![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy Cukariczki to klub z Macedonii? Jeśli tak, to raczej błądzisz, bo akurat w zeszłym sezonie Stjepa był najlepszym graczem ichniej ligi. Powtarzam, poczekajmy i oceńmy w zimie. Nie działajmy jak Wojciechowski, który decyzje podejmował pod emocjami. |
|
Nie obrażając nikogo - kolejny zapier...cz z Brazylii, jego młody wiek pozwala zakładać, że coś z niego będzie, jeśli nie ma "przebijanych numerów"....
Wybaczcie, ale po dzisiejszym meczu z Lechem nie wyobrażam sobie, żeby do Wisły miał przyjść ktoś gorszy od Brożka ;) |
hehe, Ci co o Piechu marzyli to zawiedzeni :P
A mówiłem, że jakiś no-name przyjdzie.... |
Niezbędny jest nam rezerwowy napastnik -- wygląda na to że ten będzie OK
|
Cytat:
|
[QUOTE=TOMEK 11;1329151]dzisiaj nie było go wcale, a jak był to złapał żółtko i wolniaka przed naszym polem karnym; punkt dla
Kolego, ja go nie bronie, tylko stwierdzam, że trzeba trochę poczekać z oceną. Jak dla mnie też zagrał składu, ale widocznie na treningach jest lepszy od Nalepy, skoro Franek na niego stawia :) także nie traktuj tego jako rywalizację między nami :) Btw. Jak to się stało, że nagle zostaliśmy z tak grająca na razie obsadą DP? Nalepa mnie jakoś nie przekonuje, ale Chrapek w pierwszym sezonie też nie powalal, a teraz jest naprawdę fajny. Dałbym mu pierwszy skład, żeby się ogrywal, może top by trochę obudziło ambicje stjepy? |
Cytat:
|
Kompletnie nie rozumiem tego, że niektórzy oczekiwali na Piecha jak na zbawcę - zwykły jednosezonowiec, który zapewne zażyczy sobie sporej pensji, a do tego ma 28 lat. Coś jak proponowany rok temu Robak, jeśli nawet nie gorzej.
|
Cytat:
On też mógł to po prostu wy...ć do przodu, ale zaczął prowadzić piłkę .... I jeszcze parę innych strat w ostatnich 20 minutach ... może to kondycja ? Żeby była jasność ja go nie skreślam. Sobol byłby lepszy (na dziś) ale go nie ma ..... Nalepa chyba będzie lepszy ale za pół roku... Wilk wprawdzie biegałby dwa razy więcej ale w sumie to podobny poziom co Stjepa (bo ten nadrabia spokojem i panowaniem nad piłką). Na razie na tej pozycji mamy lekki dołek. Może (na wiosnę) Uryga pomoże. |
Na grę Stjepanovićia trzeba szerzej spojrzeć. Smuda tylko jego wystawił na defensywnym pomocniku, bo Chrapek i Garguła częściej inicjowali akcje niż skupiali się na rozbijaniu ataków rywala w środku pola. Był taki moment w drugiej połowie, gdzie piłkarze Lecha praktycznie w dziadka grali z Ostoją, bo gość sam musiał walczyć z Hamalainenem, Trałką i Pawłowskim. Oczywiście miał wsparcie innych, ale to nie to samo co kiedyś, jak grali ze sobą dwaj defensywni, np. Sobol z Wilkiem.
|
Cytat:
Obserwując niektóre zagrania Ostoji do przodu mam wrażenie, że po zaaklimatyzowaniu się i wkomponowaniu w zespół będzie on bardziej pożytecznym w grze kombinacyjnej zawodnikiem od Wilka i Sobolewskiego. |
Grosicki wolny za rok; Kuszczak, Kieszek- może któryś z nich?
|
Kuszczak albo Kieszek to fajna opcja na bramkę, ale watpię, że sprostamy finansowo wymaganiom gości, którzy ostatnie lata spędzili odpowiednio w Anglii i Portugalii. W każdym razie, każdy z tych transferów byłby wzmocnieniem.
Co do Grosika, to nie wiem jak sobie radzi w Turcji, nie oglądam jego meczów, ale powiem tak: skrzydła koniecznie trzeba wzmocnić ;) |
na Cyprze mają kryzys i wyprzedają, można tam za niewielkie pieniądze poszukać ciekawych wzmocnień jak Paixao,Helio Pinto czy Dossa Junor.Za te pieniądze chyba lepszych zawodników sie nie znajdzie w Europie uważam.
|
Jezeli bedzie na prawde Smuda miał kase na zime na 4 tranfery to niech sie zainteresuje Manduca z APOEL-u nie musze mowic co to za zawodnik.
|
Kupisz to wyciągnięcia za 300k euro teraz, w zimie za darmo można popdisać kontrakt, szkoda, że nie mamy teraz pieniędzy, bo rozwiązałby nasz problem na obu skrzydłach gdzie nie ma rywalizacji
|
Według mnie to chyba najbardziej przereklamowany pomocnik w lidze. Jak na niego patrzę, od razu mam Łobo przed oczami.
|
Jedynym skrzydłowym wartym zainteresowania w tej lidze na chwilę obecną jest moim zdaniem Podgórski z Piasta. Jeśli mowa już o Piaście to Matras ciekawą propozycją również jest na def. pomocnika.
|
Cytat:
|
Ale pewnego poziomu nie przeskoczy, lepiej dać szansę Szewczykowi i Kościelaniakowi
|
Cytat:
|
Piech w Lubinie. Czyli juz wiemy ze nie on nas wzmoni.
|
Z racji zbliżającego się meczu proponuje przyjrzeć się Mateuszowi Lewandowskiemu z Pogoni Szczecin.
Ciekawy chłopak na pozycję, która zawsze jest słabo obsadzona, dodatkowo kończy mu się kontrakt w czerwcu ( interesowało się nim Udinesse) |
No to z Udinese raczej nie powalczymy... ;)
Poza tym on chyba gra na lewej obronie? Mamy Buniego i Donalda, więc nie sądzę, żeby klub chciał jeszcze wzmacniać tę pozycję. No chyba, że miałby grać na skrzydle, to w takim razie byłby mile widziany, bo u nas posucha. Zwrócę na niego uwagę w meczu z Pogonią, aczkolwiek jeśli jest naprawdę taki dobry, to raczej ucieknie do Włoch. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
nasz pogromca z Blackburn troche sie stoczył, taniocha, ciekawe co z niego zostało
http://www.transfermarkt.de/de/david...eler_3205.html |
Cytat:
|
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...-z-lechem.html
Darek od 2 tygodni w Polsce, pyrlandii odmówił, na rok? |
Oglądaliście wczoraj może Lechia-Górnik ?
Dawidowicz, rocznik 95, mega kozak się szykuje :) |
Najlepsze jest to, że jest pełno takich młodych obiecujących tylko że my ich nie pozyskamy, bo nie chcemy/nas nie stać. A za 2-3 lata to tacy młodzi utalentowani lądują za granicą a nie w Wiśle ...
Oczywiście my nie zarabiamy na tym |
kończy mu się kontrakt w czerwcu przyszłego roku, radzę mieć to na uwadze Panie Bednarz
|
Na antenie Orange Sport przy okazji meczu GKS Bełchatów - Górnik Łęczna, współkomentujący to spotkanie Andrzej Iwan, potwierdził że na trybunach znajdują się wysłannicy z Wisły. Jak sam stwierdził, rozmawiał z nimi przed meczem i dowiedział się, że pojechali oglądać braci Mak i Wacławczyka z Bełchatowa oraz Tadrowskiego z Łęcznej.
|
wyglądamy zadziwiająco solidnie to co gra formacja defensywna zaskoczyło chyba każdego kibica piłkarskiego w Polsce
Miśkiewicz-Burliga, Głowacki, Jovanicić, Bunoza- tworzą najlepszą obecnie formację defensywną w TME. A na ławce siedzą: Bieszczad, Kocoń, Stolarski, Czekaj, Nalepa,Żemło,Uryga, Fryc,Guerrier oraz doświadczony Chavez nie ma więc co tu za bardzo kombinować. Wzmocnienia przydałyby się w ataku i pomocy. Stjepanović, Chrapek a więc "5" i "8" o ile dla Ostoji można znaleźć alternatywę w postaci Urygi bądź Nalepy, to przydałaby się konkurencja dla Michała, warto wysłać scoutów na mecze Pogoni, żeby przyjrzeli się Takafumi Akahoshi. Dalej Małecki, Garguła, Sarki-Brożek i tu już widać spore braki bo nie można rzucać na aż tak głęboką wodę Kuczaka, Lecha i innych młodych. Warto przyjrzeć się Daniemu Quintanie, Bekimowi Balajowi czy E. Visniakovskowi oraz oczywiście braciom Mak |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl