Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Jagul 07.08.2011 17:04

Legia może i fajerwerków nie gra ale wypunktowała frajerów z Kałuży i to mi się podoba.

Karherop 07.08.2011 17:12

Cracovia gra frajersko zarówno w obronie jak i w ataku . Legia nie gra wielkiej piłki , ale gra wystarczająco dobrze by ograć spokojnie Cracovie .

Jeśli Legia chce cokolwiek zdziałaś w meczu ze Spartakiem to musi zacząć grać cokolwiek w obronie , bo to co wyprawia dzisiaj Żewłakow to swoiste harakiri . W środku pola i w ataku Legia może się podobać , oczywiście na tle Craxy , czyli bardzo niewymagającego rywala .

Piotson 07.08.2011 17:12

Własnie Wiśle tego farta zabrakło w tych dwóch kolejkach. Wczoraj w pierwszej połowie Polonia oddała jeden celny strzał i to po rykoszecie i gol, Kirm miał 200% i nie wykorzystał. Z Widzewem też z głupoty Bunozy i złego wybicia Jovanicia stracona bramka.

E: Pamiętajmy, że z Cracovią wygrała wyprzedana Korona.
E2: I po meczu, 3 bramki 3 błędy obrony Cracovii.

!!IRIVER!! 07.08.2011 17:13

Pasy chyba chcą jednak za wszelką cenę pobić rekord sprzed roku. :pobity:

Sartre 07.08.2011 17:30

Trzeci, kolejny gol z niczego, szkoda że jest ŁKS i Podbeskidzie :P

Piotson 07.08.2011 17:32

O przepraszam, Podbeskidzie ma 1 pkt, a jak Cracovia utrzyma "formę" to może te jednego punktu długo się nie doczekać.
Taktyka na 3 defensywnych się opłaca na takie mecze, zagrać na 0 z tyłu a rywale sami sobie bramki strzelą.

rabi86 07.08.2011 17:34

Szatałow miał całą przerwę letnią żeby kupić kogoś do obrony i zgrać ten zespół, ale widać i tyle czasu mu nie wystarczyło. Ich problem. A Legia cóż skorzystała z trzech prezentów.

Marszałek 07.08.2011 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1142435)
Z taką grą jak z Widzewem to ja nie widzę Wisły w meczu z Legią

Wiecie co to ironia,ale pospinani.

A co do Mopa. Nie,bynajmniej nie chce go u nas, tylko widzę niesamowitą skuteczność i wolę walki,coś co od lat znamionuje ,w naszej lidze niedługo wygasający, kontrakt. Takie ruchy przepowiadające:)

swój chłop 07.08.2011 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1142464)
O przepraszam, Podbeskidzie ma 1 pkt, a jak Cracovia utrzyma "formę" to może te jednego punktu długo się nie doczekać.

Spoko, spoko... Podbieranie trenerów dzień przed bezpośrednim meczem te garbatodole mają już opanowane do perfekcji(Mikulski, Szatałow). Dlatego kandydatem na nowego trenera garbatodolich będzie w odpowiednim czasie (dzień-dwa przed ich meczem) Kasperczyk. Chciałbym żeby ŁKS utrzymał się ich kosztem, najchętniej w bezpośrednim meczu w kibucu przy Kałuży, gdzie trenerem ŁKS-u byłby Ulatowski....:P

kreseq 07.08.2011 17:51

Wychodza ze stadionu "kibice" ahahaha Patologia na maxa, 3/4 wrzut, przekrzykuje ich kazda ekipa i do tego wychodza w trakcie meczu... Widac zgody zobowiazuja :lol:

Grze Gie 07.08.2011 17:54

niby ramadan a Ntibazonkiza potrafi porządnie za....ić hehe

murray 07.08.2011 18:11

Beznadziejny mecz na parchacanie.
Śmieszni nie potrafią wymienić choćby pięciu podań, a poprawne przyjęcie piłki dla wielu z nich to za wysoka poprzeczka.
Legia nie lepiej, ale przynajmniej szybciej grają piłką a i coś z nią potrafią zrobić.
Swoją drogą chyba była jakaś awaria dźwięku, bo było sporo szumów, a w dodatku nie słychać było tego ogłuszającego dopingu.

tofik 07.08.2011 18:16

Hehe Cracovia dobrze zaczęła. Może w tym sezonie się uda ?

Sartre 07.08.2011 18:17

Cytat:

a w dodatku nie słychać było tego ogłuszającego dopingu.
Ja tam słyszałem często... doping gości :D

zizou 07.08.2011 18:23

Jeśli grać z Cracovią w Krakowie to tylko jesienią - jest wtedy szansa, że sędzia nie będzie przeszkadzał:lol:

Mecz moim zdaniem bardzo podobny do wiosennego z tego roku, tyle że wtedy - mimo że Cracovia nie strzeliła ŻADNEJ prawidłowej bramki - skończyło się 3:3:P

Ważne, że do przodu:hura:

Uran235 07.08.2011 18:26

Ciekawe jak wpłynie na układ tabeli obecność w lidze dwóch tak słabych beniaminków? Dwie kolejki, cztery mecze i bilans 2-17. A trzeba przyznać, że przy tych dwóch strzelonych bramkach bardzo pomogła pogoda.

Semper Fidelis 1985 07.08.2011 18:27

cracovia teraz trzy ciężkie wyjazdy, moim zdaniem z żadnego nie wrócą z punktami... W tamtym sezonie było craxa ara bytom, w tym craxa bielsko łks. Może wkońcu pejsy spadną, oby.

AS82 07.08.2011 18:29

Cieszylismy sie ze Bakero i Skorza beda trenowac dalej Lecha i Legie ,a tu widać ,że wcale tak wesoło nie bedzie bo obie druzyny prezentuja sie bardzo dobrze , na pewno lepiej od Wisły aktualnie

Rustin 07.08.2011 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1142493)
Cieszylismy sie ze Bakero i Skorza beda trenowac dalej Lecha i Legie ,a tu widać ,że wcale tak wesoło nie bedzie bo obie druzyny prezentuja sie bardzo dobrze , na pewno lepiej od Wisły aktualnie

To przywaliłeś jak łysy warkoczem. W czym Legia prezentuje się lepiej od Wisły? Oglądałem cały mecz i takiej Cracovii to by Podbeskidzie takie bramki strzelało. Dwa rykoszety i frajerstwo pasiastych stoperów, oto cała tajemnica trzech bramek dla gości. Lecha nie oglądałem to się nie wypowiem.

Sartre 07.08.2011 18:35

Cytat:

Niby tak... ale z drugiej strony Lech rozwalił na kawałki ŁKS, który jaki jest - każdy widzi, a sam Lech jakoś fenomenalnie nie grał i tylko wynik imponujący, no a potem remis z Zagłębiem (a przecież nie grają w pucharach, mają siły). My: Cracovia, która aż się prosiła o lanie i nie trzeba było wspinać się na wyżyny umiejętności piłkarskich, żeby wygrać. Z tych trzech drużyn żadna jeszcze nie zagrała jak przystało na mistrza, więc zobaczymy co się będzie działo dalej.

Cytat:

Dwa rykoszety i frajerstwo pasiastych stoperów, oto cała tajemnica trzech bramek dla gości.
No wiesz, mieliśmy tyle celnych strzałów, ile Cracovia strzałów na bramkę w ogóle, a i generalnie spotkanie kontrolowaliśmy, więc to też nie do końca jest tak, że jakimś psim swędem wygraliśmy. Inna sprawa, że podstawowy wkład w nasze zwycięstwo w Krakowie miała fatalna postawa Cracovii, która w zasadzie w żadnej formacji nic nie pokazywała.

AS82 07.08.2011 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rustin (Post 1142498)
To przywaliłeś jak łysy warkoczem. W czym Legia prezentuje się lepiej od Wisły? Oglądałem cały mecz i takiej Cracovii to by Podbeskidzie takie bramki strzelało. Dwa rykoszety i frajerstwo pasiastych stoperów, oto cała tajemnica trzech bramek dla gości. Lecha nie oglądałem to się nie wypowiem.

W tym sa lepsi ,że sa wybiegani , silni fizycznie ,graja dokladnie pilka czego u nas w meczach z Widzewem i Polonia W. nie widzialem .

Rustin 07.08.2011 18:43

Cytat:

No wiesz, mieliśmy tyle celnych strzałów, ile Cracovia strzałów na bramkę w ogóle, a i generalnie spotkanie kontrolowaliśmy, więc to też nie do końca jest tak, że jakimś psim swędem wygraliśmy. Inna sprawa, że podstawowy wkład w nasze zwycięstwo w Krakowie miała fatalna postawa Cracovii, która w zasadzie w żadnej formacji nic nie pokazywała.
Nie można podważyć tego, że na zwycięstwo zasłużyliście. Mina Filipiaka bezcenna. Ale od oceniania kto spośród Wisły, Lecha i Legii jestem daleki, musiałbym widzieć przynajmniej ich dotychczasowe mecze ligowe. Widziałem tylko Wisłę i dziś Legię. Poza tym mam nadzieję, że my zaczniemy wygrywać już od meczu z Zagłębiem.

Marszałek 07.08.2011 19:08

Ja Was straszyć nie chce, ale mamy jeden punkt więcej niż Podbeskidzie i o dwa oczka więcej niż Cracovia. Że się jeszcze co niektórzy nie podcinają....

hors 07.08.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1142519)
Ja Was straszyć nie chce, ale mamy jeden punkt więcej niż Podbeskidzie i o dwa oczka więcej niż Cracovia. Że się jeszcze co niektórzy nie podcinają....

Teraz jest cel LIGA MISTRZÓW - nic innego się nie liczy, oni mogą pisać i mówić że będą grać perfekcyjnie ale za dużo w klubie się mówi o tym co będzie za 2 tygodnie. Rozkręcimy się gdy będzie wszystko wiadome.

Jaroo1 07.08.2011 19:39

Cytat:

I po co placzesz? Komu ty kibicujesz? Moze ty jestes anty Wisła? Zero optymizmu, ciagle narzekanie, kwekanie a na koniec i tak WIsla Mistrz, po czym nastepuje brak narzekan na tydzien a pozniej placze kogo my kupujemy, czemu nie ma transferow itd
Wezcie sie ludzie w garsc bo jestesmy Mistrzem, mamy super dyrektora sportowego, chyba rowniez najlepszego trenera w lidze, najlepszego pilkarza (Melikson) i jestesmy na najlepszje drodze do awansu do LM ale oczywiscie ....a trzeba narzekac, ze Legia i Lech lepsi. Zgodizlbym sie gdyby to byla prawda ale po czym takie wnioski wyciagasz?!

Ja odbieram takie posty jako narzekanie dla samego narzekania. Jak sie nie ma do czego przyjebac to sobie wymysle problem

0 22 07.08.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1142539)
Zgodizlbym sie gdyby to byla prawda ale po czym takie wnioski wyciagasz?!

Może po tabeli?

:D

jachting 07.08.2011 20:14

tak natchnął mnie superpuchar Apoelu , kiedy Wisła gra superpuchar i czy będzie on na stadionie narodowym ?

0 22 07.08.2011 20:16

W lutym, na Narodowym.

murray 07.08.2011 20:21

Patrząc na stosunek PZPN do tego meczu sądzę, że bardziej prawdopodobna jest gra o Superpuchar Europy w Monako.

Arked 07.08.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1142501)
W tym sa lepsi ,że sa wybiegani , silni fizycznie ,graja dokladnie pilka czego u nas w meczach z Widzewem i Polonia W. nie widzialem .

Z Widzewem zgoda ale mecz z Polonią to musisz chyba jeszcze raz obejżeć, może wtedy ci się uda to dostrzec.

jachting 07.08.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1142540)
Może po tabeli?

:D

no raczej , ale ile meczy zostało rozegranych ? Niewiele możemy powiedzieć , z dużym prawdopodobieństwem możemy stwierdzić że Wisła zrobiła najlepsze transfery :>
A poza tym ja nigdy nie uważałem że Skorża to zły trener , a co do Bakero to zdania nie mam , jednoznaczna ocena byłaby tu nie obiektywna .

Cytat:

W lutym, na Narodowym.
dzięki

AS82 07.08.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1142561)
Z Widzewem zgoda ale mecz z Polonią to musisz chyba jeszcze raz obejżeć, może wtedy ci się uda to dostrzec.

Zagrali słabo w obu meczach , grali wolno i niedokładnie ,nie było w ogóle żadnego pomysłu na grę tylko indywidualne pchanie sie z piłką na rywala , i jak dla mnie to Polonia Warszawa była wczoraj bardziej do ogrania bo nie zaprezentowała nic .

0 22 07.08.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 1142571)
no raczej , ale ile meczy zostało rozegranych ? Niewiele możemy powiedzieć , z dużym prawdopodobieństwem możemy stwierdzić że Wisła zrobiła najlepsze transfery :>
A poza tym ja nigdy nie uważałem że Skorża to zły trener , a co do Bakero to zdania nie mam , jednoznaczna ocena byłaby tu nie obiektywna .

dzięki

1. Mamy mniej 'meczy'. Jak zagramy zaległy to będziemy mieć nie punkt więcej, a trzy razy więcej punktów, a to już chyba zamyka sprawę :D

2. Moim zdaniem zwłaszcza Ljuboja na razie się broni i to bardzo, więc nie wiem czy najlepsze. Na pewno najlepsze w zimie.

3. To był żart z tą tabelą :)

4. No problemo.

Gwiaździsty 07.08.2011 20:49

Tak naprawdę Legia dzisiaj zrobiła nam dużą przyjemność. Ogladanie głupkowatych min Filipiaka, słuchanie wydzierającego się na gnieździe syna komendanta małopolskiej policji próbujacego zachęcać gawiedź do jeszcze większego bluzgania Legii, ogólny zawód spowodowany wynikiem, drugi z rzędu mecz przegrany u siebie i rozpoczęcie po raz kolejny powrotu do III ligi.
A na wyścig z Legią mamy jeszcze ...28 kolejek. :) Przypominam histerykom zeszły sezon, kiedy ferowali MP dla .. najpierw warszawskiego Groclinu, potem Jagiellonii a na końcu zdziwili się że 3 kolejii przed końcem MP została...Wisła :).

Birsa 07.08.2011 21:32

Panowie, czy wam też podczas meczu Craxy z Legią okrzyki z trybun wydawały się takie jakby zniekształcone? To co robi LivePark to woła o pomstę do nieba. Albo im dźwięk nie działa, albo z obrazem coś nie tak, albo jakiś inny kwiatek...
Co do samego meczu to Legia miała farta, ale według mnie zagrała dobre spotkanie. Dużo szybkiej gry, ciekawie wyprowadzane kontry.
Co do żydków to jedyny, który się tam wyróżnia to Ntibazonkiza i czasami Suvorov. Tak to ta drużyna nie istnieje. Teraz dla nich ciekawy terminarz. 2 wyjazdy. Do Gdańska na nowo otwarty stadion PGE Arena, napewno Lechia za chuja nie będzie chciała przegrać tego meczu i do Białegostoku. 4 mecze 0 punktów :D

Sartre 07.08.2011 21:46

Cytat:

napewno Lechia za chuja nie będzie chciała przegrać tego meczu i do Białegostoku. 4 mecze 0 punktów
Co do tego Białegostoku, to ja bym nie był taki pewien. Od wiosny w Jadze grają straszną padakę, do tego czasu mogą nie mieć już Sandomierskiego, ofensywnie nie mają atutów żeby wykorzystywać ten dramat jaki parchy mają w obronie, a Szatałow takim ogórem jak Ulatowski nie jest i na wyjazd taktycznie ich ustawi na głęboką defensywę i kontry - a tam wystarczy jeden Ntibazonkiza, żeby coś im wepchnąć. No ale z drugiej strony wiadomo, Białystok to łatwy teren nie jest.

Angmir 07.08.2011 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1142559)
Patrząc na stosunek PZPN do tego meczu sądzę, że bardziej prawdopodobna jest gra o Superpuchar Europy w Monako.

Tegoroczny superpuchar Włoch rozegrano w Chinach więc czemu nie Superpuchar Polski w Monako :) promocja Polskiej Piłki ;p

mitmichael 08.08.2011 06:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1142626)
Co do tego Białegostoku, to ja bym nie był taki pewien. Od wiosny w Jadze grają straszną padakę, do tego czasu mogą nie mieć już Sandomierskiego, ofensywnie nie mają atutów żeby wykorzystywać ten dramat jaki parchy mają w obronie, a Szatałow takim ogórem jak Ulatowski nie jest i na wyjazd taktycznie ich ustawi na głęboką defensywę i kontry - a tam wystarczy jeden Ntibazonkiza, żeby coś im wepchnąć. No ale z drugiej strony wiadomo, Białystok to łatwy teren nie jest.

Do tego trzeba powiedziec o zwadzie z kibicami

lizzy 08.08.2011 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1142626)
ofensywnie nie mają atutów żeby wykorzystywać ten dramat jaki parchy mają w obronie,

A taki atut, który jest czterokrotnym królem strzelców, natłukł w polskiej lidze 150 goli, w tym 3 w tym sezonie to na Cracovię Twoim zdaniem za mało?

Sartre 08.08.2011 08:16

Cytat:

A taki atut, który jest czterokrotnym królem strzelców, natłukł w polskiej lidze 150 goli, w tym 3 w tym sezonie to na Cracovię Twoim zdaniem za mało?
No ja miałem na myśli raczej ogólnie ofensywę Jagiellonii, ale fakt, w sumie na Cracovię Franek powinien spokojnie wystarczyć :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl