Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Krissu 11.10.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 802719)
Czy w InterRegio jest normalnie zniżka studencka ?

Tak
10znaków

!!IRIVER!! 11.10.2009 22:39

Żmijka - ja jechałem raz, 15 sierpnia o 7.00 rano to był luz. Natomiast powrotny w niedzielę o 18.00 to masakra :D

Gordian 11.10.2009 22:44

Będąc przy PKP. Szykuje mi się wyjazd w okolice Piotrkowa Trybunalskiego, i teraz pytanie, czy pociągi nadal mają opóźnienia tak jak do niedawna?

Wojtas 11.10.2009 22:59

Sa tu jacys uzytownicy Samsunga Avili.??

Kupilem tydzien temu nowy apart,po czym co drugi dzien musze ladowac baterie ,bo sama rozladowywuje sie w ciagu 48 godzin,ladowalem w ciagu 7 dni -4 razy !!! a ...to nowa bateria wiec co tu nie halo...

Ktos mial podobny problem??/

brzydki.brzydal 12.10.2009 06:45

Bluetooth'a przypadkiem nie masz włączonego cały czas?

Wisła V 12.10.2009 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 802730)

Kupilem tydzien temu nowy apart,po czym co drugi dzien musze ladowac baterie ,bo sama rozladowywuje sie w ciagu 48 godzin,ladowalem w ciagu 7 dni -4 razy !!! a ...to nowa bateria wiec co tu nie halo...

jeśli to nowa bateria to wypadało by ją sformatować..ale w samsungach bateria z reguły nie 3ma dłużej niż 3 dni przy zabawie telefonem:-/ to jest największa wada samsungów

PrawdziwośćDlaGry 12.10.2009 07:59

Cytat:

wg parametrów bateria Li-Ion 1000 mAh trzymać powinna ok 400h co dla mnie np jest niemożliwe przy dotykowym ekranie. bo moja nokia e51 ma wg producenta mniejszy czas czuwania.
ale co do samego pytania. ja nie używam tego telefonu ale od kolegi ktory niedawno go kupił to na początku sporo sie bawił itd i bateria trzymała mu własnie ze 2 dni, potem jak już mu przeszło troche to 3 dni.
a może wszędzie kłamią? :D z ciekawości popatrzyłem na stronę orange i... maksymalny czas czuwania wg portalu orange wynosi 40h :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła V (Post 802747)
jeśli to nowa bateria to wypadało by ją sformatować..ale w samsungach bateria z reguły nie 3ma dłużej niż 3 dni przy zabawie telefonem:-/ to jest największa wada samsungów

teraz już nie jest koniecznością formatować baterii ale można tak dla zasady. co do reszty zdania się zgadzam.

West 12.10.2009 13:46

czy jak ktos byl przesluchiwany na komisariacie i zostala sporzadzona notatka sluzbowa czy to ma jakis wplyw na ewentualne sankcje czy tez w ewentualnym sledztwie ?
czy najwazniejsze sa zeznania u prokuratora ?

palczi 12.10.2009 14:08

Cytat:

u mnie trzyma 7 dni wiec -bateryjce zrobic formata trzeba i to 3 razy ale w twoim wypadku to juz nie aktualne... tak jak ktos wyzej napisal samsung nie slynie z mocnych bateryjek aczkolwiek tak jak pisalem-u mnie 7 dni spokojnie 3ma po 3x formatowaniu bateryjki na poczatku:)-jesli nowy to lec na gwarancje tylko koniecznie powiedz ze ``robiles formata`` -pozdrawiam

MatMario 12.10.2009 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez West (Post 802796)
czy jak ktos byl przesluchiwany na komisariacie i zostala sporzadzona notatka sluzbowa czy to ma jakis wplyw na ewentualne sankcje czy tez w ewentualnym sledztwie ?
czy najwazniejsze sa zeznania u prokuratora ?

Notatka służbowa? Powinnien być chyba protokuł przesłuchania a nie notatka służbowa. A jest podpis składającego zeznaia pod tym?

http://forumprawne.org/prawo-wykrocz...-sluzbowa.html
Tutaj jest roznica wyjasniona,

wislakdaniel 12.10.2009 15:31

A ja mam takie oto pytanko:

Czy wiadomo już kiedy dokładnie zagramy z Legią?
6,7, czy 8 listopada?

Zola 12.10.2009 16:04

do usunięcia

MatMario 12.10.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 802830)
Powie Ktos, czy jest taka sama "szansa" wyleciec ze studiow dziennych jak z zaocznych? Czy z zaocznych mimo wszystko mniejsza (jako ze sie placi)?

Patrząc na WPiA to większa jest szanasa wylecieć z zaocznych. Wyniki egzaminów, podjeście profesorów itd. Zalezy jaka uczelnia, zależy jaki wydział.

Ale wylecieć tak czy tak trzeba bardzo się starać żeby dojść do takiej sytuacji.

matt1906 12.10.2009 16:53

Zna ktoś stronę gdzie można za darmo ściągnąć gotowe sprawdziany z książek? (chodzi mi o Direkt 2a)

Zola 12.10.2009 17:03

do usunięcia

gris 12.10.2009 17:05

Jak wyglądają koncerty w rotundzie? Można się bawić tak jak na koncert przystało czy nie za bardzo?

fifi1906 12.10.2009 17:39

jak sie nazywa piosenka, w której goscinnie wystepował Ribery?? tzn nie spiewał tylko na tedledysku byl chyba!!

Blade'S 12.10.2009 18:07

Czy może ktoś z was spotkał się z wierszem Rafała Wojaczka pt. 'Finis Poloniae'? http://www.wojaczek.art.pl/bajka/finis_poloniae.html

Kompletnie nie podchodzi mi ten utwór, może ktoś z was miał z nim do czynienienia/wie o co mniej więcej w nim chodzi?

Lupo 12.10.2009 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 802850)
Jak wyglądają koncerty w rotundzie? Można się bawić tak jak na koncert przystało czy nie za bardzo?

Oczywiście, że tak! Jest większa kultura niż w Studio, a jeśli chodzi o dowód dobrej zabawy można przytoczyć ewakuację publiczności w trakcie koncertu Myslovitz 3lata temu :-) Rotunda groziła wtedy zawaleniem.

AMF 12.10.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 802847)
Chodzi mi o UP kierunek Turystyka i Rekreacja... Bo patrzac na przedmioty jakie mam: typu majca i ekonomia to "czarno" widze swoja przyszlosc... (Studia zaoczne)

ja robie na UP ochrone środowiska. Jeśli to robisz w ramach tego jakiegoś projektu Unii europejskiej to nie masz szans żeby wyleciec. a właściwie to na UP ciężko wyleciec nawet z dziennych studiów :D

janko04 12.10.2009 19:11

Mam pytanie :) można kupić gdzieś w sklepie, najlepiej w Wieliczce "sektorówkę" i za ile?

rafalczyzyny 12.10.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 802691)
Najlepiej nic nie załatwiać, tylko zapłacić całość za pół roku, czy kiedy tam będziesz mieć kasę... Ja czekam na przypomnienie, za mandat z marca 2008 i doczekać się nie mogę...

Jeśli zapłacisz zanim przyjdzie wezwanie, to nie musisz płacić odsetek. Jeśli przyjdzie wezwanie, to musisz zapłacić odsetki ustawowe, w twoim wypadku to jakieś 50 zł rocznie... (tu możesz obliczyć: http://www.pit.pl/kalkulator_odsetek_2507.php)

od mandatów za wykroczenia nie są naliczane odsetki ustawowe

Robert_wislak 12.10.2009 19:31

Jest ktoś obyty w kupowaniu biletów na stronie eventim.pl? Otóż chciałem kupić w media markcie ale powiedzieli ze juz nie mają na stronie jest ale to troche skomplikowane. I tu mam pytanie czy po dokonaniu przelewu muszę się zgłosić do jednego z ich punktu żeby odebrać osobiście?

medyk 12.10.2009 21:48

Jaki jest koszt jednego nowego bombardiera (tramwaju) takie jak jezdza po krakowie ??

Wojtas 12.10.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 802932)
Możliwe żeby człowiekowi zobojętniało z dnia na dzień coś na czym najbardziej mu zależało? W połączeniu z dużym stresem, brakiem apetytu itp. Traktować to jako krótkotrwałe jesienne osłabienie czy raczej udać się do jakiegoś specjalisty? :/

W polaczeniu z tym wszytkim o czym piszesz to moze byc cos "glebszego"

A to juz bylby problem....specjalista napewno tu nie zaszkodzi.

kamilll1906 12.10.2009 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 802964)
Jaki jest koszt jednego nowego bombardiera (tramwaju) takie jak jezdza po krakowie ??

tu masz troche info: http://infotram.pl/text.php?id=4727

http://www.skyscrapercity.com/archiv.../t-331379.html

Opętany 12.10.2009 22:16

wie ktoś może gdzie kupie piłki gimnastyczne? są w decathlonie? słyszałem też o sklepie jakimś na awf - on istnieje?

chudy_TSW 12.10.2009 22:42

POMOCY! Mam telefon na kartę w sieci PLUS i wystąpił taki problem iż jakiś tydzień temu zasiliłem konto kwotą 10 złotych i po instrukcjach jaki dostałem w zwrotnym sms wył. i włącz tel. itd. i po włączeniu telefony dalej mam na kącie 0.01 gr. ! I nie wiem co mam z tym robić ponieważ już mi się pojawia ten problem 4 raz i teraz powinienem mieć jakieś 40 zł na kącie! Byłem już w Punkcie Obsługi Klienta plus 2x i dzwoniłem raz do Biura Obsługi Klienta plus i nic ! Proszę o pomoc!

haeno 13.10.2009 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chudy_TSW (Post 802983)
POMOCY! Mam telefon na kartę w sieci PLUS i wystąpił taki problem iż jakiś tydzień temu zasiliłem konto kwotą 10 złotych i po instrukcjach jaki dostałem w zwrotnym sms wył. i włącz tel. itd. i po włączeniu telefony dalej mam na kącie 0.01 gr. ! I nie wiem co mam z tym robić ponieważ już mi się pojawia ten problem 4 raz i teraz powinienem mieć jakieś 40 zł na kącie! Byłem już w Punkcie Obsługi Klienta plus 2x i dzwoniłem raz do Biura Obsługi Klienta plus i nic ! Proszę o pomoc!

a korzystasz z internetu od czasu do czasu? (w jakikolwiek sposób z łącza gprs/umts)

jeśli tak to bardzo możliwe, że zjechałeś na debet (którego niestety komórka nie jest w stanie pokazać) i jeszcze go nie pokryłeś.

Chociaż z drugiej strony powinni Ci to wyjaśnić w punkcie klienta.

PS.

konto -> koncie

w kącie to mama syna może postawić

gris 13.10.2009 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 802879)
Oczywiście, że tak! Jest większa kultura niż w Studio, a jeśli chodzi o dowód dobrej zabawy można przytoczyć ewakuację publiczności w trakcie koncertu Myslovitz 3lata temu :-) Rotunda groziła wtedy zawaleniem.

Orzesz, bo się właśnie na Myslovitz wybieram :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl