![]() |
Cytat:
31.12.2013 |
Cytat:
|
Jeśli niestety prawdziwe okażą się pogłoski o bankructwie Śląska to po sezonie będzie kilka ciekawych nazwisk do wzięcia za czapkę gruszek (a raczej za cenę kontraktu indywidualnego). Kaźmierczak, Paixao, Plaku, czy Mila... spore wzmocnienia dla każdego zespołu TME.
|
Potrzebujemy w ciągu najbliższych 2 okienek 6-8 zawodników: 2 środkowych pomocników, 2-3 skrzydłowych, 1-2 napastników oraz bramkarza.
Odejść powinni: Kocoń, Bieszczad, Brudneski, Garguła, jak się uda to także Boguski. |
|
Kamil Biliński 20 bramek strzelił w tym sezonie dla Żalgirisiu.Może warto sie nim zainteresować ? Za 3 miesiące kończy mu sie kontrakt.
|
Bramkarza mamy, obronę mamy, środek pomocy mniej-więcej też. Za to co można zobaczyć w już kolejnym meczu - nasze skrzydła nie działają. Sarki, Małecki są bez formy, Boguski niby gra coraz lepiej ale nie wiadomo ile tą formę utrzyma a Haiti Guerrier gra tak radośnie, nie trzymając się żadnej taktyki, że jak na razie może być tylko dodatkiem do drużyny - nie można budować na nim zespołu. Dalej - brak zmienników dla Brożka (!) i Garguły. Dlatego:
1) Bracia Mak - jak widziałem ich w 1 lidze wydaje mi się, że wydorośleli, są w stanie sprostać wyzwaniu jakim jest Ekstraklasa - szczególnie Michał (napastnik) zaczął grać tak, że nikt go już nie skrytykuje za 'wożenie się na plecach zdolniejszego brata'. Mateusz natomiast na pewno grać gorzej od naszych obecnych skrzydłowych nie będzie. Kwestia tylko ile Bełchatów sobie za nich zaśpiewa. Dodatkowo podobno obaj to Wiślacy (chociaż tu mam lekkie wtf bo ponoć już ofertę z Wisły odrzucili na rzecz Bełchatowa) 2) Ten koleś z Węgier http://www.transfermarkt.pl/pl/andra...39_gesamt.html cholera go wie, ligi węgierskiej nie znam ale jest młody, od 3 sezonów notuje dużo goli i asyst i na dodatek gra w klubie, który groszem nie śmierdzi - myślę, że warto mu by się przyjrzeć. |
Ja bez nazwisk , chociaz kandydatury Maków popieram . Natomiast potrzeba nam w zimie:
( jeśli dajmy na to Smudowe 4 transfery wypalą ) Napastnik Środkowy pomocnik Defensywny pomocnik Skrzydłowy Linię obrony mamy naprawdę fajną , stabilną , a i z jakimiś możliwościami alternatywy ( o ile nie ma kontuzji ) Jeśli sprzedamy np Chavez'a to trzeba dokupić obrońcę . Osobiście szukałbym dla niego kupca , ostatnio ma niezłą formę , więc może i taki się znajdzie . No i przedłużać kontrakty! warto wiedzieć na kogo będziemy mogli liczyć w następnym sezonie . |
|
może sie powtórze (szkoda, że nikt "z góry" tego nie czyta), ale potrzebujemy defensywnego pomocnika, prawda? z Cypru uciekają piłkarze, u nas dostają lepsze warunki i idą nawet do słabych zespołów.
Nuno Morais wis.la/bd3ui zawsze występował w parze z Pinto i on potrafi grać o wiele twardziej niż pan z L. gdyby udało się go sprowadzić to są dwie sprawy. raz, że potrzeba DP, słaby nie jest, wieloletni podstawowy zawodnik APOELu, także potrafi grać na środku obrony, no i byłby to prztyczek w nos wiadomo komu, bo jesli z dwojki pomocnikow APOELu to wlasnie ten był tym lepszym, a nie Pinto. typ Sobola. |
A co do napadu, to wiem, ze wzmocnic musimy go już zimą, ale czy Visnakovsovi po sezonie nie kończy się kontrakt? Btw. Widział ktoś ostatnio jego mecz? Poczatek sezonu genialny, a ostatnio tak jakoś o nim cicho.
|
Dudka chce grać za darmo, no jako rezerwa dla Stjepana można sie nim zainteresować
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html wiem że już jest na drugim brzegu rzeki ale 1-2 sezony może jeszcze pograc |
Smuda za nic w świecie się z nim nie dogada, bo to jeden z uczestników tej afery na kadrze za czasów Smudy...
edit: Sorki, pomyliłem afery :D Dudka miał problemy za czasów Beenhakkera... U Smudy raczej grał, więc ja również nie widziałbym przeciwwskazań, aby go u nas zatrudnić (gdyby była taka możliwość). Na polską ligę wystarczy, a myślę że umiejętności posiada większe niż, np. Nalepa. |
ciekawe czy jest do wyciagniecia Starzynski z Ruchu. Ogladalem wlasnie skrot meczu z Piastem. Co gosc ma ulozona stope i dynamit. W koncu bysmy mieli zagrozenie przy rzutach roznych i wolnych.
o bramce z nami nie wspomne |
a co byście panowie powiedzieli na powrót 4 zawodników, którzy u Nas kiedyś już byli (Brożek i Głowa wypalili) a mianowicie Dariusza Treli, Krzysztofa Mączyńskiego oraz braci Mak.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Trela
Brożek(LO) Dudka Makowie nie widzę przeszkód, chyba że darcio zakochany w amikorzu to niech się goni |
Skoro mają przyjść teraz zawodnicy do 1 składu to poza Trelą chyba żaden nie miałby szans na grę. Zresztą Dudka chce się odbudować i dalej zdobywać zachód. Po co nam średniak (w obecnej chwili) który i tak pójdzie w ....u?
|
Jakby to były lepsze czasy, to bardzo chciałbym w Wiśle Olkowskiego. Gość ma taki ciąg na bramkę, że od kopa mi się kojarzy z Piszczkiem.
Coś bardziej realnego to Gajos z Jagiellonii. Chłopak mi się podoba charakterologicznie. eh wishful thinking... |
Ja chciałbym aby do Wisły przyszedł Masłowski.Wydaję mi się , że w Wiśle rozwinął by jeszcze bardziej co dałoby obopólne korzyści zarówno dla Michała jak i dla Wisły.Obawiam się , że cena może być zaporowa i nikt nie wyłoży ponad 300 tys.euro za niego.Nie wiem jak sytuacja z Makami czy dalej są w kręgu zainteresowań ?
Priorytetem w zimowym okienku powinien być bramkostrzelny napastnik.Może skoro Zawiszy się udało sprowadzić Vasco z Cypru to może my też poszukamy napastnika z ligi cypryjskiej ? W Cyprze panuję ponoć kryzys i zawodnicy raczej wyjeżdżają niż zasilają rynek cypryjski. |
Mundial się zbliża a przy okazji można Wisła może wypromować swoich zawodników, mam nadzieje że w zimie ktoś ogarnie temat:) Szkoda że Chavez nie jest młodszy bo tak można by na nim sporo zarobić po mundialu
|
Masłowski albo Starzyński (najlepiej obaj) zamiast Garguły któremu się kończy kontrakt. Do tego defensywny pomocnik co potrafi zagrać do przodu (jak Przybylski w Górniku) i jak na słaby budżet który mamy mielibyśmy środek pomocy obsadzony.
Jest jeszcze piłkarz którego gra mi się podoba ale niestety gra u zakompleksionej sąsiadki i to go dyskwalifikuje. Budziński - dobrze rozgrywa i dobry w defensywie. Kiedyś parchy miały Klicha, teraz mają Budzińskiego w drugiej linii. |
Cytat:
|
Ciekawą opcją na konkurenta dla Miśkiewicza wydaje się być Łukasz Budziłek z Katowic. Zbiera niezłe recencje, a (według Transfermarkt) kończy mu sie kontrakt po sezonie. Z 1 ligi też Michał Szromnik wydaje się być przyszłościowy.
|
wyglada na to, ze niedlugo Sandomierski bedzie wracal do PL. pytanie czy nas stac, a drugie jak z jego forma i psyche.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czytam i się zastanawiam czemu go skreśla!!! jak dla mnie to policzek dla pasów że zabieramy im najlepszego zawodnika że woli grać tu niż u nich!!!! tak działają nijwiększe kluby świata a my chcemy być takim (narazie polska)
|
Cytat:
|
Weźcie jeszcze Saidiego i Stawowego w pakecie.... :haha:
|
pewno nieprzyjdzie też dlatego. ale niemożna kogoś oceniać bo grał... jeśli nigdy nie był anty wiślakiem bo przypuśćmy( przychodzi taki np budzinski gra najlepiej jak umie poczem go sprzedajemy za np1.5 ml e to zle???) co do saidi jeśli za darmo to...? a można by go jeszcze sprzedac kiedyś. czy kibice ległej wygwizduja bereszynskiego? nie bo gra z poświęceniem dla drużyny a i pewno na nim zarobią co będzie przykre dla lecha . to tylko taki przykład
|
Cytat:
Na szczęście Wisła nie jest największym klubem świata. Niech go bierze Barca lub Real, my od gnoju trzymamy się z dala. |
real barsa podkupują równym sobie. dariook nie czymasz się faktów. to powiedz z jakich klubów można pozyskiwać zawodników? fudbol to też umiejętność zarabiania i rozwijania sie (czasem hytrym i kontrowersyjnym działaniem). a tak na marginesie to co byś zrobił jakby przyszed i oddał grze u nas serce i zaangarzowanie.
|
Jak sięgniesz po słownik to napisz podanie o prace jako dyrektor sportowy Wisły, masz szanse na to
|
Z weszło.com
jerzy artur (zalogował się przez Hotmail)Wisla Krakow ma zamiar zima sie wzmocnic, bedzie chciala sciagnac 3-4 zawodnikow. Znam nazwiska niektorych kandydatow a jest ich ponoc 10. Te, ktore znam to: Starzynski z Ruchu, Mak z Belchatowa ( napastnik ), brazylijski obronca Paulo Andre Cren z Corinthians, kolejny obronca Celta Vigo, norweg Vadim Demidov,pomocnik Vitoria Setúbal portugalczyk Paulo Daniel Tavares, kolejny portugalczyk Sergio Samuel Semedo z Maritimo i napastnicy: portuglaczyk Yazalde Gomez grajacy na wypozyczeniu w rumunskim Astra Giurgiu i Gilles Sunu z francuskiego Lorient ! mowi sie jeszcze o jakims czechu i niemcu z Bundesligi ! Nazwisk ani pozycji jednak nie znam... |
Cytat:
Mialbys krew na rekach. |
aha.ok i szanuje! ale czymś takim ograniczamy sami sobie działania.
|
co do tych nazwisk to tylko 2 są mi znane i to są ciekawe rozwiązania. reszta niewiem ale dobrze ze cos sie dzieje
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl