Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

ktulu 26.08.2009 20:36

Dla Arsenalu, wykorzystany przez Eduardo

bebeto 26.08.2009 20:42

Aż się płakać chce jak Kosa strzela bramy w Champions League...:-/ (ciekawe co sobie teraz myśli Boguś C. :>?)

For_FuN_ 26.08.2009 20:44

Kamil strzela brameczke i jest na najlepszej drodze do zagrania w LM :).

Celtic natomiast o klase gorszy od Arsenalu, oprocz Boruca i McGeady'ego nie ma kto grac.

yogul 26.08.2009 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 784961)
Aż się płakać chce jak Kosa strzela bramy w Champions League...:-/ (ciekawe co sobie teraz myśli Boguś C. :>?)

Jakaś relacja live z tego meczu, proszę?

piotr 0704 dortmund 26.08.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 784954)
Nie mielibyśmy dużych szans, tylko wyrównane lub niższe. Nie bylibyśmy faworytami.

Tak, tak. Po Tallinie jestem w stanie to sobie wyobrazic. Nie zmienia to jednak aktualnosci tego co napisalem dalej.

kicu 26.08.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 784962)

Celtic natomiast o klase gorszy od Arsenalu, oprocz Boruca i McGeady'ego nie ma kto grac.

McGeady? On jest dobry w SPL ale w LM za bardzo wierzy w swoje możliwości. Holuje kazdą piłkę zamiast podać, zachowuje się tak jakby grał przeciwko Falkirk czy innemu St. Mirren a nie Arsenalowi.

bebeto 26.08.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 784963)
Jakaś relacja live z tego meczu, proszę?

Mecz jest na "n".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 784962)

Fakt,jeszcze nie w LM,ale myślę że w niej zagra.

For_FuN_ 26.08.2009 20:55

Ja tez mam taka nadzieje. Fajnie bedzie poogladac 3 Polakow i Jeana Pauliste w LM :).

bebeto 26.08.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 784976)
Ja tez mam taka nadzieje. Fajnie bedzie poogladac 3 Polakow i Jeana Pauliste w LM :).

No Jasiek to prawie jak Polak...:D

piotr 0704 dortmund 26.08.2009 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 784979)
No Jasiek to prawie jak Polak...:D

No to jeszcze dodajmy: Dudu w Debreczynie...:taniec:

brylant17 26.08.2009 21:05

Słyszeliście Kołtonia? w przerwie meczu wku.. mnie ten koleś wiem, że prawde mówi ale wku mnie

WiślakMyślenice 26.08.2009 21:14

A słyszałeś przed meczem, jak w studiu koleś gadał, że cieszy się przyjaźnią amikowców? Najchętniej wygarnąłbym mu gdzie ma Polska kuchenkorza, i w którym miejscu w lidze lokomotiv wronki się znajduje, i na którym miejscu w lidze zakończył rozgrywki. ŻEL mi go.

0 22 26.08.2009 21:15

No, to prawda Cie 'wku', a nie koleś.

For_FuN_ 26.08.2009 21:40

No to mamy Apoel w LM :).

Reszta wynikow tez zgodnie z przewidywaniami.

Marszałek 26.08.2009 21:49

Ciekawy jestem Wolfsburga,Rubinu oraz Bordeaux jak się zaprezentują w LM,bo kadry mają se takie. No może z wyjątkiem Francuzów. I czy ****a Cypr co roku musi mieć jakąś drużynę w LM?

WILU TS 26.08.2009 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 784984)
No to jeszcze dodajmy: Dudu w Debreczynie...:taniec:

To jeszcze dodajmy że jesteśmy w szarej dupie,jak Węgrzy i Cypryjczycy mają drużyne w LM to czas umierać,nas to niestety nigdy nie spotka jak takie pajace będą w polskiej lidze a nie piłkarze którzy chcą !!

prober 26.08.2009 22:22

Gratulacje dla Kosowskiego i Paulisty, udowodniają swoją wartość w APOEL-u. My za to mieliśmy w zamian sowicie opłacanych Niedzielana i Dawidowskiego.

Kontynuując wątek LM: oczywiście, że po przejściu Levadii Wisła byłaby niemiłosiernie krytykowana za odpadnięcie z przeciętnym Debreczynem. Byłby duży żal. Mielibyśmy rundę kwalifikacyjną LE na pocieszenie.
Po przejściu Levadii i Debreczyna Wisła byłaby niemiłosiernie krytykowana za odpadnięcie ze średniakiem Lewskim (do tego z piłkarzami w słabej formie). Byłby żal. Mielibyśmy rundę grupową LE (6 meczów) i w zasadzie możnaby podsumować występy w pucharach umiarkowanie pozytywnie.
Jeżeli talliński blamaż miał oszczędzić tych przykrości, to powiedzmy że się udało. Za to mamy kaca i zagwarantowane koszmarne wspomnienia na parę lat. Do trzeciej potęgi.

martin_6 26.08.2009 22:38

Rok temu rozwaliliśmy mistrza Izraela 5:0, teraz mistrz Izraela gra w LM. Potrafi to ktoś wyjaśnić?

kibic sukcesu 2007 26.08.2009 23:01

A tak na marginesie, patrząc na organizację gry i przygotowanie fizyczne Arsenalu stwierdzam, że dzielą nas od nich lata świetlne. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie (a zamierzam żyć jeszcze ze 40 lat :-D).

martin_6 26.08.2009 23:05

kibic sukcesu - Ty nas nie porównuj do Arsenalu ale do APOELu albo Debreczynu. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie :D

kibic sukcesu 2007 26.08.2009 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 785045)
kibic sukcesu - Ty nas nie porównuj do Arsenalu ale do APOELu albo Debreczynu. Chciałbym dożyć chwili, gdy Wisła będzie grała na tym poziomie :D

Albo zbliżasz się do kresu swych dni, albo przesadziłeś z pesymizmem :lol:
Przecież do ch.ja żyjemy w 40 milionowym kraju, w którym piłka jest najważniejszym sportem.
W końcu coś musi ruszyć.

KOALIK 26.08.2009 23:15

Gratulacje dla Kosowskiego. Żal jest, że tak dobry piłkarz w naszych warunkach mógł dalej grać u nas, no ale jeżeli większy kontrakt zagwarantowano zawodnikowi, który jest o klasę gorszy od niego, to trudno się dziwić, że to APOEL i Debrecen grają w LM, a nie My.

martin_6 26.08.2009 23:31

Cytat:

Jeśli nasi będą częściej wykręcali takie numery jak z Levadią, to mogę już długo nie pociągnąć...

eye63 26.08.2009 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic sukcesu 2007 (Post 785046)
Przecież do ch.ja żyjemy w 40 milionowym kraju, w którym piłka jest najważniejszym sportem.
W końcu coś musi ruszyć.

Z niemal 39 milionową bandą debili. Nic nie ruszy, co najwyżej ruszy Lato po kolejną podwyżkę. Szlag mnie trafia jak widzę, że na maleńkim Cyprze może grać taki Kosowski i Żewłakow, a u nas kuźwa nie mogą.
Aż się odechciewa. Jednym słowem, brawo Kosowski - pokazałeś co znaczy mieć takiego piłkarza jak Ty, pokazałeś bandzie tych naszych włodarzy razem wziętych. Bo wziąć zawodnika w ciemno i nie wiedzieć jak się spisze - to pół biedy, ale widząc na własne oczy, jak gość ciągnie grę i wypuścić go, to zwykłe frajerstwo. Dobrze wczoraj ktoś napisał, nokautem nie było 2-8 Anderlechtu z Lyonem, nokautem był Tallin.

For_FuN_ 26.08.2009 23:57

Wychodzi krotkowzrocznosc dzialaczy w Polsce...wystarczylo zakontraktowac na nowo Zurawskiego, Frankowskiego i Kosowskiego, a na szanse na LM bylyby ogromne. Zeby cos ugrac, trzeba cos zainwestowac. Cypryjczykom oplacilo sie zawieranie wysokich umow.

kovalsky92 27.08.2009 00:16

Przestancie piepszyc .. z im by my mieli szanse a zkim nie ! Odpadlismy ze slabym Talinem !! trudno stalo sie !! ale dajmy juz spokoj i glowy do goryyyy ! Przecierz idziem na mistrza po raz trzeci z rzedu!! a o LM powalczymy za rok. Nastepny rok nalezy do wisly w LM!!

Squall 27.08.2009 01:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kovalsky92 (Post 785063)
Przestancie piepszyc .. z im by my mieli szanse a zkim nie ! Odpadlismy ze slabym Talinem !! trudno stalo sie !! ale dajmy juz spokoj i glowy do goryyyy ! Przecierz idziem na mistrza po raz trzeci z rzedu!! a o LM powalczymy za rok. Nastepny rok nalezy do wisly w LM!!

Nie chciałbym być złośliwy ale już od kilku ładnych lat LM należy do nas. Ja tam bym się nie napalał zbytnio.

Lemoniadowy Joe 27.08.2009 08:05

Faktycznie brakło Kosowskiego aby grać w LM po prostu bez Kosy byliśmy za słabi na Levadie a rok temu na Barce.

mcovalski 27.08.2009 08:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kovalsky92 (Post 785063)

hańbisz nazwisko koleś :foch:

eye63 27.08.2009 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 785084)
Faktycznie brakło Kosowskiego aby grać w LM po prostu bez Kosy byliśmy za słabi na Levadie a rok temu na Barce.

Tu nie tyle Kosowskiego brakło, co praktycznie wszystkiego. I co z tego, że rok temu wpadliśmy na wielką "Barcę", w pucharze UEFA też się było bez szans?
Najkrócej: brakuje kilku wartościowych piłkarzy, z Kosą na czele, którzy byliby w stanie mentalnie pociągnąć ten zespół do gry, brakuje konkurencji na pozycjach - i to wszystko trzeba by uzupełnić. Sprowadzać ich trzeba przed okresem przygotowawczym, a nie po, kiedy już nie mogą zostać zgłoszeni do meczu - jak taki Alvarez, który w dodatku z drużyną nie był zgrany.

Troszkę dłużej: spieprzona jest polityka finansowa i o tym rozpisywał się Markus, mówił o tym też Smuda ostatnio. Na bankierstwie to my zajedziemy co najwyżej do Tallina, bezpieczne gospodarowanie pieniędzmi miało nam zapewnić stabilny budżet, tymczasem zrobiło się 2 miliony euro dziury - to już nie lepiej, żeby ta dziura była z powodu wzmocnień? (a wtedy jest szansa, że wynikami sportowymi się spłaci.)

Najdłużej: baza treningowa, ktoś w ogóle o niej myśli? O jakiejś szkółce dobrej? Za parę lat będzie płacz, jak Frankowskiemu trzeba będzie płacić za wychowanków, albo co lepsze - będzie ich oddawał do innych klubów. U góry dziady, beton, zatwardziałe poglądy, w środku bankierstwo, a na dole część piłkarzy, którym się nie chce.
I owszem, dalej można pisać, jakie to naiwne, głupie - i dalej oglądać jak Cypr wchodzi do LM i mu zazdrościć, a naszym piłkarzom współczuć, że przegrali z mistrzem Estonii, Łotwy, Białorusi, Węgier, Bułgarii czy Rumunii.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl