![]() |
Paljić OUT dawać kirma i Mały lub Łobo za Bogusia
P.S. a Jaga już 0-2 :/ |
No no no ale na lezaco to my tego meczu nie wygramy. Strasznie malo ruchu jest, nikt sie nie pokazuje, gra bez pilki nie istnieje. Pressing niby jest ale tylko na pol gwizdka a kazdy kto choc raz gral w pilke ze jak druzyna nie idzie 100% na pressing to lepiej bronic strefa. 3 idzie na pressing dwoch odpuszcza i wszystko sie wali.
Jak poprawia sie w tych elementach w drugiej polowie to powinno wszystko wygladac o wiele lepiej. |
Tamci graja na niesamowitej ****zie. Gdyby Wislacy zagrali z takim samym zaangazowaniem i na takim pressingu zmietliby z powierzchni ziemi Azerow. W tej chwili gramy na maksymalnie 70% naszych mozliwosci. Niestety nie wiem czemu.
|
Ja to się zdziwiłem jak zobaczyłem, że Boguski gra w pierwszym składzie. Przeciez z Szawle było to samo.
Póki co jest to, co myślałem, że będzie. Jak nie strzelimy szybko bramki to może być nerwowo. Oby strzelili szybko na początku drugiej połowy. Gdyby Kowalski strzelił pewnie graliby już na luzie i byłoby ze 2:0. |
Nie rozumiem dlaczego Kasperczak zrezygnował z Garguły.
W rewanżu z Szwalami to właśnie na nim, Żurawskim i Pawle Brożku opierała się ofensywa. Jirsak bezproduktywny. Boguski zagubiony. Paljić próbuje indywidualnie, ale widać, że brakuje mu zrozumienia z resztą zespołu. Paweł Brożek niewidoczny. Potrzeba zmian i to nie w 60 czy 75 minucie, tylko już po przerwie. |
Paljic tragedia..........na 4 dryblingi ani jednego nie wygrał!!!! gdzie są Ci co wiedzieli w nim demona szybkosci??? tragedia gośc..a wrzutki ma jak Alvarez... Boguski drugi ...dwoch najgorszych zawodników... Niezły tez jest Kowalski...to ze nie strzelił z metra do bramki to przemilcze..ale te jego wyprowadzania piłki to tragedia...Chavez to sie pewnie smieje co za dziad gra w pierswszym skladzie....Obudzic sie panowie bo bedzie tragedia!!!
|
Ja jestem dobrej myśli że Azerscy kopacze spuchną po 70 minucie i włożymy im ze 2 bramy.
Jirsak jedną i może Sobol albo Żuraw. Dla mnie obojętne. :D |
Na ta gre nie da sie patrzec, linia pomocy nie istnieje.
Jesli chodzi o nowych zawodnikow: 1. Bunoza- nie wierze, poprostu nie wierze ze ktos go wczesniej przed transferem ogladal. Przy nim Jop, to sprinter. W dodatku masa bledow w ustawianiu sie i przegrywanie pojedynkow glowkowych(!). Ale najbardziej niepokoi ta szybkosc. Przy stylu gry Wisly(pilka ofensywna) potrzebujemy stoperow gibkich, szybkich, sprytnych, a nie ociezale kolumnie... 2. Paljic - On byl na boisku? Oprocz 1 akcji, reszta spieprzona(wszystkie dosrodkowania i pelno przegranych pojedynkow 1 na 1). Widac, ze jest to gracz II lub III ligowy. 3. Cikos - poraz kolejny widac, jak jest drewniany. Przy mocniejszym rywalu trzeba miec odrobine techniki zeby cokolwiek skonstruowac. Mam nadzieje, ze Singlar szybko wroci do skladu. Potrzebujemy skrzydel, 2 klasowych skrzydlowych i moze wtedy gra bedzie jako tako wygladala. Sklad obrony gwarantuje jaja w lidze i utrate troche wiekszej ilosci bramek, niz w poprzednich sezonach. Najsmutniejsze jest to, ze najwieksza ochote do gry wykazuje 34 - latek Zuraw i spadkowicz z ligii - Kowalski. |
Cytat:
i tylko mi Bunoza taki drewniany się wydaje? |
I połowa bez zaskoczenia.
Mamy niezgraną drużynę, stąd niepewność formacji obronnej i chaos w ataku. Widać to było na tle słabych Szawle, widać tym bardziej na tle przyzwoitych Azerów. Próbujemy szarpać skrzydłami, ale Paljić to trochę jeździec bez głowy typu Jaśka Paulisty. Zaś Boguski... Jest do zmiany. Najlepszy na boisku Jirsak, widać że w formie ale nie ma z kim grać. Na pozycje wychodzi jedynie weteran Żurawski, Brożki stoją w miejscu, Boguskiemu piłka odskakuje na 3 metry. Paweł Brożek fatalny szybkościowo, nie potrafi wygrać żadnego pojedynku 1 na 1. Wbrew pozorom szansa na awans jest. Trzeba grać ostrożnie z tyłu i liczyć na skromne 1-0. Wtedy w Karabachu zagramy z kontry i może się udać. |
Kirm -> Boguski, na poczatek taka zmiane bym zaproponował.
|
Nie nadajmy... Trzymajmy kciuki za naszych i krzyczmy Jazda ! Jazda ! Jazda ! Biała Gwiazda ! :)
|
Gra jak była badziewna tak jest. Po prostu Szawle to nie przeciwnik i się obraz trochę zniekształcił.
Nie mamy czego szukać w pucharach, a co najgorsze nie wiadomo jak temu zaradzić. Potrzebny jest napastnik, który będzie ciągle pod grą, dobry ofensywny rozgrywający i skrzydłowy. |
For_FuN_ jak dla mnie Cikosz właśnie zagrał niezły mecz, trochę za bardzo cofnięty w lini ze stoperami ale pare klepek wymienił ładnych na małej przestrzeni i miał też parę dobrych dryblingów. Jedna widoczna strata (mecz oglądałem od 10 minuty, bo dopiero wróciłem z pracy).
Karabach gra trochę antyfutbol, bardzo defensywnie, całym zespołem na swojej połowie + wysoki ostry presing. Ciekaw jestem czy starczy im sił na granie w ten sposób przez 90 minut. Boguś do zmiany i stawiam 2:0 dla Wisły. |
Ja bym wprowadził Diaza za Paljića Piotrka przesunąć do pomocy Diaz lewa obrona a za Bogusia Kirm
|
Ten Bunoza to jakieś nieporozumienie jest. Na pewno Kowalski gra lepiej od niego, ale wy oczywiście nowych uwielbiacie, a tych co nie lubicie najeżdżacie.
|
Małecki i Garguła na boisko na drugą połówkę a gra się ożywi! :)
Boguś i słaby dziś Sobol do zejścia. |
Cikos zirytowany brakiem wsparcia, ale szarpie, więc +. Bunoza z czasem nabrał pewności siebie i jest ok, choć wielkiej kariery mu nie wróżę. Jovanic to na razie tragedia, Pawełek pewnie widzi już szansę na powrót do pierwszej jedenastki. Paljic to kpina, jego gra to kpina i jego transfer to kpina...
|
Mały za Bogusia, Mały pokaźe czy chce mu sie grać czy ma juź to w d...e
|
Oby ten Rios okazał się naprawdę zawodnikiem ponad naszą Ekstraklasę, bo z "takim" Pawłem Brożkiem to my nic nie ugramy.
|
Boguski
Na 15 przyjęć 14 razy piłka mu odskoczyła na 3 m!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
Boguski zdecydowanie najsłabszy, co piłka do niego to koniec akcji. Ogólnie zgadzam się w 100% z tym co napisał flamengista. |
Cytat:
Wymien 3 elementy, w ktorych gra lepiej niz Bunoza :D |
EEE tam przesadzacie z Paljiciem ciężko coś zagrać bo z przodu mało ruchu, a że próbuje kiwać to wg mnie dobrze coś tam stara się szarpać nie traci w groźnych sytuacjach piłki Paweł się musi obudzić i się pokazać to będzie spoko i Boguś musi patrzeć gdzie gra a nie cały czas na pamięć!!
PS. Bunoza zrobił jeden błąd na początku ale udało mu się naprawić więc nie wiem gdzie ten Kowalski tyle lepszy... Zobaczymy czy Mały odpokutuje czy będzie "pływać" |
Nie wcinam się między wódkę a zakąskę, ale na razie po tym co piszecie wygląda że Wisłą kupiła samych ogórasów!
|
Z taka gra nawet nie wypada pchac sie do kolejnej rundy;/
Cala ta przebudowa druzyny byla konieczna, ale zostala spozniona o co najmniej pol roku i brak zgrania moze okazac sie teraz bardzo kosztowny. Niby Boguski razi niedokladnoscia, ale to przez to, ze czesto jest pod gra. Gdyby tak zamienic mu z Brozkiem pozycje, to Pawel z miejsca stalby sie krolem zlych przyjec i zagran, bo nikomu tak jak jemu pilka nie przeszkadza w grze. Po tych trzech pucharowych spotkaniach, widac ze jest w "zeszlosezonowej" formie, efektem czego jest psucie zdecydowanej wiekszosc akcji. |
No zobaczymy jakie zmiany zrobi Kasper, a Jaga już 0-2. Ruch też wyleciał raczej z pucharów.
Także żadnych punkcików do rankingu nie będzie :D Ci co trzymali za LEcha w pucharach i za "dobro polskiej piłki" to niech lepiej potrzymają sie za coś innego. |
wyżej zagramy pressingiem i będzie dobrze :)
i niech Brożek coś bardziej pokombinuje z Żurawiem... |
Wszyscy do zmiany...cieniutko... :D
Ludzie, Boguski faktycznie słabo wypada na tle reszty drużyny ale Paljic nie gra ani lepiej ani gorzej niż Żuraw czy Brożek więc odpuśćcie |
Patryk Małecki wchodzi za Boguskiego.
|
Cytat:
|
po 1 połowie to potrzebujemy 8 innych zawodników z pola,Żurawski,Kowalski,reszta poniżej oczekiwań
|
Malecki wchodzi. Jak dla mnie to jest jego ostateczny test, te 45 minut.
|
Cytat:
Trzeba to rozstrzygnąć już dziś - na razie jednak w ofensywie jesteśmy bardzo słabi, a w obronie niepewni. Mogą irytować proste błędy techniczne Kowalskiego, zagubienie Bunozy, któremu ktoś za chwilę pewnie nada przydomek "drugiego Wasiluka" i to gorszego, pasywność Brożków, bezproduktywność Palica, złe decyzje Boguskiego... Jirsak słabo - jeden strzał to za mało, rozgrywa źle, za wolno. Taktycznie prezentujemy się mizernie. Nie ma pressingu, dobrego doskoku, gry bez piłki. Oby druga połowa wyglądała inaczej. |
Cytat:
|
alez pierdzielicie... Pajlic wchodzi do gry, nie wie z kim, nie wie po co, i co ma zagrywac.. cala druzyna slabo gra i tyle, to nie ten dzien, bedzie ciezko, j.. Azery nic specjalnego nie prezentuja, ale sa niewygodni, o czym pisalem przed meczem.. szkoda ze 1 mecz u siebie i chociaz nie na R22..
|
Cytat:
|
Jowanic to gorszy niż Pawełka jest, jego wyjścia do piłki to porażka jakaś
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl