![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiscie zarzuty z dupy bo eksperci przesadzili juz sprawei prokurator pobawil sie w detektywa za nasze(podatnikow)pieniadze po to by umorzyc postepowanie... |
Cytat:
|
Od czasu, gdy Smuda powiedział, że Małecki słabo gra w defensywie (co jest dla mnie śmiesznym argumentem), zacząłem przyglądać się temu aspektowi gry u Małego. I wiecie co? Moim zdaniem on ma najwięcej odbiorów spośród wszystkich ofensywnych graczy ligi.
A co do piłkarza sezonu to również uważam, że Mila zasłużył na to miano najbardziej. |
Cytat:
|
@Karamazow, to chodzi o kierowanie się stereotypami np. "Każdy Polak to złodziej" albo "Każdy Niemiec to nazista i mówi drutem kolczastym i urodził się na Szlezwiku-Holsztynie i w ogóle".
Nikogo nie można nazwać złodziejem jeśli się nie ma pewności. A to, że tak nas postrzegają w Rzeszy, pardon Niemczech, to zasługa naszych krajan. Każdy stereotyp ma w sobie trochę prawdy lub jest zbudowany na zaszłościach. Wyzwiska na tle etnicznym to inna sprawa. Czarny jest czarny, a biały jest biały i ciężko to przeskoczyć, choć jednemu się udało jakiś czas temu :] Jednakże "Czarnuch" czy "Białas" mają znaczenie pejoratywne, czyli używając słowa "Czarnuch" mówiąc o lub do Murzyna chcesz mu doje*ać z okazji tego, że jest czarny. Dlatego też Niemiec nie może powiedzieć do Polaka tak po prostu "złodzieju" bo jest to obraza. Czemu zatem tak niektórzy Niemcy mówią o Polakach? Odpowiedź znajdziesz kapkę wyżej. |
Cytat:
W przypadku naszym: Jak Malecki mowi ty chuju to nie mowi "ty polski chuju". Zatem jak mowi "ty czarny chuju": to go obraza. :P |
Ciekawe czy Rios to jeszcze nasz piłkarz, czy toczą się jakieś rozmowy, w sumie trudno uwierzyć by Maaskant chciał jego pozostania(wnioskując po "szansach" jakie dostał od trenera). W Krakowie jeszcze jest na pewno, widziany dzisiaj koło Bagateli z rodziną, czyżby postanowił wakacje przed powrotem spędzić w Krakowie ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja niedawno widziałem Małeckiego jak pykał na skuterku :)
|
Cytat:
10 znaków |
na blachach z Kolonii
|
Kirm na ławce rezerwowych siedzi, Słowenia prowadzi 2-0 z Wyspami Owczymi
|
Wiślacy w el. EURO2012:
Wyspy Owcze - Słowenia 0-2 Andraż Kirm - pojawia się na boisku w 77 minucie. Włochy - Estonia (2-0) trwa Sergiej Pareiko - od 1 minuty w bramce Estonii. |
Cikosa nawet na ławce nie ma w meczu Słowenii , a Jeż z Gornika w 1 składzie ;)
Genkov narazie na ławce zaczął. |
Cytat:
|
Cytat:
|
o Slowacji mowie pomyłka
Mialem na myśli Słowacjie, a przez przypadek napisałem Slowenia. |
A Melikson grał w kadrze Izraela?
|
Też go nawet na ławce nie było, ale on to przez kontuzje raczej.
|
nie :):):)
|
Melikson to miał na prawde pecha - tyle razy ostro faulowany i nic mu nie bylo a teraz lekkie starcie i od razu wykluczenie z gry
|
gdyby nie bezmyślność Dyzmy to już dawno mielibyśmy świetnego rozgrywającego w kadrze... no ale cóż... może to że nie gra w kadrze Izraela choć dostaje powołania to jakiś znak ? :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl