Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Pablo84 25.08.2009 04:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 784055)
Albo jesteś krótko kibicem albo jestes naiwny. Czasy Zielińskiego czy Moskala się skończyły.

A, Boruc i Błaszczykowski tez byli ikonami. Zostanie tylko wtedy jesli nie dostanie powaznej oferty = obnizy loty za runde dwie..

Być może masz rację, z tym że Patryk swoje przywiązanie do klubu okazuje nie tylko na boisku, ale także poza nim.Ponadto utrzymuje bardzo dobre kontakty z kibicami, którzy też swoje racje mają.
Podobnie było z Błaszczykowskim, z tym że on był bardziej spokojny a z Wisły, bardziej jego wypchnięto, niż sam chciał odejść.

rospun 25.08.2009 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 784042)
Tak teraz po prostu nienawidze tych Poznaniakow, tam kazdy (jest kilka wyjatkow ale naprawde rzadko idzie znalezc normalnego kibica Lecha) jest najlepszy, klub ma najlepszy w Polsce, kibicuja najlepiej to s atacy ludzie zakompleksieni, zarozumiali, rzadnis ukcesu, pelni buty ze az strach. Jak pisalem kiedys, kazdy im zyczy porazek zeby juz nie musiec patrzec na ta cała poznanska napinke ;/

Cóż za zbieg okoliczności, u nas takimi samymi epitetami określa się kibiców Wisły, zapewne równie (bez)podstawnie ;)

Sprostuję tylko jedną rzecz. Nie każdy nam życzy porażek, wręcz przeciwnie. Jak zauważyłem (i nie tylko ja) rozkład sił antykibiców Lecha wygląda następująco: 60% - kibice Wisły; 25% - kibice Legii; 15% - pozostali.

Pozdrowienia od pełnego pychy, butnego napinacza :D

Pan Jotka 25.08.2009 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 784131)
Cóż za zbieg okoliczności, u nas takimi samymi epitetami określa się kibiców Wisły, zapewne równie (bez)podstawnie ;)

Sprostuję tylko jedną rzecz. Nie każdy nam życzy porażek, wręcz przeciwnie. Jak zauważyłem (i nie tylko ja) rozkład sił antykibiców Lecha wygląda następująco: 60% - kibice Wisły; 25% - kibice Legii; 15% - pozostali.

W tych pozostalych kibicach , jacy życzą Wam źle to gro stanowia kibice waszych (jeszcze?) zgód :D
A tak na powaznie to padliscie chyba ofiara wlasnego podbijania bębenka. Podchwyciły medai i ...Powietrze z balonika uchodzi. Przypomne tylko jak po 2och kolejkach GW juz pisala skad taka kosmiczna gra Lecha, zastanawiano sie czy sprawa tytułu MP nie jest juz rozstrzygnieta( po 2giej kolejce i meczu z Fredrikstadem !!!) . A tu zonk i jak sie kopacze nie pozbierają to w pazdzierniku bedziecie mogli sie zastanawiać nad runda wiosenna.

rafalek 25.08.2009 10:08

Bartosz Ślusarski zerwał więzadła w kolanie i w tym roku już nie zagra.
Szczerze mu współczuję, bo to paskudna kontuzja, i atak Cracovii doznał dużego osłabienia.

Jaroo1 25.08.2009 10:17

Cytat:

Kolego ja wiem ze tez macie normalnych kibicow ale to cholery jak na jakim kolwiek forum ja widze ze wiekszosc Poznaniakow wdaje sie w dyskusje (nie takich kibicow co to tylko potrafia napisac Wisła k... -bo to sa idioci i oni sa wszedzie, ale normalny czlowiek podejmuje dyskusje na poziomie) i nagle tenze normalny czlowiek zaczyna dmuchac Wasz balonik, pisze mi ciagle o wielkim Lechu, o najlepszych kibicach, o tym i o tamtym to to jest po prostu zarozumialstwo, przedstawisz mu argumenty ze wcale nie jestescie tacy wielcy, ze jeszcze Wam wiele brakuje do poziomu Legii i Wisły to Cie zwyzywa od zawistnych, i taka wlasnie jest z Wami rozmowa. Ja rozumiem, fajnie było zagrac 1 dobry sezon, fajnie jak Was media kreuja na najlepszy zespol w Polsce, woda sodowa mogła do glow uderzyc ale we wszystkim to Wy nigdy nie bedziecie najlepsi a jesli dalej bedzie u Was tak jak teraz to za sezon nikt juz nie bedzie pamietal o wielkim Lechu

Cytat:

Bartosz Ślusarski zerwał więzadła w kolanie i w tym roku już nie zagra.
Szczerze mu współczuję, bo to paskudna kontuzja, i atak Cracovii doznał dużego osłabienia.
I takie jest to zycie ;/ Przyszedł Matusiak, fajnie to wygladąło na papierze a i mecz fajny zagrali z Lechem i dupa blada. Jeden przyszedł to od razu drugiego stracili. Teraz chyba sa w podobnej sytuacji co my. Zostali (chyba bo ich skladu az tak nie znam) z jednym jak na swoj klub dobrym napastnikiem, tak jak u nas jest Brozio a Rafał kontuzjowany kuuuupe czasu (bo Mały to raczej na skrzydle gra wiele wiele lepiej niz w tym ataku- wiadomo i w ataku robi wiele szumu ale na skrzydle tez by tyle samo szumu robil bo by schodizl do srodka a i by akcje wyprowadzał)

cpc88 25.08.2009 10:32

Co wy sie tak smucicie z powodu kontuzji Slusarskiego? Ten smieszny klub nie zasluguje na gre w ekstraklasie i mam nadzieje ze ten sezon bedzie ich ostatnim na tym szczeblu

rospun 25.08.2009 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 784157)
Przypomne tylko jak po 2och kolejkach GW juz pisala...

Może już zakończycie winić kibiców za debilne artykuły w prasie? Nie płacimy GW za takie artykuły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 784177)
i nagle tenze normalny czlowiek zaczyna dmuchac Wasz balonik, pisze mi ciagle o wielkim Lechu, o najlepszych kibicach, o tym i o tamtym to to jest po prostu zarozumialstwo, przedstawisz mu argumenty ze wcale nie jestescie tacy wielcy, ze jeszcze Wam wiele brakuje do poziomu Legii i Wisły to Cie zwyzywa od zawistnych, i taka wlasnie jest z Wami rozmowa.

Ależ o tym też pisałem, tylko gdy spojrzysz z dystansu, okazuje się że tyle samo napinaczy podpisuje się jako kibic Lecha co Wisły i Legii. Na jednym forum będą 14-letni napinacze, na innym kibice, którzy chcą rozmawiać o piłce i kibicowaniu. Od Ciebie zależy, którą grupę weźmiesz jako bazę statystyczną. A że Lech ma teraz najwięcej "sezonowców"? Było od roku głośno o Lechu, to i onety i inne interie wypełniły się gimnazjalistami, którzy to od 20 lat kibicują poznańskiej drużynie. Kiedyś głośno było o Wiśle, to w moim rodzinnym Gorzowie nagle co trzeci był kibicem Wisły.

Jeżeli ktoś Cię wyzywa, znaczy nie dorósł do dyskusji. Ale weź pod uwagę, że ktoś po prostu nie zgadza się z Twoimi argumentami. Ty nam tłumaczysz, że jeszcze nam wiele do Was brakuje. A my uważamy, że w niektórych sprawach już Was przegoniliśmy (na ten moment). Rozbieżność poglądów to nie napinka ;)

PS

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cpc88 (Post 784182)
Co wy sie tak smucicie z powodu kontuzji Slusarskiego? Ten smieszny klub nie zasluguje na gre w ekstraklasie i mam nadzieje ze ten sezon bedzie ich ostatnim na tym szczeblu

Oto dowód, że niektórzy kibice Wisły też nie grzeszą wysokim poziomem dyskusji ;)

Stavanger 25.08.2009 10:48

Rospun, a w czym wy to nas przegoniliście? Nie mam zamiaru się napinać, ale wytłumacz tak najzwyczajniej w świecie. W ilości mistrzostw czy w czymś innym?

rospun 25.08.2009 11:14

Na przykład w marketingu sportowym i organizacji klubu. Ale to moja subiektywna opinia.

Stavanger 25.08.2009 11:21

Marketing wśród kibiców to w Poznaniu i w Wielkopolsce nietrudna rzecz. Sam będąc w Poznaniu widziałem wasz sklep na Starym Mieście?? ( sorry, ale ja nie mam pamięci do ulic i miejsc ). Przecież jedyny klub z Ekstraklasy w całej Wielkopolsce to właśnie Lech. No ale spoko. Moja opinia to taka, że już Lechia się lepiej od was promuje. A co do organizacji klubu, masz na myśli administrację, czy ten prześwietny scouting ( którego żaden klub w Polsce nie ma rozwiniętego, aby przynosił efekt). A jak tam wasza współpraca z Valencią?

cpc88 25.08.2009 11:23

rospun- Co robisz na tym forum? znudzilo ci sie forum "najlepszego" klubu w Polsce? Mam swoje zdanie na temat gorszej strony blon i go nie zmienie

pan_premier 25.08.2009 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 784188)
Oto dowód, że niektórzy kibice Wisły też nie grzeszą wysokim poziomem dyskusji ;)

kolego otrząśnij się.
Można współczuć slusarskiemu jako cżłowiekowi ;)

ale po cudownym uratowaniu Cracovii nikt chyba nie życzy im szczególnie dobrze. Mnie zawsze waliło gdzie sa jak grają, dwa razy w roku łapali w papęi tyle mnie obchodziło.

Ale po tym s****ysyństwie jakie odwalił ich zarząd w sprawie ŁKSu to z całego serca życze im aby stali za reaktywacją grupy 8 trzeciej ligi.
Niech spadają gdzie ich miejsce, a o poziom ty sie nie martw.

WiślakMyślenice 25.08.2009 11:47

Jedyne, w czym jesteście lepsi, to w napince i siatce scoutingu (którą tworzymy), a w napince nie zamierzamy być lepsi ;p Macie tylu anty dlatego, bo za dużo się napinacie, co rok jazda "po majstra", tylko go jakoś co roku nie ma, a jak my zdobywamy mistrzostwo to leczycie swoje kompleksy na forach, że zaraz przyjdzie kolejna levadia i nas rozniesie, i że gracie najdłużej w pucharach. I co z tego? Jedyni, którzy się wzmacniają przed pucharami? Jedynym wzmocnieniem jest w tej chwili Kasprzik. Golik, Handzić, Chrapek? To typowe zapchajdziury, które jak widać na ligę nie wystarczają. Sprzedaliście Murawskiego za trochę ponad 3 mln euro, który był mózgiem waszej drużynki. W tym sezonie to dobitnie widać. Jakby nie Peszko i jego życiowa forma leżelibyście i kwiczeli. Poświęcić puchary na zdobywanie doświadczenia, sprzedać Stilicia i Lewandowskiego. W przerwie meczu pewnie słyszałeś o tym, jak wasz zawodnik mówił, że na Stilicia nie można krzyczeć bo się obrazi. Lewandowski gra padakę, a za niego można dostać dużą kasę. Zieliński nie może narzucić swojego stylu gry leshkowi i po zawodach. I NIE BĘDZIECIE MIELI MP, dopóki nie znajdziecie rezerwowych co najmniej na ligowym poziomie, oraz nie znajdziecie typowego rozgrywającego.

AMEN!

Jaroo1 25.08.2009 12:07

rospun własnie chodzi o to ze to macie dobre, to dobre i co z tego...? Jedynym sukcesem Lecha jest dojscie do 1/32 PUEFA, i zdobycie Pucharu Polski chociaz umowmy sie ten puchar to tak naprawde mało kogo interesuje, Wisła i Legia skupiły sie na Ekstraklasie a Wy wybraliscie walke w Ekstraklasie i PP, jak sie okazało oczywiscie zle zrobiliscie boscie sie zajechali :), SPE tez niezbyt okazałe trofeum- nie mowie ze to nie sa sukcesy ale umowmy sie co jest nawazniejsze, Ekstraklasa\ Europuchary a potem długo długo nic i dopiero jakies PE, PP, SPE ;)
No a wlasnie skauting najlepszy, marketing najlepszy, pilkarze super, jacy drodzy no i co jak sportowo nadal odstajecie o Wisły i Legii. Tak jak my bysmy wyliczali ze mamy najlepszego napastnika w polskiej lidze, najlepszego trenera, nie ma co wyliczac tylko patrzec na co druzyne stac sportowo, a przyznasz ze ta fala napinki ktora towarzyszy Lechowi jest nieadekwatna do sukcesow tego klubu, bo o ile w Europie sie udało troszke ugrac to w Polsce nadal cienko z tym...

rospun 25.08.2009 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 784241)
kolego otrząśnij się.
Można współczuć slusarskiemu jako cżłowiekowi ;)

ale po cudownym uratowaniu Cracovii nikt chyba nie życzy im szczególnie dobrze. Mnie zawsze waliło gdzie sa jak grają, dwa razy w roku łapali w papęi tyle mnie obchodziło.

Ale po tym s****ysyństwie jakie odwalił ich zarząd w sprawie ŁKSu to z całego serca życze im aby stali za reaktywacją grupy 8 trzeciej ligi.
Niech spadają gdzie ich miejsce, a o poziom ty sie nie martw.

W innym wątku pisałem, co sądzę o działaniach zarządu Cracovii, i mój osąd jest zgodny z większością z Was. Ślusarskiemu jako człowiekowi współczuć można, ale nie trzeba. Ale cieszyć się? Z jego nieszczęścia, czy z tego, że łatwiej Wam pójdzie w derbach? Myślałem, że Wisła w przeciwieństwie do Lecha ogrywa Cracovię zawsze, nawet w jej najsilniejszym składzie ;)

Jaroo1, co dla kogo jest ważne to już każdy sam sobie ustala. Oczywiście, świetnie byłoby po tylu latach znów mieć mistrzostwo. Ale dla mnie puchary europejskie są ważne ze względu na jedną rzecz - pogoń za resztą Europy. Gdyby corocznie po kilka polskich drużyn grało po kilkanaście spotkań z reprezentantami lepszych piłkarsko krajów, nasza liga nie stałaby w miejscu. A majstra prędzej czy później i tak zdobędziemy :]

PS. Nie uważam, byśmy sportowo odstawali od Wisły i Legii. Na koniec w tabeli różniło nas 5 punktów, nie 20. Bilans bezpośrednich spotkań przemawiał za nami. Byliście lepsi, ale moim zdaniem nie ma mowy o odstawaniu. Oczywiście pomijam sukcesy historyczne, bo mówimy o tu i teraz.

eMTe 25.08.2009 12:13

Z czystej ciekawości zrobiłem sobie tabelkę pt. "serie" jakby ktoś chciał.

Mecze bez porażki z rzędu:
1. Wisła Kraków - 18 (ost porażka: 1:0 z Ruchem, 29.11.2008)
2. Jagiellonia - 4 (0:2 z GKS, 30.05.2009)
3. Ruch Chorzów - 3 (2:0 z Wisłą, 1.08.2009)
4. Odra Wodzisław - 2 (0:1 z Polonią B., 8.08.2009)
5. Piast Gliwice - 2 (2:0 z Ruchem, 8.08.2009)

Mecze zwycięskie z rzędu (wszystkie ujęte):
1. Wisła Kraków - 8
2. Ruch Chorzów - 3
3. Piast Gliwice - 2
. Jagiellonia Białystok - 2
. Odra Wodzisław - 2
6. Cracovia Kraków - 1
. Lechia Gdańsk - 1
. Polonia Bytom - 1

Niepokonani u siebie:
1. Legia Warszawa - 19 (0:1 z Lechem, 12.04.2008)
2. Wisła Kraków - 14 (1:4 z Lechem, 14.09.2008)
3. Polonia Bytom - 6 (0:3 z Ruchem, 14.03.2009)
4. Ruch Chorzów - 4 (0:1 z GKS, 25.04.2009)

Serie bez wygranej:

1. GKS Bełchatów - 4 (0:2 z Jagiellonią, 30.05.2009)
. Arka Gdynia - 4 (2:1 z Odrą, 30.05.2009)
. Zagłębie Lubin - 4 (od początku sezonu nie było zwycięstwa, a dodając ostatni sezon kiedy grali w ekstraklasie - 1:0 z Koroną, 10.05.2008)
4. Korona Kielce - 3 (4:0 z Polonią W, 2.08.2009)

Serie porażek:
1. Arka Gdynia - 4 (ost pozytywny wynik: 2:1 z Odrą, 30.05.2009)
. Zagłębie Lubin - 4 (od początku sezonu były same porażki, a dodając ostatni sezon kiedy grali w ekstraklasie - 1:0 z Koroną, 10.05.2008)
3. Korona Kielce - 3 (4:0 z Polonią W, 2.08.2009)

Bez straconego gola:

1. Ruch Chorzów - 3
2. Wisła Kraków - 2
. Jagiellonia - 2
. Odra - 2
. Cracovia - 2

Bez strzelonego gola:
1. Korona - 3
. Arka - 3
3. GKS - 2
. Legia - 2

Z golem w każdym meczu (wszystkie ujęte):
1. Wisła Kraków - 14
2. Polonia Bytom - 4
. Jagiellonia Białystok - 4
4. Ruch Chorzów - 3
5. Odra Wodzisław - 2
. Piast Gliwice - 2
7. Cracovia Kraków - 1
. Lechia Gdańsk - 1

pan_premier 25.08.2009 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 784269)
Ale cieszyć się?

nikt się tu nie cieszy, nic takiego nie padło :)

dawidTS 25.08.2009 12:24

http://www.90minut.pl/news/100/news1...-Warszawa.html

A jednak nie Smuda .

wisl@k_TS 25.08.2009 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 784269)
W innym wątku pisałem, co sądzę o działaniach zarządu Cracovii, i mój osąd jest zgodny z większością z Was. Ślusarskiemu jako człowiekowi współczuć można, ale nie trzeba. Ale cieszyć się? Z jego nieszczęścia, czy z tego, że łatwiej Wam pójdzie w derbach? Myślałem, że Wisła w przeciwieństwie do Lecha ogrywa Cracovię zawsze, nawet w jej najsilniejszym składzie ;)

Cieszyć się należy z tego, że może dzięki tej kontuzji ta drużyna spadnie do ligi, w której jest jej miejsce.
I dobrze myślałeś, Wisła zawsze ogrywa Cracovię.

Krissu 25.08.2009 12:31

Radolsky wraca do Groclinu :)

Donki 25.08.2009 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 784287)

Tego to sie nie spodziewałem :p

kreseq 25.08.2009 12:49

Radolsky...no to po ptokach :D Sam juz kiedys mowil ze by chcial wrocic..no i prosze.
Smuda czeka na posadke reprezentacji albo....zamieni Janka Urbana :P
Niezle jajca sie szykuja...

Polonie mozna juz sobie odpuscic, teraz tylko sie modle zeby Smuda jakas robote znalazl :D

Lysy 25.08.2009 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 784277)

I bardzo dobrze :-) Smudy miejesce jest w kadrze, już nie mogę się doczekać zwolnienia starucha ;-)

MłodePokolenie 25.08.2009 12:57

Dawid Janczyk zastąpi Pawła Brożka w Wiśle?
Cytat:

Wciąż nie ma decyzji dotyczącej transferu Pawła Brożka. Najbardziej zainteresowany pozyskaniem napastnika Wisły Kraków jest angielski Fulham.
Anglicy musieliby wyłożyć za Brożka 3 miliony euro. Jeśli transfer doszedłby do skutku, to Wisła musiałaby szybko pozyskać nowego napastnika. Część pieniędzy pozyskanych ze sprzedaży Brożka zostałaby przeznaczona właśnie na ten cel.
Wisła przygotowuje się na taką ewentualność. Według informacji "Przeglądu Sportowego", numerem jeden na liście życzeń krakowskiego klubu jest Dawid Janczyk, który jest wypożyczony z CSKA Moskwa do belgijskiego Lokeren. Byłemu piłkarzowi Legii Warszawa nie wiedzie się w Belgii. Janczyk spędza czas głównie na ławce rezerwowych i rzadko pojawia się na boisku.

"Dawid usłyszał w klubie, że nie będą na niego stawiali. Kontaktowali się ze mną przedstawiciele Wisły. Dawid bierze pod uwagę rezygnację z pieniędzy w Lokeren i przejście do krakowskiego klubu" - przyznał menedżer piłkarza Jerzy Kopiec.
Przegląd Sportowy/INTERIA.PL

Pan Jotka 25.08.2009 13:12

Póki co to mam wrażenie iż Pawęł będzie szukał formy na krajowych boiskach.
Sytuacja w Polonii jest prześmieszna. Najpierw negocjują z jednym trenerem, dotychczasowy zaczyna wygrywac to negocjaje umierają, potem dostaje lanie na wlasnym boisku i go zwlaniaja. Ale na jego miejsce przychodzi zupelnie inny trener niz ten z ktorym negocjowali !
Wg pana JW Wojciechowskiego ktorego uważam za zwykłego chama, buraka i prostaka, jakich wielu w USA : Opinia o Tobie polega na ocenie ostatniej pracy jaką wykonałeś. No to jaka jest opinia o pracy pana Wojciechowskiego?

!!IRIVER!! 25.08.2009 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 784287)

Wszystko wraca do korzeni. Amica gra we Wronkach, Radolsky w Groclinie, Matusiak poleciał 'na Oresta', brakuje jeszcze tylko, żeby Groclin znów się przeniósł do Grodziska, a władzę tam przejął Drzymała. :lol::rotfl:

Pablooo 25.08.2009 13:22

A kawowy odchodzi z Legii za 0,5 mln euro

... ale z "Polską w sercu" :>

kreseq 25.08.2009 13:34

Janczyk w Wisle? Nie ma opcji :D

Co do Rogera to ufff.... niech leci, jeszcze mu moge zaplacic za bilet :D

Pan Jotka 25.08.2009 13:38

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-lecha,1357687

Rospun napisał, że za dmuchanie balonika odpowiedzialni są dzienikarze. A dziennikarz jak widac znalazl winnych w pilkarzach. A pilkjarze pewnie widzą winnego w prezesie , ktory ciagle gada o Wielkim Kolejorzu(Amice? Lechu? Nie wiadomo bo juz sami nie wiedza na czyjej licencji graja;-) ). Tylko Ci szarzy poznanscy kibice są skromni w całej tej grze :>

MłodePokolenie 25.08.2009 13:57

Fulham zrezygnowało z Brożka!

Cytat:

Jak udało nam się dowiedzieć, Fulham nie kupi Pawła Brożka. Dzisiaj klub angielskiej Premier League zrezygnował z transferu najlepszego strzelac mistrzów Polski.
W miniony piątek przedstawiciele Fulhman negocjowali z władzami Wisły (szef rady nadzorczej Ryszard Pilch i dyrektor sportowy Jacek Bednarz). Ustalono kwotę odstępnego - 2,5 mln euro, a także sposób dokonania płatności. Po meczu Arka - Wisła Fulham porozumiało się też z menedżerem "Brozia co do jego kontraktu. Na tym strony się pożegnały i dały sobie czas do dzisiaj na podjęcie decyzji.
Okazuje się, że Fulham postanowiło nie kupować Pawła Brożka.
INTERIA.PL

Marcin(L) 25.08.2009 14:18

No to trochę po ch*** się Fulham zachowało, nie lubię takiego robienia w jajo.

Skoro Smuda wolny to czekam aż zmieni naszego Jasia jakimś cudem.

Starego z repry tak szybko nie wyrzucą niestety. Pikniki nadal go wielbią :/ A nawet jeśli wyrzucą to PZPN zaserwuje nam tego ANTYtrenera Majewskiego bo będzie grzecznym pieskiem, słuchającym poleceń.

Pan Jotka 25.08.2009 14:34

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=18a0f
Trener Smuda niedobry, trener Zielinski niedobry, Stilic niedobry..Niedobrze to sie dzieje w tym Lechu :D

Ps. Jakis taki dzień, ze sie uparłem na Kuchenkorza.

Aaarrgh 25.08.2009 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 784315)
Sytuacja w Polonii jest prześmieszna. Najpierw negocjują z jednym trenerem, dotychczasowy zaczyna wygrywac to negocjaje umierają, potem dostaje lanie na wlasnym boisku i go zwlaniaja. Ale na jego miejsce przychodzi zupelnie inny trener niz ten z ktorym negocjowali !
Wg pana JW Wojciechowskiego ktorego uważam za zwykłego chama, buraka i prostaka, jakich wielu w USA : Opinia o Tobie polega na ocenie ostatniej pracy jaką wykonałeś. No to jaka jest opinia o pracy pana Wojciechowskiego?

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Radolsky pewnie jest tańszy niż Smuda i zapewne nie wynajmuje kancelarii prawniczych do przygotowywania specjalnych umów z Wojciechowskim.

Poza tym - ten trener też ma osiągnięcia: z Groclinem wyeliminował Herthe i ManCity a w zeszłym roku doprowadził MSK Żylina do fazy grupowej P.Uefa.

GemHZR 25.08.2009 15:36

Tak jak Smuda mówił w C+ chciał podpisać kontrakt na dłużej z różnymi klauzulami, a nie taki z możliwością zwolnienia go po miesiącu pracy. Radolsky nie wiem gdzie był, ale pewnie weźmie każde pieniądze z pocałowaniem ręki, nawet jak w perspektywie widzi swoje zwolnienie na gwiazdkę.

szprotson 25.08.2009 15:41

chłopaki
ale Widzew do ekstraklasy wraca....

http://www.sport.pl/pilka/1,95642,69...nieprawna.html

Pan Jotka 25.08.2009 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 784408)
chłopaki
ale Widzew do ekstraklasy wraca....

http://www.sport.pl/pilka/1,95642,69...nieprawna.html

Ale jaja :O !!!! To nawet lepsze niz informacja dlaczego Broziu nie przeszedł do Fulham :D

rafalek 25.08.2009 15:49

Czyli co...w każdej kolejce jedna drużyna będzie pauzować??!! Jak oni to chcą teraz pogodzić?

emj10 25.08.2009 15:58

"Leśne dziadki" nie wypłacą się do końca życia za swoje kombinacje.

WhiteStarDvisionTheBest 25.08.2009 15:58

Teraz jak sezon trwa to chyba już nie jest możliwa taka zmiana...Jeśli okaże się,że Widzew mógł grać w tym sezonie w ekstraklasie to pewnie dostanie jakieś odszkodowanie z tego tytułu..bo ja sobie nie wyobrażam,że po 5 kolejkach dochodzi jeszcze Widzew ;)

JAR0 25.08.2009 16:06

W sumnie mnie to nie dziwi. Tylko zastanawiam się czemu Trybunał nie mógł tego zrobić przed startem rozgrywek. Czyżby też to było zamierzone działanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl