Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Svartis 22.01.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez runner (Post 660747)
We wtorek polsko-greckie konsorcjum pod przewodnictwem firmy Mostostal Warszawa S.A. wygrało przetarg na budowę stadionu we Wrocławiu.

Link z info :
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...2-tys-kibicow/

Mam nadzieje, że gdy dojdzie do realizacji Naszego stadionu, wszystko będzie odbywało się sprawnie bez opóźnień.
Mają do zrealizowania w takim razie 2 duże obiekty w podobnym czasie. Oby panowali nad podwykonawcami.

Z tego co pamiętam to Mostostal Warszawa buduje jeszcze w tym momencie stadion Legi. W szczytowym okresie ma tam pracować 600 pracowników jednocześnie.

4fan_player 22.01.2009 21:01

Tylko że w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie wieksząść prac z pewnością będą wykonywać podwykonawcy. Więc pracowników nie powinno zabraknąć.

South 22.01.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barthok (Post 660931)
Pewnie że przeszkadzają naklejane w tak bezmyślny sposób gdzie popadnie. Czemu nie potrafimy uszanować własnego stadionu? Vlepki szybko się niszczą i stają się nie estetyczne. To samo z "fanatykami" stojących na krzesełkach, rozbijanymi pleksy itd itp. BTW ciekawe jak prezentuje się stan toalet na E..

to zaprojektuj ścianę do naklejania vlepek ,żeby wszystko było ok

vlepki be ,kibice be , zostań przed telewizorem będzie ci najlepiej

Pero 22.01.2009 21:22

To jest Nasz stadion i chyba nie musimy go jeszcze dodatkowo oznaczać wlepkami. Dla mnie też nie jest to estetyczne.

darotsok73 22.01.2009 21:31

Zwolennicy przyklejania wlepek i bazgrania spreyami niech najpierw wyobklejają u siebie w domu łazienkę , kibel, szafki w kuchni lub nawet ekran telewizora , wtedy szacowna mamusia lub tatuś wyjaśnią im swój pogląd( na pewno pozytywny i tolerancyjny) na ten mądry proceder.

Sporą powierzchnią jest też zapewne własne czoło, tam też możecie spokojnie sobie kilka "walnąć" .

South 22.01.2009 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 660968)
Zwolennicy przyklejania wlepek i bazgrania spreyami niech najpierw wyobklejają u siebie w domu łazienkę , kibel, szafki w kuchni lub nawet ekran telewizora , wtedy szacowna mamusia lub tatuś wyjaśnią im swój pogląd( na pewno pozytywny i tolerancyjny) na ten mądry proceder.

Sporą powierzchnią jest też zapewne własne czoło, tam też możecie spokojnie sobie kilka "walnąć" .

zgadza się vlepki mam na szafkach ,spreyami tez próbowałem bazgrać ale niestety talentu nie mam :(

moja mamusia i tatuś do dzisiaj nie wyjaśnili mi ich poglądu ,mam złych rodziców ?;(

proponuje następnym razem zamiast .......ić na necie powiedz komuś w twarz żeby nie naklejał vlepki na krzesełku bo ci się później na nim źle siedzi i nieestetycznie wygląda i w ogóle jest be

własne czoło mam na tyle ładne że nie muszę nic na nim naklejać...

a i fany w sumie też po **** wywieszamy,przecież to nasz stadion więc nie musimy go oznaczać ,a jeszcze przeszkadzają w oglądaniu meczu !

barthok 22.01.2009 21:53

Najlepiej wyrwijmy wszystkie krzesełka - po co nam one przecież jesteśmy "fanatykami", łazienki z ciepłą wodą też nie są nam potrzebne w końcu wystarcza nam drzewko/toitoi... fany/wrzuty są ESTETYCZNE i raczej upiększają trybunę/ścianę. Może Tobie brud, smród i ubóstwo nie przeszkadza ale mi tak.

dannato 22.01.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 660942)
Tylko że w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie wieksząść prac z pewnością będą wykonywać podwykonawcy. Więc pracowników nie powinno zabraknąć.

hmmm...a co przepraszam ma MOSTOSTAL WARSZAWA SA do POLIMEX MOSTOSTAL SA...oprócz słowa MOSTOSTAL w nazwie...myślcie trochę.

South 22.01.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez barthok (Post 660989)
Najlepiej wyrwijmy wszystkie krzesełka - po co nam one przecież jesteśmy "fanatykami", łazienki z ciepłą wodą też nie są nam potrzebne w końcu wystarcza nam drzewko/toitoi... fany/wrzuty są ESTETYCZNE i raczej upiększają trybunę/ścianę. Może Tobie brud, smród i ubóstwo nie przeszkadza ale mi tak.

ze skrajnosci w skrajność,nigdzie nie napisałem żeby wyrywać krzesełka ,po prostu mi te vlepki nie przeszkadzają w niczym,o łazienkach tez nigdzie nie pisałem ale skoro poruszasz ten temat ,to wcześniej ludzie chodzili na mecze i nie mieli takich wygód jak czyste łazienki i nie narzekali ,zreszta teraz też na większosci stadionów ,a zwłaszcza sektorów gosci tego nie ma a jednak ludzie jeżdza i stoja w nich

oczwyscie brud i smród ,mi przeszkadza ,fajnie że są teraz takie łazienki i komfort ale przypierdalanie sie do vlepek to lekka przesada

jak już szukacie na siłe jakiego problemu,to problemem są pleksy które rzeczywiście przeszkadzają (i to dosyc bardzo bo widziałem gościa który sobie łapę na niej rozwalił bo maja ostro rogi) i w oglądaniu meczu i w aktywnym kibicowaniu...

Robek 22.01.2009 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 660998)
ze skrajnosci w skrajność,nigdzie nie napisałem żeby wyrywać krzesełka ,po prostu mi te vlepki nie przeszkadzają w niczym,o łazienkach tez nigdzie nie pisałem ale skoro poruszasz ten temat ,to wcześniej ludzie chodzili na mecze i nie mieli takich wygód jak czyste łazienki i nie narzekali ,zreszta teraz też na większosci stadionów ,a zwłaszcza sektorów gosci tego nie ma a jednak ludzie jeżdza i stoja w nich.

W X wieku nawet nie było ciepłej wody i prądu i żyli
telefonów i internetu, ale my teraz mamy XXI i staramy sie o EURO:D

barthok 22.01.2009 22:16

Mi też nie przeszkadzają na tyle żebym zaczął się z wszystkimi awanturować, mówię tylko że z czasem staje się to co raz brzydsze..
Mamy XXIw i tylko należy ubolewać że łazienki, zadaszone krzesełko to luksus na naszych stadionach.
Pewnie nasz stadion nie jest idealny, ale taki już będzie przez najbliższe kilkadziesiąt lat i dlatego strasznie mnie denerwuje jak jest dewastowany przez własnych kibiców..

darotsok73 22.01.2009 23:25

south
ja tylko grzecznie , aczkolwiek z lekką doza ironii zasugerowałem istotom myślącym (sorry jeśli sie pomyliłem) że błędne jest niszczenie własnego (naszego wspólnego) stadionu.
Dotyczy to także stania na krzesełkach, kopania po nich , bazgrania i szczania po stadionie poza kiblem.
Nie jest to żadne kibicowanie tylko czysta bezmyślnośc i głupota.

Chodzę na E3 i nie raz zwracałem uwage różnym "najwierniejszym" zeby nie "syfili" własnego gniazda.
Przeważnie skutkowało, i miałem poparcie wiekszości kibiców (fanatyków też).

Jak komuś przeszkadzają toalety i czystośc zawsze może iśc w krzaki do parku.
Chcemy miec stadion i Euro to poziom wypadałoby trzymać.

Dawno temu ludzie biegali z maczugami , nie oznacza to ze dzisiaj tez jest to normą.(chociaż, kto wie.)

www.rallyonline.prv.pl 23.01.2009 09:39

Dokładnie mamy stadion który dopiero powstaje ma on nam służyć na długie lata, ma być zadbany i estetyczny. Takie naklejanie wlepek powoduje to że przychodzi gość widzi wlepke i mysli "aa ja se też nakleje" itd itd z czasem staje sie to bardzo nie estetyczne. mielismy ladne szyby przy wejściach na trybuny aa teraz wiekszość jest poobklejana ii do tego to jest bądz co bądz trudne do usunięcia. Zmierzam do tego że widząc iż jedna osoba nie dba o takowe dobro pociąga to że przychodzi druga i też tego nie szanuje aa z czasem jak to wszystko stanie sie jeszcze bardzie poobklejane ktos wapdnie na pomysl np ze sprayem a pozniej to juz tylko zaczyna się niszczenie bo jak jest troche zniszczone to można "dokończyć" wrwrww

A kolega "south" niech sobie obkleja kazde miejsce w domu na swoim ciele i nawet w tyłku ale nie na "naszym wspólnym stadionie"!

kosz.krakow 23.01.2009 10:38

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...50_mln_zl.html

darotsok73 23.01.2009 10:46

Żeby to w końcu przyklepali i do roboty.
Podejzewam jednak że w trakcie robór wykonawca "wynajdzie" 100 powodów na 100 dodatkowych (niespodziewanych ale nieuniknionych) kosztów i cena wzrośnie wyżej od tej Budimexu .

Mam nadzieje że nie będzie scenariusza jak z "Giriszem" i "turecką budową szybkiego tramwaju....

Mam nadzieję że się mylę ale ,.. to Polska właśnie...

Pero 23.01.2009 10:54

Jakby ktoś miał info na temat wyniku arbitrażu to pisać od razu. To dzisiaj najważniejszy temat w tym temacie:)

leszekm 23.01.2009 11:04

O 15 ma być rozpatrzony protest.

http://www.uzp.gov.pl/krajowa-izba-o...opy_of_wokanda

manisnh 23.01.2009 12:04

Same kobiety w komisji :D

dannato 23.01.2009 15:51

odwołanie budmiexu ODDALONE

darotsok73 23.01.2009 15:52

WIadomo na 100%?
Jak tak to wreszcie dobra wiadomośc , do roboty!

rafal777 23.01.2009 16:10

Wspaniałe info na koniec tygodnia :D

darotsok73 23.01.2009 16:16

No to teraz pora na wyjaśnienie paru kwestii: gdzie gramy, co z oświetleniem , karnetami?.
I najważniejsze kiedy zobaczymy maszyny i robotników na R22.? W realu.

WislaFan123 23.01.2009 16:22

Ciezarowki powinny wjechac pn/wt. Wiosne gramy napewno u siebie. AB i Vipow przenosza na E, VIPow na trybune gosci (pewnie dlatego ze klatkami sie wejdzie do okraglaka) a zwyklych kibicow na E4 i chyba E3. Karnetow bylo sprzedanych ok 7-8tys, wiec max po ok 2 tys biletow zostanie, o ile wiecej karnetow nie bedzie wykupione

marco94 23.01.2009 17:16

Jak podpiszą umowę na stadion to będzie kapitalnie.

jurukuru 23.01.2009 17:27

a gości gdzie niby dadzą???? nie będzie miejsc dla przyjezdnych?

wojteq_NH 23.01.2009 17:30

oczywiście, że nie ... może najlepij oddajmy im całe E? a może D? ... pomyślunku troszeczke chociaż.

runner 23.01.2009 18:18

super wiadomość !!! Budowę czas zacząć !!!

Heh, taka dygresja, pewnie z drugim przetargiem też nie odpuszczą i cała zabawa
z odwołaniami będzie identyczna przy drugiej trybunie. Może zróbmy sondę...drobny żarcik. ;)

od pn - nowe fotki jak zaczną prace :)

buczo1985 23.01.2009 18:26

sprawiedliwość istnieje!! to pewnie pod koniec miesiąca ruszą pierwsze prace:D
przyznam, że od zakonczenia budowy okrąglaka brakowało mi informacji i zdjęć i całej tej otoczki związanej z budową...i teraz nareszcie te piekne chwile powrócą:D:D

WILU TS 23.01.2009 18:40

Myślę że nikt się nie obrazi jak dam linka do kamerki (wiem wiem że była,chce przypomnieć) bo warta w miarę tego(obecnie niezła mgiełka ;) http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
Ah nie mogę się doczekać tej trybunki,będzie potężna :)

WislaFan123 23.01.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 661413)
sprawiedliwość istnieje!! to pewnie pod koniec miesiąca ruszą pierwsze prace:D
przyznam, że od zakonczenia budowy okrąglaka brakowało mi informacji i zdjęć i całej tej otoczki związanej z budową...i teraz nareszcie te piekne chwile powrócą:D:D

piszecie ludzie na forum a wiadomosci nie czytacie, byl na glownej news w ktorym jakis gosc sie wypowiadal ze jak bedzie odrzucone odwolanie to w pn podpisza umowe i odrazu sprzet bedzie mogl wjechac

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl