![]() |
Jeśli wolą rodziny kibice będą mogli uczestniczyć w uroczystościach pogrzebowych, to prosiłbym o wrzucenie informacji tutaj ze szczegółami pochówku.
Brak słów. Ajwen mam nadzieję, że gdziekolwiek jesteś, zaznałeś wreszcie spokoju duszy. Niech Ci świeci Gwiazda Biała... |
Andrzej Iwan, wspaniały człowiek uwięziony w zgniłym umyśle (nie jest to dobre słowo ale nie wiem jakiego innego użyć). Słuchało się go cudownie bo to prawdziwie szczery, dobry mężczyzna ale z drugiej strony ze straszną historią i chorobami, które niszczyły jego oraz najbliższych (co zawsze boli i wzbudza reakcje - jak Ty tak możesz?).
Przykro się patrzyło na jego problemy ale o tym jakim był wyjątkowym człowiekiem świadczy to, że mimo cierpienia jakie sprawiał ludziom, mimo tego, że zawodził, chyba wszyscy go kochali i szanowali. Wielka szkoda, że musiał się męczyć z tymi chorobami, nie zasługiwał na taki los. Odszedł i chyba lepiej dla niego samego, mam nadzieję, że teraz odpoczywa i ma zasłużony spokój i zadośćuczynienie za nędzne życie na tym świecie. Jedna z niewielu obcych osób, a może i jedyna, o której będę pamiętał, szczerze tak w sercu żałuję, że tak się musiał męczyć i czuję, że to był dobry człowiek. Jego szczerość, ten ból, który było po nim widać i nienawiść jaką żywił do samego siebie za to co robił zapamiętam na zawsze. Spoczywaj w pokoju Panie Andrzeju, nasza wiślacka Legendo. |
wstrząsający ten epilog do 2 wydania Spalonego...
https://weszlo.com/2022/12/27/stanow...ndrzeja-iwana/ przy okazji wchodząc po powyżeszego linka na weszło natrafiłem na takiego newsa o franie velezie https://weszlo.com/2022/12/28/fran-v...owe-zachowanie |
|
Cytat:
|
Raz - to gość o sporym boiskowym IQ, dwa - na którymś z portali było info, że ma być alternatywa dla Kuna na wahadło.
|
Polskie kluby na prawdę nie mają skautingu, czego żywym dowodem jest ściąganie szrotu w postaci Forbesa...
|
Cytat:
|
Cytat:
Raków go kupił ponadto z Pogoni za śmieszna kwotę 300k euro. Toż to promocja, patrząc jakie kwoty sobie krzyczą choćby kluby 1 ligowe za swoich zawodników. Czy ja się zdziwię, jeśli Silva na jesień 2023 będzie błyszczał w pucharach? Ani trochę |
To też często zawodzi.
Pamiętamy euforię po zatrudnieniu wujka i praktycznie zero sprzeciwu - w zasadzie oprócz mnie nie było negatywnych opinii. |
Należy pamiętać, że Papszun dobiera zawodników przede wszystkim pod kątem ich chęci do pracy - podejście do zawodu Silvy zostało zapewne dogłębnie sprawdzone przez skautów.
Sam Silva jest jeszcze względnie młody, więc mogą go w tym Rakowie jeszcze delikatnie ociosać z tych ligowych sęków. |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
"Jak podała prokurator wśród oskarżonych znaleźli się Marzena S.-C., Damian D., Manuel J.B., Daniel G., Tadeusz Cz. oraz Robert Sz. "
Manuel Junco też jest w tej grupie ? no ale przecież on nie był aresztowany zreszta wogle cisza na forum panowała na temat jego osoby |
Cytat:
|
Sąd o to zadbał wypuszczając ich za kaucją, żeby mieli czas wszystko sobie zorganizować.
|
Junco też pewnie za wałki transferowe.
W ten sposób dziwi powrót Kikusia, bo on wtedy pełnił rolę jakby figuranta. Niby trener, ale bez żadnego doświadczenia w profesjonalnej i zawodowej piłce. Wygodny do realizowania wytycznych. |
|
Cytat:
Będzie Ajwena bardzo brakowało. |
Hybcio dostal angaz w NAC Breda. A to swirusy te Holendry :D :D
|
Patrząc na trend z poprzednich 4 klubów powinien w NAC Breda przepracować max 25 dni
|
Cytat:
|
Dostal mlody zespol. Zrobi "fale" i nikt nic sie nie odezwie :P
|
Docenilibyście Hybcia, w końcu zanim zjawił się u nas wyeliminował Cracovię z LE.
Ma zasługi |
Zamiast koszulek pomnik mu powinni postawic :D
|
https://www.youtube.com/watch?v=uh7gm8r29lE&t=2718s
polecanko - Wujas w formie, facet naprawdę żyje w swoim świecie |
Cytat:
Takich jak on jest u nas bardzo dużo i wydaje mi się, że coraz więcej. Bezczelnie bredzi czy wierzy w te bajki? Ciekawe jacy desperaci go zatrudnią i kiedy? A jak nie zatrudnią to może jakoś przeżyje do lata 24 i szansy na kolejny miesiąc pajacowania w TVP przy okazji ME.. no chyba, że zmieni się władza to wtedy mogą nie chcieć zaprosić kolegę obajtka. |
doktor granat ciesz się że dzięki Obajtkowi mamy ważnego sponsora. A Brzęczek był trenerem reprezentacji i to normalne ze go zapraszają. Inna sprawa że Brzęczekowy okres w Wiśle jest powodem do wstydu.
|
Zapraszanie skompromitowanego Brzęczka po tym co pokazał w Wiśle (bo to w reprze jeszcze można jakoś bronić - był skuteczny) do TVP w roli eksperta to trochę taka lipa. Gościu pokazał, że nic nie potrafi, a gadać to każdy może co chcę i robić za eksperta.
Niestety poziom odklejenia Jurka jest niesamowity i niestety przyszło nam w nim widzieć strażaka w Wiśle rok temu. Efekt był piorunujący i to dzięki familii z Truskolasów jest jak jest. Im więcej takich ludzi w Wiśle, w polskiej piłce to nic się nigdy nie zmieni, ani u nas, ani w Polsce. Brzęczek powinien się zapaść pod ziemię, a jest uznawany za fachowca i jeszcze wielkie rozkminy ma jaki był zajebisty w kadrze i Wiśle. Szok po prostu |
Jak on się u chyba o Borka (??) wypowiadał, że wykonał w Wiśle FANTASTYCZNĄ pracę, to myślałem, że .......nę na zawał.
|
Cytat:
No te pieniądze zdecydowanie szczęścia nam nie przyniosły więc cieszyć się nie mam z czego. |
Cytat:
|
Co do tego wywiadu to Wuja wspomina w nim, że miał być już trenerem na początku sezonu 2021/2022, zamiast Guli, jednak zarząd uznał, że ze względu na powiązania rodzinne itp. wezmą Gulę. Brzęczek był już po rozmowach, ustalili wstępną listę piłkarzy do pozyskania.
Jak widać szybko rodzina chciała swoimi mackami w pełni przejąć klub ale chwilę odczekali i myśleli, że w najlepszym momencie dadzą Wuja na trenera, że po zainwestowaniu nieudolny Brzęczek utrzyma Wisłę w ekstraklasie, spadnie na niego chwała za bycie super "strażakiem". No ale jak wiemy karma wróciła, chytry plan rodziny z Truskolasów nie powiódł się i wyszło wręcz odwrotnie, wsadzenie Brzęczka "bo trzeba, bo jak nie to z Gulą spadniemy" wypaliło ale już w roli strażaka się nie sprawdził, pogrązył nas w ekstraklasie, PP i na koniec w I lidze. Plan był fajny, Brzęczek wjeżdżający na białym koniu do Wisły, nasz zbawiciel, który uratuje nas przed spadkiem, kibice dupa cicho bo nikt by się takiego zadania nie podjął jak bohaterski były selekcjoner. Jak to często w takich sytuacjach bywa, tam gdzie się kombinuje to podwójnie się traci. Chcieli być przebiegli, mają I ligę. Pozostaje pytanie czy nie działali na niekorzyść Guli? Atmosfera w klubie? Czekanie aż powinie mu się noga żeby wsadzić swojego? Czy nie osłabiali specjalnie zespołu (transfery dwóch kluczowych graczy w zimie)? Czy specjalnie czekali ze wzmocnieniami aż pozbędą się Guli? - bo drużynę Guli osłabiono, a Brzęczek dostał konkretnych kopaczy jak na walkę o utrzymanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na samym końcu, 1 godz, 9 min i 50 sekunda wywiadu, gadają o Wiśle. Cytat:
|
Cytat:
Na początek trzeba by było określić, który cel jest ważniejszy. Jak najszybszy powrót do Ekstraklasy, czy długoterminowa budowa, ale ryzyko zostanie w 1 lidze. Co jeżeli uratować może nas tylko powrót? To podejmowane decyzje są złe? Widzisz w obecnej sytuacji lepszy kierunek niż ten, który jest robiony teraz? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl