Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Eliminacje do LE/LKE 2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11000)

doktor granat 21.08.2024 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1632582)
Póki co i chyba to się nie zmieni już - Moskal nie .......i że się uczy ligi i że go wszystko zaskakuje, a takie usprawiedliwienia podawał NA KONIEC pracy, na końcowych swoich konferencjach czy wywiadach Rude.

Także węsz dalej hejterku i kop swoje dołki dalej. Wtedy było zajebiście jak była średnia pkt na mecz 1,2. Teraz nagle jest źle xd

Markus z łaski swojej od....... się od Moskala.
Królewski wreszcie choć odrobinę oprzytomniał i czasy dyrektorka kikusia, przybłędy z Kostaryki i asów typu raton dobiegły końca i mam nadzieję już nie wrócą. Nie wiem co z tego miałeś, nie jest mi ani trochę przykro, że ci się skończyło.
Zacznij na powrót pisać o grze, taktyce itp. bo to ci kiedyś wychodziło albo spierdalaj robić kwas na kałuży albo gdziekolwiek indziej.

yarow 21.08.2024 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632186)
(...) Liga belgijska to kilka mocnych zespolow: Anderlecht, Genk, Gent, Union, Standard Lieg, Club Brugge i Cercle Brugge wlasnie.(...)

Te kilka mocnych zespołów stanowi prawie 50% Jupiler Ligi. Być może to uprawnia do twierdzenia, że jest mocną ligą.

MaLk 21.08.2024 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632186)
Liga belgijska to kilka mocnych zespolow: Anderlecht, Genk, Gent, Union, Standard Lieg, Club Brugge i Cercle Brugge wlasnie. I one rotuja miedzy soba pozycjami w europejskich pucharach.

Odważne stwierdzenie, że Cercle należy do kręgu belgijskich drużyn rotujących pozycjami w europejskich pucharach.

Ostatni raz grali w pucharach europejskich w roku, w którym Wisłę prowadził Kasperczak, czyli nawet wcześniej niż nasz ostatni występ pucharowy (od którego zdawałoby się minęła wieczność), a teraz grają już cały 4. raz w całej swojej historii, ze średnią rzadziej raz na dekadę ;)

KOALIK 22.08.2024 02:17

Dla Markusika zawsze jest jedno wytłumaczenie - każdy Polak jest zły, każdy obcokrajowiec jest super.

W zeszłym sezonie widzieliśmy, gdy Wisła z niezliczoną liczbą obcokrajowców - w zasadzie z jednego kraju kompromitowała się cały czas w lidze, a w tym czasie GKS Katowice (kompletne przeciwieństwo Wisły) pięknie odrabiał bardzo dużą stratę i ostatecznie awansował bezpośrednio, ośmieszając hiszpański projekt Wisły.

Gdyby ci Hiszpanie byliby tacy super, to tym bardziej po przyjściu wymarzonego przez Markusika specjalisty z Kostaryki, Wisła powinna być maszynką do seryjnego wygrywania.

Średnia z rundy wiosennej powinna zakręcić się w okolicach 2,5 pkt na mecz lub lepiej.

Rzeczywistość okazała się zupełnie inna, a jakość tych Hiszpanów poza nielicznymi wyjątkami od samego początku była mocno wątpliwa (oczywiście dokładając do oceny Kikusia i Albercika).

Ale wg Markusika, to Polacy zawalili sezon...

Brak słów.

Tak samo jak rok temu naszpikowany obcokrajowcami Lech (plus trenerem z Holandii) skompromitował się z Trnavą.

Wisła jakoś dała radę po oczekiwanej rewolucji po najgorszym sezonie ligowym w historii.

Arkadiusz.Czerepach 22.08.2024 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1632615)
Dla Markusika zawsze jest jedno wytłumaczenie - każdy Polak jest zły, każdy obcokrajowiec jest super.

W zeszłym sezonie widzieliśmy, gdy Wisła z niezliczoną liczbą obcokrajowców - w zasadzie z jednego kraju kompromitowała się cały czas w lidze, a w tym czasie GKS Katowice (kompletne przeciwieństwo Wisły) pięknie odrabiał bardzo dużą stratę i ostatecznie awansował bezpośrednio, ośmieszając hiszpański projekt Wisły.

Gdyby ci Hiszpanie byliby tacy super, to tym bardziej po przyjściu wymarzonego przez Markusika specjalisty z Kostaryki, Wisła powinna być maszynką do seryjnego wygrywania.

Średnia z rundy wiosennej powinna zakręcić się w okolicach 2,5 pkt na mecz lub lepiej.

Rzeczywistość okazała się zupełnie inna, a jakość tych Hiszpanów poza nielicznymi wyjątkami od samego początku była mocno wątpliwa (oczywiście dokładając do oceny Kikusia i Albercika).

Ale wg Markusika, to Polacy zawalili sezon...

Brak słów.

Tak samo jak rok temu naszpikowany obcokrajowcami Lech (plus trenerem z Holandii) skompromitował się z Trnavą.

Wisła jakoś dała radę po oczekiwanej rewolucji po najgorszym sezonie ligowym w historii.

i vice versa

Karherop 22.08.2024 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1632608)
Odważne stwierdzenie, że Cercle należy do kręgu belgijskich drużyn rotujących pozycjami w europejskich pucharach.

Ostatni raz grali w pucharach europejskich w roku, w którym Wisłę prowadził Kasperczak, czyli nawet wcześniej niż nasz ostatni występ pucharowy (od którego zdawałoby się minęła wieczność), a teraz grają już cały 4. raz w całej swojej historii, ze średnią rzadziej raz na dekadę ;)

Dokładnie. Cercle to kopciuszek, klub filia Monaco bez specjalnej historii, bez kibiców i bez presji na wynik. Ogrywają młodych zawodnikow z nastawieniem na szybką sprzedaż. Z pucharami mąja niewiele wspólnego, fartem się zakwalifikowali, wykorzystując że aż 5 drużyn grało w grupach pucharów.

Teoretycznie sezon zasadniczy poprzedniego sezonu zakończyło na 5 miejscu, ale mieli tyle samo pkt co ekpiy Genk i Gent które jednak miały mniej zwycięstw (dziwny system) i fazy finałowej (top6) nie awansowało Gent. Ogółem 5 a 8 miejsce dzieliło raptem 2 pkt.

Tak więc Cercle to nie jest 4 czy 5 siła ligi, ale bliżej 7-8.

Maine_Coon 22.08.2024 08:30

"huja grają - o.......imy ich" XD jednym słowem

skarabeus 22.08.2024 08:30

Jak widzisz Karherop lepiej trafic nie moglismy i nasze szanse rosna ;-)

Trzeba patrzec na ostatnie 3-4 lata dzialania klubu. Czyli co roku sa wyzej. Poukladane sa finanse, sciagaja co raz lepszych zawodnikow i owszem, sa ogrywalnia dla AS Monaco, ale tam tez nie ma frajerow do grania tylko chlopaki z potencjalem.

Patrzac na progres (dwa lata temu 6 miesjce, rok temu 4) to mozna przyjac, ze wskoczyli do grupy pucharowej.

Co nie znaczy, ze mamy klekac i plakac z tego powodu :-)
Dla mnie Cercle to druzyna/klub w budowie, z dlugoterminowym planem, bez wiekszej spiny. Dla naszych zawodnikow i klubu to szansa jedna na milion.

FraMat 22.08.2024 09:00

Dla nich też.
Każdy z zawodników Cercle może pokazać się na arenie międzynarodowej, trafić do poważnego klubu (choćby Monaco), a tym bardziej jeśli wejdą do fazy ligowej.

masada 22.08.2024 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1632622)
Dokładnie. Cercle to kopciuszek, klub filia Monaco bez specjalnej historii, bez kibiców i bez presji na wynik. Ogrywają młodych zawodnikow z nastawieniem na szybką sprzedaż. Z pucharami mąja niewiele wspólnego, fartem się zakwalifikowali, wykorzystując że aż 5 drużyn grało w grupach pucharów.

Teoretycznie sezon zasadniczy poprzedniego sezonu zakończyło na 5 miejscu, ale mieli tyle samo pkt co ekpiy Genk i Gent które jednak miały mniej zwycięstw (dziwny system) i fazy finałowej (top6) nie awansowało Gent. Ogółem 5 a 8 miejsce dzieliło raptem 2 pkt.

Tak więc Cercle to nie jest 4 czy 5 siła ligi, ale bliżej 7-8.

Też jestem raczej optymistą, myślę że powalczymy i gorzej niż 1-4 się raczej nie skończy, przynajmniej u siebie :)

Maine_Coon 22.08.2024 09:29

tzw Wiślacki optymizm :D gorzej niz 1:4 u siebie nie będzie :D

El'kabat 22.08.2024 09:38

1:5 u siebie, 1:8 na wyjeździe

doktor granat 22.08.2024 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1632631)
Też jestem raczej optymistą, myślę że powalczymy i gorzej niż 1-4 się raczej nie skończy, przynajmniej u siebie :)

Jakby nas tak rozgromili w Krakowie to nikt by tam nie przyszedł na rewanż, a to bez sensu.
Dlatego moim zdaniem jeśli przegramy to minimalnie.
Tok rozumowania jak każdy inny:)

wolfy 22.08.2024 10:02

Jeśli Cercle to kopciuszek, to jak nazwać nas?

El'kabat 22.08.2024 10:29

paproszek

xxxxxx

Patryko 22.08.2024 10:32

Quasimodo, który podaje do stołu na tym balu.

Karherop 22.08.2024 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632638)
Jeśli Cercle to kopciuszek, to jak nazwać nas?

W Hiszpanii na nas mówią "historical club" i pewnie takie określenie najbardziej pasuje. Ponad 150 meczów w pucharach vs
Cercle 10 w całej swojej historii z czego prawie połowa w tym sezonie.

Klub bez specjalnej historii i kibiców. No ale sportowo są silniejsi.

Bez farta to się nie uda, a tego raczej nam ostatnio brakuje. Musiałby się bilans w przyrodzie zdecydowanie wyrównać.

pepe72 22.08.2024 11:12

Może sprzedadzą jeszcze kilku zawodników ...
No, przed dzisiejszym meczem to już się pewnie nie uda.

masada 22.08.2024 11:14

Obawiam się trochę o to, że sposób gry tego Cercle może być dla nas bardzo niewygodny. Oddadzą nam piłkę, siądą na nas pressingiem, a ewentualne błędy w rozegraniu mogą bezlitośnie wykorzystać, bo zapewne zarówno szybkością jak i jakością piłkarską będą wyraźnie górować.

pepe72 22.08.2024 11:19

Cercle to szkoła RedBulla więc będzie grało podobnie jak Rapid we Wiedniu.
Jedyna szansa, że mają już odejścia, kontuzje i kartki.
To polecam, M. Moński jest specjalistą i dość optymistycznie mówi.
https://youtu.be/CZ9kqikkm44?si=hu1FbWHR9vqmv6lC

wiesniak842 22.08.2024 11:24

Co ma Cercle i Rapid wspolnego z Red Bullem?

FraMat 22.08.2024 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1632668)
Co ma Cercle i Rapid wspolnego z Red Bullem?

Było:
https://transfery.info/ekstra/artyku...-krakow/220511

masada 22.08.2024 11:36

Też właśnie to czytałem i to mnie trochę przeraziło:
"druga najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów piłki w meczu
najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów futbolówki w trzeciej tercji boiska
drużyna z najwyższą średnią liczby popełnionych fauli w meczu"
Biorąc pod uwagę nasze główne bolączki od dawna brzmi jak przepis na katastrofę..

krysztal 22.08.2024 11:39

A ja twierdzę,że grając na takim zaangażowaniu jak ze Spartakiem ten mecz wygramy(czy dwumecz to już inna sprawa) ale jak ktoś na chwilę się zdrzemnie czy odpuści którąś piłkę to na bank zostaniemy skarceni.

Karherop 22.08.2024 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1632671)
Też właśnie to czytałem i to mnie trochę przeraziło:
"druga najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów piłki w meczu
najlepsza drużyna pod względem średniej liczby odbiorów futbolówki w trzeciej tercji boiska
drużyna z najwyższą średnią liczby popełnionych fauli w meczu"
Biorąc pod uwagę nasze główne bolączki od dawna brzmi jak przepis na katastrofę..

Jeśli tylko Wisła nie wyjdzie frajersko, to akurat jest przepis na powtórkę z pierwszego meczu z Rapidem czyli czerwonej kartki dla rywala.

Żeby się to źle nie zestarzało. Wyjdę na niepoprawnego optymiste ale typuje dzisiaj 2-0 dla nas. Niech lecą screeny.

Patryko 22.08.2024 13:06

Ja typuję 1-3 i chcę się miło rozczarować.

Griszka30KR 22.08.2024 13:09

Ja 1:2 u nas i tam w zależności od zaangażowania "belgów" 3:1 lub 1:1

doktor granat 22.08.2024 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1632676)
Jeśli tylko Wisła nie wyjdzie frajersko, to akurat jest przepis na powtórkę z pierwszego meczu z Rapidem czyli czerwonej kartki dla rywala.

Żeby się to źle nie zestarzało. Wyjdę na niepoprawnego optymiste ale typuje dzisiaj 2-0 dla nas. Niech lecą screeny.

Wow! Wyszedłeś na bardzo dużego optymistę, obyś dobrze przewidział.
To by oznaczało ekscytujący rewanż i niemałą szansę na awans.

krysztal 22.08.2024 13:42

2:0 to niebezpieczny wynik.

Szneka 22.08.2024 14:35

Panowie gdzie będzie relacja?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl