Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

dragon 03.11.2011 23:26

Potrzeba nam:

- młodego bramkarza by się szkolił przy Pareiko jak się będzie starzał w Wiśle
- min. 2 obrońców (zostawić Chaveza, Jovanovica i Bunoze)
- 1-2 pomocników
- 1 napastnika

bez tego ani rusz.

MatMario 03.11.2011 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gero (Post 1185831)
Masz rację powinien rozmawiać z zawodnikami po ..... Polsku w końcu jakieś standardy powinny być zachowane.
Ludzie ogarnijcie się trochę.
pozdrawiam
i bez odbioru

Nie po polsku ale w języku bardziej rozpoznawalnym dla ogółu np. angielskim.

Zresztą są przykłady że ta nacja w klubach piłkarskich w natłoku to zły pomysł.

Ale ok, nie dość że dostają miejsce w składzie za darmo to niech bajdurzą po swojemu.

Teqcontroller 04.11.2011 00:43

http://sport.interia.pl/raport/wisla...-klubu,1716725

Co się stało, że zacząłeś mecz na ławce rezerwowych? Czy to było uzależnione od kłopotów wizowych, jakie miałeś na lotnisku?
- Tak, ale nie mogę mówić o szczegółach. To jest wewnętrzna sprawa klubu.
Ale o co chodzi? W końcu wizę dostałeś, więc zostałeś odsunięty z pierwszej "jedenastki", bo nie brałeś udziału w treningu przedmeczowym?
- Proszę nie naciskać, nie mogę na ten temat rozmawiać.
Kiedy trener Maaskant poinformował cię, że wylatujesz z "jedenastki"?
- Proszę pytać klub o to, a nie mnie. Nie mogę rozmawiać na ten temat.

Manhunt 04.11.2011 06:43

Jak dobrze pamiętam to Nunez może grać jako lewy obrońca . Zamiast Kirma powinien grać Genkov , za Gargułe może Dragan Paljić

Blaszczu16 04.11.2011 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FearTS (Post 1186000)
Jak dobrze pamiętam to Nunez może grać jako lewy obrońca . Zamiast Kirma powinien grać Genkov , za Gargułe może Dragan Paljić

Nie podnoś mi tu ku*wa ciśnienia z tym niedołęgą!To nie ma ani, szybkości, ani dryblingu, że o strzale nie wspomnę. Trzeba czekać na Maora, Małego i Sobola, bo bez nich gramy makabrycznie.

FraMat 04.11.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1185975)
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-klubu,1716725

Co się stało, że zacząłeś mecz na ławce rezerwowych? Czy to było uzależnione od kłopotów wizowych, jakie miałeś na lotnisku?
- Tak, ale nie mogę mówić o szczegółach. To jest wewnętrzna sprawa klubu.
Ale o co chodzi? W końcu wizę dostałeś, więc zostałeś odsunięty z pierwszej "jedenastki", bo nie brałeś udziału w treningu przedmeczowym?
- Proszę nie naciskać, nie mogę na ten temat rozmawiać.
Kiedy trener Maaskant poinformował cię, że wylatujesz z "jedenastki"?
- Proszę pytać klub o to, a nie mnie. Nie mogę rozmawiać na ten temat.

Pewnie nigdy się tego nie dowiemy... chociaż.
Może byc prawdopodobna taka wersja, że w trakcie wydarzeń na lotniksu, lub po, taki Iliev czy Jobanovic po prostu wygarnął w bałkański sposób co mysli o niektórych profesjonalistach w klubie i został ukarany? Oczywiście, to moje przypuszczenia.
Możliwe jest także to, że ostatni trening był tak ważny w kontekście meczu pod względem taktycznym, ze zawodnicy, ktorzy nie mogli w nim brac udziału, nie gwarantowali realizacji założeń?

Marszałek 04.11.2011 11:15

Z Nuneza widać,że byliby ludzie. Z mocniejszym rywalem nie pęka,technicznie też daje radę. Szkoda,że nie ma kasy na jego wykupienie. Solidnie się wczoraj prezentował. Na przeciwnym biegunie jak co mecz znajduje się Kirm. Strzelił bramkę ale ile po niej zawalił to łeb mały. W Fulham był jeden taki co na zamach dwa razy się nabrał,( nie sądziłem,że w XXI wieku poza naszą ligą ktoś na to się nabiera) i Kirm zamiast grać wzdłuż bramki to strzelał. Czyli typowe dla niego podjęcie złej decyzji. Zagadką dla mnie pozostaje to,że gdyby grał w kadrze to zagrałby cud malina do nogi wzdłuż bramki. Dysproporcja pomiędzy Kirmem w Wiśle a tym w kadrze jest tak znaczna,że zastanawiam się czy to aby na pewno są to te same osoby. Rzecz niespotykana. To samo podejrzenie mam do Jaliensa. Nie wiem co to za człowiek biega z jego nazwiskiem na koszulce ale za cholerę ktoś kto rozegrał tyle spotkań w lidze holenderskiej i grał w reprezentacji Holandii na MŚ nie może się tak prezentować. Przy takim doświadczeniu zdobytym w silniejszej lidze od naszej to on samym ustawieniem w meczach naszej ligi powinien robić różnicę. Makabra. Brak im koncentracji czy jak. Przecież grać umieją jeden z drugim, i to nie byle jak. Nie wiem gdzie leży problem ale chyba w życiu większej zagadki nasza drużyna nie miała.

borys 04.11.2011 12:34

A moze Sobol(jak wyzdrowieje) na stopera i Jaliens na lawe. Mimo wsystko rozwiazanie kontraktu z Jaliensem bedzie z przyczyn finansowych dosc problematyczne.

Baala 04.11.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1186070)
Możliwe jest także to, że ostatni trening był tak ważny w kontekście meczu pod względem taktycznym, ze zawodnicy, ktorzy nie mogli w nim brac udziału, nie gwarantowali realizacji założeń?

Taa szczególnie obronnych :D

Co do Kirma i jego kadry to ja bym już tak nie przesadzał. Widziałem kilka meczy Słowenii i Kirm dla mnie zawsze był jednym z gorszych wśród swoich. Także on tam wcale tak dobrze nie gra jak niektórzy piszą. Właściwie to gra podobnie z tym że Słowenia gra bardzo zespołowo, a nie indywidualnie jak to w Wiśle często bywa przez co Kirm nie musi tak często grać tam jeden na jeden chociażby.

FraMat 04.11.2011 13:51

Kirm wczoraj, zwłaszcza w drugiej polowie, bardzo dobrze radził sobie na prawej stronie. Potrafił utrzymac piłke, wywalczyc pozycję, zagrac kilka razy w trójkącie, dośrodkować.
Nie to, żebym był jego fanem, ale obiektywnie grał nieźle, choć często podejmował błedne decyzje.

ps.
Rozwaliło mnie jak w końcówce meczu, gdy Krim gdzieś stracil piłkę, tym razem po lewej stronie, usłyszalem z widowni tubalne: "Kirm, ty szmato..."

CH. 04.11.2011 13:53

Jedyna okazja przed derbami do zmobilizowania naszych

Cytat:

AKCJA MOTYWACYJNA!

Przyjdź na mecz! Wspomóż lidera Futsal Ekstraklasy! Zmotywuj Mistrza Polski przed Derbami!

Zapraszamy serdecznie WSZYSTKICH KIBICÓW na halę Wisły, w sobotę 5 listopada o godz.18.00!

Poza obejrzeniem meczu futsalowej drużyny Wisły, będziecie mieli możliwość zmotywować i wesprzeć piłkarzy Białej Gwiazdy przed Derbami, które odbędą się następnego dnia!

Zawodnicy Wisły Kraków zasiądą na trybunach hali i razem z Wami będą oglądać zmagania futsalowców Wisły Krakbet w walce o kolejne zwycięstwo!

Dodatkowo każdy będzie mógł wziąć od Mistrzów Polski autograf lub zrobić sobie zdjęcie z ulubionym piłkarzem! Jest jednak jeden warunek - trzeba przynieść ze sobą MISIA na mikołajkową akcję SKWK!

"Opłatą" za wstęp do strefy, gdzie usiądą piłkarze będą właśnie pluszowe zabawki!

Do przyniesienia zabawek zachęcamy WSZYSTKICH KIBICÓW!

WISŁA KRAKBET KRAKÓW - MARWIT TORUŃ
05.11.2011 g. 18.00

POKAŻMY SIŁĘ ARMII WISŁY!

SKWK

kot 04.11.2011 15:31

Mogę sobie wyobrazić zdziwienie Serbów, gdy poznali przyczyny przetrzymywania ich na lotnisku, zamiast gry z Fulham. Chyba nie chciałbym usłyszeć, co mówili wtedy o naszym klubie, że aż zakazano im o tym rozmawiać :-/

mitmichael 05.11.2011 10:39

Powiedzmy Naszym Serbom jutro wielkie Derby Krakowa i beda zrec trawe bo wiedza jak wygladaja derby gdyz wystepowali w nich w swoim kraju. Tak jak sie gra z mocniejszymi przeciwnikami lepiej niz ze słabszymi tak na derby sie dodatkowo mobilizuje.

wolfy 05.11.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1186070)
Pewnie nigdy się tego nie dowiemy... chociaż.
Może byc prawdopodobna taka wersja, że w trakcie wydarzeń na lotniksu, lub po, taki Iliev czy Jobanovic po prostu wygarnął w bałkański sposób co mysli o niektórych profesjonalistach w klubie i został ukarany? Oczywiście, to moje przypuszczenia.

Kolejny kwiatek po zasranym i zarośniętym boisku treningowym.
Potrzebujemy lepszego trenera? Już widzę, jak jakikolwiek trener z nazwiskiem zgodzi się pracować w takich warunkach:lol:

Obawiam się, że Stan i Robert są i tak ponad stan przy naszej amatorce...

laxa 05.11.2011 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1186338)
Potrzebujemy lepszego trenera? Już widzę, jak jakikolwiek trener z nazwiskiem zgodzi się pracować w takich warunkach:lol:

O tuż to, tylko nieliczni to zauważają, a szkoda.

TRZEBINIAnin 05.11.2011 16:50

http://www.oleole.com/media/main/ima...iens_38266.jpg

MatMario 05.11.2011 17:48

Świetne!!!

Dobry żart :D

Lysy 05.11.2011 18:46

Dzięki, już wiem co sobie wrzucę na tapetę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1186126)
Kirm wczoraj, zwłaszcza w drugiej polowie, bardzo dobrze radził sobie na prawej stronie. Potrafił utrzymac piłke, wywalczyc pozycję, zagrac kilka razy w trójkącie, dośrodkować.
Nie to, żebym był jego fanem, ale obiektywnie grał nieźle, choć często podejmował błedne decyzje.

ps.
Rozwaliło mnie jak w końcówce meczu, gdy Krim gdzieś stracil piłkę, tym razem po lewej stronie, usłyszalem z widowni tubalne: "Kirm, ty szmato..."

Utrzymać piłkę? Przecież zwłaszcza w drugiej połowie większość jego zagrań kończyło się stratami. Mieszał się w niepotrzebne dryblingi, a dryblować to on przecież nie potrafi.
Zagrać kilka razy w trójkącie - tu się zgodzę , też to zauważyłem.
Dośrodkować? Wolne żarty :rotfl: Śmiech mnie ogarniał jak widziałem te wrzutki o 5-10 metrów mijające naszego napastnika. Jeśli to nazywamy dośrodkowaniami , to biada nam. To bardziej było "pozbywanie się piłki"

Jedyne czego nie można zarzucić Kirmowi to braku zaangażowania . Umiejętności ma wszyscy wiemy jakie, aczkolwiek walczy , stara się - a, że najczęściej mu nie wychodzi to już inna sprawa. Gdyby wszyscy Wiślacy wykazywali takie chęci do gry jak Andraż, tak szukali czystej pozycji to bylibyśmy liderem ekstraklasy.

Kibic_1906 05.11.2011 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1186338)

Rzeczywiście w porównaniu z Podbeskidziem który nas klepie notorycznie czy innymi ligowcami Robcio i Stan mają ultra-trudne warunki pracy. Gdyby nie zarabiali astronomicznych pieniędzy jak na nasze warunki to aż byłoby mi ich żal.:rotfl:

JrQ- 05.11.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 1186572)
Rzeczywiście w porównaniu z Podbeskidziem który nas klepie notorycznie czy innymi ligowcami Robcio i Stan mają ultra-trudne warunki pracy. Gdyby nie zarabiali astronomicznych pieniędzy jak na nasze warunki to aż byłoby mi ich żal.:rotfl:

inne są cele obu drużyn, więc nie napinaj się

Wojtas 05.11.2011 21:07

Ktos czytał w Gazecie Polskiej dzis ciekawy artykuł jak Sobol zarzucil ze Jaliens nie przejał sie porazka po Legii ,i wparował na niego z piesciami.

jak dla mnie dobrze zrobil,Jaliens,chyba nie tylko mnie działa na nerwy.

Lysy 05.11.2011 21:13

Mógłbyś zeskanować artykuł, bo gazet (poza detektywami) nie kupuje już długo ;)

Gero 05.11.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1186632)
Mógłbyś zeskanować artykuł, bo gazet (poza detektywami) nie kupuje już długo ;)

ja czytałem tylko takie coś ...
http://www.sportfan.pl/artykul/29886...tmosfere-psuje

Damian1241 05.11.2011 21:49

Mam tylko nadzieje ze Masskant juz zrozumiał ze nie warto wystawiać Jaliensa bo po tym co ten chlopak wyprawia to każde wystawienie go w kolejnym meczu to tylko wstyd dla Masskanta

ooona 05.11.2011 21:53

Spokojnie,Jaliensa zobaczymy jutro na murawie i tak będzie zawsze dopóki RM będzie naszym trenerem. Życzę sobie aby kariera obu w Wiśle (+ Lamey na dokładkę) jak najszybciej dobiegła końca.

allon 06.11.2011 01:05

a kim ma tak właściwie grać jak nie Q? niestety Maskaant jest na niego przynajmniej do końca rundy skazany.

dj_ibutti 06.11.2011 01:09

Wolałbym już Kurto zamiast Jaliensa, gorzej by nie zagrał.

MatMario 06.11.2011 01:49

Bez Q jesteśmy bezradni. Chłop nam robi całą grę a ty byś go chciał usuwać...

Jak długo będzie tu RM tak długo Q będzie obserwował jak grają przeciwnicy z pozycji ostatniego obrońcy i tyle.

Squirtle88 06.11.2011 02:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez allon (Post 1186721)
a kim ma tak właściwie grać jak nie Q? niestety Maskaant jest na niego przynajmniej do końca rundy skazany.

Skazany jest chyba temu bo sam go sobie ściągnął i sam go wystawia .

mitmichael 06.11.2011 08:17

Jaliens ma dzika karte na wystepy w pierwszej 11stce a ja chcialbym zobaczyc Chaveza (bo swiezy po LE) i Diaza w srodku a po bokach Jovanovic (ciekawe czy Lamey za klotnie bedzie pokutował) i Paljić. Ale jak na razie Maaskant nie uczy sie na błedach wiec pewnie bedzie to samo co zawsze.

Karherop 06.11.2011 09:41

Diaz za Jaliensa w środku i tyle . Nie mówcie ze nie ma kogo wystawic , bo nawet teraz pomimo kontuzji Bunozy mamy 5 piłkarzy którzy mogą obsadzic 2 pozycje w defensywie . Lamey się niceo poprawił , ale i tak wolałbym widzieć Jovanovica z boku . Jeśli RM nie jest tak zaślepiony jak pokazuje , niech w koncu zdejmie Jaliensa z boiska...

ichigo 06.11.2011 11:24

A czy wiadomo coś na temat tego, kiedy wróci Bunoza? Dzień po kontuzji podano jedynie, że to prawdopodobne nie jest złamanie a potem cisza, chyba, że coś przeoczyłem.

Markus 06.11.2011 12:30

Jest oczywistą sprawą, że Jaliens w Wiśle nie sprawdził się i dlatego powinien zostać jak najszybciej wymieniony. Zamiast w kółko stawiać na niego zdecydowanie lepszym ruchem byloby postawienie na Jovanovica i Chaveza jako parę podstawowych stoperów.

ladek1989 06.11.2011 13:01

Z Jaliensem jest tylko taki mały problem, że ma umowę do 30. 06.2013 roku. Klub mu płaci kupę kasy, a jego gra jest odwrotnie proporcjonalna do zarobków. Więc jest dylemat: modlić się i wierzyć w progres formy Jaliensa ( ja osobiście nie wierzę) i poczekać te 2 lata, czy rozwiązać szybko kontrakt i wypłacić mu odszkodowanie (pewnie też niemałe). Bo nikt chyba przy zdrowych zmysłach go nie weźmie na jakieś wypożyczenie...
Mam nadzieję, ze Maaskant widząc wyczyny pana J. w pucharach i lidze w końcu mu da odpocząć na ławce. To już będzie jakieś rozwiązanie.

Uran235 06.11.2011 13:21

Jeżeli dzisiaj Zobaczymy Jaliensa w pierwszym składzie, a na boisku braknie miejsca dla Diaza, Chaveza czy Jovanovicia, to dla mnie będzie to bardzo poważny kamyczek do ogródka trenera. Są pewne granice ufania zawodnikowi i stawiania na niego. Maaskant starał się zaufać Jaliensowi, ale przez rok Holender nie dał żadnych powodów, by robić to dalej. W dodatku w tej chwili konkurenci nie są już na zasadzie zagrał przez całe życie jeden mecz zogórkami i tyle go widzieliśmy. Pokazali, że mają na dzień dzisiejszy formę i po prostu zasługują na szansę zdecydowanie bardziej niż Jaliens.

kacpaw91 06.11.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ladek1989 (Post 1186847)
Z Jaliensem jest tylko taki mały problem, że ma umowę do 30. 06.2013 roku. Klub mu płaci kupę kasy, a jego gra jest odwrotnie proporcjonalna do zarobków. Więc jest dylemat: modlić się i wierzyć w progres formy Jaliensa ( ja osobiście nie wierzę) i poczekać te 2 lata, czy rozwiązać szybko kontrakt i wypłacić mu odszkodowanie (pewnie też niemałe). Bo nikt chyba przy zdrowych zmysłach go nie weźmie na jakieś wypożyczenie...
Mam nadzieję, ze Maaskant widząc wyczyny pana J. w pucharach i lidze w końcu mu da odpocząć na ławce. To już będzie jakieś rozwiązanie.

Jeszcze ciekawe jest to jak jego kontrakt jest skonstuowany. Możliwe, że połowa to tzw. "wejściówki", wtedy również ze względu finansowego opłacalne byłoby, aby grał za niego Diaz, Czekaj, czy Bunoza jak wróci do zdrowia.

KoPer 06.11.2011 14:42

Melikson: Tęsknie za naszymi kibicami!

http://tsw.com.pl/news/Melikson-Tesk...-kibicami-1537

wolfy 06.11.2011 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 1186896)
Melikson: Tęsknie za naszymi kibicami!

http://tsw.com.pl/news/Melikson-Tesk...-kibicami-1537

Te deklaracje miłości traktowałbym z przymrużeniem oka, ale w kwestii przekręconych wywiadów prasowych akurat mu wierzę. Nie byłby pierwszy, a Sobolewski przestał rozmawiać z naszymi mediami nie bez powodu.

Wojtas 06.11.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1186898)
Te deklaracje miłości traktowałbym z przymrużeniem oka, ale w kwestii przekręconych wywiadów prasowych akurat mu wierzę. Nie byłby pierwszy, a Sobolewski przestał rozmawiać z naszymi mediami nie bez powodu.

Naet jesli to jeden wywiad prostuje wszystkie inne wymysly Przegladów,Kołtoniow i Faktow jak to Maor chce odejsc .

Kij wam w oko dziennikarskie sz&&maty.

ociec Ciemka 06.11.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1186854)
Jeżeli dzisiaj Zobaczymy Jaliensa w pierwszym składzie, a na boisku braknie miejsca dla Diaza, Chaveza czy Jovanovicia, to dla mnie będzie to bardzo poważny kamyczek do ogródka trenera. Są pewne granice ufania zawodnikowi i stawiania na niego. Maaskant starał się zaufać Jaliensowi, ale przez rok Holender nie dał żadnych powodów, by robić to dalej. W dodatku w tej chwili konkurenci nie są już na zasadzie zagrał przez całe życie jeden mecz zogórkami i tyle go widzieliśmy. Pokazali, że mają na dzień dzisiejszy formę i po prostu zasługują na szansę zdecydowanie bardziej niż Jaliens.

A kto z naszych obrońców ma tę świetną formę?
Chavez, ktory ostatnio grał beznadziejnie zupełnie nie przypominając gościa z ubiegłego sezonu?
Bunoza, który jest kontuzjowany?
Czekaj, ktory w meczu pucharowym wcale jakoś nie błyszczał?
Diaz, który wydaje się dochodzić do siebie, ale do tej pory grał poprawnie, co drugi mecz :)
Jovanović, który jest uważany za świetnego obrońcę dzięki kilku rajdom na skrzydle i co chwilę łapie kontuzje?
Ostatnio dobrze gra Lamey, ktoremu dołek formy wyraźnie minął.

Mam wrażenie, że trener wystawia tych, których uważa za najlepszych w danej chwili.

Może para Chavez Diaz byłaby najmniej zła na dziś a na bokach Lamey z Jovanoviciem. Może przynajmniej nie byłoby tej autostrady po naszej lewej stronie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl