero popracować jeszcze sezon :D

Jurand 06.05.2011 17:44

Ostatnia kolejka jest w niedziele, bo w sobote jest finał LM. Już któryś raz terminarz jest ustalany żeby mecze nie kolidowały z pucharami europejskimi. Czy to rozsądne czy nie, to już kwestia dyskusyjna.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl