![]() |
Ty rzeczywicie masz 22 lata i interesujesz się futbolem? Nie wierzę.
|
A czy nie moze mi sie po 4 latach zapomniec jakie sa zasady na Mistrzostwach Swiata? Tak, mam 22 lata, interesuje sie futbolem ale wszystkich zasad nie musze pamietac. Juz wszystko wiem, mam swoj honor i przyznaje sie do swojego błedu. Algieria wygrałaby 2-0 z USA i miałaby awans. Nie musicie juz nic tłumaczyc, kazdy moze zapomniec. Teraz to i tak nie wazne bo Słowenii juz nie ma. Anglia z taka gra raczej daleko nie zajedzie.
|
Cytat:
Cytat:
|
nie róbcie jaj, Niemcy muszą wyjść (no, powinni). I Ghana. Ale tu się tak nie da. Albo - albo. Szkoda, że sobie jungsy pokpiły mecz z Serbami, byłoby jak powinno być :D
|
Amerykanie w pełni zasłużyli na pierwsze miejsce w grupie! Pokazali charakter i ambitną walkę , po za tym nie uznano im dwóch prawidłowych goli. Bardzo ujęli mnie swoją postawą.
Pomysleć, że Słoweńcy byli już tak blisko ( i to dwukrotnie, raz po pierwszej połowie meczu z USA i drugi po zakończeniu meczu z Anglikami, tyle, że tutaj jedynie przez chwilę). |
No tośmy Kirma sprzedali. Będzie kolejny Łobodziński w składzie...
|
Cytat:
|
|
Ehhh co ta Serbia robi, i dlaczego jeszcze nie prowadzi? Czy Australia ma chociażby matematyczne szanse na wyjście?
no tak , sprawdziłem , szanse jeszcze mają... |
Piękna bramka Ozila i Niemcy chyba w 1/8 finału. Serbia faktycznie tyle setek-0 bramek może im się do źle odbic
|
Andraż Kirm piłkarz, który nie zrobił ANI JEDNEJ akcji ofensywnej w tych mistrzostwach. Najsłabsze ogniwo w ofensywie słovencow.
|
Cytat:
|
Australia, Anglia, Stany. Anglosaski sposób widzenia sportu. Jak wyszedłem na boisko to walczę. Z szacunku do sportu , do kibiców, do przeciwnika. Amerykanie wydarli grając do końca awans. Angole zagrali by wygrać. Australia nie grała o nic (musiała by prawie 10 bramami wygrać z Serbami przy porównaniu do Niemców, a z pięcioma by równać do Ghany).
I grających o życie Serbów wykopująi. Nic za to namacalnego nie mając w portfelu. A nasi pytają wzorem Mariusza Lewandowskiego , co im ktoś z boku zapłaci , by się zechcieli przyłożyć w meczu dla nich o nic. Tu jest między innymi nasza piłka. Oprócz mizernych umiejętności mentalność pożal się Boże "byznesmena". W sumie to ich można podziwiać, że potrafią znaleźć frajerów co im taki taki ciężki pieniążek płacą. PS. A nie prosiłem, byście mi za szybko Fryców nie skreślali ? :D |
Australia rozpoczęła pościg za Ghaną, choć ciągle brakuje im 2 bramek
|
Ghana traci jeszcze jedna, Australikczycy wbijaja jedna i mamy tych drugich w dalszej fazie ;).
|
Wspaniale byłoby gdyby awansowali Australijczycy. Jakoś nigdy mnie piłkarsko nie przekonają drużyny z "czarnego lądu".
|
Australia odpada :(
|
Szkoda, ale Cahill zalatwil sprawe w I-szym spotkaniu. Glupia czerwona kartka i dlatego 0 : 4, gdyby byla inna roznica bramkowa, pewnie byloby inaczej.
|
najlepsze, że dla Serbii jeszcze nic stracone, strzelają jedną bramę, punktami równo z Ghaną a bramy są 3-3 przy 2-2 Ghany. Wtedy wejdą ? (należy pamiętać że w bezpośrednim Ghana wygrała).
|
Ale mi Australii szkoda...
Na pewno wstydu sobie na Mundialu nie przynieśli i mogą wrócić z podniesionymi głowami. |
szkoda Australii. Te chłopy pokazały, że mają jaja.
|
Cytat:
Jak mają tyle samo punktów i taki sam bilans to wychodzi ten co ma więcej bramek strzelonych. Ale już po ptokach. Szkoda, nie przepadam za Afrykańskimi drużynami :P |
W 1/8 Anglia - Niemcy. Przynajmniej jedna z nich bankowo odpadnie :D.
|
Zgadzam się z przedmówcami, szkoda że Aussies odpadli.
|
Osobiście jestem zadowolony z obrotu sprawy. Dwie drużyny, którym kibicuję nie trafią na siebie w kolejnej rundzie. Co do samego meczu to mam wrażenie, że Ghana w pewnym momencie staneła.Trener też jakby kalkulował, bo kto przegrywając dokonuje zmiany w 92min...
|
ja zaluje, ze Serbia nie wyrownala - Ghanczycy byliby lekko zdziwni :D
tak czy siak swietna koncowka tego meczu |
się potworzyły dwie diametralnie rożne ćwiartki i Urugwaj trafi do strefy medalowej ;]
|
Ładnie nam Maciek Skorża Kirma na mundial przygotował. W meczu z Polską w Mariborze był najlepszy na boisku, w innych meczach też dobrze grał. Wystarczyło trochę treningów z Maciusiem i zawodnik cofnął się w rozwoju. Do tego posadzenie go na ławce źle na niego wpłynęło.
|
^^ no. (to do Szymka o Urugwaju)
I jednocześnie pierwszy wielki finał jeszcze w przedbiegach. Anglia - Niemcy. Wolałbym to spotkanie co najmniej stopień wyżej. Wolę Niemców , ale Anglia wygra :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl