![]() |
Potrzeba nam:
- młodego bramkarza by się szkolił przy Pareiko jak się będzie starzał w Wiśle - min. 2 obrońców (zostawić Chaveza, Jovanovica i Bunoze) - 1-2 pomocników - 1 napastnika bez tego ani rusz. |
Cytat:
Zresztą są przykłady że ta nacja w klubach piłkarskich w natłoku to zły pomysł. Ale ok, nie dość że dostają miejsce w składzie za darmo to niech bajdurzą po swojemu. |
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-klubu,1716725
Co się stało, że zacząłeś mecz na ławce rezerwowych? Czy to było uzależnione od kłopotów wizowych, jakie miałeś na lotnisku? - Tak, ale nie mogę mówić o szczegółach. To jest wewnętrzna sprawa klubu. Ale o co chodzi? W końcu wizę dostałeś, więc zostałeś odsunięty z pierwszej "jedenastki", bo nie brałeś udziału w treningu przedmeczowym? - Proszę nie naciskać, nie mogę na ten temat rozmawiać. Kiedy trener Maaskant poinformował cię, że wylatujesz z "jedenastki"? - Proszę pytać klub o to, a nie mnie. Nie mogę rozmawiać na ten temat. |
Jak dobrze pamiętam to Nunez może grać jako lewy obrońca . Zamiast Kirma powinien grać Genkov , za Gargułe może Dragan Paljić
|
Cytat:
|
Cytat:
Może byc prawdopodobna taka wersja, że w trakcie wydarzeń na lotniksu, lub po, taki Iliev czy Jobanovic po prostu wygarnął w bałkański sposób co mysli o niektórych profesjonalistach w klubie i został ukarany? Oczywiście, to moje przypuszczenia. Możliwe jest także to, że ostatni trening był tak ważny w kontekście meczu pod względem taktycznym, ze zawodnicy, ktorzy nie mogli w nim brac udziału, nie gwarantowali realizacji założeń? |
Z Nuneza widać,że byliby ludzie. Z mocniejszym rywalem nie pęka,technicznie też daje radę. Szkoda,że nie ma kasy na jego wykupienie. Solidnie się wczoraj prezentował. Na przeciwnym biegunie jak co mecz znajduje się Kirm. Strzelił bramkę ale ile po niej zawalił to łeb mały. W Fulham był jeden taki co na zamach dwa razy się nabrał,( nie sądziłem,że w XXI wieku poza naszą ligą ktoś na to się nabiera) i Kirm zamiast grać wzdłuż bramki to strzelał. Czyli typowe dla niego podjęcie złej decyzji. Zagadką dla mnie pozostaje to,że gdyby grał w kadrze to zagrałby cud malina do nogi wzdłuż bramki. Dysproporcja pomiędzy Kirmem w Wiśle a tym w kadrze jest tak znaczna,że zastanawiam się czy to aby na pewno są to te same osoby. Rzecz niespotykana. To samo podejrzenie mam do Jaliensa. Nie wiem co to za człowiek biega z jego nazwiskiem na koszulce ale za cholerę ktoś kto rozegrał tyle spotkań w lidze holenderskiej i grał w reprezentacji Holandii na MŚ nie może się tak prezentować. Przy takim doświadczeniu zdobytym w silniejszej lidze od naszej to on samym ustawieniem w meczach naszej ligi powinien robić różnicę. Makabra. Brak im koncentracji czy jak. Przecież grać umieją jeden z drugim, i to nie byle jak. Nie wiem gdzie leży problem ale chyba w życiu większej zagadki nasza drużyna nie miała.
|
A moze Sobol(jak wyzdrowieje) na stopera i Jaliens na lawe. Mimo wsystko rozwiazanie kontraktu z Jaliensem bedzie z przyczyn finansowych dosc problematyczne.
|
Cytat:
Co do Kirma i jego kadry to ja bym już tak nie przesadzał. Widziałem kilka meczy Słowenii i Kirm dla mnie zawsze był jednym z gorszych wśród swoich. Także on tam wcale tak dobrze nie gra jak niektórzy piszą. Właściwie to gra podobnie z tym że Słowenia gra bardzo zespołowo, a nie indywidualnie jak to w Wiśle często bywa przez co Kirm nie musi tak często grać tam jeden na jeden chociażby. |
Kirm wczoraj, zwłaszcza w drugiej polowie, bardzo dobrze radził sobie na prawej stronie. Potrafił utrzymac piłke, wywalczyc pozycję, zagrac kilka razy w trójkącie, dośrodkować.
Nie to, żebym był jego fanem, ale obiektywnie grał nieźle, choć często podejmował błedne decyzje. ps. Rozwaliło mnie jak w końcówce meczu, gdy Krim gdzieś stracil piłkę, tym razem po lewej stronie, usłyszalem z widowni tubalne: "Kirm, ty szmato..." |
Jedyna okazja przed derbami do zmobilizowania naszych
Cytat:
SKWK |
Mogę sobie wyobrazić zdziwienie Serbów, gdy poznali przyczyny przetrzymywania ich na lotnisku, zamiast gry z Fulham. Chyba nie chciałbym usłyszeć, co mówili wtedy o naszym klubie, że aż zakazano im o tym rozmawiać :-/
|
Powiedzmy Naszym Serbom jutro wielkie Derby Krakowa i beda zrec trawe bo wiedza jak wygladaja derby gdyz wystepowali w nich w swoim kraju. Tak jak sie gra z mocniejszymi przeciwnikami lepiej niz ze słabszymi tak na derby sie dodatkowo mobilizuje.
|
Cytat:
Potrzebujemy lepszego trenera? Już widzę, jak jakikolwiek trener z nazwiskiem zgodzi się pracować w takich warunkach:lol: Obawiam się, że Stan i Robert są i tak ponad stan przy naszej amatorce... |
Cytat:
|
|
Świetne!!!
Dobry żart :D |
Dzięki, już wiem co sobie wrzucę na tapetę.
Cytat:
Zagrać kilka razy w trójkącie - tu się zgodzę , też to zauważyłem. Dośrodkować? Wolne żarty :rotfl: Śmiech mnie ogarniał jak widziałem te wrzutki o 5-10 metrów mijające naszego napastnika. Jeśli to nazywamy dośrodkowaniami , to biada nam. To bardziej było "pozbywanie się piłki" Jedyne czego nie można zarzucić Kirmowi to braku zaangażowania . Umiejętności ma wszyscy wiemy jakie, aczkolwiek walczy , stara się - a, że najczęściej mu nie wychodzi to już inna sprawa. Gdyby wszyscy Wiślacy wykazywali takie chęci do gry jak Andraż, tak szukali czystej pozycji to bylibyśmy liderem ekstraklasy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktos czytał w Gazecie Polskiej dzis ciekawy artykuł jak Sobol zarzucil ze Jaliens nie przejał sie porazka po Legii ,i wparował na niego z piesciami.
jak dla mnie dobrze zrobil,Jaliens,chyba nie tylko mnie działa na nerwy. |
Mógłbyś zeskanować artykuł, bo gazet (poza detektywami) nie kupuje już długo ;)
|
Cytat:
ja czytałem tylko takie coś ... http://www.sportfan.pl/artykul/29886...tmosfere-psuje |
Mam tylko nadzieje ze Masskant juz zrozumiał ze nie warto wystawiać Jaliensa bo po tym co ten chlopak wyprawia to każde wystawienie go w kolejnym meczu to tylko wstyd dla Masskanta
|
Spokojnie,Jaliensa zobaczymy jutro na murawie i tak będzie zawsze dopóki RM będzie naszym trenerem. Życzę sobie aby kariera obu w Wiśle (+ Lamey na dokładkę) jak najszybciej dobiegła końca.
|
a kim ma tak właściwie grać jak nie Q? niestety Maskaant jest na niego przynajmniej do końca rundy skazany.
|
Wolałbym już Kurto zamiast Jaliensa, gorzej by nie zagrał.
|
Bez Q jesteśmy bezradni. Chłop nam robi całą grę a ty byś go chciał usuwać...
Jak długo będzie tu RM tak długo Q będzie obserwował jak grają przeciwnicy z pozycji ostatniego obrońcy i tyle. |
Cytat:
|
Jaliens ma dzika karte na wystepy w pierwszej 11stce a ja chcialbym zobaczyc Chaveza (bo swiezy po LE) i Diaza w srodku a po bokach Jovanovic (ciekawe czy Lamey za klotnie bedzie pokutował) i Paljić. Ale jak na razie Maaskant nie uczy sie na błedach wiec pewnie bedzie to samo co zawsze.
|
Diaz za Jaliensa w środku i tyle . Nie mówcie ze nie ma kogo wystawic , bo nawet teraz pomimo kontuzji Bunozy mamy 5 piłkarzy którzy mogą obsadzic 2 pozycje w defensywie . Lamey się niceo poprawił , ale i tak wolałbym widzieć Jovanovica z boku . Jeśli RM nie jest tak zaślepiony jak pokazuje , niech w koncu zdejmie Jaliensa z boiska...
|
A czy wiadomo coś na temat tego, kiedy wróci Bunoza? Dzień po kontuzji podano jedynie, że to prawdopodobne nie jest złamanie a potem cisza, chyba, że coś przeoczyłem.
|
Jest oczywistą sprawą, że Jaliens w Wiśle nie sprawdził się i dlatego powinien zostać jak najszybciej wymieniony. Zamiast w kółko stawiać na niego zdecydowanie lepszym ruchem byloby postawienie na Jovanovica i Chaveza jako parę podstawowych stoperów.
|
Z Jaliensem jest tylko taki mały problem, że ma umowę do 30. 06.2013 roku. Klub mu płaci kupę kasy, a jego gra jest odwrotnie proporcjonalna do zarobków. Więc jest dylemat: modlić się i wierzyć w progres formy Jaliensa ( ja osobiście nie wierzę) i poczekać te 2 lata, czy rozwiązać szybko kontrakt i wypłacić mu odszkodowanie (pewnie też niemałe). Bo nikt chyba przy zdrowych zmysłach go nie weźmie na jakieś wypożyczenie...
Mam nadzieję, ze Maaskant widząc wyczyny pana J. w pucharach i lidze w końcu mu da odpocząć na ławce. To już będzie jakieś rozwiązanie. |
Jeżeli dzisiaj Zobaczymy Jaliensa w pierwszym składzie, a na boisku braknie miejsca dla Diaza, Chaveza czy Jovanovicia, to dla mnie będzie to bardzo poważny kamyczek do ogródka trenera. Są pewne granice ufania zawodnikowi i stawiania na niego. Maaskant starał się zaufać Jaliensowi, ale przez rok Holender nie dał żadnych powodów, by robić to dalej. W dodatku w tej chwili konkurenci nie są już na zasadzie zagrał przez całe życie jeden mecz zogórkami i tyle go widzieliśmy. Pokazali, że mają na dzień dzisiejszy formę i po prostu zasługują na szansę zdecydowanie bardziej niż Jaliens.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Naet jesli to jeden wywiad prostuje wszystkie inne wymysly Przegladów,Kołtoniow i Faktow jak to Maor chce odejsc . Kij wam w oko dziennikarskie sz&&maty. |
Cytat:
Chavez, ktory ostatnio grał beznadziejnie zupełnie nie przypominając gościa z ubiegłego sezonu? Bunoza, który jest kontuzjowany? Czekaj, ktory w meczu pucharowym wcale jakoś nie błyszczał? Diaz, który wydaje się dochodzić do siebie, ale do tej pory grał poprawnie, co drugi mecz :) Jovanović, który jest uważany za świetnego obrońcę dzięki kilku rajdom na skrzydle i co chwilę łapie kontuzje? Ostatnio dobrze gra Lamey, ktoremu dołek formy wyraźnie minął. Mam wrażenie, że trener wystawia tych, których uważa za najlepszych w danej chwili. Może para Chavez Diaz byłaby najmniej zła na dziś a na bokach Lamey z Jovanoviciem. Może przynajmniej nie byłoby tej autostrady po naszej lewej stronie? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl