![]() |
Klub chyba nie chce załamywac kibiców, ale Radek raczej juz nie wystąpi w tej rundzie.
E: Framat oby oby naprawde sie rozglądali a nie znowu mydlenie oczu |
Cytat:
|
Ten Węgier to nie czasami skrzydłowy/napastnik ?
|
Napisałem cos takiego , komentujcie.
Jeden z bardziej popularnych w światku sportowym tematów ostatnich kilku miesięcy to "Obcokrajowcy w Wiśle Kraków". No bo na jaką stronę wejdę, gdzie zaglądne, włącze OSI tam tydzień bez informacji o zachwianych proporcjach w "Białej Gwieździe" to tydzień stracony. Ja jako kibic Wisły Kraków muszę się zgodzić z ogólnopolską nagonką na taką sytuację. Jak wszyscy, nie mogę już patrzeć na kolejnych obcokrajowców, którzy przyjezdżają na "piłkarską emeryturę" a przyjezdżają bo Polska to ostatnio popularny kierunek zawodników, którzy są już "po drugiej stronie" swojej kariery. Takich graczy jak Jaliens czy Lamey (niewątpliwie, kilka lat wstecz zawodnicy bardzo dobrzy, z kilkoma sukcesami na koncie) w poważnej lidze i klub z aspiracjami już nie zechce i nie zapłaci tyle ile mistrz Polski gwarantując przy tym miejsce w składzie. Jak wszyscy wolałbym aby w polskim klubie było większość zawodników z nad Wisły, uzupełniając ich kilkoma perełkami jakimi bez wątpienia na polskie warunki są m.in Melikson, Iliev, Biton czy Pareiko można by stworzyć bardzo mocny zespół i przy tym nie zachwiać proporcji w zespole. Przeglądając kadry zespołów naszej T-Mobile Ekstraklasy postanowiłem trochę się pobawić w futbolowy scenice fiction. Sporządziłem skład złożony z byłych wiślaków i stwierdziłem, że z tymi zawodnikami Wisła nie była by słabszym zespołem niż jest obecnie a jeśli dorzucić by do nich polskich zawodników, którzy obecnie występują Pod Wawelem (Małecki, Sobolewski, Wilk, Boguski, Garguła) to śmiem twierdzić, że była by to mocniejsza drużyna. A jednego jestem pewny, każdy zawodnik tej drużyny oddał by serce za Wisełkę i nie zdażył by się taki mecz jak ten z ostatniej kolejki z Podbeskiedziem. Kibice, też czuliby się bardziej przywiązani do drużyny i więcej zasiadałoby ich na trybunach - lepiej oglądać wychowanków niż "gwiazdeczki" które patrzą tylko na konto bankowe. Ale przejdźmy do sedna. Skład jaki złożyłem z ligowców byłby następujący. System 1-4-2-3-1. Na bramce majtruniej było znaleźć mi jakiegoś eks-Wiślaka z zasługami ale wkońcu znalazłem w składzie rywalki zza miedzy - jest nim Wojciech Kaczmarek, jego zmiennikiem mógłby być młody i podobno utalentowany Filip Kurto. Na prawą obronę znalazłem dwóch zawodników, których oceniam wyżej od Michaela Lameya mianowicie Kamil Kuzera z Korony Kielce a na ławce Łukasz Burliga, który wywalczył miejsce w jedenastce Ruchu Chorzów. A przecież jest jeszcze Marcin Baszczyński, którego "ustawiłem w centrum defensywy wespół z Adamem Kokoszką - obaj grają w Polonii Warszawa - tych dwóch defensorów również bardziej cenię od obecnych wiślackich obrońców. Lewa obrona to odwieczny problem Wisły a przecież "pod nosem" był Mariusz Magiera ale zawinął go Górnik Zabrze, ponieważ był niechciany. Napiszę tylko, że na tej pozycji w Wiśle gra Junior Diaz - bez komentarza. W rezerwie na obronie znalazło by się miejsce dla Macieja Mysiaka z GKS Bełchatów i Łukasza Nawotczyńskiego z "Pasów". W pomocy Wisła nie miałaby, również problemów. Parę dwóch defensywnych pomocników mogliby stworzyć bardzo doświadczeni zawodnicy - Łukasz Surma , wieloletni kapitan Legii Warszawa a dzisiaj "serce" Lechii Gdańsk wraz z Aleksandrem Kwiekiem z Górnika Zabrze. Rolę ofensywnego pomocnika dostałby niedoceniany zawodnik, który nigdy nie dostał prawdziwej szansy a według wielu zasłużył na nią - Krzysztof Mączyński, już trzeci gracz w tym zestawieniu reprezentujacy barwy Górnika Zabrze. Na bokach pomocy i ataku można by wystawić prawdziwą plejadę gwiazd i legendy Wisły, w tym zabójczym trio znalazłoby się miejsce dla Kamila Kosowskiego na prawej stronie pomocy, Marka Zieńczuka - lewa pomoc a atak obsadziłby supersnajper Tomasz Frankowski...echh zeby mieli jeszcze tyle lat co wtedy kiedy grali na Reymonta 22... W razie kartek lub kontuzji w obwodzie zostaliby Piotr Ćwielong z rewelacyjnego Śląska Wrocław, zawodnicy Lechii Gdańsk - Paweł Nowak i Tomasz Dawidowski (chyba, że by się leczył), Michał Jończyk, kolejny przedstawiciel Górnika Zabrze oraz wymienieni wcześniej Burliga, Mysiak i Nawotczyński. Dodając do tego polaków z obecnej kadry czyli: Małeckiego, Sobolewskiego, Wilka, Boguskiego, Gargułe i kilku młodych chłopaków, myślę, że Wisełka miała by swój charakter i tytuł mistrza Polski w kieszeni. PS: bym zapomniał o najważniejszym. Ktoś musiałby nad tymi charakterami zapanować. Jako, że skład to byli wiślacy to trener, również musi mieć przeszłość związaną z "Białą Gwiazdą". Przyszła mi taka myśl aby na trenerów mianować Franka Smudę na spółkę z Orestem Lenczykiem. To by dopiero był duet. Jak myślicie dogadali by się (hahaha)? |
Dudas to jest pomocnik.
Tak mi sie wydaje po inwigilacji strony Gyor`u. Középpályás- to jest pomocnik a defensywny to chyba Középpályás, vedo a ofensywny to Kozecostam Támadó |
kibic_wisełki - zmień dealera prosze...
|
Raczej daj kontakt do swojego Dilera bo ma chyba strasznie mocny towar :D
|
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ngu_Wisly.html
Czy ktoś ma jakieś bardziej wiarygodne info, czy tylko nasza fantastyczna "antyprasa" próbuje coś namieszać przed ważnymi meczami ? |
Cytat:
|
Może nie miał kogo zabrać?
Taka suszarka dobrze Lameyowi zrobi, może się wreszcie ogarnie. |
A może ktoś w klubie się ogarnie i wy.......i go dyscyplinarnie !
|
|
Cytat:
|
Cytat:
W każdej plotce jest choć trochę prawdy, gdyby się nic nie wydarzyło nie było by tego newsa. Naszym galeryjnym gwiazdeczką już trochę bije i zapomnieli kim są i dla kogo grają. Stanowczo za dużo wywiadów i pipczenia w mediach. A potwierdza to ostatni news na TWSD o obecności w mediach. Lukrowane chłopczyki i inne gwiazdeczki do roboty inaczej wynocha! |
Cytat:
|
Cytat:
Kibicem Wisełki jesteś chyba tylko z nazwy. Albo jesteś tak młody, że nie pamiętasz oprawy na mecz z Legią i płótna z hasłem: "Surma wanted only dead". Nic ci to nie mówi? Twoja propozycja to nie science-fiction, ale horror. Ćwielong w ataku, Magiera na lewej obronie, Kokos na stoperze... Z taką paką bilibyśmy się z Pasami o pozycję czerwonej latarni, a nie o MP. Rozumiem, że to był żart, ale bardzo słaby. |
|
|
Czy wiadomo o co się kłócili nasi holendrzy?
|
Jak to Holendrzy - o skręta ;)
|
Podobno na treningu Lamey z Maskaantem..
|
Holender jasny...
|
Podobno to podobno tamto. Ten dziennikarzyna który to napisał nie zna holenderskiego więc nie napisał o czym się kłócili... jeśli takie zdarzenie miało miejsce. Po drugie co to za dziennikarzyna co nawet tego nie uwiecznił komórką czy innym tosterem - przecież taki filmik robił by furorę w anty-Wiślackich mediach... Dziwne to trochę, że nagle dochodzi do spięcia pomiędzy Holendrami, którzy zdaniem tych samych czy podobnych mediów mają tajemniczy pakt o współpracy podpisany :)
Na głównej jest fota jak Lamey gra w treningu przed Fulham. http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri..._Fulham/53814/ Zatem chyba ten artykuł to dmuchanie piany? |
Nie dość, że dmuchanie piany to jeszcze bicie balona ;) (bez urazy - nie mogłem się powstrzymać ;) )
Niech się kłócą, niech się biją byleby Lamey coś grał z sensem. |
Cytat:
|
Obstawialbym, że to Maaskant wyrzucił Lameya z treningu, a nie Lamey sobie poszedł obrażony. Tylko dziennikarzyna nie znając holenderskiego tak wymyśliła.
|
Przecież to normalne w każdym zespole ,że dochodzi do tarć i to wbrew temu co się wydaje dobre zjawisko, zawodnikami czasami trzeba wstrząsnąć żeby wyzwolić w nich dodatkowe pokłady energii. Raz wyrzuci Lamey'a , innym razem zbeształ Bunozę a na konferencjach wstawia się za zawodnikami. Tak to powinno od profesjonalnej wyglądać, trochę to odmienne od tego do czego nas polscy szkoleniowcy przyzywczaili
|
A co tam u Boukhariego ? Wie ktoś co u niego ?
|
http://wspomnienia-taksowkarza.blog....,ID438172604,n
O kim mowa :) ? |
Cytat:
|
Cytat:
:-p http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=15283 Pięć stron wcześniej już o tym zaczęto pisać. |
Jak zle sie dzieje w klubie to sa tez sprzeczki i utarczki (chodzi o gre jaka prezentujemy)
|
A kto twierdzi, że się źle dzieje? Pokłócił się z trenerem, trener go wyrzucił z treningu może zacznie się bardziej przykładać do gry i treningów.
|
A ja się tak zastanawiam czy tylko ja zauważam pewną niestosowność tego że trener rozmawia przy drużynie z zawodnikiem w języku który zna on, zawodnik i jeszcze jedna osoba?
Czy to jest normalna sytuacja? On nie trenuje u siebie w homolandii a jest zatrudniony w obcym kraju i jakieś standardy zachowane być powinny? |
ale Jaliens to jest porażka... chłop broni na radar... jak to mawia Tomaszewski, trzeba go wy....ć dyscyplinarnie!
|
Diaz dzisiaj przy Jaliensie wyglądał jak profesor. Trzeba zacząć kombinować i ja wiem, ustawić Juniora i Osmana w środku?
|
Cytat:
Ludzie ogarnijcie się trochę. pozdrawiam i bez odbioru |
Może miejsce Diaza to na środku , zagrał całkiem dobrze , Lama jak wiadomo , Q , tez wiadomo , 3 bramki wpadły od Pajlicia strony ;/ nie można grać cały rok bez obrońcy.
|
Tak, Diaz zagrał naprawdę nieźle na stoperze. Jest więc alternatywa dla Kew: para Chavez-Diaz. Nie brzmi zachwycająco, ale Jaliens gra pytę nad pytami.
|
Cytat:
Swoją drogą - gdzie te łajzy które wyzywały mnie kiedy pisałem, że nie mamy obrony? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl