![]() |
Trzeba wygrac trzy mecze.
|
Witam, dopisałem Lecha oraz optymistycznie Jage do drużyn które włącza o pierwszą 8:
Kod:
Craxa Pogoń Korona Wisła Zagłębie Lech JagieloniaPozdrawiam |
Korona wypada z gry z takim terminarzem. o Ostatnie miejsca powalczymy my Zagłębie, Pogoń i oni.
|
Lech wg mnie ma najtrudniejszy terminarz :)
jeszcze te ciołki wypadną z 8 :D ale tu się może okazać, że i pogoń i lech nie wejdą do 8 :D |
To jest polska ekstraklasa - nie ma co się oglądać na innych, jeżeli wygramy z Legią i derby, to będziemy z przodu. Nie chciałbym aby ostatni mecz z Lubinem był meczem o wszystko, bo mam złe wspomnienia z meczu w Krakowie kilka lat temu....
|
Jedno jest pewne - 40 pkt to będzie mało. Chyba po raz pierwszy w historii. Na dziś pewne ósemki są 3 drużyny. Jagiellonia za chwilę może być pewna swego, ale jak wyrżnie się na Koronie co nie jest niemożliwe, to może zrobić się wesoło. Tak samo my- przegrywając Derby możemy być w dupie, ale wygrywając je - postawimy pod ścianą wszystkich innych. Niewiadomo czy po kolejnej kolejce wszystko nie będzie w dwóch punktach...
|
Wcale się nie zdziwię jak mecz z Lubinem będzie decydującym o ósemce
|
Najtrudniejszy terminarz mamy my i my startujemy ze zdecydowanie najgorszej pozycji
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Drużyny wg mnie z największymi szansami na awans Jagiellonia ma najwiekszą przewagę i przynajmniej w dwóch spotkaniach wywalczy komplet - pewny awans. Lech nawet w tak beznadziejnej formie... ma u siebie i Pogoń i Górnika. Zagłębie ma teoretycznie najłatwiejszy terminarz i gdyby utrzymało formę to może wygrać kolejne 4 mecze z rzędu. Pogoń - mecz z Zagłębiem zaburzył całkowicie obraz tej drużyny z "pewnie" idącej po awans muszą sporo drżeć Cracovia - nawet jak przegrają z nami derby będą ten jeden punkt przed. My - najgorszy terminarz ale może przyszła i forma strzelecka? derby meczem prawdy i wyszarpać później choć punkt z Legią. Korona - w tej formie bye bye Reasumując wydaje mi się że między Pogonią/cracovią i nami rozegra się decydująca walka o ostatnie 2 miejsca. Korona odpadnie z wyścigu przed ostatnią kolejką. Po cichu liczę że Zagłębie zapewni sobie awans wcześniej (najlepszy terminarz) i mecz z nami nie będzie meczem o życie dla obu drużyn. Na dziś wg mnie 43 punkty to będzie za mało na awans. Choć pewnie pepe to wyśmieje. |
https://i.ibb.co/SdW6y6f/Screenshot-...s-pl2-plus.jpg
Generalnie patrząc na tabelę i terminarz, to ostatnia kolejka może być bardzo interesująca, bo pomijając samą walkę o ósemkę grać będą między sobą też drużyny pewne górnej połowy, więc układ tabeli przed rundą finałową nie będzie jasny praktycznie do końca rundy zasadniczej. |
No tak.
I znowu w 30 kolejce będzie ta nieszczęsna multiliga i oczywiście Wisła w żadnej transmisji się nie zmieści. |
Cytat:
Zazwyczaj pokazują bodajże 4 mecze na żywo, a tym wypadku wydaje mi się, że jeśli Wisła i Zagłębie będą miały szansę na ósemkę, to po prostu musieć będą uruchomić 5 kanałów, bo ciężko by było wybrać mecz, z którego by mieli zrezygnować. Chociaż wszystkie mecze będą pewnie na canalplussport.pl ;) |
Przy pewnym, wcale nie tak nierealnym, układzie wyników, po najbliższej kolejce w grze o tron może pozostać 7 zespołów i wszystkie znajdą się w przedziale 38-40 punktów. Miazga ;)
|
Tymczasem na Twitterze Mogielnicki odpalił swoją maszynkę do liczenia.
Szanse na awans do ósemki ESA: Lechia 100% Legia ~100% Piast 99,96% Jagiellonia 96,4% Cracovia 91,9% Lech 91,0% Zagłębie Lubin 72,8% Pogoń 71,5% Wisła 47,3% Korona 28,9% Śląsk 0,2% Miedź ~0% Arka ~0% Górnik ~0% Wisła Płock ~0% Zagłębie Sosnowiec 0% |
Na dzień dzisiejszy tak to wyglada ale statystki i przewidywania w ekstraklasie to można sobie wsadzić
|
Wg Mogielnickiego te magiczne 40 pkt na pewno w tym sezonie nie wystarczy
https://twitter.com/mogiel90/status/1105199518226833409 |
Cytat:
10 Zagłębie ma 37 (czyżby "mecz przyjaźni" z Arką?), a 4 Pogoń ma 41, do końca 4 kolejki |
C'mon, nie mówmy o 40 punktach, tyle to przy odpowiednim układzie wyników może nie wystarczyć, żeby za kolejkę być w pierwszej ósemce. Myślę, że 44-45 to realna liczba.
Grunt że już nie spadniemy (no nie wiem, jakie cuda musiałyby się zdarzyć, może komuś chce się liczyć, jakie warunki musiałyby być spełnione). |
Tu nie ma co liczyć tylko grać
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie żeby nam wystarczyło do awansu 2 czy 3 punkty. Tutaj nawet zdobycie 6 punktów nie daje nam gwarancji awansu. |
to ja z przyjemniejszym faktem
aktualnie brakuje nam 3pkt do miejsca pucharowego ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najgorsze za z Jaga i Amika graliśmy w grudniu dzisia pewnie byłoby 6 pkt a tak został tylko 1
|
Cytat:
I aktualna przerwa na kadrę przyniesie na pewno wstrząs w obu zespołach i wątpliwe przy przerżnęli wszystko do końca tym bardziej że... jeden mecz grają ze sobą. Ostały się tylko 4 kolejki więc można pokusić się o coraz dokładniejszą anlizę spotkań do końca: W grze: Pogoń 41 Jaga 40 Lech 39 cracovia 39 Korona 39 ------------- Wisła 38 Zagłębie 37 Mecze decydujace o finalnym rozstawieniu: (27 kolejka) Górnik - cracovia Korona- Lech Wisła - Legia Pogoń - Jagiellonia Płock - Zagłebie (28) cracovia - Korona Lech - Pogoń Legia - Jaga Zagłebie - Górnik Sosnowiec - Wisła (29) Jaga- Sosnowiec Korona - Zagłębie Lechia - Lech Miedz - cracovia Pogoń - Arka Wisła - Piast (30) Zagłebie - Wisła cracovia - Lechia Lech - Jaga Legia - Pogoń Piast - Korona |
Cytat:
|
4 mecze - bilans koniczny do osiągnięcia pierwszej ósemki to 2-0-2 lub 1:2:1 dla nas.
Najważniejsze nie przegrać z Legią. Inna sprawa że czuję że z Legią może być łatwiej niż z sosnowcem. Brak Remiego / Cafu / Kucharczyka i wsparcie trybun zrobi swoje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl