![]() |
nie ma co się tutaj produkować, większość osób czytających to forum ma bilet na oba mecze... najlepiej po prostu namawiać znajomych, wrzucać tekst ze strony SKWK na fejsa itd.
|
Jakoś ostatnie kilka postów zainspirowało mnie, by na nowo zacząć udzielać się na tym forum :)
Co do ilości biletów: Myślę, że ilość biletów ile zeszło przez neta nie jest dobrym wyznacznikiem ile osób będzie na meczu. Sam jestem przykładem, mimo młodego wieku i że nie mam problemu z zakupem przez neta, wręcz to dla mnie ułatwienie- że nie lubię, sam nie wiem dlaczego kupować ich tym sposobem. Ostatnio na Górniku podjechałem po bilet, mimo że było mi kompletnie nie po drodze w dzień meczu. Może zaproponuję "bitwę na wyzwania"? Tzn. kto ma gorszy dojazd/gorszą sytuację itp. a na mecz się wybiera? Może to jakoś zainspiruje czytających to forum "niezdecydowanych" do ruszenia się na mecz? :) No to tak: 1. do stadionu 100 km, musiałbym wyjechać o 16tej, ale jadę wcześniej w sprawach prywatnych wcześniej więc w Krakowie będę od 12:00, co oznacza że wyjeżdzam o 10:00 z "prawie-podsamiućkik Tater", wcześniej mam zajęcia na uczelni od 9:00, czyli muszę wyjechać z domu o 7mej. Potem 90 minut darcia pyska na C, powrót w okolice NH i podróż koło 2 godzin- czyli w domu koło 01:00 - Twój argument że daleko (z pobliskich wiosek od Krk) OBALONY. 2. Następnego dnia od 8:00 praca, potem uczelnia i decydujące niemalże zajęcia z jednego przedmiotu, dzięki któremu muszę poprawiać semestr, potem znów praca (dodam że praca wymagająca maksymalnej koncentracji, by nie narobić szkód firmie na grube tysie) - Twój argument, że rano praca/szkoła/uczelnia itp OBALONY. 3. Kasa: No dobra pracuje, ale też studiuję, mieszkam sam-rachunki płacę sam, duże wydatki w czerwcu itd. - czyli nie pływam w banknotach, na mecz jadę sam- reasumując bilet: 30 zł + paliwo 90zł + jedzenie, by nie paść + energetyki by nie zasnąć wracając = spokojnie 150 zł. Twój argument: Narzekasz, że bilety na MPK drogie? i tak wydajesz 1/4 tego co ja- 5 piw mniej. dwie paczki fajek. ARGUMENT OBALONY. Wszyscy na mecz! |
Cytat:
Osiągnięto to ciężką pracą przez wiele lat. Wielu się zasłużyło, od tych anonimowych użytkowników tego forum co to "woleją pięć tysięcy w czwartej lidze" przez wesołego Patryka serwującego kiełbaski po drugiej stronie Błoń aż po łysego Jacka i jego durne wypowiedzi na konferencjach. Niestety płacimy cenę także za bojkot (nie oceniam bojkotu, stwierdzam fakt). Dużo by jeszcze można pisać. Także wiele działań zewnętrznych, spoza środowiska kibiców a i trzeba uczciwie przyznać, że i klub od wielu lat miał kibiców gdzieś z trudem nadążając za nawet podstawowymi potrzebami (żeby przypomnieć walkę o płatność kartami czy sprzedaż biletów prze internet). Łatwo jest zburzyć, odbudować atmosferę i więzi znacznie trudniej. Niektórym się wydawało, że można pisać i gadać byle co bo i tak będzie dobrze. Klubowi się wydawało, że można nic nie robić bo ludzie i tak przyjdą. Nie będzie dobrze i nie przyjdą. Nic nie jest dane raz na zawsze. Sam poziom sportowy to nie wszystko, wystarczy spojrzeć na bez szału frekwencje, choćby w Warszawie. Ale nic to - przyjedzie Legia i znów odżyjemy. A póki co zbliżamy się do upragnionego pułapu pięciu tysięcy co to ho, ho... Tylko z czwartą ligą jakby kłopot:mysli: |
Z frekwencją na Wiśle jest jak ze starym dieslem w zimie. Nie może odpalić choć lekko podryguje. Przyjedzie taka Legia to odpali, ale za chwilę zgaśnie. Myślę, że jeśli uda się awansować do europy, będzie to jak wlanie v-power diesel do baku. Odpali i będzie znów po 15k na każdym meczu.
|
Kogoś chyba tutaj troszkę poniosło. Atmosfera nie żyje? Jak się chodzi na sektor rodzinny lub na sektory z wypudrowanymi, mięciutkimi krzesełkami to może i tak jest. Zresztą, o jakiej atmosferze my tam mówimy?
Jeśli chodzi o doping. Kolejny mecz z rzędu jesteśmy w stanie zapełnić 3 z 5 sektorów na C. Początkowo byłem rozczarowany obserwując frekwencję, ale do czasu. Dzięki temu, że jest nas mniej jest też mniej przypadkowych lansiarzy i pipek w rurkach. Idzie głośny, zgrany doping. Pełną parą. Nie ma figurantów, którzy rozpieprzają atmosferę stojąc i zamiast dopingować obserwują, bo na C taniej i można strzelić fotkę na FB. Nie mam nic przeciwko żeby całe C było pełne, ale pod warunkiem, że będą to ludzie takiego pokroju, jacy teraz chodzą. Atmosfera od 3 meczy jest super. Oby tak dalej! |
Cytat:
Ja jutro wstaję o 5.00 aby jechać do Krakowa, mam 250km autobusy w jedną stronę 45zł i wracam do domu około 8.00 dnia następnego |
Cytat:
A.D atmosfery na stadionie - Gniazdowy coraz lepiej, odnawiane sa stare przyśpiewki i to wwszytsko jak najbardziej na plus. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sama atmosfera na meczach jest jaka zawsze - raz lepsza raz gorsza. Cytat:
Bardziej od Legii cenię na przykład te z PE i z Sosnowca. I tamte odrywane przez panie kasjerki z papierowej rolki. Ostatni akapit tamtego postu to taka gorzka ironia była, coś jak flaga Jesteśmy siłą... przed pustawą trybuną. :-/ |
Inna sprawa, że klub pojebało chyba z cenami w rundzie finałowej
|
Ceny biletów to strzał w kolano
|
strzał w kolano to tacy kibice jacy teraz są
|
mentalność "kibiców" to największy problem, zdecydowanie! Jednak moim zdaniem ceny biletów zrobiły swoje jeśli chodzi o frekwencję .
|
Jutro też jeszcze trochę zejdzie, jak to w dniu meczu,,,, chociaż więcej jak 10 tyś to chyba nie mamy co się spodziewać...
|
jakby była L to cena nie grałaby roli. Pewnie że bilety drogie. Ale że 12-14 tys. sympatyków Wisły niebyło stać na ich kupno ? Ściema.
|
Jak była L ceny były te same. Wielu kibiców w meczu z Pogonią nie widzą atrakcyjnego widowiska, a szkoda. Ja naprawdę nie wiem, kto w tym klubie jest odpowiedzialny za marketing i księgowość. Choćby o 10 zł tańsze te bilety były(jakaś promocja na rundę finałową), to już parę tysi więcej kibiców i więcej pieniędzy. Tuman nawet to może wymyślić
|
Ceny w tej chwili mamy lekko droższe niż na Legii, no ale cóż, klub założył w budżecie, że będzie mecz z Legią + mecz dodatkowy, ale nasze gwiazdy nie zrobiły 4 miejsca więc jak ma chodzić ok 10 000 to lepiej dla budżetu klubu jak będą bilety 10 zł droższe.
|
Nie zmienia to wszystko faktu, że o ile teraz ktoś probuje się wymawiać, że "środek tygodnia i jutro trzeba zapierdalać do roboty", to przy okazji meczu ze Śląskiem CZWARTEK, 3 czerwca jest dniem wolnym i nic nie stoi na przeszkodzie, aby późno wrócić do domu. ;)
|
Faktycznie przejebanie wysokie te ceny biletow.....
Jaracie miesiecznie po 300-400 stowki.. Idziecie na impreze i zostawiacie 150zl... Ogarnijcie sie ludzie.... Bilet to 2 paczki papierosow,10 piw albo pol litry wodki....a o dziwo na to wszystko macie... |
Bilety przez internet dzis do 12 . Żeby nie było później płaczu ze trzeba w kolejce stać.
|
Szał, zeszło tych kilkaset wejściówek w ciągu kilkudziesięciu minut.
|
Cytat:
Trudno się nie zgodzić. W rundzie zasadniczej te same mecze i cena biletu 30 złotych (żaden z nich nie był z kategorii TOP) A w rundzie finałowej okazuje się, że te mecze to już TOP i bilety droższe o 10. Ale.. jest promocja, można kupić pakiet za 92 złote (na sektor C). Ciekawe nieprawdaż? W rundzie zasadniczej zapłaciłem 90 a teraz w ramach promocji płacę za te same mecze 92 złote :) To tak z przymrużeniem oka. Cytat:
Wiesz kiedy ostatnio był długi weekend? Wiesz ile osób nagle wyjdzie już w środę po pracy na zasłużony urlop? :) |
8000 tys biletow sprzedanych- informacja z TT od jednego z dziennikarzy...
|
W meczu z Gornikiem o godzinie 19 czyli 1,5 godz. przed meczem pozostalo 9375 biletow ;> na dzisiejszy mecz o godzinie 14 czyli 6,5 godz. przed meczem pozostalo 9534 ;) Na Gorniku bylo 8724 Wiślaków wiec suma 8 tys na teraz troszke zawyzona biorąc pod uwage fakt ze 1,5 godz. przed meczem najwiecej schodzi ;) jednak jak tak dalej pojdzie to powinnismy osiagnac przynajmniej te 10tys a wiec tragedi ponizej 10tys raczej nie bedzie ;)
|
Cytat:
|
Na godzinę 17:20 sprzedano 17316-9220 czyli 8096 biletów
|
Wiele się nie pomyliłeś, podali na stadionie, że widzów jakieś 8,5 tys, a sprzedanych biletów ok 10 tyś.... szkoda...
|
Cytat:
|
No niestety, duży problem jest w tym, że te mecze domowe nam wypadają w środku tygodnia. W weekend frekwencja byłaby przynajmniej o te dwa, trzy tysiące wyższa.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl