Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Karherop 14.07.2022 11:55

Petrescu skompromitował się w eliminacjach ligi mistrzów. Jego zespół odpadł z mistrzem Armenii po rzutach karnych.

IncognitoTSW 14.07.2022 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1587495)
mam nietypowe pytanie. Poszukuję kontaktu z byłymi piłkarzami Wisły mieszkającymi w Krakowie. W pierwszej kolejności skontaktowałem się z drużyną oldbojów, natomiast chciałbym dotrzeć także do innych. Niestety jak już do kogoś uda mi się dobić, to się okazuje, że nie mieszka w Krakowie. Wiecie może którzy byli zawodnicy Wisły po skończeniu kariery zostali w Krakowie? Oprócz tych z oldbojów

Pater, Lenczyk, Wasilewski, Brożek, Głowacki. Szymkowiak chyba też gdzieś w okolicach

mistico 14.07.2022 17:33

dzięki za odpowiedź!

LucjuszWielki 26.07.2022 21:55

Jan Kliment 21 minut po wejście w meczu kwalifikacyjnym do LM z HJK Helsinki strzela pierwszą bramkę w Viktorii P.

sevenheaven 27.07.2022 12:06

Nie zdziwie się jak tam odpali.. mało tego Sykora z lecha strzelił 2 bramki + asysta.. polska piłka to śmiech na sali

Jarza 27.07.2022 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1587552)
Pater, Lenczyk, Wasilewski, Brożek, Głowacki. Szymkowiak chyba też gdzieś w okolicach

Marcin Kuźba

JudasPriest 27.07.2022 12:54

Zdzisław Kapka :D

Ogryzek 28.07.2022 08:08

Ktoś myślał że będzie inaczej?

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ie,nId,6183374

Patryko 28.07.2022 08:58

W sumie biedny typ, nigdy nie da sobie pomóc, a opieki specjalisty z zakresu psychiatrii potrzebuje na bank.

Jaroo1 28.07.2022 09:15

Trio zniszczyło człowiekowi psychikę. Tak działa nasz legendpressing!

LucjuszWielki 28.07.2022 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1588525)
Ktoś myślał że będzie inaczej?

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ie,nId,6183374

Koalik prawie przy każdym poście bezmyślnie go wspomina... więc on nie wierzy w te doniesienia prasowe ! Zła rodzina B, że szaleńca się pozbyli !

MateuszABG 28.07.2022 10:57

A ja mam pytanie z innej beczki. Ktoś wie co się teraz dzieje z Andrzejem Iwanem?

azor 28.07.2022 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1588536)
Koalik prawie przy każdym poście bezmyślnie go wspomina... więc on nie wierzy w te doniesienia prasowe ! Zła rodzina B, że szaleńca się pozbyli !

nikt nie twierdzi, że Hyballa był dobrym trenerem - chodzi o żenujący teatrzyk odegrany przez Puchatka

KOALIK 28.07.2022 13:09

Od wujka Jurka każdy byłby lepszy.

A rozpoczęcie pracy Hyballi to jedyny pozytywny moment od początku sezonu 2019/2020. Potem wiadomo - ciężkie treningi, które się nie spodobały i szopka Nieomylnego z Rafałem - wybitnym graczem, który potem poszedł grać do Niepołomic i Kaziem - legendarnym trenerem napastników.

Do czego ta polityka amatorskich treningów, braku zaangażowania, braku wymagań doprowadziła - wiadomo, że do spadku.

Kiedy to w decydującym momencie sezonu przy sprzyjającym terminarzu i przy wielu meczach do rozegrania amator wujek skompromitował się i doprowadził Wisłę przez swoją nieudolność do spadku.

Wtedy w kilkunastu spotkaniach był widoczny coraz większy marazm, a nawet burdel na boisku zakończony zasłużonym spadkiem.

Do spadku, który przez klakierów sociosów został zaakceptowany.

Wujek Jurek dokonał rzeczy tysiąc razy gorszej, a jest broniony. Zastanawiające...

W normalnej sytuacji już dawno byłby wykopany z Wisły z dożywotnim zakazem wstępu. Za wszystko co uczynił.

Ale w obecnej sytuacji panuje przyzwolenie na niszczenie klubu przez obecny układ rodzinny i ich klakierów, bo Wisła jest klubem zniszczonym tylko przez środowiska wewnętrzne.

LucjuszWielki 28.07.2022 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1588539)
nikt nie twierdzi, że Hyballa był dobrym trenerem - chodzi o żenujący teatrzyk odegrany przez Puchatka

Nie wiem czy teatrzyk był żenujący, ale z tego co się okazało to był najniższy wymiar kary dla szaleńca, gość po prostu zwariował.... a jakie "teatrzyki" robili w innych klubach tego nie wiemy. może było grubiej.

HAHA a Koalik dalej swoje... nie dochodzi do głowy, że powodem wywalenia na zbity pysk nie były ciężkie treningi, a totalny odchył skrajnego psychopaty.

"Za wszystko co uczynił" :D najlepsze jest to, że wielu błaznów popiera ten trop :D Wuja jest wszystkiemu winien! Najbardziej temu, że Manu w 96 min wyskoczył jak siatkarz, sędzia na podstawie uj wie czego stwierdził, że kontakt z ręką był (czego na varze za cholere nie widać) no i tego, że Fernandez sztuke wypłacił na koniec , przez co został zawieszony :D

Elendil 28.07.2022 14:07

ja rozumiem, ze WIELE mozna zarzucic Brzeczkowi, Guli, Skowronkowi... ale ze na tym forum dalej istnieje fan club tego wariata, to juz przesada :D Smuda w swoich najwiekszych odpalach nie byl takim debilem.

serek.c2 28.07.2022 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1588539)

Żenujące to jest pogardliwe pisanie o Błaszczykowskim, szczególnie gdy wiesz o przyczynach pożegnania tego niemieckiego pajaca całe nic. Myślałem, że kolejne zwolnienia dadzą niektórym do myślenia, ale jak widać nadal zero refleksji.

Arkadiusz.Czerepach 28.07.2022 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1588536)

pomyliles z Drozdem

kbr 29.07.2022 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1588542)
Nie wiem czy teatrzyk był żenujący, ale z tego co się okazało to był najniższy wymiar kary dla szaleńca, gość po prostu zwariował.... a jakie "teatrzyki" robili w innych klubach tego nie wiemy. może było grubiej.

HAHA a Koalik dalej swoje... nie dochodzi do głowy, że powodem wywalenia na zbity pysk nie były ciężkie treningi, a totalny odchył skrajnego psychopaty.

"Za wszystko co uczynił" :D najlepsze jest to, że wielu błaznów popiera ten trop :D Wuja jest wszystkiemu winien! Najbardziej temu, że Manu w 96 min wyskoczył jak siatkarz, sędzia na podstawie uj wie czego stwierdził, że kontakt z ręką był (czego na varze za cholere nie widać) no i tego, że Fernandez sztuke wypłacił na koniec , przez co został zawieszony :D

Manu sam po meczu przyznał, że dotknął piłki ręką i przeprosił za swoje zachowanie. Jak chcesz bronić wujka Kuby, który jest tutaj nie ze względu na swoje kompetencje, to zły trop.

wolfy 29.07.2022 11:22

Hybala bronił się sportowo, okazało się że jest wariatem, teatrzyk Błaszczykowskiego był żenujący i szkodliwy, Błaszczykowskiemu i trio należy się o wiele większy szacunek niż wielu pajaców tutaj im daje - tak to widzę.
Nie zdziwiłbym się gdyby to u nas Niemiec ostatecznie oszalał :D

LucjuszWielki 29.07.2022 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1588599)
Manu sam po meczu przyznał, że dotknął piłki ręką i przeprosił za swoje zachowanie. Jak chcesz bronić wujka Kuby, który jest tutaj nie ze względu na swoje kompetencje, to zły trop.

Murzyn był w szoku po tym zajściu, a nie przeprosił... Ja się pytam na podstawie czego sędzia podjął tak szalenie istotną decyzję o rzucie karnym? Wgląd w VAR czyli to co sędzia widział jest dostępny.... więc ja się pytam: co na tych powtórkach widać? Zupełnie nic...

Ogromna szybkość i podmuch wiatru na palcach spowodował, że czarny już nie wiedział co jest co, więc przeprosił, proste....

Dla mnie sprawa jest banalnie prosta: na tych powtórkach nie ma żadnej pewności, że kontakt z piłką był... Upośledzeni umysłowo i wzrokowo po prostu zaakceptowali ten fakt żygając na Wujka bo tak było prościej i wygodniej.

wolfy 29.07.2022 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1588607)
Murzyn był w szoku, po tym zajściu, a nie przeprosił... Ja się pytam na podstawie czego sędzia podjął tak szalenie istotną decyzję o rzucie karnym? Wgląd w VAR czyli to co sędzia widział jest dostępny.... więc ja się pytam: co na tych powtórkach widać? Zupełnie nic...

Ogromna szybkość i podmuch wiatru na palcach spowodował, że czarny już nie wiedział co jest co, więc przeprosił, proste....

Dla mnie sprawa jest banalnie prosta: na tych powtórkach nie ma żadnej pewności, że kontakt z piłką był... Upośledzeni umysłowo i wzrokowo po prostu zaakceptowali ten fakt żygając na Wujka bo tak było prościej i wygodniej.

Właściciel Pogonii podał tego karnego w wywiadzie jako przykład patologii sędziowskiej w lidze.

Arkadiusz.Czerepach 29.07.2022 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1588601)
Hybala bronił się sportowo, okazało się że jest wariatem, teatrzyk Błaszczykowskiego był żenujący i szkodliwy, Błaszczykowskiemu i trio należy się o wiele większy szacunek niż wielu pajaców tutaj im daje - tak to widzę.
Nie zdziwiłbym się gdyby to u nas Niemiec ostatecznie oszalał :D

w sumie na to wychodzi :>

Greg25 30.07.2022 08:06

Generalnie w kodeksie karnym (wiem wiem, tu obowiązują przepisy pzpn ;)) obowiązuje zasada domniemania niewinności, więc jeśli nie ma dowodu winy (war absolutnie tego nie potwierdził), to nie powinno być kary, tym bardziej, że ew. ręka absolutnie nie zmienia toru lotu piłki Dodatkowo zawodnik był odwrócony do niej plecami, więc jej nie widział, jeśli natomiast chodzi o ew. nienaturalne ułożenie ciała zawodnika i wystającą rękę, to tylko totalna miernota z 2 z wf-u może coś takiego stwierdzić.
Niestety, wygląda na to, ta ....a z gwizdkiem zdała się na swoją kobiecą intuicję i co mu zrobimy...?!

aNouc 02.08.2022 11:34

Odwiedził nas tenże Pan..

https://www.twitter.com/WislaKrakowS...12441215311873

sevenheaven 02.08.2022 20:09

jak myślicie, kto był prowoderem buntu przeciwko ekipie czechosłowackiej (dzisiejsze informacje janexsa) ? podobno to był główny powód spadku.. nie trudno się domyślić, że chodzi o Sadloka, którego Gula chciał mimo wszystko zostawić

Arkadiusz.Czerepach 02.08.2022 23:40

dawajcie screena , lu chociaz linka , nie kazdy korzysta z TT

Patryko 03.08.2022 07:10

Też myślę, że był to Sadlok, sfrustrowany przesiadywaniem na ławce. Jego odejście w letnim okienku to jedno z największych wzmocnień, na jakie nas było stać :D

doktor granat 03.08.2022 08:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1588930)
dawajcie screena , lu chociaz linka , nie kazdy korzysta z TT

https://www.goal.pl/transfery/janekx...ejskiej-pilki/

W czasie sobotniego meczu po drugiej stronie Błoń najbardziej ciekawiło mnie, czy przy Reymonta wyciągnięte zostały wnioski i rozpoznane zostały przyczyny spadku z Ekstraklasy. Od osoby będącej bardzo blisko klubu i szatni usłyszałem, że zadecydowała głównie podzielona szatnia. Wręcz komitywa w postaci grupy „antyczechosłowackiej” nakręcana od początku sezonu przez doświadczonego Polaka, którego nie ma już w klubie. Część osób nalegała żeby odszedł z klubu jeszcze przed sezonem, ale co ciekawe jego pozostania chciał trener Adrian Gula.

Luis Fernandez zmaga się z problemem w stawie kolanowym, a uraz ten blokuje ewentualny transfer do klubu nowego napastnika o którym marzy trener Brzęczek. W szatni poszła w kierunku Hiszpana szyderka ze zbierania się Voj-vodiny w kolanie. Tajemniczy Hiszpan wspominany we wcześniejszym tekście wydaje się poza zasięgiem klubu, skoro na stole ma oferty z pięciu zespołów La Liga2.

Elendil 03.08.2022 11:39

Czy to prawda czy nie, od jakiś 4 lata mówiłem, żeby się pozbyć Sadloka, bo gość jest toksyczny i ma po prostu zły wpływ na drużynę... nie wspominając, że sporotowo tez nie był jakąś wartością dodaną.

FraMat 03.08.2022 12:12

no i te słynne jego wrzucanie na minę Frydrycha.
Nie wierzę, że to były przypadki

KOALIK 03.08.2022 13:45

Przecież ta sprawa była przedstawiana na mojej liście szesnastu pytań do Jakuba.

Jaki był sens zatrudniania duetu Pasieczny&Gula, skoro od początku było wiadomo, że docelowym trenerem na stałe ma być wujek Jurek.

A tak zmarnowano pieniądze na liczny zaciąg, na trenera i na dyrektora. Finalnie, zamiast walki o puchary była walka o utrzymanie. Choć Adrian zachował Wisłę w strefie bezpiecznej, bo wiadomo kto doprowadził do spadku.

To jedna z tych spraw, które są nierozwiązane i nie ma chęci, aby je wyjaśnić. Ta słynna konferencja miała ku temu służyć, ale nic konkretnego nie dowiedzieliśmy się oprócz tego, że Tomek był urażony na uzasadnioną krytykę.

Tak to wygląda jakby Jakub szukał ostatecznego pretekstu do zatrudnienia wujka i nieudolność duetu Pasieczny&Gula oraz ich zaciągu przysłużyła się do jedynej słusznej decyzji i nominacji wujka.

Wisła miała bardzo łatwe dwa pierwsze mecze u siebie na wiosnę: Stal i Łęczną. Zamiast oczywistych sześciu punktów tylko jeden i bez bramki strzelonej oraz zawalona łatwa końcówka sezonu bez zwycięstwa.

Wstyd.

Choć na tym forum cały czas panuje akceptacja spadkowa, a tu po spadku powinno być jedno wielkie rozliczenie. Trójcy, wujka, brata, sociosów i na samym końcu skórokopaczy.

aNouc 04.08.2022 14:02

Pytania "Wisła Socios" do Rafała Wisłockiego:

Cytat:

1. Czy jest prawdą, że na podstawie umów podpisanych w latach 2019-2020 zarząd TS Wisła zagwarantował prywatnej firmie prawo pierwokupu wszystkich nieruchomości posiadanych przez TS przy ul. Reymonta 22?

2. Czy jest prawdą, że na podstawie umów podpisanych w latach 2019-2020 zarząd TS przekazał prywatnej firmie na kilkadziesiąt lat prawa do wykorzystania znaku towarowego w postaci herbu Wisły Kraków?
Źródło: https://www.twitter.com/socioswisla

Arkadiusz.Czerepach 05.08.2022 22:44

na ławce Opolan Piotr Żemło co mi przypomniało o tej ciekawostce
https://weszlo.com/2014/10/08/zemlo-...la-niego-rade/

LucjuszWielki 06.08.2022 18:57

Czy jest ktoś w stanie to wyjasnić?

https://twitter.com/fotbalovyraj/sta...36323940278273

Tylko nie piszcie, że poszedł do lepszej drużyny, gdzie ma mu kto zagrać, bo u nas piłka od goleni odbijała się.

Z drugiej strony Kliment nie sprawdzał się w taktyce na Forbesa... Tam zupełnie inaczej grają, u nas Kliment miał wlaczyć, odzyskiwać , przytrzymać, oddawać do pomocy, wystawić się i strzelić, a tam chyba ma tylko strzelać :D

Arkadiusz.Czerepach 06.08.2022 21:55

z tymze to juz reguła

Elendil 06.08.2022 23:46

Są zawodnicy, którzy dobrze czują się tylko w pewnej lidze, patrz choćby Paweł Brożek. W przykładzie powyżej Kliment dostawił głowę, nie kiwał, nie huknął z dystansu, nie strzelił z przewrotki, więc nie róbcie już afery. Jakby w Wiśle też mu ktoś posłał taką piłkę, to by trafił (no chyba, że bramkarz zachowałby się lepiej)

Greg25 12.08.2022 19:55

Michał Frydrych ma już na koncie 6 bramek w plecy dla Banika, zdecydowana większość podobna do tych, które traciliśmy w poprzednim sezonie, ten gość jest strasznie miękki...

krysztal 13.08.2022 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1589551)
Michał Frydrych ma już na koncie 6 bramek w plecy dla Banika, zdecydowana większość podobna do tych, które traciliśmy w poprzednim sezonie, ten gość jest strasznie miękki...

A co na bramce go ustawili?

Greg25 13.08.2022 11:10

Widzisz, taki intelekt, a nie załapałeś, po prostu to taka sama miękka ....a, jak Ty... ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl